Her ne kadar pp yapmaya karar versemde son kez avukat ile durumu değerlendirdik.
Şöyle Mail attım.
I-140 dilekçemle ilgili önceki yazışmalarımızı takip ederek (Makbuz Numarası: IOExxxxxx, Öncelik Tarihi: 6 Şubat 2025), öncelik tarihi henüz güncel olmadığı ve pek çok RFE kararı olduğu için o sırada premium processing talep etmemeyi tavsiye etmiştiniz.
Nisan 2026 Vize Bülteni'nin yayınlanmasıyla, EB-2 için A tablosu artık güncel ("C") haline geldi. Bu, I-140 onayı hala beklemede olmasına rağmen 6 Şubat 2025 öncelik tarihim an itibariyle güncel.
Bu olumlu gelişme ışığında, lütfen sonraki adımlar hakkında tavsiyede bulunabilir misiniz? Özellikle:
Vize Bülteni'ndeki bu son değişiklik göz önüne alındığında en iyi nasıl devam edileceğine dair görüş ve tavsiyelerinizi sormak isterim.
Cevap;
Bu harika bir soru. Premium processing e yükseltilen vakaların çoğu RFE aldı. Dosyalarda ki son başarım karışık hale geldi. Hala onaylanan davalarım var, ancak son zamanlarda normalde onaylanacak olan iki davam reddedildi. Kararı sana kalmış. İsteklerinizi yerine getirmekten mutluluk duyacağım. Bir arama yapmak isterseniz, görüşebiliriz.
Ardından şu soruyu sordum;
I-140'ım için premium işleme ile ilgili samimi tavsiyeniz için tekrar teşekkür ederim. RFE'lerle ve karışık sonuçlarla ilgili son trendlere dayanarak dikkatinizi tamamen anlıyorum ve takdir ediyorum.
Ana (ve tek) endişemi açıklığa kavuşturmak için: Hızlı bir onay için acelem yok ve sürecin normal hızda doğal olarak devam etmesinden şikayetçi değişim. Bir yıl daha gecikme konusunda sıkıntım yok. Tek endişem, premium processing e yükseltilen artan sayıda vakanın benimki gibi normal dosyalanmış davaları etkili bir şekilde süresiz olarak daha da geriye itip itemeyeceğidir - premium processing başvuruların öne atlamaya devam ettiği ve dosyamın yıllarca kuyruğun en altında kaldığı bir döngü içerisinde sıkışıp kalmaktan endişeleniyorum.
Aksi takdirde hızlı bir çözüm beklentim yok; sadece bekleme kuyruğu dinamikleri nedeniyle sonsuz bir bekleyişte sıkışıp kalmaktan kaçınmak istiyorum.
Son zamanlarda gördüklerinize dayanarak bu endişemin ve çıkarımımın gerçekçi olup olmadığını söyler misiniz? Yoksa USCIS normal ve pp kuyruklarını normal davaların sürekli olarak ertelenmesini önleyecek şekilde mi ele alıyor?
Sonunda, devam eden tüm premium processing yükseltmeleri nedeniyle normal dosyalanmış davamın sürekli olarak ertelenmesi durumu söz konusu olmadığı sürece, normal sürecime bağlı kalmak ve doğal sonucu beklemek istiyorum.
Bu özel noktadaki düşünceleriniz için minnettar olurum.
Cevap;
Bir kez daha, harika bir soru. Trump Yönetimi devraldığında, I-140 işlem süreleri neredeyse otomatik olarak 6-8 aydan 17 aya ve daha sonra 20 aya fırladı. Bu artış, aşırı premium processing taleplerinden kaynaklanmadı. Bu nedenle, daha fazla premium processing talebi nedeniyle işlem sürelerinin artacağını sanmıyorum. Daha fazla yavaşlarlarsa, bu Trump Yönetimi'nin "resmi olmayan eyleminin" bir sonucu olacaktır.
Bu cevaplardan sonra bende normal işleme devam etme, premium processing yoluna gitmeme kararı aldım.