Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Her ne kadar pp yapmaya karar versemde son kez avukat ile durumu değerlendirdik.
    Şöyle Mail attım.

I-140 dilekçemle ilgili önceki yazışmalarımızı takip ederek (Makbuz Numarası: IOExxxxxx, Öncelik Tarihi: 6 Şubat 2025), öncelik tarihi henüz güncel olmadığı ve pek çok RFE kararı olduğu için o sırada premium processing talep etmemeyi tavsiye etmiştiniz.

Nisan 2026 Vize Bülteni'nin yayınlanmasıyla, EB-2 için A tablosu artık güncel ("C") haline geldi. Bu, I-140 onayı hala beklemede olmasına rağmen 6 Şubat 2025 öncelik tarihim an itibariyle güncel.

Bu olumlu gelişme ışığında, lütfen sonraki adımlar hakkında tavsiyede bulunabilir misiniz? Özellikle:

• Onayı hızlandırmak için bekleyen I-140'ı premium işleme yükseltmek şimdi yararlı veya tavsiye edilir mi?

• Bu aşamada yapmamız gereken başka hususlar veya eylemler var mı?

Vize Bülteni'ndeki bu son değişiklik göz önüne alındığında en iyi nasıl devam edileceğine dair görüş ve tavsiyelerinizi sormak isterim.

Cevap;
    Bu harika bir soru. Premium processing e yükseltilen vakaların çoğu RFE aldı. Dosyalarda ki son başarım karışık hale geldi. Hala onaylanan davalarım var, ancak son zamanlarda normalde onaylanacak olan iki davam reddedildi. Kararı sana kalmış. İsteklerinizi yerine getirmekten mutluluk duyacağım. Bir arama yapmak isterseniz, görüşebiliriz.

Ardından şu soruyu sordum;

I-140'ım için premium işleme ile ilgili samimi tavsiyeniz için tekrar teşekkür ederim. RFE'lerle ve karışık sonuçlarla ilgili son trendlere dayanarak dikkatinizi tamamen anlıyorum ve takdir ediyorum.

Ana (ve tek) endişemi açıklığa kavuşturmak için: Hızlı bir onay için acelem yok ve sürecin normal hızda doğal olarak devam etmesinden şikayetçi değişim. Bir yıl daha gecikme konusunda sıkıntım yok. Tek endişem, premium processing e yükseltilen artan sayıda vakanın benimki gibi normal dosyalanmış davaları etkili bir şekilde süresiz olarak daha da geriye itip itemeyeceğidir - premium processing başvuruların öne atlamaya devam ettiği ve dosyamın yıllarca kuyruğun en altında kaldığı bir döngü içerisinde sıkışıp kalmaktan endişeleniyorum.

Aksi takdirde hızlı bir çözüm beklentim yok; sadece bekleme kuyruğu dinamikleri nedeniyle sonsuz bir bekleyişte sıkışıp kalmaktan kaçınmak istiyorum.

Son zamanlarda gördüklerinize dayanarak bu endişemin ve çıkarımımın gerçekçi olup olmadığını söyler misiniz? Yoksa USCIS normal ve pp kuyruklarını normal davaların sürekli olarak ertelenmesini önleyecek şekilde mi ele alıyor?

Sonunda, devam eden tüm premium processing yükseltmeleri nedeniyle normal dosyalanmış davamın sürekli olarak ertelenmesi durumu söz konusu olmadığı sürece, normal sürecime bağlı kalmak ve doğal sonucu beklemek istiyorum.

Bu özel noktadaki düşünceleriniz için minnettar olurum.

Cevap;

Bir kez daha, harika bir soru. Trump Yönetimi devraldığında, I-140 işlem süreleri neredeyse otomatik olarak 6-8 aydan 17 aya ve daha sonra 20 aya fırladı. Bu artış, aşırı premium processing taleplerinden kaynaklanmadı. Bu nedenle, daha fazla premium processing talebi nedeniyle işlem sürelerinin artacağını sanmıyorum. Daha fazla yavaşlarlarsa, bu Trump Yönetimi'nin "resmi olmayan eyleminin" bir sonucu olacaktır.

Bu cevaplardan sonra bende normal işleme devam etme, premium processing yoluna gitmeme kararı aldım.

• @mrkc eger 3 prongta da hakli gerekceler sundugunuzu dusunuyorsaniz bence PP ile devam edin. Sizin calistiginiz firma hangisi?

• @Mayna merhaba ben de avukatımdan aynı şekilde öneriler aldığımdan regular ile ilerlemeye karar verdim. Aslında avukatım ben her zaman pp öneririm demesine rağmen, çok fazla pp dosyası olması regular caselerde artı bir süre artışına yol açmaz demesiydi.

• @heis, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@mutlu234 66aea93d-ff40-4464-8c8f-b05257aca003-image.png

Hocam, bana da gonderdiler "Client Acknowledgment of PP Advice". Ben direkt sordum: PP sonucu olusabilecek RFE ve/veya red durumunda, bizim retainerda anlastigimiz refile/refund mevzusu etkilenecek mi diye. Ekran goruntusundeki ilk satirin sonu benim soruma istinaden yazilmis. "Upgrading to premium processing does not impact our I-140 retainer agreement".

Madem öyle, bunu neden imzalatmakta diretiyorlar hocam? Ben mantığını anlayamadım. Kendilerini bir sekilde yasal garantiye almak istiyorlar, ama hangi duruma karsi?

• Herkese merhaba,

Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Eşimin EB-2 NIW başvurusu onaylandı ve priority date’imiz current olduğu için yaklaşık 1 hafta içinde DS-260 formunu submit etmeyi planlıyoruz.

Eşim doktor ancak İngilizcesi çok güçlü değil (devlet okulu ve mecburi hizmet süreci vs. nedeniyle). Bu yüzden konsolosluk mülakatı konusunda biraz endişeli.

Bu süreçte birkaç konuda görüşlerinizi rica ediyorum:
    1. DS-260 submit edildikten sonra şu an ortalama ne kadar sürede documentarily qualified (DQ) olunuyor?
    2. DQ olduktan sonra özellikle Ankara için mülakat tarihi ne kadar sürede geliyor?
    3. EB-2 NIW mülakat süreci genel olarak nasıl ilerliyor? Çok zorlayıcı mı yoksa daha straightforward mı?
    4. İngilizcesi sınırlı olan başvuru sahipleri için mülakat tamamen İngilizce mi oluyor, yoksa Türkçe yapılabiliyor mu?

Grubu özellikle son birkaç gündür daha yakından takip ediyorum, paylaşımlar gerçekten çok faydalı.

Vaktiniz için çok teşekkür ederim.
    Umarım her şey herkesin gönlüne göre olur ve bir gün bu gruptaki herkesle ABD’de tanışıp arkadaş olabiliriz.
    Yilmaz

• @Fenerb2007

1. Ds-260 formu doldurduktan sonra sivil dökümanları posta ile gönderiyorsunuz en geç 1-2 ay içinde Dq olursunuz.
    2. Dq olduktan sonra Ankara 1-2 ay içinde mülakat tarihi veriyor 2 ay sonrasına (şuanki birden current olma durumu bir yığılmaya sebep olabilir).
    3. Mülakat süreci alanınızı soruyorlar ve abd de ne yapacağınızı soruyorlar.
    4. Daha önce burdan 1 kişi türkçe mülakata girdi (tercümanla) ancak memur ingilizce bilmemesi üzerinden adaya eleştiride bulunmuştu. O da kendini daha rahat ifade etmek amacıyla türkçe tercih ettiğini belirtmişti. Vizesi onaylandı. Bu katagoride ingilizce katılmak zorunlu olmasa da beklentinin bu yönde olduğu kesin.

• @caner1245 sivil döümanları ceac.state sitesi üzerinden upload ettik 5. iş gününde DQ olduk. Postayla yollamadık

• Ben herkesin aksine eb1 dosyamı regular, eb2 dosyamı premium göndermiştim. Çalıştığım firma premium önerdi her ikisine de çünkü daha da zorlaşacak demişti ki nitekim ret oranları git gide artmaya devam ediyor. Bu arada dosyalarımdan hiç memnun kalmadım, büyük ihtimalle kendim hazırlayıp bir dosya daha göndereceğim üç dört ay içerisinde. Kendi gönderdiğim O1 dosyam onaylandı.

• @Ephedra EB-2 ler postayla gönderiyor sanırım hala. Eğer EB-2 ler için online yükleme açılmışsa süper. Süre oldukça kısalır. Yakın zamanda konuştuğum bir arkadaş postayla gönderim yaptı.

• @caner1245 detaylı yanıtınız için teşekkür ederiz. Emek verdiniz. En çekindiği konu bir şekilde sorgulayıcı(ki sorguluyor elbette) bir zorlama olursa ingilizcesi zorlayabilir eşimi. Ben destek olabilirim ancak konu zaten başvuranın değerlendirilmesi gibi.
    Tekrar teşekkürler

• Merhabalar, iyi bayramlar. Ben de bugün bir instagram videosunda görünce bizim için olumlu bir şey sanmıştım buradaki yorumları okuyunca moralim bozuldu. Neyse geç olsun da güç olmasın diyelim. Ben de avukatın verdiği bir numara var sadece onu USIC sistemine giriyorum ve şimdilik süreç devam ediyor yazıyor. Bunun dışında süreci takip edebileceğim bir yer var mı?

• @mutlu234 Hocam, ben garantiye almak adina "PP kesinlikle initial retainer'da belirtilmis RFE, refiling ve refund kosullarini etkilemeyecektir" minvalinde bir eklenti yapmalarini istedim ancak degistiremeyeceklerini soylediler. Ancak, kendi portallarinda mesaj olarak retainerdaki kosullari etkilemeyecegini, yalnizca kendi kayitlari icin aldiklarini soylediler. Durust olmak gerekirse, ben 100% guvenmiyorum.

• ABD yolculuğumuz sonrasında önemli bir eşiği daha geride bıraktık. 1 Şubat 2026’da giriş yapmıştık.. 9 Şubat’ta SSN’lerimiz, 20 Mart itibarıyla da Greencard’larımız ulaştı... Bu uzun ve sabır isteyen bekleme sürecinin ardından gelen bu güzel haberlerin, burada emek sarf eden ve umutla bekleyen herkese en kısa sürede ulaşmasını canı gönülden diliyorum...

• @heis Chen ama bir üstteki Mayna'nın cevabı çok önemli. Avukatının geçer gözüyle baktığı dosyalar ret almış ve bunu PP sebebine bağlamış. PP ret oranını arttırdığına inanıyorum, kesinlikle bilimsel bir şey söylemeyeceğim ama adjudicator bence PP dosyaları için ret ve RFE için daha cömert oluyor. Bazen şöyle düşünüyorum, 45 gün sürede cevap vermek bir stres ve bu stres için her hangi bir prim alıyorlar mı emin değilim ve insan doğası, stres veren olgulara karşı biraz daha hassas olabiliyor. Tamamen kişisel görüşüm ve hayal gücüm.

• @mrkc Evet hocam, o gonderiyi okudum. Ben acikcasi final actions table'inin current olmasindan dolayi yigilma olabilcegi ve dolayisiyla regular processingi secenlerin surelerinin cok uzayacagini dusunuyorum. Belli ki RFE ve denial riskleri PP ile birlikte artmakta. Bu riskleri almayi planliyorum ancak henuz ben de tam karar vermedim.

• @sbsb2025 Hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte de ailenizle birlikte yeni döneminizde mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler geçirmenizi dilerim.
    Buradaki tüm arkadaşlara bu vesileyle öncelikle İyi Bayramlar temennilerimi iletmek isterim.
    Sonrasında ise herkese bir sorum olacak. Şu anda sağlık randevusu bekleme sürecindeyiz ve sonrasında da elçilik mulakatı var.
    Herşey yolunda giderse Green Card'larımızin basılıp gönderilmesini istediğimiz adresi en son hangi aşamada değişturebiliyoruz?
    DS-260'ta yazdığımızdan farklı bir eyalette farkli bir adres vermek istiyorum. Ilk giriş yapacağımız eyalet de değişebilir. Burada dikkat etmemiz gereken hususlar nedir? Yanliş yere gonderilmesi veya geri donmesi gibi risklerden kaçınmak için?
    Teşekkürler
    Mutlu Bayramlar

• @Gokturk-GMD isterseniz büyükelçilikteki görüşmede isterseniz de USA girişinde CBP Officer’a güncelletebilirsiniz adresi. Yanınızda yazılı olarak götürmenizi tavsiye ederim, telafuzdan vs yanlış anlaşılma olmaması adına

• @user007 Klinikte sorulan soruları da aşağı yukarı forumda tecrübe edenler yazdılar, zaten kullanılan ilaçlar, mevcut hasatalıklar belirtiliyor. Lakin, daha önce ABD'de yaşadığım bilgisini verince bir takım hastalıkların kısaltmalarını kullanarak, oradayken geçirip geçirmediğimi sordu. Hastalıkların ne olduğunu anlamadığımı söyledim ki cidden anlamadım. Niye ABD yaşama tecrübesi olan birine, kısaltmalarla bir takım hastalıkları geçirip geçirildiğini sorar bir hekim. Başka bir şey söylemedi bu konuda. Sonra da evli değil misin diye sordu, medeni durumu böyle sormak çok yadırgatıcı. Daha sonra eline iki tane küçük enjektör almış ve bir tanesini uyguladı, lakin faturada 3 tane aşı yapılmış görünüyor. Üstelik yapılan aşılar E-nabız'a kaydedilmemiş. Üniversitede asistanım olup olmadığını sordu bir de, klinik bilimlerde değilim dedim.

Aşıların e nabız'a işlenmediğini iletmek için , internet sitelerindeki belirtilen saatlerde aradım ama hiç açılmadı telefon, e posta gönderdim.

Daha önce Department of State zorunluluğu gereği aşılama bilgilerim de vardı üstelik, o belgeyi de imzalı ve mühürlü şekilde gitmeden önce tekrar almıştım e-nabızda kayıtlı aşılarımdan farklı olarak, bu forma girişteki sekreter bakmadı bile.

Çok tuhaf bir zaman geçirdim açıkçası. Benden öncekilerle ilgili bir sorun olduğunu gözlemledim ve biraz buna veriyorum. Süreç tamamlanınca bu konuyla ilgileneceğim

• @heis, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@mutlu234 Hocam, ben garantiye almak adina "PP kesinlikle initial retainer'da belirtilmis RFE, refiling ve refund kosullarini etkilemeyecektir" minvalinde bir eklenti yapmalarini istedim ancak degistiremeyeceklerini soylediler. Ancak, kendi portallarinda mesaj olarak retainerdaki kosullari etkilemeyecegini, yalnizca kendi kayitlari icin aldiklarini soylediler. Durust olmak gerekirse, ben 100% guvenmiyorum.

Hocam guvenmeyin zaten, ben de guvenmiyorum. Adamlar bir sekilde kendilerini yasal garantiye almak istiyorlar. Ben olsam imzalamazdim, PP'yi de kendiniz yapin karar verirseniz. Bol sans.

• Eb2 niw olup civil documents online olarak yukleyen var mi posta ile gondermek yerine?
    Eb1a bu sekilde online yuklemis formdan takip ettigim kadariyla

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |