Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @VDGG Çok geçmiş olsun, üzüldüm adınıza ve kolay gelsin, büyük ihtimal rfe sonrası geçecektir. Kaç prolongtan geçmişsiniz? Benim dosyam da 100% refund olarak ilerliyor ama ben kesinlikle güvenemiyorum ki; zaten eb1a da gelen rfe de 1 kriterden kalmıştı! RFE de 3 kriter geçti ama eb2 niw de de kesin rfe gelecektir. Benim için regular process te gözüken tarih ağustos 2026, zaten şimdi pp yapsam RFE ile birlikte Ağustosu bulacak o nedenle bekleyeceğim.

• @mrkc 3 kriterin tamamından kalmış görünüyor. İfadelerin genel oldugu tam olarak açıkca faydanın göülmwdiğinden bahsetmişler rfe belgesinde.

• @emkey olumsuzluk yaratmaması adına şimdi paylaşmayayım bu bilgiyi. Diğer insanları olumsuz etkilemesini istemem.

• Merhaba bana konsolosluk tan gelen mulakat hatirlatmasi mailinde job offer letter da yazilmis getirilmesi gereken evraklara, baskalarinda da boyle mi geldi mail? Sordum bazilarinda yok cunku , bir fikri olan ?

• @biophys sanırım EB-2 başvurularının tamamı için genel bir hatırlatma mektubu bu sanırım. EB-2 NIW için geçerli değil job offer bildiğim kadarıyla.

• Merhaba, benim PD'im Kasim 2024. Guncel gelismeler sonucunda, onaylanma suresinin cok daha uzayacagini dusunmekteyim. Ellis Porter israrla premium processing'i tavsiye etmedigini belirtiyor ve PP yapmak icin 500 USD ekstra attorney ucreti istiyor. Sizlerin dusuncelerini merak ediyorum. PP yapmak (toplamda 3.5k USD), sizce deger mi? Benim calistigim alan ve basvuru konum kritik bir alan fakat yuksek citation sayisina sahip degilim (ancak yayinlarimin cogu ilk yazar). Bugun itibariyle, the average processing time 22.5 aydan 24 aya cikmis durumda.

• @heis Kendinizi amerikaya gitmek için zihnen ne zamana hazırlamıştınız. Biran önce gitmek mi isityorsunuz yoksa seneye de olsa sorun olmaz mı ? Eğer aceleniz yoksa beklenebilir. Ama biran önce önümü göreyim diyorsanız PP yapın.

• @heis merhaba, benim de aynı durum, citation 450 civarı, 18 makalem var, ben pp yapmayı düşünmüyorum. Çünkü, EB1A ret aldı ve şu anda EB2 NIW de RFE 50% riski var. Ben de avukatımla görüştüm ve regular process is "absolute safe" dedi.

• @VDGG çok şaşırtıcı, avukatlar kesin derken USCISdan geçememiş! Bence bu son senelerde, USCIS kriterleri yükseltti. Ana umutsuzluğa kapılmayın, avukatınız güzel bir strateji ile ikna edebilir. Makale sayınız, citation ve reviewer görevleri yeterli görülmemiş mi? Bir de amerikaya faydanız için uygun bir alan, substantial merit te önemli olabiliyor. Substantial merit için backgroundunuza uygun bir substantial merit seçmelisiniz.

• @heis merhaba. Bugün bir hocamız Oscar ın videosunu paylaştı. İzlemenizi tavsiye ederim. Özette; manifestlaw ın verilerine göre PP Regular processe göre kabul oranları çok daha yüksek diyor anladığım kadarıyla.

• @caner1245 ben suanda akademideyim ancak US'de sanayiye gecmeyi planliyorum. Bu yuzden akademide gecirdigim zaman aleyhime isliyor diye dusunuyorum. Butun table'larin current olmasi dolayisiyla, normal processing ile sonucun cok uzayacagini dusunuyorum. Eger current olmaya devam ederse, tahmin ediyorum 30 aya kadar cikacaktir.

• @Feridun-Boylu Aslında öyle görünüyor Hocam ama avukat ve Oscar iki tane şerh koydu: 1. Orada alınan örneklemde 70% regular, 30% pp olduğu iççin gerçek bir evreni tanımlamadığını söyledi. 2. PP yapanların dosyalarına daha çok güvendiğini ve avukatlarla çalıştığını belirtti. Benim avukatım da bana dün söylediği, regular process is absolute safe! Kısacası, dosyasına güvenen, kesinlikle PP yapabilir tabii ki!

• @emkey ödemeyi yaptıktan yaklaşık 3 gün sonraydı sanıyorum ödeme onaylandı. Ödeme onaylandıktan sonra ds260 doldurma alanı açılıyor. Ds260 i submit ettikten sonra da doküman upload kısmı açılmıştı. Onları yükleyip submit yapınca submitted olarak kalıyor onaylandiginda mail atıyorlar. Sistemde de accepted olarak görünüyor. Benimki onaylandigi gün ile aynı gün dq olmuştu.

• 2025 başı itibariyle USCIS kriterleri yükseltti, malumunuz olduğu üzere bu Trump yönetiminin yaklaşımı.Geçenlerde yabancı bir avukatı dinledim, ''ingilizce basit cümle kuramayacak kadar entry level altı kişiler EB2 NIW aldılar dedi (Biden dönemi), bir de bu insanlar ABD de ülke çıkarına ne yapacaklar siz düşünün'' diyor, benim anladığım ve gördüğüm kadarıyla sağlam dosyalarda hala kabul oranları iyi seviyede, ancak kötü hazırlanmış ve ikna ediciliği düşük dosyalarda red oranı yüksek. Kendi milletimiz ile ilgili gördüğüm kadarıyla, bizden başvuranlar bence büyük ihtimalle kabul alacak durumdalar, avukat ve dosya kötü ise bu durum olumsuz etkiler. Oscar'ın videosunda eski USCIS memuru ve göçmenlik avukatı Evan'ın görüşleri (özetle); 'Premium Processing biriminde daha deneyimli memurların çalıştığını ve bu memurların dosyayı daha bütüncül (holistic) bir bakış açısıyla değerlendirme eğiliminde oldukları; Dosyayı çok teknik terimlere boğmadan, başarılarının ulusal önemini (National Importance) net bir şekilde anlatmak gerektiği, memurların bazen yeni başladıklarında daha katı olabilirler, ancak deneyim kazandıkça onay verme konusunda daha özgüvenli hale geldikleri,EB-2 NIW başvurularında RFE alma oranının yaklaşık %40-50 civarında olduğu, daha tecrübeli memurlar tarafından incelenen Premium Processing yolunu düşünmenin daha mantıklı olduğu''

• @Feridun-Boylu Evet hocam, izledim. Benim asil endisem, ret alip almamaktan ziyade (ki eger citation sayisi cok onemliyse, ret almaya cok daha yakinim), tablelarin current olmasi durumunun surmesi ihtimalinde regular processing suresinin cok daha uzamasi. EP kendi caselerijin yaklasik 20 ayda cevap aldigini soyledi. Ancak bu istatistik elbette tablelarin guncel olmasindan onceki bir durum. Ayrica, kendi success rate’lerinin dusmemesi icin veya RFE ile ugrasmamak icin PP’yi siddetle onermediklerini dusunmeye basladim. Chen hazirda PP’ye karsi olma tavirlarinin degistigini soyluyor. Tabi bu onlarin kabul ettikleri caselerin EPnin caselrinden cok daha kuvvetli olmasindan da olabilir.

• PP işlemine karar aşamasında olan hocalarımıza sadece ilk aşamada değil, RFE sürecinde de hızlandırılmış bir süreç geçireceklerini haturlatmak isterim. Tüm kabul alan dosyalar current oldu. Zaman kıymetli , en ufak gecikmeler sizi sıranın çok gerisine atıyor..

• @heis, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhaba, benim PD'im Kasim 2024. Guncel gelismeler sonucunda, onaylanma suresinin cok daha uzayacagini dusunmekteyim. Ellis Porter israrla premium processing'i tavsiye etmedigini belirtiyor ve PP yapmak icin 500 USD ekstra attorney ucreti istiyor. Sizlerin dusuncelerini merak ediyorum. PP yapmak (toplamda 3.5k USD), sizce deger mi? Benim calistigim alan ve basvuru konum kritik bir alan fakat yuksek citation sayisina sahip degilim (ancak yayinlarimin cogu ilk yazar). Bugun itibariyle, the average processing time 22.5 aydan 24 aya cikmis durumda.

Hocam, ben de EP ile çalışıyorum. Benim de PP yapmamam için ellerinden geleni yaptılar.
    PP için benden iki ay önce para falan istemediler. Fakat Reddit'te okuyorsanız eğer, bazı PP yapacaklardan bir acknowledge letter tarzı bir şey imzalamaları isteniyormuş. PP yapıp ret alanlarda para iade kısmında yan çizecekler ki bu çok ucuz bir hareket olur. Ben şu an RFE'ye cevap yazıyorum ama EP ile çalıştığım için çok pişman oldum açıkçası.

• Sayın hocalarım, arkadaşlarım, PD'niz hangi tarih olursa olsun, PP yapmak şu an çok akıllıca hareket olur.
    Tabii eğer maddi durumunuz el veriyorsa.
    RFE gelecekse PP'den bağımsız gelecek zaten. Fakat PP yapınca RFE sonrası da hızlanmış olacak. Diğer türlü tekrar aylar süren beklemeye hazır olun.

• @mutlu234 66aea93d-ff40-4464-8c8f-b05257aca003-image.png

Hocam, bana da gonderdiler "Client Acknowledgment of PP Advice". Ben direkt sordum: PP sonucu olusabilecek RFE ve/veya red durumunda, bizim retainerda anlastigimiz refile/refund mevzusu etkilenecek mi diye. Ekran goruntusundeki ilk satirin sonu benim soruma istinaden yazilmis. "Upgrading to premium processing does not impact our I-140 retainer agreement".

• @mrkc hocam sizin dosyanız EB-1'den ret alması gerçekten şaşırtıcı olmuş. Yine de PP düşünün derdim. Bu profille RFE gelirse muhtemel sorun avukatın hazırladığı dosyaya ya da çok zorlu bir memura denk gelmişsiniz diye düşünürüm. Eğer Proposed endeavour kısmına güveniyorsanız, bence bir an önce yapın. Bu vizenin amacı eğitimli ülkeye faydalı işler yapabilecek kişilere kolaylık sağlamak. Buna inaniyorsanız, bence PP yapın çünkü profilinizin yeterli seviyede olduğunu düşünüyorum. Bir de şöyle düşünün: Bu dosyaya güvendiğiniz için PP yapmanız, memurun da size bakış açısından olumlu etki bırakabilir; tabii yine de emin değilim, tabii.

Benzer Başlıklar

• 60
  • 5
  • 42
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |