Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu muayene ücret konusu tamamen muamma o gün iyi taraflarında olurlarsa ya da gelirleri iyi olursa az alıyorlar benim görüşüm. Biz 2 çocuk+2 yetişkin 51 000 ungana 4100 lab a ödedik. Kredi kartından ödeme yaptık. Önümüzdeki aile 2 yetişkin +bir çocuk (3 yaşında) 1560$ ungana ödediler. Yani daha kesin şu ücreti ödersiniz diyecek bu forumdan da çıkmadı 🙂

• Hayman ile çıktığım yolun sonunda aldığım RFE’ye verdiğimiz cevap sonrası Red aldım. İnsan negatif ihtimali düşünmediği için yıkıcı oluyormuş ekranda bunu görmek. Grupta bunu tecrübe eden kimse varsa yorumları çok değerli olacaktır.

• @Taner-Yanar Hocam, öncelikle ret almanız her şeyin sonu değil. Ret alip sonra onay alan kişiler var diye biliyorum. Hatta dosyada değişiklik yapmadan direkt dosyayı olduğu gibi neredeyse gönderip onay alanlar da varmış. RFE ne ile alakalıydı, bazen dosyaya bakan kişiyle de alakalı olabiliyormuş, duyduğuma göre.

• @Taner-Yanar pp yapmış mıydınız? Alanınız nedir? Researcher NIW miydi sizin ki? Umarım Hayman red durumunda bir kez daha hazırlama opsiyonu sunmuştur, tabi ücretsiz olarak.

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu 1 hafta onceden olmasi iyi olur, 2 gun denmesinin nedeni ertesi gun medical report un konsolosluga iletilmesi, ancak bir aksilik cikarsa diye 1 hafta onceden olmasi yararli bence, muayene ucreti degisken yapilan asi sayisina gore degisiyor cunku, mevcut asilariniz var ve yasiniz belli yas ustu ise asi sayisi ve kontroller degisebiliyor cunku dolayisiyla para da degisiyor ben 1 kisi icin 15 bin civari verdim ve kredi karttan odedim, ama nakitte veriliyor, rahat kiyafetler giyip gitmeniz yarariniza zira hem rontgen hemde doktor Muayenesi esnasinda kiyafetler takilar vs cikartiliyor, kullandiginiz ilac ve gozlugunuz varsa yaninizda goturun . Unganlarin yeri kugulu Parkin yaninda, Ataturk bulvari tarafinda bir kafe var onun Sagindan giris yapiyorsun, pasajin icinde 4. Kat. Simdiden Gecmis olsun Melis hanim 🙂

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu çok belirsiz bir süreç bu sağlık taramasi konusu. Bana aşilarim tam olmasina ve onayli e devlet ciktisi olmasina ragmen aşı yapıldı, tam olarak soyle oldu: konusurken doktorun sordugu sorular arasinda abd'daha once kalis sureciyle ilgili sorulara yanit verirken birden elindeki enjektorle ( hic boyle birsey duymadim ve yasamadim) asi yapti. Cansiz asiymis ve onemsizmis:) kalabalik bir gün olması ve hekimin sanırım keyifsiz bir gününe denk gelmesi nedeniyle ne aşısı olduğu bilgisini sormama ragmen soylemedi giyinebilirsiniz dedi ve odadan cikti. Sekreteri de gelen raporda göreceğimi söyledi ve tek kisi 12.370 tl odeme yaptim. Sanirim aşisiz gidenlerle ayni miktara denk geliyor rakam. akşam fatura geldi: 3 doz aşi, rapor ve sağlik muayenesi bedeli olarak. Yapilan asi e nabiz sistemine de islenmemis. Pes dogrusu! Sirada onumdeki cocuklu ailelerin memnuniyetsizliklerine de sahit oldum. Ozetle odeme miktarinin ve asilamanin neye dayanilarak yapildigi ( forumdaki onceki post'lari okumus biri.olarak da yaziyorum) cok belirsiz.

• @Taner-Yanar Bizim de akademisyen olmayan bir arkadaşımız Hayman le çalışarak aynı süreci yaşadı red aldı maalesef. Şimdi akademik olarak ilerleyerek haziranda doktoradan mezun olup tekrar başvuracak. Firma onun bu başvurusunu ücretsiz yapacağını söyledi.

• @scholarway teşekkürler desteğiniz için. NOID’ den onay alanları duyunca RFE’ den denial aldığımızı görmek çaresiz hissettirmiyor değil. 😕 Rfe substantial merit, national scope ve beneficial for US idi. Zorlu bir rfe olmadığını hatta 1 tanesinin her rfede aynı cümlelerle bulunduğunu söylediler. Denial ın detaylarını bekleyece

• @mukavemeth Hocam EB2 NIW ve EB1A yapmıssınız, bu nasıl olabiliyor EB1A şartları sanki korkutucu gibi, yoksa ben mi gözümde büyütüyorum acaba? Uluslararası başarı ödül, hakem üye vs başka türlü yorumlamalarda mı oluyor acaba?

• @provide PP yapmıştım. Researcher değilim. Hayman ücretsiz hizmet veriyor bu süreçle alakalı. Tablo ne kadar değişir göreceğiz

• @mukavemeth Geçmiş olsun arkadaşınıza da. Benim başvurum da akademik değildi. Hayman bu konuda destek oluyor. Bakalım ne kadar değiştirebileceğiz tabloyu

• Merhaba, 11 Mart’ta Amerika’ya girişimizi yaptık. Uçuşumuz Frankfurt aktarmalı Chicago olacak şekilde Lufthansa ile gerçekleşti. İstanbul Havalimanı’nda check-in işlemleri sırasında Gözen Security kontrolünden geçtik ve açıkçası oldukça kötü bir deneyim yaşadık.

Pasaportlarımızı kontrol ettikten sonra eşimi ayrı bir yere çağırıp vize türümüzle ilgili sorular sormaya başladılar. İş teklifi olup olmadığını sordular. Eşim olmadığını söyleyince, “O zaman bu vizeyi nasıl aldınız?” gibi sorular yönelttiler. Ne iş yaptığını, USCIS’e sunduğu projelerin ve makalelerin dosyalarını görmek istediler. Bunlar yanımızda olmadığı için sarı zarfları gösterdik, ancak onları görmek istemediklerini söylediler. Israrla, sanki bu vizeyi yasal olmayan bir şekilde almışız gibi bir tavırla sorgulamaya devam ettiler.

Bu vize türünün genelde Amerika içinden verildiğini, Türkiye’den nasıl almış olabileceğimizi sorguladılar. “Ne vaat ettiniz de size bu vize verildi?” gibi oldukça rahatsız edici sorular yönelttiler. Eşim durumu açıklamaya çalışsa da görevli bu vize türünü bildiğini iddia ederek sorgulamaya devam etti. Biletleri ne zaman aldığımızı, biletleri bizim mi yoksa başka birinin mi aldığını görmek istediler.

Sonunda tam ikna olmamış gibi görünse de pasaportlarımızın arkasına etiketi bastılar. Böyle bir durumla karşılaşmayı hiç beklemediğimiz için açıkçası oldukça şaşırdık. Üstelik bu durum sadece bize yapılmadı. Arkamızda bekleyen birine de “Biletinizi ne zaman aldınız?”, “Neden dün aldınız?”, “Amerika’da acil ne işiniz vardı?”, “Ne iş yapıyorsunuz?” gibi sorular sordular.

Bu deneyimin ardından daha fazla uğraşmak istemediğimiz için doğrudan gidip yurt dışı çıkış harçlarımızı ödedik ve pasaport kontrolünden geçerek dış hatlar tarafına geçtik.

Amerika’ya girişte ise her şey oldukça sorunsuz ilerledi. İşlemler yaklaşık 5 dakika içinde tamamlandı ve pasaportlarımıza bir yıl geçerli olacak damgalar basıldı. “Welcome home” diyerek bizi karşıladılar. Yanımızda yiyecek olup olmadığı, kalacağımız adres ve getirdiğimiz para miktarı gibi klasik sorular sorulduktan sonra işlemlerimiz hızlıca tamamlandı.

• @Melek-Alan Öncelikle hayırlı olsun, yaşadığınız tatsız durumun talihsizliği olmuş. Türkiye'de çıkışta bu sorunları yaşadığınızı anladım, normalde beklenen tam tersi olması değil mi?

• Merhaba arkadaşlar, DS-260 formunda ki şu soruya: “Please provide the following information on where you intend to live after arrival in the United States.” Otel adını yazsak olur mu? Herkes bir tanıdık mı bulması gerekiyor?

• @scholarway Sanırım bu kısıma daha sonra belirlenecek diyebilirsiniz ya da herhangi bir adres verip mülakat sırasında bu adresi değiştirebilirsiniz.

• @Feridun-Boylu, mülakat sırasında değiştirebileceğimi biliyorum ama o sırada kimse yoksa otel olarak kalması mümkün müdür?

• @Melek-Alan Gözen'in tutumuna hayret ettim. Onlar daha çok turist vizesi ile giden geri döner mi dönmez mi , dönüş bileti-otel var mı vs diye bakıyorlar. Göçmen bir vizeye karşı bu tutumları çok anlamsız. Neyse ki Amerika'ya sorunsuz girmişsiniz. Geçmiş olsun.

• @provide Merhaba hocam, ben Chenle çalıştım EB2 ve EB1 A için şartlarımın uygun olduğunu söyledi. EB2 için refund lu vermişti garanti olsun diye ilk o şekilde ilerledim. Sonra takvimde sıkışmalar olunca Chen EB1 A ya başvurmayı teklif etti o şekilde ilerledik.

• @media çok teşekkür ederim, bilmiyorum bizim uçuşa mı özeldi ama herkesi turist, oturumu olan ayırt etmeden sanki konsolosluk mülakatındaymışız gibi didik didik sorguladılar ki konsoloslukta bu kadar çok soru sormadılar zaten. Tavırları çok rahatsız ediciydi.

• @scholarway Teşekkürler, evet aslında biz de böyle bir durumla karşılaşmayı hiç beklemiyorduk. Sonuçta elimizde konsolosluk tarafından verilmiş bir vize var, kalıcı oturum vizesi, turist olsak geri gelmeyeceğimizi düşünse anlarım ama neyi sorguladı biz de anlam veremedik.

Benzer Başlıklar

• 60
  • 70
  • 1
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |