@orhanozbekk teşekkür ederimmm 🙏
-
@BerkanCaliskan acentalar da ucretisiz. onlar ucretlerini isverenden aliyorlar zaten. Tabii, bazi firsatci acentalar yasal olmasa da sizden ucret talep edebilyior. ucret talep etmeleri yasal degil. Bilginiz olsun.
-
-
merhaba ben şu an şirkete gelecek resmi onayın haberini bekliyorum evrak geldikten sonra ds 160 submit edip sonrasında vize randevusu alacağım. Ancak soru işaretlerim var vize görüşmesine dair; öncelikle şu an çalışmıyorum fakat not employed seçmemem gerektiği söyleniyor. Çalışıyor seçersem sorgulanırsa yalan beyanda bulunmuş olacağım.
Bir startup kurucusundan projelerine destek verirsem uygun görülürse resmi teklif ve saatlik yapılan işe göre bir fiyat aralığı belirtilen mesaj gelmişti freelance seçip bu işten bahsetsem ya da kendi uygulamamı geliştiriyorum gibi beyanlarda bulunsam mantıksız olacak gibi not employed seçip bunlardan bahsedebilirim ama memur orada not employed gördüğü gibi red verir diye düşünüyorum.Bu durumda sizce en mantıklı beyan hangisi olur?
Ayrıca konsolosluk görüşmesinde Türkiye’ye geri dönüş bağları açısından altı dolu bağlarım yok
Şu an en net bağım askerlik yükümlülüğüm. Program sonunda Türkiye’ye dönüp askerlik yapacağımı ve ardından burada kariyerime devam etmeyi planladığımı söylemeyi düşünüyorum.Bu açıklama sizce yeterli olur mu?
Bunun dışında hangi sorular soruluyor nasıl cevaplamalıyım bilgi verirseniz sevinirim. Randevuyu İstanbul'dan almayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim.
-
@tufank Anladım hocam sizin için en iyisini diliyorum tekrardan cevap için çok teşekkürler ^^
-
Herkese selam. Bu konuda net bir cevap bulmak çok zor gibi. Gerçekten konuya hakim bir arkadaş varsa çok mutlu olacağım. Genel şartlarını biliyorum ama bu biraz detay; "Şahıs Firması" ile L1A başvurusu planlıyorum. Bu bir handikap mıdır? Personel sayım 7 ve 2021 kuruluşlu firmam var.
-
@ironman, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi
Merhaba hocam, L1A sürecinizden bahsedebilir misiniz ? Bende benzer bir sürece girmek üzereyim
Ben yardimci olurum.
-
-
@crazycells, içinde söyledi: (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi
@hasta-la-vista-baby (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi içinde söyledi:
Bu vizenin detaylı şartlarını nereden öğrenebilirim? çalışma ve oturum veriliyor değilmi bunda ?
Suradan bakabilirsiniz:
Oca 25, 2025
Q Cultural Exchange | USCIS Q Cultural Exchange | USCIS
You may be eligible for Q-1 nonimmigrant classification if you are seeking to participate in an international cultural exchange program approved by the Secretary of Homeland Security. The Q cultural exchange program is for the purpose of providing practical training and employment, and sharing the...
Evet, 15 aya kadar Q statusuyle ABD'de kalabiliyorsunuz. Sponsorunuz basvuru baslatiyor.
Sanirim programi uzatamiyorsunuz, tekrardan alabilmek icin ABD disinda 1 yil kalmaniz gerekiyor.
Merhaba,
Bu vize türü ile 1 haftalık kültürel gezi-tanıtım için giden birisi aynı zamanda b1-b2 turist vizesine başvurabilir mi sorun olur mu?
Pasaporta 2 farklı vize türü basılabiliyor mu nasıl oluyor işlemler?
-
-
R1 din görevlisi vizesi nasıl alabilirim ?
İlahiyat mezunuyum ama ortalamam düşük. Amerikaya gitmeyi çok isteyen biriyim . Karşıma bu çıktı acaba ilahiyat mezunu olduğum için bu vizeyle gitme şansım varmı ? Pek onaylanan bir vize değil zaten 2-3 kişi var baktığımda. Bu vize için hem Türkiye'de hem de Amerika'da vakıf mi ne öyle bişey olması lazımmış ve bu vize türüyle gitmek isteyen kişi bu vakıfta en az 2 sene gönüllü çalışması lazımmış Amerika'da gideceği yerde yine o vakıfij olduğu yer orda yine gönüllü olacak . Ama araştırdım böyle bir vakıf felan bulamadım acaba diyanet vakfi ya da direk diyanet olabilir mi ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
-
-
@orhanozbekk teşekkür ederimmm 🙏
-
@orhanozbekk Hocam sadece aynı vize türü için değil, örneğin J1-H1B geçişinde de waiver isteniyor. Sanırım H2B kısa süreli göçmen olmayan vize olduğu için gerekmiyor, J1 sonrası turist vizesi başvurusunda istenmemesi gibi.
-
Merhaba bu konu hakkında detaylı bilgi edindiniz mi şuan ne yapıyorsunuz? Ben 3.sınıftayım paralegal olmak istiyorum şartlar neler sertifika olayları nasıl gerçekleşiyor
-
-
@crazycells çok teşekkür ederim cevabınız için
-
-
@Aygün-Kaya Merhaba, evet onceki donemlerde kis sezonu icin alimlarin cok yuksek oldugunu soylemistim ama bu sezon maalesef boyle olmadi. Bunun nedenini de suna bagliyorum, Bu yil USCIS extra dan 1 yilda alacagi normal kotanin da uzeri kadar extra kota acti. Bu kotanin bazi sarlatlarindan biri de son 3 mali yilda H2B vizesi alanlarin yararlanacagi yonundeydi. Yani daha once H2B vizeniz var ise ve ulkenize donduysseniz bu kotadan yararlanabiliyorsunuz. Benim tahminimce cogu isletme bu kotayi kullanarak returnee calisanlar aldiklarindan hem ulke icinden hemde ulke disindan eleman alimlari belirgin derecede dustu. In country olanlar bile hala is bakiyor. Bu aciklamam asla bulamazsaniz anlamini tasimasin. Hala bulabilrisiniz ama her gecen gun bu yuzdelik daha da azaliyor maalesef.
-
Turistik vize ile geldikten sonra iş vizesi için başvurmak
Mehabalar 3 aylığına amerikaya geldim ve burada iş için çalışıyorum. Acaba başvurabileceğiö bir vize türü var mıdır? ileriye dönük çalışma hakkımın olması için. Çalıştığım şirket kısa vadede malesed f sponsorluk veremiyor.
Teşekkürler -
Merhaba arkadaşlar,
Konuya nasıl gireceğimi ve nereden başlayacağımı bilmiyorum o yüzden balıklama giriyorum.
Babamın ikinci eşinin kuaför dükkanı var. Amerika'ya her hangi bir vize türü ile giderek (tahminen eb) bir dükkan açmayı istiyor ve beni de götürmek istiyor. İngilizcesi zayıf olduğu ve iki kardeşime göz kulak olmamı istediği ayrılmamızı istemediği için durum bu, çokta ayrıntıya gerek yok. Burada tüm sertifika ve bu konuda ki uzmanlık belgelerini almış durumda.
Ben daha önce J-1 ile Amerika'ya gittim. Bu durumda hepimizi götürecek bir yol arıyorum. Ama dediğim gibi nerden başlasak, nasıl ilerlesek bilmiyorum. Ve direk yolu yordamı hk. bilgi sahibi olmadan avukata yapışmak, yolunacak koyun gibi olacağımızı düşündürüyor.
Hangi eyalet idealdir. Nerde bu konuda daha kolay işlem yapılır bunlar hk. bilgi sahibi olmak ve yolu yordamı hk. görüşlerinizi almak isterim.
Tavsiyelerinizi ve varsa tecrübelerinizi bekliyorum 🙂
Önemli ayrıntılar,
Ben de gitmeliyim, babamla ayrılar, iki kardeşim var ve ikisi de 21 den küçük. Ben 21 yaşını geçeli çok oldu 🙂
(O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi
-
merhaba bi arkadasim O1B vizesine basvurmak istiyor, amerikada tandiginiz bildiginiz avukat var midir bu konu icin
-
@capon Avukatlara para kaptirmadan once chatGPT'yi kullansin. Bir cok avukattan daha bilgili. Ayrica, lutfen ama lutfen ekibi olmayan, tek basina calisan turk avukatlardan uzak dursun. Saclari agarir, 20 yil yaslanir bir senede.
-
@capon forumda başka bir başlıkta @mertsarica nin yazısı var. Onu okudunuz mu? Onun yazısı size fikir verebilir.
-
@finalhope hatta yanlış yazmışım, söylediğim yazı bu başlık altında

-
@capon ben O-1A aldım yakın zamanda. Avukatım Muhammed ÜZÜM. Kendisiniz çok deneyimli bir ekibi var. Size de tavsiye ederim.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
O-1A Dosyamız Onaylandı!
Takip eden arkadaşlar biliyordur, şu başlıkta EB-3 süreciyle ilgili paylaşımlar yapıyorum zaman zaman. EB vizelerinin genelinde (EB-1 haric) bir tıkanma mevcut. Bültenin yavaş ilerlemesi bizi ABD’ye taşınma konusunda alternatif yolları değerlendirmeye itti.
Grape Law’dan Muhammed Bey ile görüştüğümüzde mevcut seçenekleri masaya yatırdık. Profilimi inceledikten sonra “Neden O-1A veya EB-1 düşünmediniz?” diye sordu. O ana kadar vize türleri hakkında bilgim olduğunu sanıyordum ama meğer sadece teorik bilgiymiş. Bu yüzden profilinizi bu konuda uzman avukatlarla değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Kısaca kendimden bahsedeyim. 20 yılı aşkın süredir yazılım geliştiriyorum, bunun büyük bölümü ekip liderliğiyle geçti. Son 6 yıldır da kendi şirketim altında hizmet veriyorum. Yurt içi ve yurt dışında birçok önemli markanın web ve mobil projelerini, kampanyalarını, mikrositelerini geliştirdim. Facebook uygulamaları 2010’da popüler olduğunda bu alanda proje geliştiren ve Facebook Preferred Developer Consultant Programına kabul edilen ilk Türk ajanslardan birindeydik. Bu ve diğer web projeleriyle Altın Örümcek, Communicator Awards, Kristal Elma, Mixx ve Stevie Awards gibi ödüller kazandık.
Avukatımla yaptığımız değerlendirme sonucunda profilimin O-1A için gayet uygun olduğunu gördük. Daha önce vakit ayıramadıgim konulara agirlik vererek profilimi guclendirdim. Bazı profesyonel kurumlara (seçici olarak üyelik kabul eden) üyelik yaptım, jüri görevleri üstlendim. Böylece O-1A için gereken 8 kriterden 7’sini sağlayabildik. Onay almak için 3 kriter yeterliydi.
En zor kısım referans mektuplarıydı diyebilirim. 15-16 yıl önceki yöneticilerimden ve sektördeki önemli isimlerden, hatta bazılarıyla doğrudan çalışmamam gerektiği için yalnızca linkedin / dernek vb. online tanışıklığımız olan kişilerden tek tek imzalı mektuplar almak, yazışmak ve beklemek oldukça stresli bir süreçti. Bu aşamada networkün önemini bir kez daha anladım.
Ve tabii arsiv tutmanın da.. Eski projelerin neredeyse tamamını saklamıştım, bulamadıklarımı web archive’dan toparladım. Sonuçta, kanıtlarıyla birlikte 842 sayfalık bir başvuru dosyası ortaya çıktı. ( Dokümanın genel şablonu ve ilk 30 sayfadaki özet oldukça anlaşılır ve yönlendirici bilgiler içeriyordu.Bu arada ABD’ye EB3 sürecine ait onaylı I-140 ile sorunsuz giriş yaptık. O-1A başvuru formunda da I-140 onayını açıkça beyan ettik. Herhangi bir olumsuz etki yaratmadı, dosya onayı sorunsuz şekilde geldi. (COS yaptik)
Bundan sonraki adım biraz dinlenmek, ne kadar mümkünse!
Sonra hemen ABD piyasasına atılmak ve yeni projelere başlamak. Herkese sürecinde kolaylıklar ve bol sabır diliyorum. -
@tufank tebrik ederim Tufan Bey, ben dahil bir çok insanın sürecine doğal olarak hayatına dokundunuz diyebilirim.(bence sırf bu sebeple bile O-1 alabilirdiniz
)
Fazlasıyla hakedilen devamında EB-1 ile taçlanacak vizeniz hayırlı olsun yeni kıtada yeni hayatınızda mutluluklar getirsin. -
@tufank Çok sevindim, tebrikler! Sürecinizi akılcı bir plan, büyük bir emek ve kararlılıkla yürütmüşsünüz. Emeğinizin ve gayretinizin sonucunu almak paha biçilemez bir duygu.
Ailenizle birlikte Amerika’da güzel bir hayat diliyorum, her şey gönlünüzce olsun

-
@tufank ooo super haber, tebrikler hocam. cok sevindim senin adina. hayirli ugurlu olsun.
-
@tufank tebrikler, yolunuz acik olsun.
-
@tufank Öncelikle merhaba Tufan bey öncelikle tebrik etmek istiyorum. Ayrıca teşekkür etmek isterim siz başından tanıdığım günden bu yana iyi kötü aklımda fikir oluşturan bir figürsünüz 1 yılı aşkın süredir hatırlıyorum ki hala mesajlaşmalar mevcuttur size turist vizesinden ve benzeri sorularımdan bahsettiğimi hatırlıyorum yani forumda sizin ben çok yardımınızı gördüm bu yüzden size çok teşekkür ederim bunu söylemesem olmazdı.
O1-A onayınız için sizi çok tebrik ederim fakat kafamda kalan bir nüans var soru olarak EB-3 süreciniz devam edicek değil mi yani O1-A ile birlikte EB-3 direkt iptalmi olmuş oluyor yoksa O1-A ile amerikada bulunup hayatınıza devam ederken o süreçte mi bekleyecekseniz EB-3 sürecini bu noktada kafamda aslında fikir elde etmek açısından bulunması güzel olabilir onun dışında sizleri tebrik ederim tekrardan çok çok tebrikler ^^
-
@tufank tebrikler, yeni projeler ve planlamalarınızda bol şans

-
@Ekto-Oktan teşekkür ederim. göçmen olmayan bir statü veya vize, göçmen vize türünü iptal etmez..
ayrıca şu an tek beklentimiz ABD içerisinde kalmak ve projeler üretmek. sonrası ne getirir bilemiyorum. gelişmeler oldukça paylaşacağım. -
@mesut1905 @Serapp @btek14 @lumos @ATS16 güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar

-
Bu ileti silindi! -
Arkadaşlar O-1A başvurum dün onaylandı. 8 Aralıkta premium başvuruda bulunmuştuk ve 14. günde şirket ile ilgili RFE gelmişti. RFE cevabı 19 şubatta gönderildi ve 9 mart tarihinde onay geldi. 7 kriter önü sürmüştük. Şimdi konsolosluk randevusu işlemi kaldı.
-
@tufank Anladım hocam sizin için en iyisini diliyorum tekrardan cevap için çok teşekkürler ^^
-
Bu ileti silindi!
Benzer Başlıklar
147
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k