(Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi
-
(Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı - Bu vize türü başvuru sahiplerine staj imkanı sağlamayı veya çalışma tecrübesi kazandırmayı ve ülkesinin tarihini, kültürünü ve geleneklerini paylaşma şansı vermeyi amaçlamaktadır. Q göçmen olmayan vizesi Birleşik Devletler Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi (USCIS) tarafından belirlenen uluslararası kültürel değişim programlarına yönelik bir vizedir.
-
Bu vizenin şartlarını taşıyıp kabul alabilecek birinin reşit olmayan çocuklarını götürebilme durumu nedir aynı vize ile?
-
@biumut maalesef Q1 vizesinde, J1'den farkli olarak es ve cocuklarinizi beraberinizde goturemiyorsunuz. Esinizin veya cocugunuzun ABD'yi ziyaret etmesi icin farkli bir kategoride uygun vize almasi gerekiyor. Misal, siz orada bulundugunuz sure icerisinde sizi gecici olarak ziyaret edecekse B kategorisi turist vizesini deneyebilirsiniz.
-
Bu vizenin detaylı şartlarını nereden öğrenebilirim? çalışma ve oturum veriliyor değilmi bunda ?
-
@hasta-la-vista-baby (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi içinde söyledi:
Bu vizenin detaylı şartlarını nereden öğrenebilirim? çalışma ve oturum veriliyor değilmi bunda ?
Suradan bakabilirsiniz:
https://www.uscis.gov/working-united-states/temporary-workers/q-cultural-exchangeEvet, 15 aya kadar Q statusuyle ABD'de kalabiliyorsunuz. Sponsorunuz basvuru baslatiyor.
Sanirim programi uzatamiyorsunuz, tekrardan alabilmek icin ABD disinda 1 yil kalmaniz gerekiyor.
-
@crazycells Anladım sponsor nereden bulabilirim 24 yaşında bekarım pre-intermediate ingilizce seviyem bu vize bana uygunmu degilse ne önerirsiniz pasaportum mevcut. Amerikaya yerleşip çalışmak istiyorum.
-
@hasta-la-vista-baby (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi içinde söyledi:
@crazycells Anladım sponsor nereden bulabilirim 24 yaşında bekarım pre-intermediate ingilizce seviyem bu vize bana uygunmu degilse ne önerirsiniz pasaportum mevcut. Amerikaya yerleşip çalışmak istiyorum.
bunu "is bulmak" gibi dusunebilirsiniz, butun Q visa programlarinin tek bir yerde oldugu bir web sitesi yok bence; ama vizeler konusunda su sekilde dusunmelisiniz...
ABD'de bir is bulup sizden beklenilenin ne oldugu ve yapacaklarinizin ne olduguna bakarak ilgili vizeye basvurmalisiniz. Eger ABD'de yapacaklariniza uygun bir vizeyse, size de uygundur. -
@crazycells En basit tecrübe gerektirmeyen işlerde olur (bulaşıkçılık,pizza dağıtımı gibi) fakat bu işleri nereden bulurum indeed den baktığım işlere başvursam benim için hangi vize ve başvurusunda bulunurlarmı bulunsalar kabul olurmu ?
-
@crazycells En basit tecrübe gerektirmeyen işlerde olur (bulaşıkçılık,pizza dağıtımı gibi) fakat bu işleri nereden bulurum indeed den baktığım işlere başvursam benim için hangi vize ve başvurusunda bulunurlarmı bulunsalar kabul olurmu ?
Maalesef bahsettiginiz isler Q vizesinin kapsamina girmiyor.
Bu vize türü başvuru sahiplerine staj imkanı sağlamayı veya çalışma tecrübesi kazandırmayı ve ülkesinin tarihini, kültürünü ve geleneklerini paylaşma şansı vermeyi amaçlamaktadır.
Ayrica bahsettiginiz gibi hizmet sektorunde isler bulsaniz bile bu nedenle vize alamazsiniz, cunku sirket neden ABD'den isci ihtiyacini karsilayamadigini ve sizi yurtdisindan ise aldigini aciklayabilmeli, dolayisiyla sizin tercubeniz, bilginiz, egitiminiz sirketin ihtiyacini karsilayabilmeli ve ABD'de cok rahat bulunamayan bir isci profili olmali.
Sezonluk olarak bahsettiginiz gibi hizmet sektorunde isci vizeleri verilebiliyor, bunun icin H2B vizesini arastirmalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/102/h-geçici-çalışma-ve-staj-vizeleri-h1b-dışındakiler -
@crazycells Intermediate istiyor en az benim yeterli degil bunun dışında varmı bana gore vize türü bulamadım birde nereden bulabilirim sponsor ?
-
@crazycells Intermediate istiyor en az benim yeterli degil bunun dışında varmı bana gore vize türü bulamadım birde nereden bulabilirim sponsor ?
Bu konuda Q vizesiyle ilgili sorularinizi sormalisiniz.
Su konuda ise ABD'deki en populer is bulma siteleri var, oradan is bakabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/148/amerika-da-is-arama-sureci-ve-tavsiyelerSizin buldugunuz ise uygun olmanizin yanisira, sirket de neden ABD'den baska birini ise almadigini ve sizi ise aldigini gosterebilmeli. Bu da sadece uzmanlik alaninizdaki pozisyonlarda ise basvurabilirsiniz demek, aksi durumda konsolos vizeyi vermeyecektir.
Sizin sorunuz "hangi vize bana uygun?" olmamali bence, "ABD'de ne yapacagim?" olmali, eger birileri size sponsor olursa zaten ondan sonra yapacaklariniza gore hangi vizeye en uygun oldugunuza karar verip ona gore basvuru yaparlar. Siz tersten gidiyorsunuz dusunce olarak... :)
-
öaloışma ve oturma için tam gereken kriterler nelerdir? gerçekten bilen biri benimle iletişime geçebilir mi?
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@crazycells, içinde söyledi: (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi
Suradan bakabilirsiniz:
https://www.uscis.gov/working-united-states/temporary-workers/q-cultural-exchangeEvet, 15 aya kadar Q statusuyle ABD'de kalabiliyorsunuz. Sponsorunuz basvuru baslatiyor.
Sanirim programi uzatamiyorsunuz, tekrardan alabilmek icin ABD disinda 1 yil kalmaniz gerekiyor.
Merhaba,
Bu vize türü ile 1 haftalık kültürel gezi-tanıtım için giden birisi aynı zamanda b1-b2 turist vizesine başvurabilir mi sorun olur mu?
Pasaporta 2 farklı vize türü basılabiliyor mu nasıl oluyor işlemler?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum