Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mertq Merhaba hocam vizem yok henüz vizeyi verirlerse başarabilirsem bunu konuşalım tabiki içebiliriz bende tatlıları ısmarlarım hiç sorun yok ama önce bir giriş iznini versinler de devamı kolay 😅

• @Ekto-Oktan Aynen öyle, önce bir giriş yapmak lazım, kahve ve tatlı kolay iş 😅

• ben 2026 kazanı olarak tamamen saldım artık mülakatıma girip hastanesi otel parası cart curt derken cebimden 60 70 bin tl ye kadar para çıkışı oldu ve hala pause tan dolayı da vizelerimizi alamadık. kendi açımdan olursa kimseyi üzmek istemiyorum ama herşeyi bence salıp ileriye odaklı burada birşeyler yapmaya çalışmamız lazım. bu saçma sistemdeyken ne adam gibi bizim sürecimizi pause tan kaldırıp devam ettirir ne de 2027 için başvuruları açarlar. biz elimizden geleni yaptık takdiri ilahide artık herşey diyorum. Ama gidişat ortada kimseyi kandırmaya gerek yok. + olarak şunu söylemek istiyorum yok terör saldırısıymış yok güvenlik soruşturmasıymış bunların çoğu palavra geliyor bana 355 milyon nufüsa sahip ülkede hiç sanki psikopatı yokmuş gibi yada en komiği hiç terör saldırı yapılmamış gibi bahane üretip buraya kadar getirdiler bu işi. Gold Card denen illetten sonra kaç milyon dolarlık alım yapıldı bir görseniz gülersiniz. diğer evlenme yoluylada GC alan onlarca insanda var. bu dönemi göz göre göre bitirdiler sadece bunu diyorum.

• @Coestar bu durum size patlayacak. statünüz 30 eylüle kadar approved olmazsa hem paranıza hem mental olarak yorulacaksınız

• Ben de aynı noktadayım ve makul buluyorum. Hani harcanan para da bir şekilde tekrar kazanılır da mental sıkıntısı çok kötü. Hani bugünden alabileceğiz/alamayacağızı bilsek 2 ihtimal de şuanki durumdan kat kat iyi.

• Herkesin hakkında hayırlısı olsun ancak bu süreçte ümitsizliğe kapılmayın her şey olucağına varır. Kaybedilen para yerine konur ancak yasak açılır ve vizeniz basılırsa harcadığınız para yanında çerez kalıcak. Hala açılacağına dair gerek hukuksal gerek kendiliğinden inancım var ancak her zaman olduğu gibi şu andaki durumunuzu göz önüne alarak Türkiyedeki yaşamımızıda aksatmamak lazım

• @Coestar Mülakata da girmişsiniz sadece bir evet vizeleri basıyoruz demeleri kalmış. Bence verecekler er geç. Bu benim tahminim. Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz. Umarım her şey daha iyi olur.

• Teşekkürler. Ben de bu arada kesin süreç tekrar açılmayacak noktasından yapmıyorum yorumu. Hatta ben de açılacağı tarafındayım ağırlıklı olarak. KCC’nin dv27 için standart şablonda “will” begin shortly demesi, OIRA’in 10 Şubat 2026 tarihli dv için vetting ve fraud konularında çalışmaları bitirdik demesi vs akıl ve mantık çerçevesinde hem dv26 pause kaldırılması hem de dv27 başlangıçı için Mart sonu, nisan ortası gibi olumlu aksiyonlar olmalı yorumu yaptırıyor. Konu sadece “belirsizlikten” yorulmak. Yani ne kadar ben olumlu olacağını düşünsem de, olmayacaksa da olmayacak deseler şuanki durumdan daha çok rahatlarım

• @Coestar Hocam inanın bana evlilik vizelerindede aynı sorunlar var bir tek DV Kazananlarına yapmadılar bunu 75 ülkenin yasağı hala devam ediyor bir çok insan şuanda yabancı forumlarda bakarsanız Eşlerini Amerikaya getiremiyorlar belirli ülkelerin vatandaşlarına komple göçmen vizesi basımını durdurdular. ABD vatadanşıyla evli bile olsanız vize alamıyorsunuz aileleri bile ayırdılar.

Yani şu noktada kendi vatandaşının aile yapısını göç yasası ve duraklatmalar ile bozacak bir hükümetin DV konusuna takılıcağını ben sanmıyorum maalesef Trump hükümeti göç konusunda herkese kabus yaşatıyor umarım vizenizi alırsınız bu kadar emeğiniz boşa gitmez...

• @randomlyselected valla abi saldım ben ya olacağına varsın oraya gidince önümüze kırmızı halı sermiyorlar sonuçta. Ekmek nerdeyse orada olcaz mecburen inşallah sizler içinde surec açılır en kısa sürede. Benim gibi hayal kuran emek veren dostlara selam olsun

• @iibrahimd yok be abi giden para olsun önemli olan sağlık kafama takılan mevzu sadece 1 kişinin yaptığı eylemden (Bahane) dolayı bu tür kararlar alınıp herseyi durduruyorlarsa olacağına varsın. Ben suan başka ülkelere odaklandım gözden çıkardım burayı olursa gideriz olmazsada komik bir anı kalır 😅

• @istanbuladami B1/B2 haziran ayında aldım 10 yıllık. Ben greencard lottery beklemek yerine E2 sürecine girdim. Şirketimi kurdum EİN geldi. Şimdi gidip banka hesabı açıp parayı aktarmak ve yapacağımız işe yatırım yapmak kaldı. Ben statü değişikliği yapıcam. Bizim konsoloslukları beklersek en az 1 sene sürecimiz uzayacaktı. Orada artık gc yolları bakacağız.

• ⭐⭐

H.R.1241 - SAFE for America Act of 2025 (119th Congress) (LINK)

Bu yasa tasarısı DV Lottery'i tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Uzun süredir takibimde ve 2025 sonlarından beri tasarıya destek çıkan millet vekili sayısında ciddi artış oldu. Bu ara alarm mailleri baya arttığı için paylaşmak istedim.

Umarım diğerleri gibi kaybolup gider.

GROK:👇

Durum: Tasarı 12 Şubat 2025'te sunuldu ve aynı gün House Judiciary Committee'ye havale edildi. O tarihten beri (Mart 2026 itibarıyla 13 ay geçmiş) hiçbir ilerleme yok: Komiteden çıkmadı (reported out değil), markup yapılmadı, floor vote yok, amendment yok. Yani stalled (takılı kalmış) durumda — tipik bir "symbolic bill" gibi duruyor.

Tarihsel pattern: Diversity Visa'yı kaldırma girişimleri (örneğin 115th, 116th, 117th, 118th Kongre'lerde benzer tasarılar: H.R.479, H.R.4796 vb.) hiçbiri geçmedi. Genellikle Republican-led House'ta bile komitede kalıyor, çünkü:Partizan: Tüm cosponsor'lar Republican (42'ye kadar çıktı, hepsi R). Hiçbir Democrat desteği yok → bipartisan olmadan House'ta bile geçmesi zor, Senate'te imkansız.

Öncelik: 119th Kongre'de immigration gündemi daha çok border security, deportation, catch-and-release, non-citizen voting gibi konulara odaklanmış (H.R.2 benzeri, SAVE Act, vb.). DV Lottery kaldırma, Trump dönemi rhetoric'inde var ama öncelikli agenda değil — executive action'larla (e.g. DV issuance suspension veya changes) zaten kısmen etkisiz hale getirilebiliyor.
    Senate ve Biden/Trump faktörü: Trump 2025'te göreve geldiyse (current date Mart 2026), executive branch DV'yi fiilen sınırlayabilir (örneğin security grounds ile issuance'ı askıya alma gibi geçmişte yapıldı). Bu yüzden legislative repeal ihtiyacı azalıyor → Kongre'de momentum düşüyor.

• bu sene fotoğraf çekildim, pasaportumu yeniledim. talihli olacağıma inanıyordum ama maalesef mart ayı itibariyle umutlarım azaldı. umarım çekiliş yeniden açılır. gerçekten yeni bir hayatın hayalini kuran insanlar o ihtimalin peşinden gitmeye devam eder. kendi işlerime ve hayatıma odaklanma kararı aldım. b1-b2 vizesi için uğraşacağım bir süre sonra da alternatif gidiş yollarını araştırmaya başlayacağım. herkese bol şanslar ve başarılar diliyorum.

• Son zamanlarda KCC’e dv27 için mail atan oldu mu? Şablon yanıtta hala “will” begin shortly mi diyorlar yoksa tekrar travel state govu kontrol edin mi diyorlar acaba?

• Uzulmeyin arkadaslar, zaten cikma olasiligi cok dusuktu. Eskiden beri sacma sapan sekilde yonetilmis bir cekilis sistemiydi.
    Oncelikle pasaport sarti sunulmali ki bosu bosuna kimse yer isgal etmesin.
    Ikinci olarak ingilizce dil test sinavindan yeterli bir puan almis olma sarti getirilmeli ki kimse anasina babasina kayni adina basvurmasin herkes kendisi icin ugrassin.

Bu sekilde yapilsaydi cekilisler gercekten isteyen insanlara cikardi. Bu yuzden bir suru insan da green card kazandim diye dolandirildi, cogu insan bu cekilisi biliyor ama nerden basvuruldugunu bilmiyor. Dolandiricilar green card basvurusu diye cok kisiyi dolandirdi. Arkadaslarim arasinda bile ben kazandim da gitmedim beni aradilar diye kamiller vardi.

Gitmek isteyen birisi bir yolunu bulur ve gider. Saygilar.

• @lamak-sadla hocam kesinlikle sistem sizin dediğiniz gibi olmalı ancak yinede bir umut başvuruyorduk ama ne yazık ki o da bitti. İsteyen bir yolunu bukur giderse ne yazık ki artık çok zor h1b vizesi eğer statü değiştirmeden başvurulursa 100.000 dolar istiyor ve artık random olmak yerine sadece nitelikliyi alıyor. Ha isteyen tabiki evlenip, nişanlanıp veya statü değişip gider ama artık çok zorlaştı

• @ersinors Kimse yanıtlamayınca bugün KCC'e kendim mail attım. Hala şablonda "will" olarak kullanıyorlar. Ben olumlu yorumluyorum ama herkesin bireysel yorumu kendisi için önemlidir. Yanıtın tam halini atıyorum. !

KCC_DV2027_Reply.jpeg

• @ersinors bu ne anlama geliyor

• @Fatime-İncebaş Resmi bir kurum “will begin shortly” diyorsa bu bana 2-3 aydan fazla sürmeyecektir diye düşündürüyor. Şubattan önce bildiğim kadarıyla böyle bir bilgi vermeden resmi duyuruları takip edin diyorlarmış. Ben görev değişimi olmasaydı mart sonuna olumlu haber bekliyordum. Bakanlık değişimi sebebiyle bir farklılık var mı diye sordum bu yüzden. Yine “will” deyince en kötü nisan sonuna kadar olumlu anlamda bir güncelleme gelecek diye umuyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |