DV2027 Sohbet Odası
-
@Yaheli, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Bu sene ilk defa başvurmayı planlıyordum.
O kadar hevesle herseyi inceledim öğrendim savaşlar mavaşlar patladı. Yasaklar çoğaldı. Garibanın yüzü gülmeyecek böyle giderse.Kesinlik kazandı mı 2027 iptali bilmiyorum ama bu şansızlık umarım kısa sürede geçer ve herşey düzelir.
Ve ayrıca forumda ki iranlı arkadaşlara da savaşta ölen Çocuklar için çok üzgünüm ve baş sağlığı diliyorum. (umarım sorumlular cezasını çeker)
-
@Onur-AKYILDIZ zaten başvurular açılmıcak bu sene neyin umudu bu?
üstüne iran savaşı başladı sence açarlar mı? bekleyenler hala ümit edip çekiliş formu açılır diye düşünenlere ekim ayını bekleyin bu sene çekiliş yok boş yere hayal kurmayın -
@T-C-Kubilay-Dikici turist vizesi alıp imkan yaratmak ve nadir de olsa abd ye ayak basmak, orayı solumak bile önemli. yola çıkınca farklı fırsatlar imkanlar doğabiliyor. Nasip belki biz de B1 ile kısa bir ziyaret planlayabiliriz. Bakalım :)
-
@Onur-AKYILDIZ Artık göç sistemini öldürdüler en azından şimdiki tabloda böyle. Trump yönetimi maalesef Normal insanlar için ABD vatandaşı veya GC sahibi birisi ile evlilik dışında göç yolu bırakmadı.
Vasıflı iyi yeteneklere sahip insanlar için hala EB-2 NIW,EB-1 gibi vizeler mevcut ama bu forum takılanların %90'ının böyle bir vasfı veya özel bir durumu yok olanlar'da var ama çoğumuzun yok genele baktığımızda. bir çoğumuz genç bir çoğumuz normal hayatında işinde gücünde insanlar.
DV Programı Medeni Durum,Meslek,Irk sorun gözetmeksizin insanların ABD'ye göç etmesi için şansa dayalı bir fırsat sunan bir sistemdi maalesef geldiğimiz noktada programı mahvettiler var program hala askıda diyorlar ama pratikte yok
Bugünden itibaren göç etmeyi düşünenler için durum çok net en azından Trump yönetimi gidene belli bir dönem bitene kadar ABD vatandaşı ve GC sahibi ile evlilik dışında yol yok. Bir çok kişinin önerdiği gibi ya başka bir ülkeye yönelmek lazım ya da Türkiyedeki hayata odaklanmak lazım sizinde dediğiniz gibi hocam.
Yinede umudumuzu kaybetmeden denemeye devam etmeliyiz. Ben bunun geçici olduğunu düşünüyorum Ne Trump ne onun yönetimi sonsuz değil bir gün gidicekler ve herşey düzelicek gitmeseler bile düzelicek ben buna inanıyorum içimizi ferah tutalım her gün bu hayali kuran herkese selamlar olsun :hundred_points:
-
@Ekto-Oktan Sizinle New York'da bir kahve içelim hocam. Ben ısmarlıyorum :).
-
@mertq Merhaba hocam vizem yok henüz vizeyi verirlerse başarabilirsem bunu konuşalım tabiki içebiliriz bende tatlıları ısmarlarım hiç sorun yok ama önce bir giriş iznini versinler de devamı kolay :grinning_face_with_sweat:
-
@Ekto-Oktan Aynen öyle, önce bir giriş yapmak lazım, kahve ve tatlı kolay iş 😅
-
ben 2026 kazanı olarak tamamen saldım artık mülakatıma girip hastanesi otel parası cart curt derken cebimden 60 70 bin tl ye kadar para çıkışı oldu ve hala pause tan dolayı da vizelerimizi alamadık. kendi açımdan olursa kimseyi üzmek istemiyorum ama herşeyi bence salıp ileriye odaklı burada birşeyler yapmaya çalışmamız lazım. bu saçma sistemdeyken ne adam gibi bizim sürecimizi pause tan kaldırıp devam ettirir ne de 2027 için başvuruları açarlar. biz elimizden geleni yaptık takdiri ilahide artık herşey diyorum. Ama gidişat ortada kimseyi kandırmaya gerek yok. + olarak şunu söylemek istiyorum yok terör saldırısıymış yok güvenlik soruşturmasıymış bunların çoğu palavra geliyor bana 355 milyon nufüsa sahip ülkede hiç sanki psikopatı yokmuş gibi yada en komiği hiç terör saldırı yapılmamış gibi bahane üretip buraya kadar getirdiler bu işi. Gold Card denen illetten sonra kaç milyon dolarlık alım yapıldı bir görseniz gülersiniz. diğer evlenme yoluylada GC alan onlarca insanda var. bu dönemi göz göre göre bitirdiler sadece bunu diyorum.
-
@Coestar bu durum size patlayacak. statünüz 30 eylüle kadar approved olmazsa hem paranıza hem mental olarak yorulacaksınız
-
Ben de aynı noktadayım ve makul buluyorum. Hani harcanan para da bir şekilde tekrar kazanılır da mental sıkıntısı çok kötü. Hani bugünden alabileceğiz/alamayacağızı bilsek 2 ihtimal de şuanki durumdan kat kat iyi.
-
Herkesin hakkında hayırlısı olsun ancak bu süreçte ümitsizliğe kapılmayın her şey olucağına varır. Kaybedilen para yerine konur ancak yasak açılır ve vizeniz basılırsa harcadığınız para yanında çerez kalıcak. Hala açılacağına dair gerek hukuksal gerek kendiliğinden inancım var ancak her zaman olduğu gibi şu andaki durumunuzu göz önüne alarak Türkiyedeki yaşamımızıda aksatmamak lazım
-
@Coestar Mülakata da girmişsiniz sadece bir evet vizeleri basıyoruz demeleri kalmış. Bence verecekler er geç. Bu benim tahminim. Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz. Umarım her şey daha iyi olur.
-
Teşekkürler. Ben de bu arada kesin süreç tekrar açılmayacak noktasından yapmıyorum yorumu. Hatta ben de açılacağı tarafındayım ağırlıklı olarak. KCC’nin dv27 için standart şablonda “will” begin shortly demesi, OIRA’in 10 Şubat 2026 tarihli dv için vetting ve fraud konularında çalışmaları bitirdik demesi vs akıl ve mantık çerçevesinde hem dv26 pause kaldırılması hem de dv27 başlangıçı için Mart sonu, nisan ortası gibi olumlu aksiyonlar olmalı yorumu yaptırıyor. Konu sadece “belirsizlikten” yorulmak. Yani ne kadar ben olumlu olacağını düşünsem de, olmayacaksa da olmayacak deseler şuanki durumdan daha çok rahatlarım
-
@Coestar Hocam inanın bana evlilik vizelerindede aynı sorunlar var bir tek DV Kazananlarına yapmadılar bunu 75 ülkenin yasağı hala devam ediyor bir çok insan şuanda yabancı forumlarda bakarsanız Eşlerini Amerikaya getiremiyorlar belirli ülkelerin vatandaşlarına komple göçmen vizesi basımını durdurdular. ABD vatadanşıyla evli bile olsanız vize alamıyorsunuz aileleri bile ayırdılar.
Yani şu noktada kendi vatandaşının aile yapısını göç yasası ve duraklatmalar ile bozacak bir hükümetin DV konusuna takılıcağını ben sanmıyorum maalesef Trump hükümeti göç konusunda herkese kabus yaşatıyor umarım vizenizi alırsınız bu kadar emeğiniz boşa gitmez...
-
@randomlyselected valla abi saldım ben ya olacağına varsın oraya gidince önümüze kırmızı halı sermiyorlar sonuçta. Ekmek nerdeyse orada olcaz mecburen inşallah sizler içinde surec açılır en kısa sürede. Benim gibi hayal kuran emek veren dostlara selam olsun
-
@iibrahimd yok be abi giden para olsun önemli olan sağlık kafama takılan mevzu sadece 1 kişinin yaptığı eylemden (Bahane) dolayı bu tür kararlar alınıp herseyi durduruyorlarsa olacağına varsın. Ben suan başka ülkelere odaklandım gözden çıkardım burayı olursa gideriz olmazsada komik bir anı kalır 😅
-
@istanbuladami B1/B2 haziran ayında aldım 10 yıllık. Ben greencard lottery beklemek yerine E2 sürecine girdim. Şirketimi kurdum EİN geldi. Şimdi gidip banka hesabı açıp parayı aktarmak ve yapacağımız işe yatırım yapmak kaldı. Ben statü değişikliği yapıcam. Bizim konsoloslukları beklersek en az 1 sene sürecimiz uzayacaktı. Orada artık gc yolları bakacağız.
-
H.R.1241 - SAFE for America Act of 2025 (119th Congress) (LINK)
Bu yasa tasarısı DV Lottery'i tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Uzun süredir takibimde ve 2025 sonlarından beri tasarıya destek çıkan millet vekili sayısında ciddi artış oldu. Bu ara alarm mailleri baya arttığı için paylaşmak istedim.
Umarım diğerleri gibi kaybolup gider.
GROK::backhand_index_pointing_down:
Durum: Tasarı 12 Şubat 2025'te sunuldu ve aynı gün House Judiciary Committee'ye havale edildi. O tarihten beri (Mart 2026 itibarıyla 13 ay geçmiş) hiçbir ilerleme yok: Komiteden çıkmadı (reported out değil), markup yapılmadı, floor vote yok, amendment yok. Yani stalled (takılı kalmış) durumda — tipik bir "symbolic bill" gibi duruyor.
Tarihsel pattern: Diversity Visa'yı kaldırma girişimleri (örneğin 115th, 116th, 117th, 118th Kongre'lerde benzer tasarılar: H.R.479, H.R.4796 vb.) hiçbiri geçmedi. Genellikle Republican-led House'ta bile komitede kalıyor, çünkü:Partizan: Tüm cosponsor'lar Republican (42'ye kadar çıktı, hepsi R). Hiçbir Democrat desteği yok → bipartisan olmadan House'ta bile geçmesi zor, Senate'te imkansız.
Öncelik: 119th Kongre'de immigration gündemi daha çok border security, deportation, catch-and-release, non-citizen voting gibi konulara odaklanmış (H.R.2 benzeri, SAVE Act, vb.). DV Lottery kaldırma, Trump dönemi rhetoric'inde var ama öncelikli agenda değil — executive action'larla (e.g. DV issuance suspension veya changes) zaten kısmen etkisiz hale getirilebiliyor.
Senate ve Biden/Trump faktörü: Trump 2025'te göreve geldiyse (current date Mart 2026), executive branch DV'yi fiilen sınırlayabilir (örneğin security grounds ile issuance'ı askıya alma gibi geçmişte yapıldı). Bu yüzden legislative repeal ihtiyacı azalıyor → Kongre'de momentum düşüyor. -
bu sene fotoğraf çekildim, pasaportumu yeniledim. talihli olacağıma inanıyordum ama maalesef mart ayı itibariyle umutlarım azaldı. umarım çekiliş yeniden açılır. gerçekten yeni bir hayatın hayalini kuran insanlar o ihtimalin peşinden gitmeye devam eder. kendi işlerime ve hayatıma odaklanma kararı aldım. b1-b2 vizesi için uğraşacağım bir süre sonra da alternatif gidiş yollarını araştırmaya başlayacağım. herkese bol şanslar ve başarılar diliyorum.
-
Son zamanlarda KCC’e dv27 için mail atan oldu mu? Şablon yanıtta hala “will” begin shortly mi diyorlar yoksa tekrar travel state govu kontrol edin mi diyorlar acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum