Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Merhaba - Ben de herkese faydası olması açısından son B1/B2 vize görüşmemi anlatayım:
Önceki vizemle hiç ABD'ye gitmedim. (Bunu bana ısrarla sordu ve pandemi v.s. diye cevap vermiştim) Herhangi bir seyahat planım yoktu. (Fuar olursa gideceğim dedim) DV2022 case number 5XX4 ile kazananıyım, ama mülakat sırası gelmeyenlerdenim (Covid döneminden dolayı) (Bunu mülakatta sordu)
Ben üniversiteden mezun olduğumdan itibaren ABD vizesine sahiptim. İlk gidişim J1 vizesiyle "exchange instructor" olarak 1 yıl ABD de kaldım, TR de 2 yıl kaldıktan sonra sonra yüksek lisan için gitme planıyla F1 vizem oldu, gittim, ancak yüksek lisansa başlamadan geri döndüm (üniversitenin bana hazırlık okutmak istemesinden ve benim buna bütçemin olmamasından kaynaklanan nedenle).
Bundan sonra TR'de yeni bir şube açan bir ABD firmasında çalışmaya başladım, bundan dolayı çok fazla B1/B2 vizesiyle ABD'ye sehayat ettim, yaklaşık 2 yada 3 adet B1/B2 vizem oldu, en son B1/B2 vizem ise Kasım 2025 de bitti. Şu anda TR'de yeni bir firmada danışman olarak çalıştığım için uluslararası fuarlara katılacağımdan vize yenilemesi yapmak istedim. Önce mülakata girmeden vize yenileme hakkım olduğuna dair sonuç çıktı, ancak pasaportum konsolosluğa gittiğinde mülakata gitmem gerektiği sonucu çıktı, 2-3 hafta içerisinde mülakat randevusu alabildim ve geçen ay mülakata gittiğimde hayatımda ilk defa vize reddi aldım.(Üstelik pasaportumda yeni Almanya dan alınmış hala geçerli Schengen vizesi vardı)
Vize görüşmesinde çok kalabalık olduğu için İngilizce yapanlar çok beklemiyordu, ben de bunu tercih ettim. 13 numaralı sırada sarışın bir kadın konsolos bana yaklaşık 30-40 adet soru sordu,görüşme 15-20dk. sürdü, şu anda çalıştığım işimin bütün deteylarına kadar sordu, şimdiye kadar hiç bir mülakatımda 2-3 sorudan fazla bir soru hatırlamıyorum. Bu reddin bana göre nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
Bana göre bu 3 nedenden dolayı vize alamadım, o nedenle seyahat planı mutlaka olması gerekiyor.
Konsolosluktan bir arkadaşım aracılığıyla aldığım bilgiye göre konsoloslukta yoğunluk olduğu için ABD'den takviye ekip gelmiş ve red oranları çok yüksekmiş.
Tabi ki tekrar başvuracağım 1-2 ay sonra. -
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
@nxtime çok çok teşekkür ediyorum
-
@burcuyilmaz pasaportunuzu aldınız mı? Bende de aynı durum vardı, pasaportu aldigim gun sistemde 221 g oncelikle randevular acildi yakin tarihe, hatta 1 gun sonrasina daha yakin tarihe de cikti
-
Merhaba,
mülakatsız B1/B2 vize yenileme sürecindeyim. DS-160 formunu doldurdum ve sistem interview waiver kapsamında randevu oluşturdu.Randevu onay belgesinde “appointment time should be ignored” ifadesi yer alıyor. Evrakları hemen göndermek mi gerekiyor, yoksa ayrıca bir bilgilendirme maili/panel mesajı beklemek mi daha doğru olur, emin olamadım.
Bu süreci yakın zamanda yaşayan veya aynı durumda olan varsa, tecrübesini paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
-
@Bishka Merhabalar, pasaportu alalı 15 gün oldu ama dediğiniz öncelikli randevular açılmadı maalesef:( hatta ilk günden beri randevu almak istediğimizde bir hata mesajı alıyoruz. Siz sisteme girdiğinizde 221 g ile ilgili nasıl bir işlem yaptınız acaba? Ben takip seçeneğine tıklıyorum hata alıyorum. Çok teşekkür ederim
-
@burcuyilmaz merhabalar, siz pasaportu aldığınız zaman eski randevuyu iptal mi ettiniz? çünkü o randevunun iptal edilmemesi gerekiyordu. yeni bir randevu almak için daha önce olmayan bir seçenek çıkıyor anasayfada.
-
@nxtime Bizim aslında mülakatsız posta ile uzatmaydı. Bizden mülakat istendi. Aramalarımız ve mailler işe yaradı çok şükür randevu ekranı açıldı. Eski randevumuz sadece evrak göndermek içindi. O gün evrakları gönderdik. Sonra bir randevu iptali yapmadık.
-
@burcuyilmaz gözünüz aydın. evet, benim de mülakatsız posta ile uzatmaydı ama mülakata çağırdılar.
-
@nxtime çok teşekkür ederim. Mülakata girdiniz mi acaba? Sonuç nasıl oldu? Umarım olumludur
-
Merhaba biz 4 buçuk aydır Amerika’dayız b1/b2 vizesiyle şimdi vize uzatmayı avukatsız yapmak istiyoruz mümkün mü yardımcı olursanız sevinirim .
-
@burcuyilmaz pazartesi günü mülakata gireceğim. Umarım herhangi bir sorun çıkmaz.
-
@nxtime Umarım çok olumlu ve kolay geçer
-
@burcuyilmaz maalesef yenilemediler. Anlam veremedim neden yenilemediklerine dair. Tatil amacıyla en son 8 yıl önce giriş yapmıştım. Umarım sizin görüşmeniz olumlu geçer.
Sordukları sorular şunlardı:
Kaç defa Amerikaya giriş yaptınız, Orada herhangi bir yerde çalıştınız mı, Evlimisiniz, Çocuğunuz var mı, Mesleğiniz nedir, Ailenizde Başka vize sahibi var mı, Amerikada Yaşayan Yakınınız var mı. -
Merhaba,
Eşimle benim vizem Mart ayında bitiyor. 2016 da vize alıp, 10 günlük bir tatil yapmıştık. 2024 te 2 çocuğuma mülakatsız (15 yaş altı oldugu için) vizelerini almıştım. Şimdi eşim ve kendime mülakatsız vizeyi yineleyebilir miyim sizce? Bizde olumsuz bir durum olursa çocuklarında vizesi iptal olur mu acaba? tecrübe eden bilgileri paylaşabilir mi? Çok tşk.ler şimdiden. -
@vecii, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
Merhaba,
Eşimle benim vizem Mart ayında bitiyor. 2016 da vize alıp, 10 günlük bir tatil yapmıştık. 2024 te 2 çocuğuma mülakatsız (15 yaş altı oldugu için) vizelerini almıştım. Şimdi eşim ve kendime mülakatsız vizeyi yineleyebilir miyim sizce? Bizde olumsuz bir durum olursa çocuklarında vizesi iptal olur mu acaba? tecrübe eden bilgileri paylaşabilir mi? Çok tşk.ler şimdiden.Mülakatsız vize talebi yapabilirsiniz. Mülakatsız da yenileyebilirler veya talebinizi kabul etmeyip randevu almanızı, yüz yüze mülakata katılmanızı da talep edebilirler.
Yüz yüze mülakata davet edilirseniz, DS160 formda beyan edeceğiniz seyahat planı doğrultusunda görüşmenizi gerçekleştirmeniz, yapacağınız turistik seyahat sonrası yaşadığınız ülkeye döneceğinizi kanıtlar evrak ve beyanlar ile mülakata katılmanız, yaşadığınız ülkeniz ile kuvvetli bağlarınızı kanıtlar beyanlar sunmanız şansınızı artıracaktır, nihai karar konsolosun olacak mülakat sonunda.
Siz ve eşinizin mülakatı olumsuz sonuçlansa bile, farklı bir durum yoksa normal şartlarda çocuklarınızın vizesinin iptal edilmesi söz konusu olmaz.
-
@nxtime çok geçmiş olsun çok üzücü olmuş
-
@ATS16 çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. 60 sayfanın tümünüde okudum ama bi varsayıma varamadık o sebeple bi soru daha yöneltmek isterim. Formları doldurup, randevu adımında nerede anlıyor mülakatsız olup olmayacagını? Birde posta yoluylamı teslim ediliyor, vsf ye bizzatmı pasaportlar? Tşkler
-
@vecii, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@ATS16 çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. 60 sayfanın tümünüde okudum ama bi varsayıma varamadık o sebeple bi soru daha yöneltmek isterim. Formları doldurup, randevu adımında nerede anlıyor mülakatsız olup olmayacagını? Birde posta yoluylamı teslim ediliyor, vsf ye bizzatmı pasaportlar? Tşkler
DS160 formu doldurduktan ve submit ettikten sonra form numarasını notlarınıza kaydediyorsunuz, en sonda çıkan confirmation page’i çıktı ve elektronik ortamda saklıyorsunuz.
Daha sonra profil olusturma, DS160 form numarasını sisteme işleme, vize kategorisi seçmek ve ücret ödemek için https://www.ustraveldocs.com/tr web sitesinden adımları tamamlamanız gerekiyor. Bu adımlardan sonra sistem size en son sahip olduğunuz vize hususunda sorular soracak, vize türü, geçerlilik tarihi, yeni başvurduğunuz vize kategorisi, parmak izi vb. Sorulara vereceğiniz doğru cevaplar doğrultusunda sistem sizi yönlendirecek. Mülakatsız vize yenilemeye uygunsa durumunuz pasaportunuzu ve diğer gerekiyorsa evrakları hangi tarihte ve saatte VFS şubesine teslim etmeniz gerektiği hususunda bilgi verecek (bizzat konsolosluğa teslim edilme gibi bir durum yok). Mülakatsız vize yenilemeye uygun değilseniz randevu almanız için yönlendirecek. Bol şans!
-
Merhaba, formu onayladıktan sonra Departure Flight Istanbul gireceğime Newyork gırdıgımı farkettım eşim için. family girişinde kendımı düzelttim. Onunkısı yanlış kaldı. sorun olurmu baştan mı girmelıyım? henuz ücret ödemedim, randevu almadım. tşk.ler
-
DS160 sadece bir bilgi formu ve bahsettiğiniz hata majör bir hata değil. Önemli olan ve vize sonucuna etki edecek husus, olası bir mülakatta; seyahat tarihleriniz, süresi, varış şehri konusunda soru gelirse DS160 formuna girdiğiniz bilgiler ile uyumlu beyanlar vermeniz ve seyahat sonrası ülkenize geri döneceğinizi kanıtlar beyanlarınız.
-
Merhaba mülakatsız b1/b2 vizesini hangi sayfadan ilerleyerek dolduruyoruz.mümkünse link paylaşabilecek olan var mı?
Benzer Başlıklar
144
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum