Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese Selamlar Dostlar,

Eski yesilkart.gen.tr dönemlerinden beri bu forumlarda yazıp çizen, her detayı takip eden biri olarak artık geriye dönüp baktığımda bazı şeyleri kabullenme vaktimin geldiğini anladım. Bu yüzden artık foruma aktif olarak girmeyi, bu başlıklar altında nöbet tutmayı kendi adıma pek uygun ve anlamlı bulmuyorum.

alt metni

Sürecin geldiği nokta ortada. Ocak dediler Şubat oldu, "yakında" diye mailler atıp sonra formların süresini Mart sonuna uzattılar. Artık resmen insanlarla dalga geçiyorlar. Bu bürokratik sirki daha fazla izlemenin bir manası kalmadı.

İlk başvurumu planladığım zamanlar daha 18 yaşında liseyi yeni bitirmiştim. Şimdi dönüp bakıyorum da, aradan yıllar yıllar geçmiş. 1995 ile 2025 yılları arasında kazanan o şanslı binlerce insandan biri olamadık. Bu elbette üzücü bir durum, ama "realite" diye de kapı gibi bir gerçek var.

Sanırım şu gerçeği net olarak kabul etmek lazım: Amerika en azından şu anlık göçmen falan istemiyor. Sistemi kapatamasalar da teknik arızalarla, bitmeyen güncellemelerle fiilen tıkıyorlar. Benim için artık Türkiye'deki hayatıma, kendi gerçeklerime ve buradaki yoluma odaklanma vaktidir.

2024 yılında gidip New York, Maryland, Washington D.C. sokaklarını gezmiştim. Cebimde o B1/B2 vizem hala duruyor. Sanırım bundan sonra Amerika defterini göçmenlik için tamamen kapatıp, orayı sadece turizm odaklı, arada bir gidilip gezilecek bir rota olarak düşüneceğim.

Hala o ekranlarda butonu bekleyen, umudunu koruyan herkese sonsuz sabır ve bol şans dilerim. Umarım o güzel haberler bir gün hepimiz için gelir.

• Amerikan yasaları çok güçlü, Trump dahil kimse DV2027 yi iptal edemez dedik hepimiz.. Ama olmadı iptal etti resmen aylar geçti. ABD de bu konu hakkında konuşulmuyor sanırım yada açılan davalar vs yok ..Ne olacak acaba dv lottery tamamen mi iptal olacak yada gecikmeli olsa da tekrar açılacak mı? Bilgisi duyumu vs olan var mı

• @mahmutceliker Çok teşekkür ederim hocam. Sağ olun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Cemda amerikada yasayan insanlarin buyuk bir cogunlugu eger gocmen degillerse DVnin ne oldugunu bile bilmiyor diyebiliriz. Kaldi ki bilen kisimda cok ilgilenmiyor olabilir cunku daha farkli dertleri var burada yasayan insanlarin kendisinide etkileyen. Maalesef basindan beri hep sunu soyledim baskan yasalarada karsi olsa istedigi seyi bir sekilde yapiyor herhangi bir konuda, onun icin surecin basindan beri yok yasalar soyle yasalar boyle iptal edemez soylemleri maalesef ki biraz gercek disi olumlamaya calismaydi bana gore. Ha bu dedigimden su anlam cikmasin sonsuza kadar kaldirildi boylece diye ancak uzunca bir sure bir cok kisiyi magdur edebilecek bu islemleri yapabilir maalesef. Bu konuda bilgisi duyumu olabilecek birini bulamazsiniz bunuda belirteyim ben duyum aldim boyleymis soyleymis diyen ancak kendi dusuncesini soyluyordur

• @Emre-Kurtulmuş işim gereği sürekli Amerikalıların transferini yaparım ve hep konuşuyoruz. Onlardan eyaletler konusunda tavsiyeler istiyorum. Belki 200 kişi ile konuştum. 1 tanesinin bile green cardı bilmiyorum dediğini görmedim. Biliyorlar. Ama sanırım bu konularla ilgilenmiyorlar.

• @Onur-AKYILDIZ yanlış mı gördüm bilmiyorum ama Ankara 19000 numaralıya 20 Nisan’a mülakat vermiş😳Arada bir sürü Ankara varken bu durumu bana ancak uzun süredir burada olduğunu söyleyen siz anlatabilirsiniz. Vakit ayırıp cevaplarsanız sevinirim. Umudunuz hep olsun, hakkınızda iyi şeyler olsun🍀♾️

• @Onur-AKYILDIZ Değişik bir vazgeçiş olmuş. Son dönemde foruma girdiğimde araştırma hevesi ve enerjisi ile takip ettiğim bir arkadaşsın. Elinde turist vizen olması muazzam bir şey, hele ki bu dönemde. Hayırlısı olsun herkes için.
    Dediklerine katılıyorum, süreci bile isteye öteleyecekler. Biz 30 yılda alacağımızı aldık deyip özellikle bu savaş ve global göçmenlik problemlerinin gündem olduğu dönemde tekrar aynı düzene dönmeyeceklerdir ancak şu gerçek var ki bir gecede değişir her şey, genelde öyle oluyor çünkü 🙂 🙂
    Umudu kaybetmek demeyelim de daha net karar alıp mantıklı ilerlemek gerek hepimiz için.

Plana devam, vizyonu olan insanlara pes etmek yakışmaz 🙂 Selamlar

• ⭐⭐⭐⭐

@Ramazan-Altan greencardı bilmekle dvyi bilmek farklı şeyler

• @istanbuladami Yazına kesinlikle katılıyorum gerçeği de inkar edecek halimiz yok tabii ki çünkü bazı şeyler çok net insan hep kendini motive edecek bir açıklama vs bekleyip araştırmasını yapıyor. Ama son cümlen sanırım bu yolda ki mottom :))

• @Emre-Kurtulmuş Yakın zamanda başkan gider diye düşünüyorum Epstein Olayı, İran savaşı ..Anladığım kadarıyla Amerikan halkı ilk fırsatta başkanı yollayacak gibi..Gerçi sen ordasın sanırım daha iyi bilirsin. En kötü onu bekleriz artık

• @dogucansevik yaklaşık 10 senedir bilfiil başvuruyorum.. ve çıkmadı 🙂 turist vizesi alalım dedik randevu aldık ama ailevi sebeplerden ötürü gidemedik, ekonomik olarak eb-2-3 gibi vizelere katılma imkanımız yok. Yaş itibariyle öğrenci olma gibi bir ihtimalimiz ve planımız da yok. Yani aslında pes etmek için birçok sebeple karşılaştım diyebilirim ama etmedim, etmeyeceğim de.. özellikle gc ihtimali çok çok düşük olduğundan farklı ülkeleri programlari falan da araştırdık ve ab vatandaşlığı için bir yol bulduk mesela.
    Burada amaç kesinlikle ve sadece ABD mi yoksa göç mü, bunu netleştirmek, mutlaka araştırmak ve gerçekten istemek gerek. Sadece hayal kurarak asla olmuyor çünkü

• @istanbuladami Her süreç yeni bir başlangıç dediğiniz gibi hayal etmek yetmiyor ancak kazanan içinde gerçekten çok stresli bir süreç oluyor dileyen herkese gönlü kadar güzel bir yaşantısı olması dileğiyle

• @iibrahimd Siz kazanansınız sanırım. Umarım hayırlısıyla planlarınız gerçekleşir ve tabi ki inşallah bize de nasip eder. Kazanınca da bitmiyor dediğiniz gibi bir sürü plan yapmak, mülakat gelmesini beklemek, doğru tutarı biriktirebilmek falan hepsi büyük iş ama öncelik o çekilişte denk gelmek tabi 🙂 Bizler nasibimizi bekliyoruz bakalım 🙂 🙂

• ⭐⭐

@istanbuladami Tek çara greencard diyorsunuz benim içinde bu geçerli 🙂 eb2-3 dediğin gibi ekonomik anlamda yüksek rakamlar yapabilecek durumum var ama atacağım risk çok fazla eşimle bende çalışarak yaptığımız birikimi vermek zor oluyor yaptın başaralı olamadın emekler gitmesi kötü olur yada yaptın başarlı oldun ama orada mutlu olamadın dönme kararı aldın gene risk bu yüzden bizde eb2-3 eledik , öğrenci yaşı bizimde geçti şuan elimde olan sadece b1b2 vizesi ondada artık yaz tatillerinde gidiyoruz 2 hafta kalıp tatil yapıp dönüyoruz en azından bunla yetiniyorum

• Bu sene ilk defa başvurmayı planlıyordum.
    O kadar hevesle herseyi inceledim öğrendim savaşlar mavaşlar patladı. Yasaklar çoğaldı. Garibanın yüzü gülmeyecek böyle giderse.

• @Yaheli, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Bu sene ilk defa başvurmayı planlıyordum.
    O kadar hevesle herseyi inceledim öğrendim savaşlar mavaşlar patladı. Yasaklar çoğaldı. Garibanın yüzü gülmeyecek böyle giderse.

Kesinlik kazandı mı 2027 iptali bilmiyorum ama bu şansızlık umarım kısa sürede geçer ve herşey düzelir.

Ve ayrıca forumda ki iranlı arkadaşlara da savaşta ölen Çocuklar için çok üzgünüm ve baş sağlığı diliyorum. (umarım sorumlular cezasını çeker)

• @Onur-AKYILDIZ zaten başvurular açılmıcak bu sene neyin umudu bu?
    üstüne iran savaşı başladı sence açarlar mı? bekleyenler hala ümit edip çekiliş formu açılır diye düşünenlere ekim ayını bekleyin bu sene çekiliş yok boş yere hayal kurmayın

• @T-C-Kubilay-Dikici turist vizesi alıp imkan yaratmak ve nadir de olsa abd ye ayak basmak, orayı solumak bile önemli. yola çıkınca farklı fırsatlar imkanlar doğabiliyor. Nasip belki biz de B1 ile kısa bir ziyaret planlayabiliriz. Bakalım 🙂

• @Onur-AKYILDIZ Artık göç sistemini öldürdüler en azından şimdiki tabloda böyle. Trump yönetimi maalesef Normal insanlar için ABD vatandaşı veya GC sahibi birisi ile evlilik dışında göç yolu bırakmadı.

Vasıflı iyi yeteneklere sahip insanlar için hala EB-2 NIW,EB-1 gibi vizeler mevcut ama bu forum takılanların %90'ının böyle bir vasfı veya özel bir durumu yok olanlar'da var ama çoğumuzun yok genele baktığımızda. bir çoğumuz genç bir çoğumuz normal hayatında işinde gücünde insanlar.

DV Programı Medeni Durum,Meslek,Irk sorun gözetmeksizin insanların ABD'ye göç etmesi için şansa dayalı bir fırsat sunan bir sistemdi maalesef geldiğimiz noktada programı mahvettiler var program hala askıda diyorlar ama pratikte yok

Bugünden itibaren göç etmeyi düşünenler için durum çok net en azından Trump yönetimi gidene belli bir dönem bitene kadar ABD vatandaşı ve GC sahibi ile evlilik dışında yol yok. Bir çok kişinin önerdiği gibi ya başka bir ülkeye yönelmek lazım ya da Türkiyedeki hayata odaklanmak lazım sizinde dediğiniz gibi hocam.

Yinede umudumuzu kaybetmeden denemeye devam etmeliyiz. Ben bunun geçici olduğunu düşünüyorum Ne Trump ne onun yönetimi sonsuz değil bir gün gidicekler ve herşey düzelicek gitmeseler bile düzelicek ben buna inanıyorum içimizi ferah tutalım her gün bu hayali kuran herkese selamlar olsun 💯

• @Ekto-Oktan Sizinle New York'da bir kahve içelim hocam. Ben ısmarlıyorum :).

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |