Herkese Selamlar Dostlar,
Eski yesilkart.gen.tr dönemlerinden beri bu forumlarda yazıp çizen, her detayı takip eden biri olarak artık geriye dönüp baktığımda bazı şeyleri kabullenme vaktimin geldiğini anladım. Bu yüzden artık foruma aktif olarak girmeyi, bu başlıklar altında nöbet tutmayı kendi adıma pek uygun ve anlamlı bulmuyorum.

Sürecin geldiği nokta ortada. Ocak dediler Şubat oldu, "yakında" diye mailler atıp sonra formların süresini Mart sonuna uzattılar. Artık resmen insanlarla dalga geçiyorlar. Bu bürokratik sirki daha fazla izlemenin bir manası kalmadı.
İlk başvurumu planladığım zamanlar daha 18 yaşında liseyi yeni bitirmiştim. Şimdi dönüp bakıyorum da, aradan yıllar yıllar geçmiş. 1995 ile 2025 yılları arasında kazanan o şanslı binlerce insandan biri olamadık. Bu elbette üzücü bir durum, ama "realite" diye de kapı gibi bir gerçek var.
Sanırım şu gerçeği net olarak kabul etmek lazım: Amerika en azından şu anlık göçmen falan istemiyor. Sistemi kapatamasalar da teknik arızalarla, bitmeyen güncellemelerle fiilen tıkıyorlar. Benim için artık Türkiye'deki hayatıma, kendi gerçeklerime ve buradaki yoluma odaklanma vaktidir.
2024 yılında gidip New York, Maryland, Washington D.C. sokaklarını gezmiştim. Cebimde o B1/B2 vizem hala duruyor. Sanırım bundan sonra Amerika defterini göçmenlik için tamamen kapatıp, orayı sadece turizm odaklı, arada bir gidilip gezilecek bir rota olarak düşüneceğim.
Hala o ekranlarda butonu bekleyen, umudunu koruyan herkese sonsuz sabır ve bol şans dilerim. Umarım o güzel haberler bir gün hepimiz için gelir.