Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @provide evet İngilizce tercih ettim. Mesleğimi, branşımı ve ilgilendiğim konuları sordu. I140 ta ve makalelerimde yazdıklarımı anlattım. Bildiğimiz şeyleri soruyorlar aslında.

• @media tebrik ederim, aynı zamanda bu detaylı anlatımız içinde ayrıca teşekkür etmek istiyorum. yeni hayatınızda size ve ailenize başarılar.

• @80-s tebrikler yeni hayatınızda başarılar ve güzel bir gelecek diliyorum. Darısı bize.

• @media Hocam tebrikler, şansınız bol olsun. Paylaşımınız için de çok teşekkür ederim.

• Eb2-NIW basvurumuz icin 2 yil 12 gun suren surecimiz bugun saat 8:00 de yaptigimiz interview ile onaylandı. Herkese bu surecte basarilar dilerim. Sureci devam eden arkadaslar icin hem saglik hemde interview icin kendi tecrubelerimi yazmak istedim.
    Saglik muayenesi icin daha once forumda belirtilen tum asilari son bir ay icerisinde yaptirdim. Sadece su cicegi yaptirmamistim. Benim tum
    asilari kabul ettiler ve yeni bir asi da yapmadilar. Eşim, 8 ve 12 yaslarinda cocuklarim icin tum
    asilari yaptirmistik ama ilginc bir sekilde eşime su çicegi, 12 yasindaki cocuguma Meningococcal, TDap, su çicegi, 8 yasindaki cocuguma da hepatit b ve su cicegi asilarini yaptilar. Bu asilardan sadece su cicegini yapmalarini bekliyorduk ama neden digerlerini de yaptilar anlamadim. Muyene, kan testi, rontgen ve asilar icin Toplam 46.670 TL odedim (kredi kartindan sadece TL cekiyorlar ama nakit olarak dolar verebilirsiniz).
    -interview de ise klasik islemler yaptilar. Belge olarak e-mailde istenen belgeleri verdim. Ek hic bir belge goturmedim onlarda baska bir sey istemediler. Evlilik cuzdani fotokopisi iki tane olmali ve aslinida goturmelisiniz.
    Sorulan sorular;
    -ingilizce biliyormusunuz. Evet dedim ve ingilizce devam ettik.
    -ne zamandan beri profesor olarak calisiyorsunuz.

• Hangi alanda calisiyorsunuz.
    • Hangi konularda dersler veriyorsunuz
      -Belgelerimi kontrol etti, Cv'mi inceledi ve soru-cevap kisminda ilginc bir sekilde en son yayinizin konusu neydi diye sordu.
    • Amerika da ne yapmayi dusunuyorsunuz diye sordu.
      -Esime meslegini sordu. Cocuklara birsey sormadi.
      Sorulara kisa (1-2 cumle) ve net cevaplar vermeye caslistim. Detaya girmedim. Biraz sessizlik oldu ve o esnada biseyler yaziyordu. Evlilik cuzdaninin aslini geri verdi ve vizeniz onaylandi, tebrikler ve bir hafta icersinde size pasaport teslimi icin e-mail gelecek dedi.
      Bizim surec bu sekilde tamamlanmis oldu. Ben dosyami gonderdikten sonra forumdan haberim oldu ve iki yildir aktif olarak forumu takip ediyorum. Ozellikle NVC sureci icin (bu asamayi avukatsiz yapmistim) forumdan cok yararlandim. Yardimi dokunan ve gerekli bilgileri paylasan tum arkadaslara ve forum yoneticilerine tesekkur ederim. Sureci devam eden herkese basarilar dilerim.

• @botanist tebriler hocam, bol şans dilerim. Paylaşımlarınız için teşekkürler.

• @botanist Hocam premium process mi yapmıştınız RFE geldi mi? Bir de ABD de job offer var mı, iş bulma konusundaki tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

• Merhabalar, sonunda beklenen günü tamamladık deneyimlerimi paylaşıyım hemen:
    Sabah 7:30 mülakatımız için 6:45 de konsolosluğun önündeydik. 7 de arabadan çıkıp uzunca bir kuruğun arkasına geçtik. Kısa sürede bir o kadar kuyrukta arkamızda oluştu. Görevli polis 7:15 de bir duyuru için seslenince duyabilmek için herkes öne yığıldı kuyruk kalmadı zaten. O arada tipik tartışmalar yaşandı. O kadar beklememiz ve Ankara ayazında resmen donmamız boşuna oldu. Polis tam 7:30 seslendi. Önce 7:30 randevuları dedi. 7:35 randevularını bile geçirmedi. İlk kapıdan geçince vezne tarzı bir yerden pasaportları aldılar. Biz iki kişi dört pasaport verdik(2ve 5 yaşlarındaki kızlarımızı götürmedik. Bunun için 13 şubatta konsolosluğa bir e-mail atmıştık getirmemize gerek var mı diye. Onlar da gerek yok diye kısa sürede cevaplamıştı.)ilk yerde problem çıktı çocuklar nerde dediler. Biz de küçük oldukları için getirmedik dedik. Onlarda 2 haftalık bile olsa gelecek dediler. Biz de e-mailin çıktısını gösterdik. Bilmiyoruz içeri sorarsınız dediler. Pasaportları böyle biraz stresli teslim ettikten sonra bir kapıdan diyafondan güvenlik isim isim çağırmaya başladı. İkinci stresi de bu aşamada yaşadık neden iki kişisiniz yine email çıktısını gösterdik yine aynı cevabı aldık. Mülakat yerine geçtiğimizde ilk olarak pasaportları verdik. Bu sırada çocukları sorunca bu arada ankarada oturuyoruz hemen getirebiliriz dedik onlarda gerekirse izin kağıdı veririz çıkıp alıp gelirsiniz dediler. Green kartlıları ayrı bir bekleme salonuna turistleri ayrı bir yerr aldılar. Bize numara dağıttılar. Ekrandan 8:15 de çağrılınca dosyaları tek tek teslim ettik. Herhangi bir mali belge istemediler. Konsolosluktan gelen son emaildeki belgeleri istediler. Birkaç soru sordular ilk evliliğiniz mi? Gibi türkçe soruldu bu sorular sonra ingilizce biliyor musunuz dediler biz de evet dedik. Tekrar salona geçip beklemeye başladı. 19 numaralı bankodan çağrıldık. Aksanı biraz zordu ama anlaşılıyordu. Sırayla yemin, parmak izi alındı. Ve yine çocukları aordular emaili yine gösterdik okey sorun yok deyince rahatladık. Bana klasik herkese sorulan sorular soruldu farklı olarak iki soru vardı amerikaya ne katmayı planlıyorsunuz, uluslararası yayınlarınızdan en favori yayınınız ve hangi dergilerde yayınladınız? Cv ye de çalışmanızı öneririm. Üni deki görevimi sordu? Amerikada da doçent olarak mı devam edeceksiniz? Ve klasik birkaç soru sorduktan sonra evlilik cüzdanımı verdi. Sonrasında mikrofonu kapattı ve yanında mülakatın başından itibaren bekleyen amiri olduğunu düşündüğümüz beyfendiyle bir iki cümle konuştu. Tabi bu bizim için çok endişeli bir beklemeydi. Ondan sonra eşime mesleğini ve ilk evliliğiniz mi diye sordu ve çocuklar için parmak izimi aldı. Sonrasında dosyama lastik bantları takmaya başlayınca biz rahatladık hemen ardından vizeniz onaylandı pasaportlarınızı belirttiğiniz adresten alabilirsiniz dedi.
    Herkese başarılar dilerim şimdiden.
    Mayıs ortası Texastan giriş planlıyoruz.
    P.S. çocukları götürmemek mülakatımı rahat geçirmemi sağladı ama ilk başlarda biraz endişelendirdi.

• @mukavemeth hem geçmiş olsun, hem de hayırlı olsun.

• @provide çok teşekkür ederim.

• @provide PP yapmadim ve herhangi bir RFE almadim. Dosyam hizli onaylanmisti ancak 2024 yilinda cok ciddi bir backlog oldugu icin vize bulteni ilerlemediginden bize welcome letter Ekim 2025 de geldi. Herhangi bir is gorusmesine henuz baslamadim. Asıl zor kısım simdi basliyor diyebilirim

• Mülakata girip vizelerini alan arkadaşlara yeni hayatlarında başarılar.... Hayırlı olsun...

• Visa bulletindaki mutlu eden ilerleme sonrası mülakat sayı ve sıklığı artacak gibi gözüküyor grupta. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda mutluluk ve başarılar 🙂 Darısı bekleyenlerin başında 🙂

• Merhaba şimdi pasaportlarımızı teslim almamız için email geldi. Ankara VFS den alacağım randevu oluştururken grup randevusu seçtim şimdi randevuyu iptal edemiyorum. 4 kişilik ailem için grup randevusu aldım. Yanlış bir işlem mi yapmışım eğer öyleyse nasıl düzeltebilirim? Diğer bir sorum Hepsinin pasaportunu bir kişi alabilir mi?

• @mukavemeth ben de grup randevusu alarak gittim Ankara Vfs’e. Tüm ailenin pasaportlarını ben aldım. Eşim bir dilekçe yazıp imzaladı, yanına kimlik fotokopilerini istediler. Kendimin, eşimin ve oğlumun kimlik fotokopisini verip teslim aldım.

• @media çok teşekkür ederim cevap için.

• Merhabalar. Geçen hafta perşembe günü mülakat onayımızı aldık. Çok kararsız olmakla birlikte adresime en yakın ups kargodan alma seçeneği seçmiştim. Neredeyse herkes Ankaradan pick up seçmemi önermesine rağmen tekrar Ankara'ya gitmek zor olacaktı. Cuma akşamı pasaportlarımızın ve meşhur sarı zarfımızın hazır olduğu mailini aldık. Hafta sonu bir ilerleme olmadı. Dün sabah yani pazartesi sabahı ups'in kargoyu aldığı mailinden sonra bu sabah İzmirdeki ups kargoda görevli bir bey aradı ve pasaportlarımın geldiğini söyledi. Görevli gayet farkında olayın . Poşetleriniz sağlam ve bir kutuda dedi. Yani aslında premium pick up veya adrese teslim konusunda çok endişe etmeye gerek yok. Tabii daha almadım kargomu:) akşam alacağım. Randevu almanıza gerek yok. akşam 6 ya kadar gelip alabilirsiniz dedi.

• Malakati sonuclananlarin Tebrikler, hayirlisi olur umarim. Bende Unganlar randevusunu hallettim . Biraz erken aldim mulakat tarihinden is den izin almak ustuste sorun olmasin diye. Sabah 940 randusuna 9 20 gibi aldilar 11 de de isim bitmisti. Once 4. Katta pasaport ve asi kartlari teslim ediliyor. Orda fotograf cekip sizi 5. Kata yolluyorlar , Burda bir miktar 1500 tl civari sanirim bir ucret oduyorsunuz. Sizi rontgen icin 3. Kata yolluyorlar, sonrasinda da tekrar 4. Katta doktor randevusu asilar odeme islemleri yapiliyor. Tavsiyem rahat kiyafetler giymeniz cunku hem doktor hem rontgen cekimlerde giysileri cikarttiriyorlar ve onluk giydiriliyor, taki saat vs tak cikar sorun olabilir. Unganlarin yeri de hemen kugulu Parkin yaninda , Ataturk Bulvari tarafindan girerseniz bir kafenin yanindan giriyorsunuz pasaja. Tunali tarafindan ise Kitir in hemen ordan gecis var.

• @Taner-Yanar
    Merhabalar.
    Bu konu beni de kurcalıyor biraz. birden 1 Nisandan Ekime çıktı current date. Bunun illaki yoğunluğa etkisi olacaktır. 1 Nisan'dan dan 31 Mayıs 2024 (benim current Date) arasında 60 gün var. bu 60 günlük süre içerisinde DQ olanların hepsi benden önce IL almaları gerekiyor. ama elcilik sitesinde ŞUBAT 2026 da DQ olanları Interview için cagırıyoruz diyor. Şubattan 2026 dan önce DQ olmuş olan herkesi IL ile aldılar mi anlamına geliyor?
    Çok önemli diğer bir konu ise retrogession. Eğer 75 ülke PAUSE ortadan kalkarsa vize sayısı ciddi düşecek ve current olanlar bir den non current olabilir. ve yine current olmayı beklemek zorunda kalacağız.
    EB2NIW
    PD: 31 Mayıs 2024
    DQ: 26 Şubat 2026
    interview: --

• Benim mulakat ay sonunda, benim bazi sorularim olacakti. Tek gidecegim ve konsolosluga yakin bir otel ayarladim yurume mesafesinde. Acaba konsolosluk etrafinda emanet birakabilecegimiz bir yer var mi? Otele de birakabilirim en kotu ama 20 dk yurume mesafesi gosteriyor, daha yakin emanetci varsa daha uygun olabilir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |