Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• DQ olmayı nasıl anlıyorsunuz ben pek anlayamadım NVC sitesinde her şeyi yükledim.

• @kaptanpilot size belli bir zaman sonra (1 ay icnde veya daha uzunda olabilir) email gelecek ve nvc sitesinde mesajlar kisminda documentarily qualified diye yazacak.

• image.png

Su an CEAC sitesi down gibi asiri yogunluktan. Sene sonu oldugu icin cok application var.

Sizin orda durum nedir?

Yerel saat. 11.Ekim.2025 4pm

• @demir4564, 6 gun once Apr-2025 olarak degisti haberiniz yoksa. Bekleyenlerden yakin zamanda randevu tarihi alanlar var mi? Biz de Ekim sonu DQ olduk bekliyoruz.

• @Havva-Balcı-Atay cok sagolun daha gecenlerde bakmistim hala kasim 24 gosteriyordu. Sukur degismis. Eger randevu falan gelirse birbirimizi haberdar edelim. Yoksa kimseden ses cikmiyor suan forumda

• bu arada july 2025 olmus.

• @CaliGirl-0, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

Eksik evrak konusu ise, sponsorumuz I-864A istenmemesi gerektiğini, o formun boşanma halinde bile eşe ciddi yasal sorumluluklar yüklediğini (joint sponsorluk olmadığı halde), karı koca joint tax return durumundan dolayı gelirin kimden geldiğinin anlaşılmadığını ve bu yüzden istenmiş olabileceğini düşündü. Bizim sponsorun household geliri tamamen kendisine ait ve artı iki kişiye sponsor olmak için gereken gelir miktarının (poverty guideline) çok çok üzerinde bir geliri var. Yani yetmeme gibi bir durum söz konusu değil.
    Bu konuyla alakalı konsolosluğa bir e-mail gönderdi. Aksiyon almak için cevabı bekliyoruz. 9 günlük resmi tatilden dolayı bu haftayı saymıyoruz zaten.

Selam arkadaşlar. Başımıza tuhaf bir iş geldi. Geçtiğimiz Mart ayında annem ve babam Amerikan vatandaşı çocuk olduğu için IR-5 mülakatına girdi ve yukarıda bahsettiğim sebepten eksik evrak kağıdı verilip gönderildiler. Sadece bu bahsettiğim evrak kalmıştı. Gönderilse süreç tamamdı. Maalesef sponsorun/çocuğun eşi bu formu doldurup imzalamak istemedi. Annem ve babam 9 aydır sürüncemedeler. Ve hiçbir şey yapılmazsa önümüzde Mart ayında case'leri terminated olacak, yani GC alma hakkını tamamen kaybedecekler.

Konsolosluğa e-mail gönderdik. Mülakatı yapan vize memuru ne istediyse göndermelisiniz, bir karışamayız dediler. Benzer bir durum yaşayan veya aklına bir fikir gelen var mı bu konuyu nasıl çözebileceğimizle ilgili? Gerçekten sinirlerimiz bozuldu artık. Terminated olursa geri dönüşü yok. Acaba diyorum sponsoru tamamen çıkartıp sadece anne babamın finansal durumlarını gösterebilir miyiz? Ya da başka bir sponsor bulabilir miyiz (Amerika'da başka tanıdık yok maalesef)? Bu arada şu anki sponsor aynı zamanda petitioner.

@mrme12 @mimi_la Sürecimiz aynıydı. Tabii ki sizin eşleriniz formu doldurdu. Acaba bir fikriniz/öneriniz olabilir mi bize yaşatılan bu saçma durumla ilgili?

• @CaliGirl-0 bildiğim kadarıyla bir sponsor ile kendi varliklarini ortak olarak gösterebilir. Eşi imzalamazsa cocugununun kendi income inin yarısını sayilir. Ama bir avukata danışın biran önce bir çıkış yolu bulunur bence.

• @mrme12 Kendi income'ının yarısı da yeter aslında. Sorun konsolosluğun ısrarla eşten o belgeyi istemesi. Yerine başka bir belge gönderemiyoruz.

• Merhaba, bugun gelen maille sonunda mulakat tarihimiz belli oldu, 13 Subat 2026. Cok mutluyum, umarim bizim gibi bekleyenler yakin zamanda guzel haberi alirlar.

• Başvuru sürecinin başında I-864 Affidavit of Support doldururken gelirim gerekli seviyenin altındaydı. Bu nedenle dosyaya bir joint sponsor ekledim ve dosyam NVC tarafından onaylanarak documentarily complete oldu.

Ancak bekleme sürecinde zaman geçti ve yeni yıl vergi beyannamemi (tax return) verdikten sonra şu anki gelirim, güncel poverty guideline’a göre tek başına yeterli seviyeye ulaştı.

Bu durumda;
    • CEAC sistemine güncel I-864 formunu ve en son IRS tax transcript’imi yüklersem
    • Aynı güncel evrakları mülakata fiziksel olarak da götürürsem

konsolosluk dosyayı sadece benim gelirim üzerinden değerlendirip, joint sponsor’a bakmadan onay verebilir mi?

Yoksa dosyada daha önce eklenmiş olan joint sponsor, benim gelirim artık yeterli olsa bile yine de mutlaka incelenir mi?

Ankara Büyükelçiliği veya IR-5 dosyasıyla benzer bir tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?

• image.png

Arkadaslar, bizin surec tamanlandi. Yardim eden, sorulara cevap veren, tecrubesini paylasan herkese cok tesekkur ederim. Hala sonuc bekleyen, bir sonraki adimi gozetleyen butun dosya sahibi anne, baba veya cocuklara kolayliklar diliyorum. Zor bir surec, stresli, yorucu, yipratici, tam bir maraton havasinda gecen bir seruven. Bu forumda paylasilan tecrubeler, altin degerinde... Forumu kurup, bu gunlere getiren butun sahiplerine tesekkurler. herkese sevgiler, saygilar 🙂

• Merhaba, bilgilendirme amacli yaziyorum. 13 Subattaki mulakatimiz basarisiz oldu maalesef. Eminim daha once de forumda yazilmisti ama bazen gozden kacabiliyor bir seyler, siz bizim gibi dikkatsiz olmayin ve tekrar stres yasamayin. 11 Subatta Ungan randevumuz sorunsuz gecti, 2 gece Ankarada kaldik ve bir hevesle 13 Subat sabahi konsolosluga gittik. Fakat, kizimin (petitioner) dogum belgesinin (birth certificate) asli olmayinca, asli kizimin yaninda Amerikada bu yuzden fotokopisi vardi, konsolosluk surecininin ilk basamagi olan evrak tesliminde takildik. Simdi UPS ile gonderilen belgeyi bekliyoruz gelince yeniden randevu olusturacagiz. Bize sans dileyin.
    Bu arada, bizim durumumuzda olanlar varsa deneyimlerini yazarsa cok sevinirim, herkese kolayliklar dilerim.

• @peaceful, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

Merhaba, bilgilendirme amacli yaziyorum. 13 Subattaki mulakatimiz basarisiz oldu maalesef. Eminim daha once de forumda yazilmisti ama bazen gozden kacabiliyor bir seyler, siz bizim gibi dikkatsiz olmayin ve tekrar stres yasamayin. 11 Subatta Ungan randevumuz sorunsuz gecti, 2 gece Ankarada kaldik ve bir hevesle 13 Subat sabahi konsolosluga gittik. Fakat, kizimin (petitioner) dogum belgesinin (birth certificate) asli olmayinca, asli kizimin yaninda Amerikada bu yuzden fotokopisi vardi, konsolosluk surecininin ilk basamagi olan evrak tesliminde takildik. Simdi UPS ile gonderilen belgeyi bekliyoruz gelince yeniden randevu olusturacagiz. Bize sans dileyin.
    Bu arada, bizim durumumuzda olanlar varsa deneyimlerini yazarsa cok sevinirim, herkese kolayliklar dilerim.

Oncelikle gecmis olsun. Belgenin asli geldiginde bir sonraki gorusmede kesinlikle basarili olacaginiza eminim. Ben de bu konuyu arastirmistim. Bu baslik altindaki nerdeyse butun mesajlari ve hikayeleri okumustum. Fotokopisini gosterip gecenleride biliyorum, sizin gibi basarisiz denemesi olanlari da gordum. Ama kitapta yazan kural su --> kesinlik dogum belgesinin asli, gorusme aninda konsolosluga teslim edilmeli... bizde bu nedenle kargo ile ABD den getirmistik ve gercekten belgeyi sorup, kontrol ettiler. Simdiden hayirli olsun diyorum, cok yakinsiniz sureci tamamlamaya. Tskler

• Bu ileti silindi!

• @alpha2015tr Cok tesekkurler, umarim oyle olur. Size de bol sanslar Amerikada.

• @alpha2015tr hayirli olsun darisi bizim gibi bekleyen herkesin basina. Bizimde yarin mulakat bakalim neyle karsilacagiz. Sizin mulakat günü nasil gecmisti, hangi evraklar belgeler ve sorular soruldu.

• @peaceful cok gecmis olsun ama insallah evrak tamamlaninca en kisa surede tekrar alirsiniz. Yalniz benim anlamadigim kizinizin dogum belgesi derken, tr dogumlu olup e devletten cikti degilmi, yoksa ABD dogumlumuydu, bizden vatandas oldugunu gosteren belge dediklerinde kizimin hem e devletten alinan belgesini koyup vatandaslik icin proofta naturalization form’un fotokosini koyduk sadece. Yarin gorecegiz bakalim nolacak

• @demir4564, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@alpha2015tr hayirli olsun darisi bizim gibi bekleyen herkesin basina. Bizimde yarin mulakat bakalim neyle karsilacagiz. Sizin mulakat günü nasil gecmisti, hangi evraklar belgeler ve sorular soruldu.

Tesekkurler. Forumda bahsi gecen sorular geldi. Sponsorunuz kim? Nerde yasiyor? amerika da ne isle mesgul? Sizin mesleginiz nedir? ABD gittiginizde planlanladiginiz is nedir? Belge olarak dogum belgesinin orjinal versionu, evlilik belgesi, polis sertifikasi, aile bilgileri, .. vs vs... yani belgerin hep orjinelleri soruldu, teslim edildi, mulakat bittiginde geri verildi ve adresinize biz pasaportlarinizi gonderecegiz dediler. Vize memuru gayet saygili biriydi ve hep pozitif yaklasti... Arada birkac genel soru TR hakkinda geldi.,. vs vs ...
    Sizi simdiden hayirli olsun diyorum...

• @alpha2015tr kusura bakmayin dogum belgesi orijinali derken, e devletten alinan dogum belgesi var kizimin. TR dogumlu ve sonradan vatandas oldu. Bu durumda o sisteme vatandaşlık belgesi yuklemisti. İnşallah onu sormazlar diyelim ama durum biraz karisti bizim. Sabah belli olur bakalim

Benzer Başlıklar

• 294
  • 4655
  • 1589
  • 251
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |