Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @bamboo teşekkkürler, tabiki de.

• @ceen teşekkür ederim!

• Arkadaslar merhaba!
    Yakin zamanda mulakata girmis olanlara bir sorum olacak. Esim ve cocuklar Cuma gunu mulakata girecek. Sabah ilk randevu. Agizlarina mutlaka bisey atsinlar diye tembihleyecegim ama su falan var mi icerde? Ben 10 sene once gittim, elimde bir su sisesi hatirliyorum ama hayal meyal 🙂 kizlar kucuk olduklari icin esim zor anlar yasasin istemiyorum bir de o stresle 🙂 simdiden tesekkur ederim.

• @ceen Su konusunda sanirim yardimci olurlar, onun dışında bi yardim gerekirse yardimci olmaya çalışırım Cuma 07:30 benimde mulakatim var sanirim ayni saat.

• @ceen Günaydın , içeride sebil var suluklarını alırlar mı bilmem ama denesin problem yaratacaklarını sanmıyorum.İçeride yiyecek hiç bir şey yok mutlaka yesinler ve atıştırmalık alabilirsiniz(deneyin ben denemedim).İçeri alım başladığında bir düzen beklemeyin hurraaa diye dalıyor insanlar.Eşiniz içeri girip sıranın en önüne geçsin.Bende öyle yaptım yoksa gereksiz sıra bekler çocuklar soğukta.Bizim randevuda sabah 7.30 daydı 11.20 de çıktık.Birçok kişi 7.30 da girip 9-930 civarı çıkmış ama galiba o günün dinamiklerine göre değişiyor yani kısmet 🙂 içeride bol bol çocuk kitabı var.3 saat kitap okumuşumdur 3 yaşındaki çocuğuma.Yani bende çocuk var diye erken çıkarız diye umuyordum herşeye hazırlıklı olsunlar…

• Bana pasaportunuz ABD konsolosluğundan teslim alındı ve hazır diye mail ve sms geldi 2 gün önce, ama takip numarası vs yok.
    UPS'ye gittim adıma kayıtlı bir işlem göremediler.
    anladığım kadarıyla pasaport şu an VFS'de duruyor ve onların UPS'ye teslim etmesini bekleyeceğim? bu ne kadar sürüyordu?

• @Yuri-Spaky hocam öyle bir yazmışsınız ki biraz ürküttü açıkçası, ben zaten Amerika’da yaşıyordum 2022 Aralık’ta evlendim o günden beri Türkiye’deyim Amerika’da yaşarken de kazancım fena değildi, bence bu kadar detaylı olarak bakacakları kişiler Amerika’da sadece çok az bir süre bulunmuş ya da hiç Amerika’da yaşamamış Amerikan vatandaşları için geçerli olabilir.

En azından bizi bu kadar zorlayacaklarını düşünmüyorum tabii her şey biraz daha şansa bağlı.

Üzerime kayıtlı olan bir fatura banka ve kredi kartı dökümanları diplomam mortgage kağıtları ve sponsorumun yani annemin bu kişiler burada yaşayacaktır mektubu yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlarımızın bilgisine daha çok ihtiyacımız var

• @erncndr evet dediğim gibi eğer sponsorlukta maddi açıdan sorun yoksa ve orada yaşadığınıza/yaşayacağınıza dair aynı adresin geçtiği belgeleriniz varsa sorun çıkarmayacaklardır. Sadece burada değil başka ülkelerde de aynı durumu yaşayan insanlar var. Siz elinizi güçlü tutun eğer onlar ekstra bir şey isterlerse mülakatta sizi yönlendirirler.

• Sağlık muayenesinden sonra ki gün Mail gelmeyen oldu mu geldiyse ne zaman geldi?

• Dün sağlık muayenem vardı 4 aşı akciğer filmi ve kan tahlili yapıldı, İranlı aileler vardı çoğunlukla, kan tahlilinden önce 2050 tl ve doktor muayenesinden sonra 19 bin ödedim küsürüde var dolar olarak 430 dolar. 3 e kadar bekletmediler sadece kan ve ciğer filminden sonra 1 saat bekledim doktor muayenesinden sonra gidebilirsiniz dediler.
    Tabi ki doktor hanım muayene esnasında bir sürü soru sordu cevapladım ve bitti ama herkese sonuçlarınızda bir sorun görünmüyor gidebilirsiniz dediler ama bana bir sorun görünmüyor demediler o kafama takıldı neden söylemedir ama bir sorun olsaydı tekrar isterdiler herhalde tahlil vs

• @Merve-Khan zaten bir sorun olsaydı sizi telefonla aynı gün arıyorlar, mail bana 3 gün sonra geldi.

• @Refiks tamam teşekkür ederim

• @Refiks Aradan 2 gün geçmesi biraz garip gerçekten, bana aynı gün VFS mail atmıştı gelin alın ya da linkten ödeme yapın gönderelim gibisinden, istersen VFS'yi ara bir

• @Merve-Khan banada geç gelmişti mail galiba yoğunluklarına bağlı ertesi gün gelmişti

• @erncndr Hiç sorun çıkmayacak diyelim ve öyle olmasını da umalım. En güzeli o. Gerek yok soruna. Aslında geçen gün Aylin Hodge başından geçenleri anlatınca ister istemez beni de korku aldı. Sonuçta benim konuyla çok yakınlığım yok ama gene de tedirgin etti. Araştırınca konunun detaylarını görünce öğrendiklerimi paylaşayım dedim. Öğrendiklerimden bir kısmı benim de işime yaradı. Çünkü benim de eşim bir yıl önce SB1 e başvurmuştu ve reddedilmişti. O vize zaten yüzde doksan reddedilen bir vize. Sizin durumdan farklı ama biraz benzerliği de var. Sonuçta eskiden O da ABD de yerleşikti sadece vatandaş değildi. Biraz da olsa benzer durumlar olduğu için neler gerekli oluyor neler isteniyor diye bakma gereği duymuştum. Sizlerin de bizim de sorunsuz işlemleri bitirmesi ve vizelerimizin onaylanması umuduyla. Şu anda en büyük isteğimiz bu. Herkese başarılar arkadaşlar. İyi haberleriniz hep bizleri de mutlu ediyor, rahatlatıyor.

Bir konuda ekleme yapayım izin verirseniz. Diğer arkadaşlar da bahsetmiş gerçi ama siz dikkate aldınız mı bilmiyorum. Anneniz mutlaka bir mektup yazıp imzalasın, bende kalacaklar ve bakımlarına yardımcı olacagım diye. Onun faydası büyük olur diyorlar başka yerlerde de.

• Bizden mülakatta istenen proof of domicile mailini gönderdik ama bize olumlu ya da olumsuz dönüş olmadı dün sabahtan beri. Tecrübe edenler var mı? Olumlu cevap zaten yazmayacaklar ama olumsuz olur da pasaportu boş yollarlar mı?

• @Merve-Khan Bize de birşey dememişler. Ertesi gün akşama doğru sonuçlar email ile gönderilmiş. 2 belge gönderiyorlar. Birincisi olduğunuz aşıların tam listesi. Ötekisi de aşı olmuştur ve kontrolü tamamlanmıştır kağıdı. Onlardan çıktı alıp yanınızda bulundurun, belki sorarlar. Sorun yok. Herşey normal. Zaten hasta olup da gitmiyoruz ya, sağlıklıyız hepimiz. 🙂 YAlnız aşılardan sonra eşimin biraz başı ağrıdı ve yorgunluk vs oluştu birkaç gün sonra. Ondan mı yoksa yol yorgunluğundan mı bilmiyoruz. Ona dikkat edin.

• @Yuri-Spaky teşekkürler, sağlıklıyız ama tedirgin oluyoruz en ufak şeylerden ve stres de cabası olmasam bile hastayım gibi hissettim geçecek öyle umuyoruz 🙂 hepimizin işleri rast gitsin artık 🍀
    Aşılardan sonra bir şey hissetmiyorum ama Ankara’nın havası biraz çarptı gibi grip başladı sanırım

• @Seyduna kurşun döktürücem bu gidişle.

• @hasanszym Aa oyle mi? Umarim sizin de mulakatiniz cok guzel gecer. Cok tesekkur ederim bu arada, artik top esimde. Cocuklari doyur da git dedim 😂

Benzer Başlıklar

• 226
  • 1360
  • 3116
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |