Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Geçenlerde mülakata giren İran’lı bir arkadaşımla görüştüm kendisi de Amerika vatandaşıyla evli ve red almış. Sanırım geçici bir durum ban geçince pasaportu yollayıp green card’ı alabilecekler. Yani bu ban durumu mülakata girmelerini etkilemiyor yine mülakatlara giriyorlar fakat onay alamıyorlar.

• Arkadaşlar merhaba. Eşim ve bebeğim için adres kaydı oluşturuyorum. Eşim için kayıt oluşturdum sonra bakmakla yükümlü olduğu kişilere bebeği ekledikten sonra teslimat kısmı çıkıyor. Burada premium teslimatı seçiyorum 1260 tl ödeme çıkıyor. Bu ücret kişi başı mı yoksa toplam ücret mi ? Ben 1260x2 ödemem gerekiyor diye düşündüm. Bi yanlışlık olsun istemiyorum. Emin olmak için size sormak istedim. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilir misiniz?

• @sait33 bir kişi için alınan ücret

• @sait33 Merhaba 19 yaşında kızım var bireysel olarak kayıt oluşturup, ödemeleri de o şekilde yaptık. Birgün arayla pasaportlarımız geldi.
    Sizin bebeğiniz olduğu için durumda değişiklik olur mu yoksa ayrı ayrı mı yaparsınız emin olamadım.

• herkese selam, ben pasaportumun hala neden gönderilmediğinin sebebini sanırım buldum, sebebini anlatıyorum daha sonra illa ki birilerinin de başına gelecektir stres olmayın...
    bildiğiniz gibi benim geçmişten kalan mahkeme dosyam vardı, konsolosluğa verilecek mahkeme dosyalarını daha önceden sisteme yüklemiştim, mülakata iki gün kala aklıma bir iki evrak daha eklemek geldi, amacım dosyamın daha güçlü olmasıydı..
    bu iki evrak ceac'ta yüklü olmadığı için mülakatta benden elden teslim aldılar.
    ceacta yüklü olmayan ve extradan elden teslim edilen dosyaların mülakattan sonra onay alınması durumunda onlar kendileri manuel şekil de sisteme yükleme yapıyorlar ve bu yüzden pasaportun teslim edilmesi 2 hafta sürüyormuş.

• @Refiks bu bilgiyi nereden aldınız

• @gigi25 bizde bu olayı çok merak ediyorduk demekki red veriliyor sanırım yasaklar kalkana kadar onunda kalkacağını hiç sanmıyorum😔bilgilendirdiğin için çok teşekkür ediyorum🙏🙏

ne zaman kalkacağı muamma

• @kasım-doğan Konsolosluğun sitesinde yazıyor. ayriyetten hem bu forumda hemde reddit'te yüzlerce sayfa okudum başkalarıda sıkça yazmış.

• Arkadaşlar adres beyanı hakkında bilgisi olan var mı

• @gigi25 cok tesekkurler verdiginiz degerli bilgiler icin, ayni dediginiz gibi defalarca denemistik ancak bir turlu olmamisti, en son yine ayni sekilde tekrar denedik bu sefer oldu ve ödemeyi yapabildik, tüm siteleri problemli bu Ameicanlarin 🙂

• @Savaş-Koşar kusura bakmayin gormemisim, cok hatirlamiyorum ama barkod girilen yere dediginiz aa ile baslayan numarayi girmistik galiba.

• @yeşim-yıldırım rica ederim halletmenize sevindim 🤗

• Arkadaşlar bir sorum olacaktı, mülakata giderken orjinal belgeleri getirin diye mail aldım.Bı gayet normal ve hatırlatma gibi geldi. Mülakata giren arkadaşlara bu sorum mesela I-864 formu var elimde orjinal ben bunu götüreceğim, ama kopyasını da her belgenin bulundurmak durumundamıyım. O esnada hangisini teslim alıyorlar ya da bakıp geri mi veriyorlar bu konuda aklım karıştı?

• @gokcesak orijinalleri götürünüz bakıp geri veriyorlar ihtiyaç halinde kendileri fotokopi çekiyorlar oradaki memurlar işi kolaylaştırıyorlar gerçekten olanı istiyorlar korkmaya tedirgin olmaya gerek yok

• Arkadaşlar ben beden eğitimi öğretmeniyim ayrıca yıllarca eğitim yöneticiliği yaptım Amerika’da denklik alıp işim ile ilgili iş bulma olasılığı olur mu

• @kasım-doğan evet cok da guzel isler bulursunuz okullarda biraz arastirmaniz ve bir kac belge almaniz lazim ama ben de tam olarak bilmiyorum. Öğretmenik için güzel firsatlar var diliniz de varsa cekinmeyin basvurun.

• @kasım-doğan teşekkür ederim 🙂

• Arkadaşlar yaşadığımız sürecin en kolay kısmı konsolosluk sadece sorulana cevap verin extra bir şey söylemeyin örneğin ben şunuda getirdim bunuda getirdim demeniz işi uzatıyor istediğini berin extra birşey sunmayın düz mantık örneğin aile dostumuz dedim dostun ne olduğunu anlamadı yakın arkadaş olarak düzeltim.

• Aklınıza takılan sorular olursa numaramı özelden yazarım

• Arkadaşlar vizem ıssued oldu

Benzer Başlıklar

• 22
  • 1589
  • 2
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |