Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @gunduzguleryuz sanırım regular değil premium processing yapılmış hocam pp tarihi verilmiş dosya Teksas’da iken premium processing ile nebraskaya transfer olmuş gibime geliyor

• @gunduzguleryuz 19 ay bekeyip cevap alamayınca PP yaptım. Zaten PD DOf current olmuş ve FAD yaklaşmıştı. Dosyam NSC de işlem gördü. 43. iş gününde dosyam onaylandı. Tebrik eden arkaşlara teşekkür ederim. Diğer bekleyen ardaşlara önce sabır sonra da güzel haber almalarını dilerim.

• @Mayna süreç söylediğiniz gibi gelişti.

• @Mayna hocam çok teşekkür ederim uyarınız için.

• @Feridun-Boylu teşekkürler hocam bilgilendirme için. Hayırlı olsun.

• @Melek-Alan hocam sari zarf hangi asamada veriliyor. Arkadasin vize gorusmesi olumlu gecti ve bugun ankaradan pasaportlari almaya gidecekler. Pasaport teslim edilen yerden mi veriliyor sari zarflar yoksa arkadasin mulakat gunu konsolosluktan mi almasi gerekiyordu.Unganlarda da bir evrak vermemisler sistemden konsolosluga bildiriyoruz demisler.

• Merhaba. Sari zarf hangi asamada veriliyordu, Arkadasin vize gorusmesi olumlu gecti ve bugun ankaradan pasaportlari almaya gidecekler. Pasaport teslim edilen yerden mi veriliyor sari zarflar yoksa arkadasin mulakat gunu konsolosluktan mi almasi gerekiyordu.Unganlarda da bir evrak vermemisler sistemden konsolosluga bildiriyoruz demisler.

• slm. chen/WeGreened e PP (premium process) yi sordum, özet olarak yazıyorum;

""Hatırlatmak isteriz ki, Premium Processing Service yalnızca I-140 dilekçenizin işlem süresini kısaltabilir. Priority date’inizi etkilemez. Priority date’iniz, USCIS’in I-140 dilekçenizi aldığı tarihe yakın olacaktır; onay tarihi değildir. Premium processing ile I-140 onayı almak, priority date’inizin güncel hale gelmesini hızlandırmaz.

I-140 onaylandıktan sonra bile, göçmenlik sürecine devam edebilmek için priority date’inizin current (uygun) hale gelmesini beklemeniz gerekir. Doğduğunuz ülkeye göre priority date durumunu görmek için lütfen Visa Bulletin’i takip ediniz.

normal işlem sürecinde, I-140 NIW dosyalarımızın medyan işlem süresi 19,4 aydır. Bu nedenle premium processing, yeşil karta ulaşma sürecinin genel zaman çizelgesini kısaltmayabilir. Birçok başvuru sahibi daha hızlı I-140 kararı almak istese de, pek çok kişi için premium processing’e ödenen ek ücret, sağladığı faydaya değmeyebilir.

USCIS, premium processing kapsamında NIW dosyalarında 45 iş günü içinde işlem yapmak zorunda olduğundan, bazı memurlar detaylı bir ilk inceleme yapmak yerine süre kazanmak amacıyla standart/şablon RFElere başvurabilmektedir. İç gözlemlerimize göre:

Premium processing olmadan, NIW onay oranımız Nebraska Service Center’da yaklaşık %100, Texas Service Center’da ise %99’un üzerindedir.

NIW premium processing, RFE veya NOID (ret niyeti bildirimi) riskini yaklaşık %4–11 oranında artırmakta, onay oranını ise yaklaşık %4–5 düşürmektedir.

2025 yılında aldığımız NIW retlerinin %80’i premium processing kullanılarak yapılan başvurularda görülmüştür""

• Arkadaslar kafam biraz karışık - belgelerim 7 ocakta NVC ye ulastı (DQ için PTT ile gonderildi - teslim onayı aldım) ama hala DQ olmadım. bu konuda fikri olan kimse var mı? daha ne kadar sürmesi gerekiyor.

• @machinist01 Merhaba, vizeniz onaylandığında pasaportlarınız size sarı zarflar ile teslim edilecektir.

• @Numan-Zafar Merhaba, bu süreç ilgili ofisin performansına bağlı. Evraklar ellerine ulaştığı andan itibaren işlem alınıp statünüz DQ haline geçecektir.
    Bazen DQ olduğunuzu direkt ifade etmiyorlar ama ellerine ulaştığına dair mesaj aldığınız tarih kabaca DQ tarihiniz sayılabilir.
    Current olduğunuzda “sabırla randevunuzu bekleyin” e-postası alacaksınız, bu mesajların içinde tarih netleşiyor, en azından benim ve birkaç arkadaşın DQ tarihlerinin 1 hafta kadar geriye gittiğini gördük.

• @Numan-Zafar 4 haftayi buluyor , hatta daha uzun olanlarda var bende de 1 ay surdu

• @meke cevabınız icin cok teşekkür ederim. Yanlız DQ ile ilgili herhangi bir mail gelip gelmediğini bilmiyordum. Biraz ışık tutabilir misiniz?

• Merhaba, NVC'dem IL mektubunu aldım.

usvisascheduling sayfasına gidip gerekli bilgileri doldurduktan sonra, sanırım son aşamada unknown id gibi bir hata aldım. Logout oldum, tekrar giriş yaptım, dil olarak zaten ingilizce seçmiştim ve forumdan okuduğum bilgiye dayanarak https://www.usvisascheduling.com/en-US/appointment-confirmation/ sayfasını kopyala yapıştır ile aşarak confirmation page çıktısı aldım. bu çıktısa mülakat tarihi bulunmuyor. bu normal mi?

daha sonra https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx sayfasından başvurunun durumuna baktım ama "Your search did not return any data." bilgisi var

Bir süre bekleyip tekrar usvisascheduling sayfasına girdiğimde Manage Applications kısmında application status: closed durumda ve https://www.usvisascheduling.com/en-US/appointment-confirmation sayfasını kopyala yapıştır yaptığımda "Liquid error: Index was outside the bounds of the array. Please complete this survey." hatası aldım

yeni bir başvuru mu başlatayım, ne dersiniz?

• Merhaba benimde IL geldi, sonrasinda yapilanlari anlatan bir paylasim oldu mu? NVC ye yollanan dokumanlar da sadece police record lar yeniden aliniyor degil mi? Benim yurt disi yasamisligimda var Isvicre , ordan kasimda aldigim police record unu yenilemem gerekmiyor diye dusunuyorum, bu surecte n sonra orda kalmadigim icin, o yuzden sadece Turkiye den olani tazeleyecegim. Baska belgelerde de buna gerek var mi? Bir bilgisi olan var mi? Bu surecleri paylasan birileri var miydi Forumda, yonlerirseniz Cok iyi olur

• @biophys Police record'ların 2 yıl geçerli olduğu yazıyor hocam interview letterda. İsviçre için yenisine gerek yok o yüzden.

E-devletten belge almak kolay olduğu için ben giderken tüm belgelerin güncelini alacağım yine de. (nüfus kayıt örneği, sabıka kaydı vs)

• Bir sorum daha olacak Unganlar randevusunu kac gun onceden alabiliyoruz, mulakatla arada 4 haftadan fazla olamiyor sanirim degil mi?

• @biophys maksimum 4 hafta, minimum 3 gün öncesine kadar alınabiliyor hocam

• @Feridun-Boylu Tebrik ederim, onayınız gelmiş, 22 ayı bulmuş, şu anda zaten "processing time" 22 ay olarak görünüyor demiştim ama sonradan farkettim PP yapmışsınız.

• @mrkc Teşekkür ederim. Çok uzamıştı PP yaptık mecburen. Darısı diğer bekleyen arkadaşların başına...

Benzer Başlıklar

• 4
  • 60
  • 1522
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |