Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar vizelerimiz onaylandı ayrıntıları 1-2 saate yazayım atlamayayım 🙂

• 10:00da ki sağlık randevum için 09:20de oradaydım 09:35te adımla seslendiler, çok kalabalıktı benim dışımda 2 türk 2 rus 1 arap aile geri geri kalan herkes iranlıydı, kendimi iranda gibi hissettim, yüksek sesle konuşmaları çocuklarının şımarıklıkları telefonda yüksek sesle sürekli reels izlemeleri çok rahatsız ediciydi neyseki sekreter de rahatsız oldu ve tam hayal ettiğim gibi uyardı!!!
    Daha sonra pasaportu teslim ettim…
    Mülakat maili ve ds260 istemediler, websayfasında yazıyordu dedim, bazen sistemde karışıklık olabiliyor o zaman lazım oluyor dediler…
    Önce kan aldılar bunun için 2.051 tl ödedim, sonra röntgen çektiler, ardından 1 saat sonra geri gelmemi istediler geldiğim de doktor hanımın odasına alındım burada 4 aşı oldum 19.000 tl ödedim… ardından saat 3e kadar yakınlarda olun bir sorun çıkarsa arayacağız dediler…
    Çalışanlar gayet güler yüzlü hemen hemen hepsiyle kanka oldum diyebilirim, özellikle kan alan arkadaş ve doktor hanımla çok sohbet ettik çok güldük, girişteki sekterdeki arkadaşlar biraz gerginler ama nasıl olmasınlar? Yazımın başında anlattığım insan profillerinden bezmişler…

• @erncndr kardeşim hakkını helal et soramadım ve unuttum… ortamdaki insanlardan çok rahatsız oldum ve çok kuruldum öyle olunca kafa gitti… [email protected] buraya mail atarak sorabilirsin ekran sürekli açık ve kontrol ediyorlar, bence buradan sorunu hemen cevaplayacaklardır.

• @umutmuftahi TEBRİKLER 🎉 🎉 🎉

• @umutmuftahi tebrikler 🎉

benim de bugün pasaportum geldi. 15 ocak perşembe mülakata girmiştim, 20 ocak salı günü pasaport bana ulaştı.

• @umutmuftahi tebrikler👏🏻

• Evett… Yazdıklarımı okurken lütfen her dosyanın farklı olduğunu unutmasın.Önce özet eşim abd vatandaşı 4.5 yıllık evliyiz 3 yaşında çocuğumuz var.Eşim 2018 den beri tax formlarını doldurup beyan veriyor.
    Saat 7.30 da içeri girdik , çocuk olduğu için bir süre sonra öne geçtik ve girdik içeri.Sıra
    Numaramız 305(ilk numara 300 dü) ti.Dedim ki çocuk var bekletmezler 🙂 ama öyle olmadı 4 saat bekledik yani inanamadım.
    11.40 felan çıktık dışarı.
    Mülakat : ben bir türlü ulaşamadığım tax return transcriptlerine pazar akşam ulaştım .Elimde hem tax return hemde account transcript vardı ve mülakatın başında bunlar eksik dedim ve verdim.bende kalabilirmi dedi tabiki dedim
    Kaç yıllık evlisiniz
    Evlendikten sonra hep birlikte mi oturdunuz
    Eşiniz hiç amerikada çalıştımı
    Siz hiç amerikaya gittiniz mi
    Yurtdışında yaşadınız mı
    İlk evliliğiniz mi ikimiz içinde ayrı ayrı sordu
    Sponsorun ismimi söyleyip kim nerden tanıyorsunuz dedi
    Sponsorun çocuğu varmı
    Sponsorda kalacaksınız ( hayır dedim ) nerede diye sordu
    Askerlik yaptınız mı
    Böyle yazınca uzun gibi geliyor ama aslında 5 dakika felan sürdü başka hiç bir evrak istemedi resim kanıt resmi evrak felan…
    İlk girişte oğlumun vukuatlı nufüs kayıt örneğini verdim nufüs müdürlüğünden alınmış apostilli.Ben edevletten aldığım nufüs kayıt örneği , evlilik cüzdanı, adli sicil kaydı(ingilizcesi) , askerlik belgesi verdim tercüme apostil vs yok benim belgelerde.Ustraveldocs çıktısınıda istediler ilk aşamada.
    Aklıma gelen şimdilik bu kadar sorularınız olursa yazabilirsiniz.2 yıllık bir sürecin sonu yorucuydu ama pozitif sonuç oldu 🙂

• @umutmuftahi Tebrik ederim ve yeni kıtada başarılar dilerim 🙂

• Hello everyone, want to let you all know that I arrived USA 🇺🇸 yesterday. It was so smooth experience. Thank God 🌸🌸✈

• Askerlik belgemin tercümesini aylar önce yüklemiştik ve karşısın da kabul edildi yazıyordu, zaten yüklemesek DQ olamazdım… bir kaç saat önce mail aldık askerlik belgenizi yükleyin diyor… ceac’e girip baktım askerlik belgesi yüklü olarak duruyor, böyle bir saçmalık yaşayan oldu mu daha önce arkadaşlar? İlla askerlik belgesi olarak değil herhangi belge de aynı durumu yaşayan birileri de olabilir mi?

• @gigi25 hayırlı olsun benimde 16 Ocaktı ama mail vs gelmedi sizde süreç nasıl ilerledi

• @serdil Bana mail gelmişti. İlk mail Cuma günü gelmiş kargo takip numarasıyla, ondan sonraki mailde kargoya verildi diye dün gelmiş. “Primary” mail kısmında gözükmüyor “Transactions” kısmında gözüküyor. Ayrıca “All mails”’e tıklayınca da çıkıyor.

• @gigi25 merhaba cevap için teşekkür ederim mailin geldiği başlığı iletebilir misiniz rica etsem

• Bana hala pasaportum gelmedi visa statusta ready yaziyor ama artik strese girmeye basladim noluyor ya benden sonra girenler bile aldi pasaportlarini 😓

• @serdil Cuma günü gelen mail:
    [email protected] - “GTS Premium Delivery (US Visa) Tracking”

Dün gelen mail:
    [email protected] - “UPS - Alıcıya Gelecek Gönderi Ön Bildirim”

Ups sitesinden numaramla takip ettiğimde dün Ankara’daydı, bu sabah İzmir’deydi öğleden önce de teslim edildi. Bu arada teslim edilirken kimlik bile sormadılar ona biraz şaşırdım. Ben içerdeydim eşim açtı kapıyı getiren kişi sadece benim adımı söyledi ben de o arada kapıya koşuyordum kimlik onayı vs istenir diye ama eşim kargoyu alıp kapıyı kapatmıştı bile 😄

• @gigi25 çok teşekkür ederim ☺

• @umutmuftahi gözünüz aydın🎊

• Rica etsem mülakatta sorulan soruları paylaşabilir misiniz?

• Merhabalar, oncelikle vizesine kavusan arkadaslari tebrik ediyorum, yolunuz acik olsun. Randevusunu bekleyenler ise bir an once sag salim vizelerine kavusurlar insallah. Sorum olucakti, daha 2025 tax return yapmadim ve elime W-2 transkripti daha ulasmadi. Sizce sponsorluk formunu (I-864) doldururken 2025 transkriptini beklemeli miyim eger beklersem de sadece transkripti yuklesem olur mu yoksa son iki sene (2023 ve 2024 returnleri ve W-2 ile birlikte) yeterli olur mu? Fazla surecegini bildigim icin gecen seneleri yuklemem daha iyi olur diye dusundum boyle durum yasayan varsa onerlerini bekliyorum. Simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim, herkesin vizesine ulastigi bir yil diliyorum.

• Arkadaşlar selam onay alan herkese şimdiden hayırlı olsun yeni hayatlarınızda mutluluklar dilerim. Ben NVC aşamasından sonra ceac sistemine hiçbir evrak yüklemedim sizce yüklemem gerekiyor mu çünkü herhangi bi degisiklik olmadı hayatımda. ikinci sorum ise götüreceğim evrakların disinda d açıklamam gereken seyler olur diye ekstra evrakgoturecegim bunları sistemde olmamasına ragmen gorevliye verebilirmiyim? çünkü turist vizemde overstay durumum var onla ilgili soru sorar diye düşünmekteyim acikcasi. bilen varsa dönüş bekliyorum teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 16
  • 9
  • 2
  • 1360
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |