Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Dilan-Yalçın evet bu postalandı anlamına geliyor, 13ünde mailed olduysa çok yakında belki bugün öğlene kadar belki hafta başı adreste olur(tabiki birkaç gün daha uzayabilir), hayırlı olsun şimdiden 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@apexcruel 90-120 gün bekleyebilirsiniz greencardın teslim edilmesini, sonra uscise başvurmalısınız, ve gerekli bir aksiyon varsa almalısınız, yani 'bu vize 1 yıl greencard yerine geçer diye hiçbir şey yapmadan 1 yıl beklemeyin, 90-120 gün sonunda usciste durumunuzu sorgulayın ve greencardın teslim edilmesi için aksiyon alın' anlamına geliyor. Tekrar söylüyorum şuan panikleyeceğiniz birşey yok, 90-120 günden önce uscis birşey yapmaz zaten, bekleyin der. İnşallah olmaz ama ulaşmazsa o zaman ne yapmanız gerekiyorsa yaparsınız ve alırsınız greencardınızı, merak etmeyin, şimdilik keyfini çıkarın 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@drbaykal aynen öyle 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@eceslc Ece Hanım çok sevindim, hayırlı olsun, darısı başımıza 🙂
    Ya ssn kısmı sanırım greencard dan daha sıkıntılı son 1 aydaki giriş deneyimlerine bakınca öyle bir intiba edindim malesef (ki son aylarda ssn'lerde eskiye nazaran artan bir gecikme olduğunu biliyorduk zaten).
    Bizim ssnler yılbaşında teslim edilmişken, bizden 3 gün önce giriş yapan @bkio nun da yeni geldi ssn'leri, sizinki de gelmez üzeredir umarım.

• ⭐⭐⭐⭐

@drbaykal beklenen deneyim geldi 🙂
    yahu bir parça stres yaşatmasalar olmuyor zaten, neyse nihayetinde sorunsuz bir giriş olmuş, çok da güzel bir yerden başlangıç yapmışsınız, çok sevindim, bundan sonrası en az zorlukla ilerlesin inşallah.
    Bu arada Marshalls bizim favorimiz oldu 🙂
    Ve evet bu forum iyiki var, süreçlerimizi sorunsuz ilerletmenin dışında sizlerle tanışmış olmak bile başlı başına bir keyif ve kıymet. Sevgiler 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@drbaykal evet oval mühür, ortasında da giriş tarihi 🙂 dv1-dv2 veya dv3 yazabilir, alien numberdı sanırım diğer adı-yani vizedeki reg.number yazabilir, 1 yıllık geçerliliğin son tarihi yazabilir, bu son yazdıklarım memura göre değişiyor, bu kısımlar biraz daha kafalarına göre yazdıkları şeyler, ama önemli olan mühür, mühür varsa sorun yok 🙂

• @aysegul Ayşegül Hanım çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, umarım sizinkisi de hızlıca ulaşır 🙂

Açıkçası ben de önümüzdeki 10 günde gelir diye düşünüyorum. Gelmezse de artık 10 Şubat’ta kalıcı girişimizi yapacağız. O zaman bir ofise gidip konuşacağız tekrardan.

• Merhabalar,

Malum olaydan sonra 20 Aralık’ta ilk girişimizi yapmıştık. İkinci girişimiz için 10 Şubat olarak biletlerimiz aldık. Vizemiz ile giriş yapcağız. Birçok post okuduk damgalı vizenin greencard yerine 1 yıl süre ile geçtiğine dair. Bu sebeple de Greencardları postalatıp risk almak istemedik. Son zamanlarda vizesi ile ikinci girişini yapıp tecrübelerini paylaşabilcek arkadaşlar var ise kısaca bilgi vermelerini rica edeceğim.

• Biz de aynı şekilde vizemiz ile ikinci girişimizi yapmayı planlıyoruz.

Yakın zamanda vizesiyle ikinci girişi yapanların tecrübelerini paylaşması bizler için çok kıymetli olacak.

• Merhaba, benim aklıma takılan bir soru var ve USCIS sayfasında tam olarak istediğim cevabı anlamadım. Amerika'daki adres değişikliğini göçmen vizesi alımı sonrası, ilk giriş yapılmadan önce online gerçekleştirebilir miyiz?
    Yani fiziksel olarak ilk giriş yapıldıktan sonra mı adres değişikliğine izin veriyorlar?
    Teşekkürler🙏

• @drbaykal tebrikler.Ne güzel küçük aksilikler dışında herseyin yolunda gitmesine sevindim.Umarim süreçleriniz bundan sonra da hepimiz için güzel drvam eder.

• @eceslc biz gecen yil mart ayinda ilk girisimizi yapip 2 hafta sonra geri donmustuk. Ssn ve green kartlarimiz biz turkiyedeyken verdigimiz adrrse gelmsti ve biz postalatmadik. Eylul ayinda da kesin girisimizi yaptik. Istanbulda 1 yillik vizeyi gosterip harc odemeden gectik. Amerika girisinde de ayni vizeyi gosterip gectik. Hicbirsey sormdilar.

• @Manushaqe merhaba, mevcut kararlar sonrasındaki girişlerde bir farklılık olup olmadığını merak ettiğimi için bu soruyu soruyoruz aslında.

Normalde, damga basılı vizenin 1 yıl boyunca greencard yerine kullanılması ve bu vize ile giriş çıkış yapılmasında bir sorun olmaması gerekiyor zaten. Ancak vizesi basılmış 2026 talihlilerinin birçoğu 19 aralık sonrasında ilk girişlerini yaptılar. Bu sebeple yalnız vize ile ikinci girişlerin sorunsuz yapılıp yapılmadığı konusu ekstra önem arz ediyor.

• @bkio ikinci girişi ilk yapacaklardan biri siz olacaksınız sanırım 🙂damga ile girişin eskisi gibi sorunsuz ilerleyeceğine yürekten inanıyorum. (olmazsa bizim gibi kartı gelmeyenler ne yapar zaten hiç bilmiyorum 🫠)

Heyecanla sizlerin deneyimlerini bekliyor olacağız, şimdiden yolunuz açık olsun.

• @bkio konu bizide ilgileniyor bizde şubat sonu veya mart başında gideceğiz ama şu an amerikadan gelen biri olmadığı için kartlarımız orda. İlk girişte sorun yaratmayanlara aslında ikinci girişte bir şey olmaması gerekir. Bakalım göreceğiz

• Merhaba
    7 ocakta Miami Havalimanından giriş yapmıştım.16 ocakta zarf ile ssnim geldi.Bir sorum olacaktı green kart takibini hangi linkten yapıyorduk paylaşabilir misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Megadeth hayırlı olsun girişiniz ve ssn'iniz. https://egov.uscis.gov/ buraya IOE ile başlayan numaranızı girip sorgulayabilirsiniz greencardınızın durumunu. Kolaylıklar dilerim.

• @aysegul
    Teşekkürler.Şimdi girdim payment received durumumda hala.

• Merhaba, biz de girişimizi yaptık. Detayları yazayım;
    Sabiha Gökçen’den KLM ile Amsterdam aktarmalı NY JFK bileti almıştık.
    E-gate sonrası polis malesef US Immigrant Visa’yı oturum izni olarak kabul etmedi. Benim başka ülke oturumum vardı ama oğlum için mecburen yurtdışı çıkış harcı ödedik.
    KLM AMS aktarmalı JFK uçuşu için Schengen Visa şartı sorgulandı ama aktarma uçuşu için boarding pass gösterince OK oldu.
    AMS terminal girişinde gümrük polisi vize kontrolü yaptı, transfer durumu ve USA vizesini kontrol edip bizi saldı.
    JFK girişi bomboştu, vize memuruna Göçmen ilk giriş dediğimizde önce fotoğraf çekti sonra bizi vize görüşme odasına aldılar.
    5-10 dk bekledik ve direkt damgalı pasaportları teslim ettiler. Hiçbir soru sorulmadı, işlem 1 dk bile sürmedi.
    Biz erdik muradımıza, darısı bekleyen arkadaşların başına 🤞

• @meke tebrikler herşey gönlünüzce güzel olsun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |