Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Turhan-0 yaşadığınız olumsuzluk için üzgünüm. Eminim ki en kısa sürede çözülecektir fakat REFİKS isimli arkadaşın yazdığına katılıyorum. Yazınızda "hiç kimsenin aklına gelemeyecek" "bu zamana kadar kimseden istenmeyen" gibi sözler var. Neden açıklamadığınızı anlamadım. kolaylık dilerim

• @umutmuftahi burada bir arkadaşınızın 2025 de girdigi mulakatta 2024 e ait transcripti yestismemisti. Tax return olarak vermislerdi. Mülakatta transcript olarak istemişlerdi fakat yine yetişmediği için mail attılar durumu açıkladırlar ve 2023 e ait olan vergileri I transcript olarak tekrar sundular. Ve kabul edildi. Umarım yetişir ama yine de bilginiz olsun.

• Ben bugün çok gerildim arkadaşın paylaşımından ötürü keşke hiç paylaşım yapmasaydı yada açıklasaydı iyi olurdu

• @zeynep1212 teşekkür ederim ilginiz için.Bizde tax returnler var transcript yok ve yetişmeyeceği gibi sponsorada ulaşamıyoruz kaç gündür.Artık su akar yolunu bulur diycem ne diyim.Mülakata girip çıkalım salı günü sonrasına bakıcaz …

• @Refiks ben de tax transcript ve w2 olmadan dq oldum. Sonradan cikarttik ve yukledik ek dosyalara ama acip bakmamislar o yuzden elimde goturdum ve memur w2 ve tax transcript yuklememissiniz bu sekilde eksik dosya sayilir dedi, o anda dosyaları uzatip yanimda getirdim ayrica ek belgelere de yüklemiştim dedim, hukuksal olarak tüm yeterliliğe sahibiz dediğimde memur dosyalarımı alıp arka tarafa verdi ve onaylandı vizem.

• @umutmuftahi eşime sorduğumda tax transcript irs websitesinden 5 dk gibi bir sürede aldığını edevlet gibi bir sistem olduğunu söyledi o kadar uzun sürmüyor diye biliyorum

• @Seyduna merhaba
    l-864 formunu nerden alacagim ? Evrağı bulamadım ?

• @gigi25 valla şöyle bende netten baktım nasıl alındığını öğrendim sponsora söyledim.Oda giremedim şifremi unutmuşum dedi sonra şifre yenileyemiyorum dedi.Sorduk posta ile talep edilebiliyormuş.Bizde dedik ki öyle yada böyle ihtiyacımız var mülakata yetişmesede sonra lazım vs … ama öyle kaldı kendisine ulaşamıyoruz kaç gündür .Mesajlara felan dönmüyor. Ondan diyorum yetişmeyecek diye 🙂 Yani mülakata girelim bakalım tek eksik evrak o derlerse ona göre bakıcaz .Elimiz kolumuz bağlı…

• @ahmetZ nvc sisteminde var evrakları yüklediğimiz sistem adını unuttum 🙂

• @umutmuftahi anladım o zaman uğraştırıyor tabii kolay gelsin

• Bu ileti silindi!

• @Seyduna Merhaba boşanma apostil derken kaymakamlıkta yapılan nufüs kayıt örneğinin apostili mi çünkü orada boşanma ibaresi var yada ayrıca boşanma belgesi ile gidip apostil yaptırmak mı

• @umutmuftahi Ceacstate olması lazımdı değil mi ?

• @ahmetZ evet ordan bulabilirsiniz

• Herkese iyi akşamlar , tax transcript kaç sayfa?
    Bir arkadaş başında 1040 formuda olmalıymış gibi bir şey yazmıştı. Yani tax transcript istendiğinde kaç sayfa evrak vermemiz gerekiyor??

• @umutmuftahi Bizimkinde başlık olarak ''Form 1040 Tax Return Transcript'' yazıyor ve 7 sayfa.

• @gigi25 yaw şimdi yolladı sponsorda başında form 1040 account transcript yazıyor ve 1 sayfa :))) yani yanlış yolladıysa artık ne diyim

• Arkadaşlar daha önce aranızda boşanmış olan ve konsolosluk görüşmesine girmiş yada bu konu ile ilgili belge hazırlamış olan kişiler var mı ? lütfen bu konuda yardıma ihtiyacım var

• @umutmuftahi Belki kişiden kişiye değişiyordur

• Ben form 1040 tax return transcript ve record of account olarak aldım son 3 seneyi.

Record of account; hem tax return hemde tax transcripti yani iki belgeyi tek belgeye düşüren bir form. Bu şekilde daha sağlıklı olacağını düşündüğüm için bunu çıkarttım. IRS websitesinden çıkarttırabilirsiniz sponsorunuza.

Benzer Başlıklar

• 226
  • 2
  • 148
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |