Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Melek-Alan Çok sevindirici haberler, biz 2 saat bekledik toplamda ama sizin ki biraz daha uzun sürmüş. Olsun hepsi geçti gitti, artık ABD'ye doğru bir adım atılmış oldu, tebrikler...

• @media Aynen gidin, biz öyle yaptık güncel belge her zaman iyidir..

• @Melek-Alan Hocam tebrik ederim hayırlı olsun. Bundan sonrası için de umarım kolay geçer. Vize memurunun özellikle eşinize sorduğu sorulara nasıl cevaplar verdiğini merak ediyorum. Kısaca özet geçebilirseniz çok güzel olurdu.

• @Melek-Alan tebrikler, hayirli olsun

• @gunduzguleryuz Çok teşekkür ediyorum, hayır biz Türkçe talep etmedik, ilk bankoda evraklarımız alınırken İngilizce bilip bilmediğimiz soruldu biz biliyoruz dedik. Daha sonra mülakatı gerçekleştiren hanımefendi ile Türkçe konuşmadık hiç o da siz İngilizce konuşabiliyorsunuz anlıyorsunuz beni değil mi dedi ilk olarak İngilizce olarak onada evet dedik ve o şekilde devam ettik. Konuşması oldukça anlaşılırdı.

• @biophys Çok teşekkür ediyorum, bizim tecrübemiz böyle oldu ancak asıl süren şey beklemek zaten içeride toplam iş 15 dklık aslında. Bizden sonra sıra numarası olup bizden önce interview olan oldu. Açıkçası o dinamik neye göreydi bilmiyorum.

• @Melek-Alan çok teşekkür ederim.

• @Melek-Alan Evet dediğiniz gibi görüşme 15 dk sürüyor ama bu arada görevli, ilk alınan evrakların fotokopilerine de damga basıyor. Aynı zamanda ekrana söylediklerinizi yazıyor, bu nedenle uzuyor görüşme. Bana nereye gideceğimi ve ne yapacağımı sordu.. Ben de "I currently communicate at the ABC at ABC State University as a researcher".. dedim ve ekrana bunu bilgiyi yazdı... Alanımı sordu.. onu tek tek yazdı yine... Have you ever been in the US before? "I had been at ABC university in 2011 as a visiting position to conduct my PhD research"... deyince bunu da not aldı... yeri universiteyi yazdı... benden sonra eşime de siz ABD'de daha önce bulundunuz mu diye sordu? O da "hayır" dedi.. Sonra bitti görüşme... "Congratulations"... dedi...

• @scholarway daha çok bir soru cevap şeklindeydi, oldukça kısa neredeyse tek cümlelik cevaplardı.Verdiği cevapları sorgulayan sorular değil sanki sorması gereken sorular olup onları bilgisayara not aldı, hatta biraz hızlı konuşunca eşim biraz yavaş konuşabilir misiniz yazıyorum dedi.

• @Melek-Alan Teşekkür ederim.

• Şubat 2026 bültenine göre ilerleme malesef yok. 01AP24 hala devam ediyor ve filing ise yine aynı, 15OCT2024.

• @Melek-Alan pasaportlar kac gunde elinizde oluyor peki, bir bilginiz var mi? Birileri 1-2 gun ise Elden teslim alma ile ilgili bir soru sormustu

• Randevu mailinden 11 gün sonra In Transit'e geçti dosyamız.

intransit.png

• @biophys konsoloslukta 1 hafta içinde dediler ancak vizelerin basıldığına dair mail ertesi gün saat 17.00 gibi geldi, aynı güne maalesef randevu alamadık ve hafta sonu girdi araya. Pazartesi günü yani dün ben tüm ailem adına pasaportları pick up noktasından teslim aldım.

• @media bizde de bu şekilde görünüyor.

• @Melek-Alan Her pasaport sahibi için ayrı zarf geliyor değil mi? Ev ayarlamak için önden gitmeyi düşünüyorum ben, ailem sonrasında gelecek büyük ihtimalle

• Az önce dışişleri bakanlığı şöyle bir bildirim yayınladı.
    The State Department will pause immigrant visa processing from 75 countries whose migrants take welfare from the American people at unacceptable rates. The freeze will remain active until the U.S. can ensure that new immigrants will not extract wealth from the American people.
    Acaba bu 75 ülkeyle ilgili bilgi var mı ?

• @Mayna Turkiye yok o listede , genelde asya ve Africa ulkeleri var ,

• @Mayna şöyle bir liste tespit ettim. Teyide muhtaç. Sanırım biz yokuz.
    Afghanistan, Albania, Algeria, Antigua and Barbuda, Armenia, Azerbaijan, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belarus, Belize, Bhutan, Bosnia, Brazil, Burma, Cambodia, Cameroon, Cape Verde, Colombia, Cote d’Ivoire, Cuba, Democratic Republic of the Congo, Dominica, Egypt, Eritrea, Ethiopia, Fiji, Gambia, Georgia, Ghana, Grenada, Guatemala, Guinea, Haiti, Iran, Iraq, Jamaica, Jordan, Kazakhstan, Kosovo, Kuwait, Kyrgyzstan, Laos, Lebanon, Liberia, Libya, Macedonia, Moldova, Mongolia, Montenegro, Morocco, Nepal, Nicaragua, Nigeria, Pakistan, Republic of the Congo, Russia, Rwanda, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Senegal, Sierra Leone, Somalia, South Sudan, Sudan, Syria, Tanzania, Thailand, Togo, Tunisia, Uganda, Uruguay, Uzbekistan and Yemen.

• Muhtemelen vize bülteninin ileri doğru hakeret etmesine sebep olacaktır. Özellikle A tablosunun çünkü USCIS bi açıklama yapmadı AOS ları etkilemiyor şimdilik ancak konsolosluk üzerinden gidenleri etkiliyor. Yıllık kotayı doldurmak için takvim ilerleyecektir.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 4
  • 3164
  • 70
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |