Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.4k 275

• @chemistontheroad Hocam biz çocuk için nüfusdan bir belge almadık. Edevletten Dogum Kayıt Ornegi (Formul A) alıp gönderdik NVC'ye. Avukatınıza bir sorun isterseniz, eskiden bu belge yoktu edevlette o yüzden nüfusa gitmek gerekiyordu ama şu an gitmeye gerek yok.

Söyle QR'lı bir belge:

dogum-belgesi-1719080096.jpg

• @chemistontheroad tekrar çocuk için belgenizi alın.. güncel belge aldım ben ve sorun olmadı...

• @media ben hem bu belgeyi verdim çok dilli doğum belgesi hem de nüfus belgesini... ama bu doğum belgesini ısrarla verdim çok da istemedi isterseniz verin dedi... ama esas olan nüfus'tan çocuk için nüfus kayıt belgesi isteniyor...

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar,
    Bugün saat 08.00’de konsolosluk mülakatımız vardı. Öncelikle burada deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür etmek istiyorum; paylaşılan bilgiler bizim için gerçekten çok faydalı oldu.
    Saat 07.30 civarında eşim, ben ve 10 yaşındaki oğlumuzla birlikte konsoloslukta hazırdık. 07.50 gibi, 07.30’dan başlayan randevular sırasıyla konsolosluğun iç bahçesine alınmaya başlandı. Biz de yaklaşık 10–15 dakika bekledikten sonra iç bahçeye geçtik. Burada kısa bir sıra bekleyişinin ardından pasaport kontrolü ve güvenlikten geçerek iç binaya alındık.
    Girişte immigrant visa başvurusu yaptığımızı söylediğimizde bize bir kağıt verdiler ve beklememizi istediler. Yaklaşık 40–50 dakika sonra bankoya çağrıldık ve e-posta ile istenen belgeleri teslim ettik.
    Teslim edilen evraklar:
    Dosya sahibi eşim için:
    CV, Adli Sicil Belgesi, Güncel Nüfus Kayıt Örneği, Askerlik Belgesi, Evlilik Cüzdanı (aslı ve 1 fotokopi), 2 adet fotoğraf
    Benim için:
    Güncel Nüfus Kayıt Örneği, Adli Sicil Belgesi, 2 adet fotoğraf
    Oğlumuz için:
    Güncel Nüfus Kayıt Örneği, 2 adet fotoğraf
    “Transaction Completed” belgesini yalnızca gösterdik, evrak olarak teslim etmedik. Job offer soruldu; self-sponsor olduğumuzu belirttik. Ayrıca İngilizce bilip bilmediğimiz soruldu ve “evet” yanıtını verdik.
    Evrak tesliminden sonra tekrar çağrılacağımız söylendi ve yaklaşık 2 saat bekledik. Ardından 19 numaralı bankoda mülakata alındık. Bizden önce vizesi onaylanmayan kişi sayısı oldukça azdı. Önce yemin ettirildik, ardından eşimle birlikte parmak izi verdik. Mülakat toplamda yaklaşık 5-10 dk arası dakika sürdü.

Sorulan sorular:
    Dosya sahibi eşime:
    Ne iş yaptığı, daha önce ABD’ye gidip gitmediği, profesyonel bağlantılarının olup olmadığı, başka bir ülkede yaşayıp yaşamadığı, yayınlarının (publications) olup olmadığı, ABD’de nereye yerleşmeyi planladığımız ve orada ne yapmayı düşündüğü, ABD’de tanıdığı olup olmadığı soruldu. Ayrıca, sadece bedelli askerlik yapıp hiç gitmediği için askerlik durumu da soruldu.
    Bana:
    Ne iş yaptığım, ablam ABD’de yaşadığı için daha önce ABD’ye gittiğimizde ne kadar süre kaldığımız ve bu ziyaretlerin amacı soruldu.
    Oğlumuza:
    Sadece yaşı soruldu.

Mülakatın sonunda vizelerimizin onaylandığı, yaklaşık bir hafta içinde pasaportlarımızın gönderileceği söylendi. Ayrıca mevcut turist vizelerimizin iptal edildiği bilgisi verildi. Saat 08.00 civarında konsolosluğa giriş yaptık ve yaklaşık 12.30 gibi konsolosluktan çıkmış olduk.

Umarım bekleyen herkes için bu süreç sorunsuz, güzel ve kolay şekilde sonuçlanır. Herkese bol şans diliyorum.

• @sbsb2025 Teşekkürler hocam bilgi için. Bu şekilde nüfusdan alıp gideyim ben de o zaman görüşmeye

• @Melek-Alan Tebrikler hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçlerinizi de paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

• @Melek-Alan Hayirli olsun Melek hanim Darisi biz bekleyenlerin basina. Epey uzun suruyormus nerdeyse yarim gun,

• @Melek-Alan Gözünüz aydın, yeni başlangıçlar güzellikleriyle gelsin, hayırlı olsun. Bir sorum olacaktı: Mulakatınızı Türkçe mi talep etmiştiniz ? Türkçe mi gerçekleşti? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

• @Melek-Alan Çok sevindirici haberler, biz 2 saat bekledik toplamda ama sizin ki biraz daha uzun sürmüş. Olsun hepsi geçti gitti, artık ABD'ye doğru bir adım atılmış oldu, tebrikler...

• @media Aynen gidin, biz öyle yaptık güncel belge her zaman iyidir..

• @Melek-Alan Hocam tebrik ederim hayırlı olsun. Bundan sonrası için de umarım kolay geçer. Vize memurunun özellikle eşinize sorduğu sorulara nasıl cevaplar verdiğini merak ediyorum. Kısaca özet geçebilirseniz çok güzel olurdu.

• @Melek-Alan tebrikler, hayirli olsun

• @gunduzguleryuz Çok teşekkür ediyorum, hayır biz Türkçe talep etmedik, ilk bankoda evraklarımız alınırken İngilizce bilip bilmediğimiz soruldu biz biliyoruz dedik. Daha sonra mülakatı gerçekleştiren hanımefendi ile Türkçe konuşmadık hiç o da siz İngilizce konuşabiliyorsunuz anlıyorsunuz beni değil mi dedi ilk olarak İngilizce olarak onada evet dedik ve o şekilde devam ettik. Konuşması oldukça anlaşılırdı.

• @biophys Çok teşekkür ediyorum, bizim tecrübemiz böyle oldu ancak asıl süren şey beklemek zaten içeride toplam iş 15 dklık aslında. Bizden sonra sıra numarası olup bizden önce interview olan oldu. Açıkçası o dinamik neye göreydi bilmiyorum.

• @Melek-Alan çok teşekkür ederim.

• @Melek-Alan Evet dediğiniz gibi görüşme 15 dk sürüyor ama bu arada görevli, ilk alınan evrakların fotokopilerine de damga basıyor. Aynı zamanda ekrana söylediklerinizi yazıyor, bu nedenle uzuyor görüşme. Bana nereye gideceğimi ve ne yapacağımı sordu.. Ben de "I currently communicate at the ABC at ABC State University as a researcher".. dedim ve ekrana bunu bilgiyi yazdı... Alanımı sordu.. onu tek tek yazdı yine... Have you ever been in the US before? "I had been at ABC university in 2011 as a visiting position to conduct my PhD research"... deyince bunu da not aldı... yeri universiteyi yazdı... benden sonra eşime de siz ABD'de daha önce bulundunuz mu diye sordu? O da "hayır" dedi.. Sonra bitti görüşme... "Congratulations"... dedi...

• @scholarway daha çok bir soru cevap şeklindeydi, oldukça kısa neredeyse tek cümlelik cevaplardı.Verdiği cevapları sorgulayan sorular değil sanki sorması gereken sorular olup onları bilgisayara not aldı, hatta biraz hızlı konuşunca eşim biraz yavaş konuşabilir misiniz yazıyorum dedi.

• @Melek-Alan Teşekkür ederim.

• Şubat 2026 bültenine göre ilerleme malesef yok. 01AP24 hala devam ediyor ve filing ise yine aynı, 15OCT2024.

Benzer Başlıklar

• 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    145k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k