@tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
-
Selamlar,
Yarın pasaport alımı için VFS Ankara'da randevu oluşturdum. Daha önce alanlar varsa aramızda, eşim ve aileme ait pasaportları bana verirler mi yoksa Muvafakatname isterler mi? şimdiden teşekkürler
-
@iamhalocan Selamlar evet muhtemelen aynı gruptayız. Chat'ten yazdım size.
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@sbsb2025 Bu bilgi için teşekkür ederim.
-
@Melek-Alan Ben Ankara'da doğdum/büyüdüm orada evimiz olduğu için önce muayene için gittik 10 gün önce. Geçen pazar günü de yine yola düştük ve 1 gün kaldım mülakat için. Ama Ankara eski Ankara değil, sabah 6:45'te trafik felç oluyor hemen, insanlar karanlıkta gidiyor geliyor.
O nedenle Ankara'da evi olmayan, konsolosluğa yakın bir yerde otelde kalabilir, risk alınmamalı. Şöyle de bir durum var, konsoloslukta 2 saatte işimizi ancak bitirdik. Çok fazla yabancı var.
Diğer bir konu, oradaki görevli bize "kutlarız onaylandı vizeniz" dedikten sonra, 1 hafta sonra pasaportunuzu alabilirsiniz dendi. Ben de VFS'yi seçmiştim, Ankara'ya gitmek benim için daha mantıklı, posta beklemek yerine. VFS anılarım çok iyi değil geçmişten ama, buraya yine ailece gidip süreci noktalamak istiyorum. Ama ben bunun da bir alma süresi olduğunu düşünüyorum. Email gelince buradan yazarım yine detaylı. Ne kadar çok detay yazarsak bir sonrakinin aklında soru kalmaz...
-
@sbsb2025 hocam CEAC Visa Status'dan bakınca hangi durumda görünüyorsunuz? Issued hemen ertesi gün görünüyor mu? Bana IL geleli 4 gün oldu ama CEAC'dan kontrol edince halen NVC'de görünüyor dosyam. Ankara'ya transfer olmamış henüz, gecikmeli mi geliyor CEAC sayfasına acaba
-
@media CEAC...Immigrant... DS260, Online Immigrant Visa... yazan yerden giriş yaparsanız daha iyi olur... Oradan giriş yapınca.. sağ üstte yazacaktır...
YOUR CASE IS CURRENTLY AT: ANKARA
FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY: TURKEY -
@media Mülakat mektubu geldikten sonra durumun "In Transit" veya "Ready" aşamasına geçmesi genellikle 3 ile 10 iş günü sürer diyor internet kaynakları, bizde de hala NVC yazıyor. Sağlık muayenesi randevusu ve pasaport teslimi için kayıt yapabildik.
-
@sbsb2025 Ordan da giriş yaptığımda yine NVC'de gösteriyor.

@Dvr-Clk Dediğiniz gibi In Transit'e geçmesi biraz zaman alacak gibi. Ben de pasaport teslimi için kayıt oluşturdum, eşim ve oğlumu ekleyebildim sisteme.
Doktor randevusunu henüz almadım, en fazla 1 ay sonrasına veriyor, biz Şubat'ın ortası gibi girmek istiyoruz.
-
@media biraz zaman tanıyın o değişecektir.
-
@botanist Teşekkürler darısı sizlere olsun, sağolun...
-
@media Muayene için de Şubat 14-16 gibi size uygun sanki.. 10 gün önce gitmiştik biz.
-
Konsolosluk götürülmesi gereken evraklar ile ilgili bir sorum olacak. Genel E devletten alınabilen evraklar için güncel almak sıkıntı olmayacaktır fakat çocuk için nüfus dairesinden tekrar kayıt örneği almaya gerek varmı? 2025 ekim ayında aldığım için halen geçerlidir diye düşünüyorum.
-
@chemistontheroad Benim de ekim ayında idi. ama avukatım yenilerini çıkartın dedi. ben de 1-2 hafta öncesinde çıkartmayı düşünüyorum tekrar.
-
@chemistontheroad Hocam biz çocuk için nüfusdan bir belge almadık. Edevletten Dogum Kayıt Ornegi (Formul A) alıp gönderdik NVC'ye. Avukatınıza bir sorun isterseniz, eskiden bu belge yoktu edevlette o yüzden nüfusa gitmek gerekiyordu ama şu an gitmeye gerek yok.
Söyle QR'lı bir belge:

-
@chemistontheroad tekrar çocuk için belgenizi alın.. güncel belge aldım ben ve sorun olmadı...
-
@media ben hem bu belgeyi verdim çok dilli doğum belgesi hem de nüfus belgesini... ama bu doğum belgesini ısrarla verdim çok da istemedi isterseniz verin dedi... ama esas olan nüfus'tan çocuk için nüfus kayıt belgesi isteniyor...
-
Bu ileti silindi! -
Merhabalar,
Bugün saat 08.00’de konsolosluk mülakatımız vardı. Öncelikle burada deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür etmek istiyorum; paylaşılan bilgiler bizim için gerçekten çok faydalı oldu.
Saat 07.30 civarında eşim, ben ve 10 yaşındaki oğlumuzla birlikte konsoloslukta hazırdık. 07.50 gibi, 07.30’dan başlayan randevular sırasıyla konsolosluğun iç bahçesine alınmaya başlandı. Biz de yaklaşık 10–15 dakika bekledikten sonra iç bahçeye geçtik. Burada kısa bir sıra bekleyişinin ardından pasaport kontrolü ve güvenlikten geçerek iç binaya alındık.
Girişte immigrant visa başvurusu yaptığımızı söylediğimizde bize bir kağıt verdiler ve beklememizi istediler. Yaklaşık 40–50 dakika sonra bankoya çağrıldık ve e-posta ile istenen belgeleri teslim ettik.
Teslim edilen evraklar:
Dosya sahibi eşim için:
CV, Adli Sicil Belgesi, Güncel Nüfus Kayıt Örneği, Askerlik Belgesi, Evlilik Cüzdanı (aslı ve 1 fotokopi), 2 adet fotoğraf
Benim için:
Güncel Nüfus Kayıt Örneği, Adli Sicil Belgesi, 2 adet fotoğraf
Oğlumuz için:
Güncel Nüfus Kayıt Örneği, 2 adet fotoğraf
“Transaction Completed” belgesini yalnızca gösterdik, evrak olarak teslim etmedik. Job offer soruldu; self-sponsor olduğumuzu belirttik. Ayrıca İngilizce bilip bilmediğimiz soruldu ve “evet” yanıtını verdik.
Evrak tesliminden sonra tekrar çağrılacağımız söylendi ve yaklaşık 2 saat bekledik. Ardından 19 numaralı bankoda mülakata alındık. Bizden önce vizesi onaylanmayan kişi sayısı oldukça azdı. Önce yemin ettirildik, ardından eşimle birlikte parmak izi verdik. Mülakat toplamda yaklaşık 5-10 dk arası dakika sürdü.Sorulan sorular:
Dosya sahibi eşime:
Ne iş yaptığı, daha önce ABD’ye gidip gitmediği, profesyonel bağlantılarının olup olmadığı, başka bir ülkede yaşayıp yaşamadığı, yayınlarının (publications) olup olmadığı, ABD’de nereye yerleşmeyi planladığımız ve orada ne yapmayı düşündüğü, ABD’de tanıdığı olup olmadığı soruldu. Ayrıca, sadece bedelli askerlik yapıp hiç gitmediği için askerlik durumu da soruldu.
Bana:
Ne iş yaptığım, ablam ABD’de yaşadığı için daha önce ABD’ye gittiğimizde ne kadar süre kaldığımız ve bu ziyaretlerin amacı soruldu.
Oğlumuza:
Sadece yaşı soruldu.Mülakatın sonunda vizelerimizin onaylandığı, yaklaşık bir hafta içinde pasaportlarımızın gönderileceği söylendi. Ayrıca mevcut turist vizelerimizin iptal edildiği bilgisi verildi. Saat 08.00 civarında konsolosluğa giriş yaptık ve yaklaşık 12.30 gibi konsolosluktan çıkmış olduk.
Umarım bekleyen herkes için bu süreç sorunsuz, güzel ve kolay şekilde sonuçlanır. Herkese bol şans diliyorum.
-
@sbsb2025 Teşekkürler hocam bilgi için. Bu şekilde nüfusdan alıp gideyim ben de o zaman görüşmeye
-
@Melek-Alan Tebrikler hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçlerinizi de paylaşırsanız çok mutlu oluruz.
-
@Melek-Alan Hayirli olsun Melek hanim Darisi biz bekleyenlerin basina. Epey uzun suruyormus nerdeyse yarim gun,
-
@Melek-Alan Gözünüz aydın, yeni başlangıçlar güzellikleriyle gelsin, hayırlı olsun. Bir sorum olacaktı: Mulakatınızı Türkçe mi talep etmiştiniz ? Türkçe mi gerçekleşti? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.
Benzer Başlıklar
119
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum