Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @sbsb2025 Bu bilgi için teşekkür ederim.

• @Melek-Alan Ben Ankara'da doğdum/büyüdüm orada evimiz olduğu için önce muayene için gittik 10 gün önce. Geçen pazar günü de yine yola düştük ve 1 gün kaldım mülakat için. Ama Ankara eski Ankara değil, sabah 6:45'te trafik felç oluyor hemen, insanlar karanlıkta gidiyor geliyor.

O nedenle Ankara'da evi olmayan, konsolosluğa yakın bir yerde otelde kalabilir, risk alınmamalı. Şöyle de bir durum var, konsoloslukta 2 saatte işimizi ancak bitirdik. Çok fazla yabancı var.

Diğer bir konu, oradaki görevli bize "kutlarız onaylandı vizeniz" dedikten sonra, 1 hafta sonra pasaportunuzu alabilirsiniz dendi. Ben de VFS'yi seçmiştim, Ankara'ya gitmek benim için daha mantıklı, posta beklemek yerine. VFS anılarım çok iyi değil geçmişten ama, buraya yine ailece gidip süreci noktalamak istiyorum. Ama ben bunun da bir alma süresi olduğunu düşünüyorum. Email gelince buradan yazarım yine detaylı. Ne kadar çok detay yazarsak bir sonrakinin aklında soru kalmaz...

• @sbsb2025 hocam CEAC Visa Status'dan bakınca hangi durumda görünüyorsunuz? Issued hemen ertesi gün görünüyor mu? Bana IL geleli 4 gün oldu ama CEAC'dan kontrol edince halen NVC'de görünüyor dosyam. Ankara'ya transfer olmamış henüz, gecikmeli mi geliyor CEAC sayfasına acaba

• @media CEAC...Immigrant... DS260, Online Immigrant Visa... yazan yerden giriş yaparsanız daha iyi olur... Oradan giriş yapınca.. sağ üstte yazacaktır...
    YOUR CASE IS CURRENTLY AT: ANKARA
    FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY: TURKEY

• @media Mülakat mektubu geldikten sonra durumun "In Transit" veya "Ready" aşamasına geçmesi genellikle 3 ile 10 iş günü sürer diyor internet kaynakları, bizde de hala NVC yazıyor. Sağlık muayenesi randevusu ve pasaport teslimi için kayıt yapabildik.

• @sbsb2025 Ordan da giriş yaptığımda yine NVC'de gösteriyor.

Ekran Resmi 2026-01-06 14.33.45.png

@Dvr-Clk Dediğiniz gibi In Transit'e geçmesi biraz zaman alacak gibi. Ben de pasaport teslimi için kayıt oluşturdum, eşim ve oğlumu ekleyebildim sisteme.

Doktor randevusunu henüz almadım, en fazla 1 ay sonrasına veriyor, biz Şubat'ın ortası gibi girmek istiyoruz.

• @media biraz zaman tanıyın o değişecektir.

• @botanist Teşekkürler darısı sizlere olsun, sağolun...

• @media Muayene için de Şubat 14-16 gibi size uygun sanki.. 10 gün önce gitmiştik biz.

• Konsolosluk götürülmesi gereken evraklar ile ilgili bir sorum olacak. Genel E devletten alınabilen evraklar için güncel almak sıkıntı olmayacaktır fakat çocuk için nüfus dairesinden tekrar kayıt örneği almaya gerek varmı? 2025 ekim ayında aldığım için halen geçerlidir diye düşünüyorum.

• @chemistontheroad Benim de ekim ayında idi. ama avukatım yenilerini çıkartın dedi. ben de 1-2 hafta öncesinde çıkartmayı düşünüyorum tekrar.

• @chemistontheroad Hocam biz çocuk için nüfusdan bir belge almadık. Edevletten Dogum Kayıt Ornegi (Formul A) alıp gönderdik NVC'ye. Avukatınıza bir sorun isterseniz, eskiden bu belge yoktu edevlette o yüzden nüfusa gitmek gerekiyordu ama şu an gitmeye gerek yok.

Söyle QR'lı bir belge:

dogum-belgesi-1719080096.jpg

• @chemistontheroad tekrar çocuk için belgenizi alın.. güncel belge aldım ben ve sorun olmadı...

• @media ben hem bu belgeyi verdim çok dilli doğum belgesi hem de nüfus belgesini... ama bu doğum belgesini ısrarla verdim çok da istemedi isterseniz verin dedi... ama esas olan nüfus'tan çocuk için nüfus kayıt belgesi isteniyor...

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar,
    Bugün saat 08.00’de konsolosluk mülakatımız vardı. Öncelikle burada deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür etmek istiyorum; paylaşılan bilgiler bizim için gerçekten çok faydalı oldu.
    Saat 07.30 civarında eşim, ben ve 10 yaşındaki oğlumuzla birlikte konsoloslukta hazırdık. 07.50 gibi, 07.30’dan başlayan randevular sırasıyla konsolosluğun iç bahçesine alınmaya başlandı. Biz de yaklaşık 10–15 dakika bekledikten sonra iç bahçeye geçtik. Burada kısa bir sıra bekleyişinin ardından pasaport kontrolü ve güvenlikten geçerek iç binaya alındık.
    Girişte immigrant visa başvurusu yaptığımızı söylediğimizde bize bir kağıt verdiler ve beklememizi istediler. Yaklaşık 40–50 dakika sonra bankoya çağrıldık ve e-posta ile istenen belgeleri teslim ettik.
    Teslim edilen evraklar:
    Dosya sahibi eşim için:
    CV, Adli Sicil Belgesi, Güncel Nüfus Kayıt Örneği, Askerlik Belgesi, Evlilik Cüzdanı (aslı ve 1 fotokopi), 2 adet fotoğraf
    Benim için:
    Güncel Nüfus Kayıt Örneği, Adli Sicil Belgesi, 2 adet fotoğraf
    Oğlumuz için:
    Güncel Nüfus Kayıt Örneği, 2 adet fotoğraf
    “Transaction Completed” belgesini yalnızca gösterdik, evrak olarak teslim etmedik. Job offer soruldu; self-sponsor olduğumuzu belirttik. Ayrıca İngilizce bilip bilmediğimiz soruldu ve “evet” yanıtını verdik.
    Evrak tesliminden sonra tekrar çağrılacağımız söylendi ve yaklaşık 2 saat bekledik. Ardından 19 numaralı bankoda mülakata alındık. Bizden önce vizesi onaylanmayan kişi sayısı oldukça azdı. Önce yemin ettirildik, ardından eşimle birlikte parmak izi verdik. Mülakat toplamda yaklaşık 5-10 dk arası dakika sürdü.

Sorulan sorular:
    Dosya sahibi eşime:
    Ne iş yaptığı, daha önce ABD’ye gidip gitmediği, profesyonel bağlantılarının olup olmadığı, başka bir ülkede yaşayıp yaşamadığı, yayınlarının (publications) olup olmadığı, ABD’de nereye yerleşmeyi planladığımız ve orada ne yapmayı düşündüğü, ABD’de tanıdığı olup olmadığı soruldu. Ayrıca, sadece bedelli askerlik yapıp hiç gitmediği için askerlik durumu da soruldu.
    Bana:
    Ne iş yaptığım, ablam ABD’de yaşadığı için daha önce ABD’ye gittiğimizde ne kadar süre kaldığımız ve bu ziyaretlerin amacı soruldu.
    Oğlumuza:
    Sadece yaşı soruldu.

Mülakatın sonunda vizelerimizin onaylandığı, yaklaşık bir hafta içinde pasaportlarımızın gönderileceği söylendi. Ayrıca mevcut turist vizelerimizin iptal edildiği bilgisi verildi. Saat 08.00 civarında konsolosluğa giriş yaptık ve yaklaşık 12.30 gibi konsolosluktan çıkmış olduk.

Umarım bekleyen herkes için bu süreç sorunsuz, güzel ve kolay şekilde sonuçlanır. Herkese bol şans diliyorum.

• @sbsb2025 Teşekkürler hocam bilgi için. Bu şekilde nüfusdan alıp gideyim ben de o zaman görüşmeye

• @Melek-Alan Tebrikler hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçlerinizi de paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

• @Melek-Alan Hayirli olsun Melek hanim Darisi biz bekleyenlerin basina. Epey uzun suruyormus nerdeyse yarim gun,

• @Melek-Alan Gözünüz aydın, yeni başlangıçlar güzellikleriyle gelsin, hayırlı olsun. Bir sorum olacaktı: Mulakatınızı Türkçe mi talep etmiştiniz ? Türkçe mi gerçekleşti? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 8
  • 40
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |