Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar,
    Az önce thy yi aradım. Köpeğimiz kabinde bizimle birlikte gelecek. Dulles ve newyork için sorgulattığım yaklaşık 15 uçuş için müsaitlik bulunmuyor diyorlar. Bu şekilde bir sorun yaşayan var mı? Bu kadar uçuş için müsaitlik olmaması çok saçma geldi.
    Güncelleme
    Aradığımız başka bir müşteri temsilcisi boşluk olduğunu söyledi. Hızlıca bilet aldık. Tekrar arayıp ön rezervasyonu yaptırdık. Diz mesafesi olan bir koltuk almıştık fakat evcil hayvan ile o şekilde koltuk alınmıyormuş. Bu yüzden ödediğimiz para yandı. Açıkçası hepsi farklı şekillerde cevap veriyor. Neye güveneceğimizi bilemedik. Onay sürecini de hızlıca tamamlayacağız. Bir aksilik yaşamamak adına

• @ATS16, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@nazlihande

Geçerli bir göçmen olmayan ABD vizeniz veya ABD permanent resident kartınız var ise, Avrupa Birliği ülkeleri şehirlerinden transit vize olmaksızın, her iki biletinizde aynı PNR üzerinden tek bilet ile biletlenmişse ilave vize olmaksızın seyahat edebilirsiniz. Detayları için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz, geçmiş Frankfurt bağlantılı seyahat deneyimlerini arama butonu yardımıyla bularak okuyabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/105760

Merhabalar

Peki yeşil kart vizesi ile ilk defa Amerika'ya gidecekler için Lufthansa firması ile Frankfurt'tan transit vizesi olmadan aktarma yapabilir miyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@bakarmisin100

Bu sorunuzu yazdığınız başlık evcil hayvan ile beraber seyahat ile ilgili, ilk gidişte sizin evcil hayvanınız yanınızda olacak mı?

https://yesilkartforum.com/forum/post/456352
    https://yesilkartforum.com/forum/post/117434

• @ATS16 Yok evcil hayvanım yanımda olmayacak,attığınız ilk linkten cevabımı aldım çok teşekkür ediyorum yine her zaman ki gibi yardımcı oldunuz.

• herkese selamlar, büyük ihtimalle 19 martta Amerikaya taşınıyorum...
    2 kedim var... eşimle ikisinide götüreceğiz...
    sırayla yapılacakları listelesem beni check edebilir misiniz?

1-tarımdan randevu alarak ikisinede çip taktıracağım.
    2-uçuştan 30 gün önce ikisinede kuduz aşı yaptıracağım...
    3-uçuştan 10 gün önce veterinerden sağlık raporu alacağım...
    4-THY rezervasyon yaptıracağım???
    5-uyumlu çanta alacağım

hepsi bu kadar değil mi?

• @Refiks Merhabalar,

1-Çip taktırmak ok
    2-Kuduz aşısını şimdi yaptırın eğer 4 aylıktan küçük değillerse.( Çünkü 62 gün geçse daha iyi olur bence 30 gün evet ama Şubat eksik çekiyor )
    3-Hayır gerek yok. Ben kedime 15.Ekimde iç dış parazit aşısı yaptırmıştım ve uçak 26 Aralık idi. Son 3 ay içinde olması gerekiyor iç dış parazit aşısının. Zaman daraldı diye 18 Aralık günü iç dış parazit yaptırdım ve karnesine işlettim. Veteriner kısmı bu kadar yeterli. KEdilerinizin yaşlarına göre yapılması gerekn aşıları da tam olmalı. Yine bir not: Karma aşısı 2 aylıkken yapılıp, kuduz aşısı 4 aylıkken yapılınca ve o zaman çip taktırılınca karnesinde yazmıyor sorun olmaz bu da aklınızda bulunsun.
    4- Uçuşa 48 saat kala, ikametgahınızın bağlı bulunduğu İlçe tarıma kedilerinizle gidiyorsunuz ve Amerika için belge almak istediğinizi söylüyorsunuz. Bazıları bilmiyor kuduz titrasyonu olmalı diyor, ısrar edin hayır Amerika istemiyor diye. Hatta aynı ilçe tarımdan daha önce kedi gönderdilerse hemen ekrandan bakıyor ve öğreniyorlar. Kedinin çipini okuyor, karnesine bakıyor. Form doldurtuyor ve 2500 TL ödüyorsunuz. Ertesi gün gidip çıkış sertifikasını alıyorsunuz.
    5-Uçak bileti aldığınız anda- internet üzerinden biletinizi aldığınız anda- THY 'nu telefonla arayarak, bilet bilgilerinizi vererek hemen kedinizin biletini alıyorsunuz. Size anında bir koltuk numarası tahsis ediyorlar. Ben uçuşa 2 gün kala telefonla arayıp gene teyit ettirdim.
    6- Uyumlu çanta alacaksınız evet. Ancak online satış sitelerinde siyah ve her iki yanı delikli vardı ben ondan aldım. Havaalanında ise yanları şeffaf plastik ve havalandırması farklı yerde olan bir çanta daha gördüm. Onu da kabul ettiler.
    7- Havaalanında sizi yönlendirirler ancak kedi köpek kontrol bankosu G-19.
    8- Uçuştan 5 saat önce yemek yedirdim. Amerikaya inene kadar hiç su içmedi ve yemek yemedi.
    İyi uçuşlar dilerim.

• @denisse aşıları tam olmalı kısmını bize daha önce söyleyen olmadı. kedilerimizden birinin yaşı epey ileri ve böbrek sorunu olduğu için karma aşılarını artık yaptırmıyorum böbreklerini yormamak adına veteriner tavsiyesi ile. kuduz dışındaki aşılara da bakıldığını bilmiyordum. titrasyon da istendiğini söyledikleri için onu da yaptırdım hatta. bu aşı konusu girişte bana sorun olur mu acaba diye merak ettim şimdi.
    ikinci bir konu da evcil hayvan ı sadece üzerine kayıtlı olan kişi taşıyabilir konusu. 2 kedi de benim üzerime ve getirirken abimle beraber getireceğiz. abime senin üzerine değil diyerek almamaları durumu yaşanır mı sizce?

• @denisse cevaplarınız için çok teşekkür ederim…
    Daha önceden şöyle bir şey duymuştum Amerika çip istemiyor ama THY’de uçabilmesi için zorunlu diye…

Kedileri bir başkasından sahiplendim, tahminen biri 9 diğeri 3-4 yaşların da (veteneriner söylemi)
    geçmişte herhangi bir aşısı olduğunu düşünmüyorum, sahiplendiğimiz kişi pek ilgilenmemiş iç dış parazit dışında bu zamana kadar hiç bir şey yaptırmadık dediler ve kedilerin karnesi bile yok.

• @denizezgi Merhaba. Karma aşı zaten benim kedimin karnesinde yazmıyordu onu belirttim. Ancak iç dış parazit aşısının son 3 ay içinde yapılmış olması gerekiyor hatta İlçe tarımdaki hanım gitmeden 6-8 gün önce yaptırdığım için sorun yaşayacağımı düşünüyorduç Ben buldum gösterdim son 3 ay içinde olmalı diye.
    Kuduz aşısının yapılma tarihinden 30 gün geçmesi gerektiğini sanırım herkes biliyor.
    Abinizle birlikte gelecekseniz neden sorun çıksın anlayamadım ben? Bir kişi 2 kedi götürebiliyor. Uçak büyük olursa 6 adet hayvan kabine alıyorlarmış THY öyle dedi ancak ilk gün G-19 daki hanım iyi ki uçakta köpek yok şanslısınız dedi bana. Köpek olursa almıyorlar mı bilmiyorum.
    İyi uçuşlar

• @Refiks

Rica ederim memnuniyetle paylaştım.
    Mutlaka çip taktırmalısınız. Çünkü İlçe Tarımdan uçağa binmek için gereken belgeyi alamazsınız. İç dış parazit için ben burayı gösterdim İlçe Tarımdaki veteriner hanıma.

• @denisse teşekkür ederim 🌸

• @denisse 1 kişinin 2 kedi taşıyabildiğini bilmiyordum. ben 1 bilet e bir kedi gibi düşünmüştüm. o yüzden abimle olunca diğer kediyi almazlar mı diye düşündüm.
    Uçakta sadece aynı tür hayvan kabinde gelebiliyormuş sanırım. köpekse köpek, kedi ise kedi. 1 kedi 1 köpek aynı kabinde almıyorlarmış duyduğuma göre ondan olabilir.
    Bilet alma sırasına göre kotanın dışındaki hayvanı da kabine almıyorlarmış.

• ⭐⭐⭐⭐

@denizezgi, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@denisse 1 kişinin 2 kedi taşıyabildiğini bilmiyordum. ben 1 bilet e bir kedi gibi düşünmüştüm. o yüzden abimle olunca diğer kediyi almazlar mı diye düşündüm.
    Uçakta sadece aynı tür hayvan kabinde gelebiliyormuş sanırım. köpekse köpek, kedi ise kedi. 1 kedi 1 köpek aynı kabinde almıyorlarmış duyduğuma göre ondan olabilir.
    Bilet alma sırasına göre kotanın dışındaki hayvanı da kabine almıyorlarmış.

THY Evcil hayvanın uçağa kabulü

• @ATS16
    çok teşekkür ederim.
    "her bir yolcu için en fazla iki adet evcil canlı hayvan kafesi kabul edilebilir; ancak kafeslerden sadece birinin kabin içerisinde taşınmasına izin verilecek ve diğerine AVIH (uçak altı bagaj bölümünde taşınması) işlemi uygulanacaktır veya her ikisi kafes de (uçak altı bagaj bölümünde taşınabilir."
    bu yukardaki ifadeye göre o zaman dediğim gibi 2 si de benim üstüme olursa biri bagaja gönderilecek. bu durumda belki birini abimin üzerine geçirip öyle taşımak mantıklı olabilir.

Bir de daha önce yapan oldu mu bilmiyorum ama bize hayvanlarımız emotional support animal olarak kaydettirirsek ve o belgeyi sunarsak kiraya eklenen aylık pet fee ve pet deposit i vermemiz gerekmediğini söylediler. onu da halletmeye çalışıcaz. Benzer durumda olanların da aklında olsun. böyle bir yöntemle aylık pet kirasını vermek zorunda olmuyorsunuz

• ⭐⭐⭐⭐

@denizezgi

https://yesilkartforum.com/forum/post/294168
    https://yesilkartforum.com/forum/post/478378

Bu konu başlığında geçmiş sayfalarda sizinle aynı yolu izlemiş, kedisini/kedilerini beraberinde aynı uçakta ABD’ye getirmiş bir çok talihlinin deneyimi var, konu başlığını yakın tarihten uzak tarihe göre geçmişe dönük okumanız yararınıza olacaktır. Sorduğunuz emotional support vb diğer olası soruların cevaplarına/deneyimlere anahtar kelimeler ile arama butonunu kullanarak cevaplarınıza ulaşabilirsiniz. Kolaylıklar ve iyi yolculuklar 🙏🏻

• @ATS16 çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için, linklere bakayım hemen

• Merhaba
    2 şubat tarihinde Dört küçük ırk köpeğimle JFK’ye uçacağız.Buradaki kuruluş ARK ile ilgili bir sorum olacaktı.Burası herhangi bir gümrükçü ile çalışmıyor olarak anladım.Bu konuda aksi bir bilgiye sahip olan arkadaşımız var mı?Sürecimi tamamladığımda tüm aşamalarıyla detaylı bilgi vereceğim.

• merhabalar amerikaya girişler için kesin kuduz titre testi isteniyor mu köpekler için

• @volkan1 merhaba, evet mutlaka titre testi yaptırmalısınız. Titre testi ile son kuduz aşısı arasında en az 1 ay olmalı ( 40 gün iyidir) ve titre testinden sonra en erken 1 ay sonra yurtdışına çıkılmalıdır.

• @Megadeth merhabalar, kendilerine mail yolu ile direkt sorabilirsiniz. Daha önce izlediğim videolarda o şekilde sorup bilgi alanlar olmuştu. Zaten broker gerekiyorsa ilk iletişimde bilgilendirme ve yönlendirme yapılıyormuş.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |