Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar, numaramız Mayıs ayı içinde açıklanmasına rağmen mülakat maili almadık. Mayıs ayı için mülakat tarihi alma şansımız devam ediyor mu? Bizim durumumuzda olan kimse var mıdır?


  • @crazycells merhaba. Ben Ds-260 formumu gecen ay submit etmistim, onunla alakali bir sorum olacakti. Formu doldururken herhangi bir Amerika vizeniz varmi soruyla alakali, benim onceden B1/B2 vizem vardi, onlara ek olarak suan J1 ile research yapiyorum. Ds-260 formuna iki vizemide girmek istedim ancak sadece bir tane secenek sunuyordu. Sayfayida yenilemistim ancak yine tek bir vize secenek sundu. Ondan dolayi bende suanki J1 vizemi yazdim sadece. Onceki B1B2 vizemi yazamadim. Formuda submit ettim gecem ay. Acaba bu konu bir sikinti olusturur mu diye tecrubenize danismak istedim. Cok tesekkurler.


  • @lilsam evraklar ile ilgili mail aldınız mı yada aldıysanız gönderip onay aldınız mı?


  • @cancakicitr Dostum evrakları gönderdik, onay mailini de aldık. Tarihlerini imzamda görebilirsin.


  • Merhaba, Mayıs ayında current olduk ama mülakat tarihi gelmedi henüz. KCC ye belgeleri mail attığımda sadece otomatik mesaj geldi, başka bir mail gelmeli miydi?
    Bir de DS-260 formunu kontrol ettiğimde, sağ üstte ExpirationDate : 04/30/2019 yazıyor. Forumda başkaları da sormuş ama tam anlayamadım. Belgenin geçerlilik süresi mülakattan önce dolmuş mu oluyor, bir sıkıntı olur mu?


  • @lilsam mayıs randevuları dağıtıldı. Siz Haziran için bekleyeceksiniz.


  • @burcualtay Merhaba, biz autoreply mailinden sonra içeriği aşağıdaki gibi bir onay maili aldık fakat henüz mülakat tarihi içeren bir mail almadık.
    "Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member, and you have provided all required documentation to the Kentucky Consular Center."


  • @the-black-eagle Hayırlısı artık, bekleriz sorun değil de bu durum normal mi onu merak ettim. Diğer süreçlerde gecikme vs yaşamadık ama mülakat tarihi alamadık. Nisan sonunda Haziran ayı için tarih bekleyeceğiz sanırım değil mi?


  • @lilsam Merhaba, gayet normal. Size gelen son mail, gerekli dökümanlarınızı aldık tüm aile bireyleri için ve herhangi bir sıkıntı yok anlamına geliyor. Şimdi, randevunuz oluşturulunca, size bi mail daha gelecek ve "Randevunuzu lütfen kontrol edin" diye size bir link gönderecekler. Bu link, daha önce green card başvurusunu kazandığınızı kontrol ettiğiniz link olacak. Oraya girdiğinizde ise, hem sizin hemde tüm katılımcıların isimlerini, randevu tarihini göreceksiniz. Sonra hemen, PTT işlemlerini yapacaksınız, dökümanlarınızı toplayacaksınız, sağlık randevunuzu alacaksınız ve sırasıyla işlemleri yapacaksınız. Şu aşamada normal bir süreçten gidiyorsunuz, herhangi bir sıkıntı yok görünüyor (bizde aynı aşamaları bu şekilde geçtik)


  • @tractor12 Detaylı anlatımın için teşekkür ederim dostum. Malum sonlara yaklaştık, bizim tarafımızdan bir ihmal oluşmasın diye titiz davranıyoruz.


  • @lilsam pardon dikkat etmemişim imzaya, siz 7 martta onay almışsınız. Sistem şöyle işliyor bülten imzalanana kadar yani ayın ilk 3-4 gününe kadar onay alanlar o ay için açıklanan bültende current olurlarsa mülakat alırlar ama siz 7 martta onay aldığınız için 2-3 günle mayıs randevularını kaçırmışsınız. Haziran için mülakat alıcaksınız bu ay sonunda.


  • @cancakicitr Teşekkür ederim dostum. Bu bilgiyi ilk defa duydum, çok aydınlatıcı oldu.


  • dökümanlar için onay maili almadık. ne yapmalıyız?


  • Sayın @crazycells öncelikle şuanki durumumla alakalı bilgi vereyim istedim. Sağlık muayanesini yaptık ve haftaya randevuya gideceğiz. Ayrıca daha ABD'ye gitmeden bir Türk şirketinde iş buldum. Şubeleri Miami'de bulunuyor. İş yeri sahipleri diyorlar ki bize örnek iş teklif formatı gönder biz de kendi şirketimize göre uyarlayıp sana gönderelim. Çünkü bu iş teklif mektubunu da mülakata götürmek istiyorum. Dolayısıyla örnek bir teklif var mıdır ? Nasıl ilerleyebilirim bu noktadan sonra ? Ayrıca bu iş teklifi mektubunda nelerin olması gerekir ? Çok teşekkürler...


  • @burcualtay dökümanlarınızı tekrar gönderin ve mailde yazan format ve kurallarda olduğuna dikkat edin. 2 gün sonrada KCC'yi arayın ve evrakların ulaşıp ulaşmadığını sorun numaranıza göre hemen onay almanız gerekiyordu. Bu durumda şuan onay alsanız bile temmuz mülakatlarına kaldınız 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @doctor DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells merhaba. Ben Ds-260 formumu gecen ay submit etmistim, onunla alakali bir sorum olacakti. Formu doldururken herhangi bir Amerika vizeniz varmi soruyla alakali, benim onceden B1/B2 vizem vardi, onlara ek olarak suan J1 ile research yapiyorum. Ds-260 formuna iki vizemide girmek istedim ancak sadece bir tane secenek sunuyordu. Sayfayida yenilemistim ancak yine tek bir vize secenek sundu. Ondan dolayi bende suanki J1 vizemi yazdim sadece. Onceki B1B2 vizemi yazamadim. Formuda submit ettim gecem ay. Acaba bu konu bir sikinti olusturur mu diye tecrubenize danismak istedim. Cok tesekkurler.

    Gerekli bilgileri konsolosluga goturun.
    Ikisini de yazabilmeniz gerekirdi. Fakat bilgileri mulakat gunune goturmeniz yeterli olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burcualtay DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba, Mayıs ayında current olduk ama mülakat tarihi gelmedi henüz. KCC ye belgeleri mail attığımda sadece otomatik mesaj geldi, başka bir mail gelmeli miydi?
    Bir de DS-260 formunu kontrol ettiğimde, sağ üstte ExpirationDate : 04/30/2019 yazıyor. Forumda başkaları da sormuş ama tam anlayamadım. Belgenin geçerlilik süresi mülakattan önce dolmuş mu oluyor, bir sıkıntı olur mu?

    Tarihler sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burcualtay DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    dökümanlar için onay maili almadık. ne yapmalıyız?

    Dokumanlarin ulastigina dair email aldiysaniz, su an icin bekleyebilirsiniz.


  • @crazycells Cok tesekkurler. Bilgiler dediginiz sanirim B1B2 vizemin oldugu pasaportumu goturmem yeterli olacaktir degil mi? Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civilengineer19 DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Sayın @crazycells öncelikle şuanki durumumla alakalı bilgi vereyim istedim. Sağlık muayanesini yaptık ve haftaya randevuya gideceğiz. Ayrıca daha ABD'ye gitmeden bir Türk şirketinde iş buldum. Şubeleri Miami'de bulunuyor. İş yeri sahipleri diyorlar ki bize örnek iş teklif formatı gönder biz de kendi şirketimize göre uyarlayıp sana gönderelim. Çünkü bu iş teklif mektubunu da mülakata götürmek istiyorum. Dolayısıyla örnek bir teklif var mıdır ? Nasıl ilerleyebilirim bu noktadan sonra ? Ayrıca bu iş teklifi mektubunda nelerin olması gerekir ? Çok teşekkürler...

    standart bir mektup yeterli...
    Hangi alanda is yapiyorlarsa o alani da katarak su sekilde arayabilirsiniz "formal job offer letter template" , karsiniza cikan herhangi bir mektubu kullanabilirsiniz...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum