Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.3k 279

• @80-s Teşekkürler darısı sizlere..

• @sbsb2025 tebrikler hocam, hayırlı olsun

• @sbsb2025 tebrikler, hayirli olsun

• @Satarer UN web sitesinde yapılması gereken aşıları şu şekilde listelemişler: "Hepatitis A, Hepatitis B, Influenza, Influenza type b (Hib), Measles, Meningococcal, Mumps, Pneumococcal, Pertussis, Polio, Rotavirus, Rubella, Tetanus and diphtheria toxoids, Varicella." (Hepatit A, Hepatit B, Influenza, Influenza tip b (Hib), Kızamık, Meningokok, Kabakulak, Pnömokok, Boğmaca, Polio, Rotavirüs, Kızamıkçık, Tetanos ve Difteri toksoidleri, Suçiçeği.)

Antikor testlerimizi gösteremediğimiz durumlarda, sanırım bu aşıların tamamını yaptırmamız gerekiyor.

Ayrıca forumda karşılaştığım şu paylaşım bana oldukça açıklayıcı geldi:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/413007

• @sbsb2025 tebrik ediyorum, umarım bundan sonrası güzelliklerle dolu olur

• @sbsb2025 tebrikler hocam yeni hayatınızda güzellikler sizinle ılsun. Mülakat için beklediğiniz 70 dakikada bizim kızlar (2 ve 5 yaş) büyük ihtimalle çok sıkılıp sıkıntı çıkaracaklar 😔

• @scholarway merhaba bir şey sormak istiyorum eşim üç aylık bebeğimizi emziyor bu aşıların herhangi bir zararı olur mu ya da doktora bunu belirttiğimizde farklı bir prosedür uygulanıyor mu?

• @mukavemeth Teşekkürler, umarım sizin de hızlı ve rahat geçer. Hepimiz çok emek sarfettik ve umut bağladık. Umarım güzel geçer sonrası da.

Bekleme salonunda 3-4 tane küçük masa var çocuklar için, kitaplar ve boya malzemeleri var, oyalanabilirler..

• @sbsb2025 tebrikler hocam , darısı biz bekleyenlerin başına . Bu arada gittikten sonra GREEN CARD postalandıktan sonra TR ye donup bir süre kalabiliyoruz değil mi.

• @media Teşekkürler darısı sizlere olsun, içeride oldukça nazik davrandılar ve çok yol gösterici var. Ne derseniz de hemen harekete geçiyorlar.

• @biophys Teşekkürler, darısı sizlere. Bildiğim kadarıyla kalabiliyoruz. Mesela gidip şubat gibi gelsek, üstüne 6 aya kadar kalabiliyoruz..

• @Melek-Alan Darısı size, sonuç belli aslında. Bu bir son kontrol gibi. Aslında onaylandı her şey. Sakin olup, basit ve kısa cevaplar vermek en mantıklısı. Bir sohbet değil, bir soru ve cevap gibi düşünelim.

• Pasaport teslimatı için pick up seçer isek ne kadar süre daha Ankara' da kalmamız gerekir acaba?

• @80-s aslında ben de bunu merak ediyorum, kargo süreci sıkıntılı olduğunu okuduğum için pick up seçeneği ilerledik. Kısa bir süre ise görüşmeden sonra aile üyelerinden biri Ankara'da kalıp pasaportları alsak diye düşünüyoruz.

• @sbsb2025 Bu bilgi için teşekkür ederim.

• @Melek-Alan Ben Ankara'da doğdum/büyüdüm orada evimiz olduğu için önce muayene için gittik 10 gün önce. Geçen pazar günü de yine yola düştük ve 1 gün kaldım mülakat için. Ama Ankara eski Ankara değil, sabah 6:45'te trafik felç oluyor hemen, insanlar karanlıkta gidiyor geliyor.

O nedenle Ankara'da evi olmayan, konsolosluğa yakın bir yerde otelde kalabilir, risk alınmamalı. Şöyle de bir durum var, konsoloslukta 2 saatte işimizi ancak bitirdik. Çok fazla yabancı var.

Diğer bir konu, oradaki görevli bize "kutlarız onaylandı vizeniz" dedikten sonra, 1 hafta sonra pasaportunuzu alabilirsiniz dendi. Ben de VFS'yi seçmiştim, Ankara'ya gitmek benim için daha mantıklı, posta beklemek yerine. VFS anılarım çok iyi değil geçmişten ama, buraya yine ailece gidip süreci noktalamak istiyorum. Ama ben bunun da bir alma süresi olduğunu düşünüyorum. Email gelince buradan yazarım yine detaylı. Ne kadar çok detay yazarsak bir sonrakinin aklında soru kalmaz...

• @sbsb2025 hocam CEAC Visa Status'dan bakınca hangi durumda görünüyorsunuz? Issued hemen ertesi gün görünüyor mu? Bana IL geleli 4 gün oldu ama CEAC'dan kontrol edince halen NVC'de görünüyor dosyam. Ankara'ya transfer olmamış henüz, gecikmeli mi geliyor CEAC sayfasına acaba

• @media CEAC...Immigrant... DS260, Online Immigrant Visa... yazan yerden giriş yaparsanız daha iyi olur... Oradan giriş yapınca.. sağ üstte yazacaktır...
    YOUR CASE IS CURRENTLY AT: ANKARA
    FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY: TURKEY

• @media Mülakat mektubu geldikten sonra durumun "In Transit" veya "Ready" aşamasına geçmesi genellikle 3 ile 10 iş günü sürer diyor internet kaynakları, bizde de hala NVC yazıyor. Sağlık muayenesi randevusu ve pasaport teslimi için kayıt yapabildik.

• @sbsb2025 Ordan da giriş yaptığımda yine NVC'de gösteriyor.

Ekran Resmi 2026-01-06 14.33.45.png

@Dvr-Clk Dediğiniz gibi In Transit'e geçmesi biraz zaman alacak gibi. Ben de pasaport teslimi için kayıt oluşturdum, eşim ve oğlumu ekleyebildim sisteme.

Doktor randevusunu henüz almadım, en fazla 1 ay sonrasına veriyor, biz Şubat'ın ortası gibi girmek istiyoruz.

Benzer Başlıklar

• EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    948 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k