Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Gokturk-GMD Gecmis olsun , DQ tarihine gore gelecektir muhtemelen randevu tarihleri, tahminim Ekim-Aralik gibi olanlarin Marta dogru gelir. IL ile mulakat arasinda da 1-1.5 ay civari bir sure oluyor gozlemledigim kadariyla . Yani Mayis -Haziran civari gibi .

• @Gokturk-GMD Hocam EB1A için herhangi bir bekleme süresi yok, Current durumdayız hepimiz. Bu yüzden PD'nin bir önemi yok bizim için. DQ olduktan sonra randevu bekliyoruz. Şu an itibariyle Aralık 2025'de DQ olanlara randevu veriliyor, yılbaşı tatilinden dolayı randevular verilmedi henüz. En geç ocağın ilk haftası randevu gelir diye bekliyorum. Siz de Ocak ayında DQ olursanız interview letter'ı en geç Şubat içinde alırsınız diye düşünüyorum. Interview tarihiniz de Mart-Nisan 2026 gibi olur tahminimce.

NVC'ye dosya yollanırken kaybolmuş olması büyük talihsizlik olmuş, geçmiş olsun

• @mmeder En dogrusu budur arkadaslar.
    PD = Current (Visa Bulletin’de kategori açık)
    Dosya = DQ (NVC tüm evrakları kabul etmiş)
    👉 Bu noktadan sonra mülakat davetleri, DQ tarihi daha eski olanlardan başlayarak gönderilir.
    Yani: “Kim önce DQ olduysa, o önce interview alır”

PD'si benden gec ancak DQ'su benden 1-2 hafta erken olan arkadaslarimiza 2025 ilk aylarda mulakat randevusu verildi. Ben aylar sonra randevu alabildim.
    Bu konunun 2025 Ocak-Agustos arasinda benim de dahil olduigum bir cok yazisma mevcut.

• Belgelerimi PTT ile NVC ye attım. şu şekilde çalıştım
    1- Bütün belgeleri iki cocuk ıcın aynı renk - anne ve baba inin farklı renkteki seffaf kapakla kapatılabilen dosyaya koydum.
    2- sıraları hic bozmadım. 1-Document sheet. 2- passport. 3- dogum belge FORMUL A. 4-evlilik belgesi FORMUL B. 5- Adli Sicil sonra da supporting documents için 5- Nufus Kayıt Ornegi. sadece kendım ıcın 6-SGK belgesi (calısıtgımı gostermek ıcın) 7- son maas fisim.
    3- her belge uzerınde sticky notes ile numara yazdım. 1-PASSPORT seklinde ve ceviri ise yine aynı renkteki sticky notes ile TRANSLATED. ve original dil deki ler ıcın ORIGINAL LANGUAGE seklinde notlar yazdım. cok anlasılır oldu.
    4- her sayfa uzerınde yemınli tercumandan muhur vurdurdum. ayrıca genel bir dokuman hazırladım ve orada THESE DOCUMENTS ARE TRANSLATED BY XYZ seklinde genel yazı imza ve muhur aldım tercumandan. altında ceviridigi belgelerin listesini attım.
    5- her ne kadar document sheet olsada. kendım ayrıca koydugum belgelerin listesini yaptım ve 1- 2- 3- 3t seklinde numara yazdım. 3t demek ki 3 nolu originalın cevirisi translated anlamında.
    6- ADLİ sicil her ne kadar İNG olsada ayrıca karekodlu yerin cevirsini İNG yaptım cunku turkcesinde orası onay ıcın hala TURKCE dilindeydi.
    7- en son olarak EVLİLİK CUZDANININ her sayfasının cıktını aldlım arkalı onlu AMA GONDERMEDIM cunku formul B evlenem kayıt ornegı herseyı net net koyuyuyor. esim ıcın ayrı NOLU ve kendım ıcın AYRI NOLU yanı herkesın kendı e devletınden alarak formul B yi attım.
    8- kargoyu ben PTT den normal seklinde 1000 TL karsılınga gonderdım. HATA YAPTIM bence DHL yapmam lazımdı ama sımdılik bilmıyorum gitti mı daha nerede PTT ye gore yurt dısına sevk edildi gerisi bilinmıyor.

• Merhabalar
    Referans kismi ile ilgili bir sorum vardi. Bu basligin ilk iletilerinde hocamizin biri 9 referansinin 3unu aradiklarini yazmisti. Chen ile calisiyorum ama istedikleri bilgiler arasinda referansin numarasi yoktu. Belki de iletisim kurdular anlaminda yazmistir tam emin degilim ama USCIS dosya incelemesi sirasinda sizin referanslarinizla da iletisime gecti mi acaba? Bu konuda tecrubesi olan var midir? Henuz dosyami yollamadim bu surecte bile cevap almak zorken eger iletisime gecilirse ve cevap alinamazsa durum etkilenir mi diye merak ediyorum.

• @shinriyeon merhaba . 3 USA’ dan , 3 Türkiye’ den referans mektubum vardı ve hiçbirini aramadılar . Telefon yazmamıştık . Sadece email yazmıştık .

• Eski bir USCIS çalışanının youtube da değerlendirmelerin nasıl yapıldığına dair videosu var, youtube aramasına "former uscis officer" yazarak bulabilirsiniz, Hatırladığım kadarıyla bir memurun dosyayı incelemek için birkaç saati olduğunu belirtiyordu, dosyaları RFE ye bırakmalarının çok işi yükü oluşturduğunu bu nedenle pek bunu tercih etmediklerini belirtiyordu. Benim referans mektuplarımdaki hiçkimseye telefonla ulaşmadılar, epostada göndermediler diye biliyorum.

• @80-s @Dvr-Clk Cok tesekkur ederim hocalarim cevaplariniz icin. O halde benim de ektra istememe gerek yok gibi gorunuyor. Zaten o kadar kisitli sure ise imkan da zaman yetmez.

• @Satarer Merhaba, hangi aşılar isteniyordu ve hangilerini daha önce yaptırabildiniz? Benim PD henüz DQ olmadı ama mümkünse bu aşıları şimdiden tamamlamayı düşünüyorum.

• EP avukatlari Premium Processing talep edenlere, red durumunda para iadesi yapmayacaklarmis. Reddit'te pek cok postta okudum. Onceden boyle bir ayak direme yoktu EP'de. Simdilerde yuksek RFE/Red oranlari oldugundan, reddedilen dosyalarda para iadesi yapmamak icin boyle bir yol bulmuslar.

• @scholarway, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Satarer Merhaba, hangi aşılar isteniyordu ve hangilerini daha önce yaptırabildiniz? Benim PD henüz DQ olmadı ama mümkünse bu aşıları şimdiden tamamlamayı düşünüyorum.

@scholarway Doktor Un web sitesinden istenilen aşılara bakabilirsiniz. Eksik aşılarınızı anlamak için hastaneden Antikor testi yaptırmanızı öneririm. Bağışıklığınız olanları anlarsınız bu şekilde. Aslında bütün aşıları yaptırabiliyorsunuz ancak küçük bir sıkıntı var.
    1- Hepatit A aşısı devlet tarafından karşılanıyor olsa da kurumlara sorduğunuzda ellerinde hep çocuk için olan pediatrik aşı var. Ve bunu 2 doz vuralım diyorlar. Ancak haliyle bu aşı karnesindede yetişkin aşısı olarak gözükmüyor. Bu sebeple biz eczaneye parası karşılığında sipariş verdik ve bugün sağlık ocağında yaptırıp e nabıza işleticez. ( Aşı fiyatı 1.500 TL adeti)
    Diğer aşıların tamamını yaptırdık. Tabiki bağışıklığımız olanlar hariç. Son 1 ay Canlı aşı yapılamıyor. (Kızamıkçık, Kabakulak, Su çiçeği vb.) Bunları önden yaptırısanız iyi olur.

• @Satarer Hocam şu durumda serolojik olarak antikorlarımızın pozitif olduğu aşıları yaptırmamıza gerek olmuyor mu? ben mutlaka aşıları yapıyorlar diye biliyordum. sitelerinde seroloji ile ilgili bir bilgi göremedim. Daha çok aşı kartından bahsediyor.

• @80-s, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Satarer Hocam şu durumda serolojik olarak antikorlarımızın pozitif olduğu aşıları yaptırmamıza gerek olmuyor mu? ben mutlaka aşıları yapıyorlar diye biliyordum. sitelerinde seroloji ile ilgili bir bilgi göremedim. Daha çok aşı kartından bahsediyor.

İki türlü söyleyende var. Açıkcası bence kimsenin tam olarak bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum. 16 ocakta sağlık randevumuz var. Biz yaptırabileceğimiz tüm aşıları yaptırıp, aşı karnelerimizi ve antikor testlerimizi götürücez. Aşılar tekrar yapılacak mı göreceğiz. Muayene sonrası tecrübemizi detaylı anlatırız.

• @scholarway Merhabalar, kendi tecrübemiz bu şekilde; ben 36, eşim 40 yaşında. İkimizde hangi aşılara karşı antikorumuz var test yaptırdık ve antikorumuz olduğu için zaten yeni bir aşı yapılmadı aile hekimliğinde. Benim 2 sene önce hepatit b, eşimin ise 3 sene önce yapılmış tetanoz aşısı e nabızda kayıtlıydı. Bunun haricinde sistemde kayıtlı bir aşımız yoktu. Antikor testine bakılmaksızın bizden sadece mevcut aşı kartlarımız var ise istendi. İkimiz içinde
    Diphtheria, Tetanus, Pertussis, Tdap - Hepatitis B - Influenza - Measles, Mumps, Rubella - Polio - Varicella aşıları yapıldı. Hepatitis A - Hib - Meningococcal - Pneumococcal - Rotavirus aşıları ise Not age appropriate notuyla yapılmadı.

• @Melek-Alan Peki sizce ücret olarak bir değişiklik oldu mu? Neredeyse tüm aşıları yapmışlar size.

• @80-s Biz 3 kişi toplamda kan-röntgen-muayane-aşı için sanıyorum 51 yada 52 bin tl gibi ödeme yaptık, @sbsb2025 hocamında çok benzer bir tutardı.

• Bu saglik muayenesi konusunda 1 2 yil once bir hocamızın detaylı bir yazısı var. Kendisi bir çok aşıyı yaptırmadan bu muayene ücretini düşürmüştü ama şuan aynı şekilde uygulanabilir mi emin değilim. Açıkcası bende randevumuz gelirse ne yaparlarsa razı oluruz modundayım 🙂

• Bana interview letter geldi. 27 Şubat.

• Bana da IL geldi. 05 Şubat

• @botanist bizim de 27 şubat

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |