Merhabalar,
Bugün saat 08.00’de konsolosluk mülakatımız vardı. Öncelikle burada deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür etmek istiyorum; paylaşılan bilgiler bizim için gerçekten çok faydalı oldu.
Saat 07.30 civarında eşim, ben ve 10 yaşındaki oğlumuzla birlikte konsoloslukta hazırdık. 07.50 gibi, 07.30’dan başlayan randevular sırasıyla konsolosluğun iç bahçesine alınmaya başlandı. Biz de yaklaşık 10–15 dakika bekledikten sonra iç bahçeye geçtik. Burada kısa bir sıra bekleyişinin ardından pasaport kontrolü ve güvenlikten geçerek iç binaya alındık.
Girişte immigrant visa başvurusu yaptığımızı söylediğimizde bize bir kağıt verdiler ve beklememizi istediler. Yaklaşık 40–50 dakika sonra bankoya çağrıldık ve e-posta ile istenen belgeleri teslim ettik.
Teslim edilen evraklar:
Dosya sahibi eşim için:
CV, Adli Sicil Belgesi, Güncel Nüfus Kayıt Örneği, Askerlik Belgesi, Evlilik Cüzdanı (aslı ve 1 fotokopi), 2 adet fotoğraf
Benim için:
Güncel Nüfus Kayıt Örneği, Adli Sicil Belgesi, 2 adet fotoğraf
Oğlumuz için:
Güncel Nüfus Kayıt Örneği, 2 adet fotoğraf
“Transaction Completed” belgesini yalnızca gösterdik, evrak olarak teslim etmedik. Job offer soruldu; self-sponsor olduğumuzu belirttik. Ayrıca İngilizce bilip bilmediğimiz soruldu ve “evet” yanıtını verdik.
Evrak tesliminden sonra tekrar çağrılacağımız söylendi ve yaklaşık 2 saat bekledik. Ardından 19 numaralı bankoda mülakata alındık. Bizden önce vizesi onaylanmayan kişi sayısı oldukça azdı. Önce yemin ettirildik, ardından eşimle birlikte parmak izi verdik. Mülakat toplamda yaklaşık 5-10 dk arası dakika sürdü.
Sorulan sorular:
Dosya sahibi eşime:
Ne iş yaptığı, daha önce ABD’ye gidip gitmediği, profesyonel bağlantılarının olup olmadığı, başka bir ülkede yaşayıp yaşamadığı, yayınlarının (publications) olup olmadığı, ABD’de nereye yerleşmeyi planladığımız ve orada ne yapmayı düşündüğü, ABD’de tanıdığı olup olmadığı soruldu. Ayrıca, sadece bedelli askerlik yapıp hiç gitmediği için askerlik durumu da soruldu.
Bana:
Ne iş yaptığım, ablam ABD’de yaşadığı için daha önce ABD’ye gittiğimizde ne kadar süre kaldığımız ve bu ziyaretlerin amacı soruldu.
Oğlumuza:
Sadece yaşı soruldu.
Mülakatın sonunda vizelerimizin onaylandığı, yaklaşık bir hafta içinde pasaportlarımızın gönderileceği söylendi. Ayrıca mevcut turist vizelerimizin iptal edildiği bilgisi verildi. Saat 08.00 civarında konsolosluğa giriş yaptık ve yaklaşık 12.30 gibi konsolosluktan çıkmış olduk.
Umarım bekleyen herkes için bu süreç sorunsuz, güzel ve kolay şekilde sonuçlanır. Herkese bol şans diliyorum.