Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 1 bilet 800 lira ama bikaç tane alabiliyoruz.
    Buna göre her başvuru için 1 dolar alsalar 1000 tane başvuru yaparım, net.

• ⭐⭐

Greencard bu sene başvuruların açılacağı inancı kalmadığı için 2026 için tatil planı yapma vakti geldi

Şu rotayı düşünüyorum gemi ile : https://www.prontotour.com/Legend-Of-The-Seas-Ile-Bati-Akdeniz-Agustos-2-2026-276892

tavsiyeniz var mı?

• @BlueGeostar bence çekiliş hakkı 1$ dolara satılması hedeflenmiyor, katılımcıların bilgilerini bankacılık sisteminde de eşleyip denetletecekler, böylece sahtecilği azaltacak hemde çekilişe maddi katkı sağlayacaklar plan böyle diye düşünüyorum ama trup reyiz ben gold kart satacağım diye diretiyor yani bizim yeşilkarta taş koyuyor, dua edin de çekiliş devam etsin yoksa o gold kartı isteseniz de alamaya bilirsiniz çünkü kanuni değil ve canlarının istediğine verecekleri şekilde düzenlenmiş.

• Yasaklı

@kemal85 bir gold card bir sonraki başkanın emriyle iptal edilebilir ama bir green card asla iptal edilemez kongrede çoğunluk olmadan. Çekiliş isteseler de istemeseler de bir noktadan sonra devam edecektir.

• herkes fikrini beyan etmiş.bende fikrimi sizlerle paylaşmak istiyorum..bu yıl çekilişlerin iptal olma sebebini suikast olarak gösterselerde benım fıkrım oyle degıl..bu yıl ki çekilişleri tamamen dünya kupası organızasyonu ıcın durdurdular.ulkeye gırıcek olan taraftarların tekrardan ulkelerıne gıtmeme durumları var.bu yıl ki 55 k dagıtması gereken green cardı kalıcak olanlara dagıtıcaklar..bu benım sahsı dusuncem..dünya kupası bittikten belkı 1 hafta ıcerınde 2028 çekilişi olacagını duyurucaklar..

• Green card cephesinde bir gelişme varmı arkadaşlar

• @Mylife geriye dogru okursanız tüm cevaplara ulaşabılırsınız

• @Serhat-Tarhan-0 ihtimallerden biri olabilir ama öncelikli olarak bunu değerlendireceklerini düşünmüyorum açıkçası. Dünya kupası için kim bilir kaç milyon kişi gidecek, sıkıntıyı 55k kisilik dv ile gelenler mi yapıyor! Nereden bakarsan bak gc ın iptali saçma. Haa daha önce dediğim gibi bir katılım ücreti, detaylı sicil kaydı, hükümet onaylı banka sicil dökümü gibi belgelerin ibraz zorunluluğu ya da iş geçmisi, tahsil durumu ve hatta yaş gibi kriterleri ek olarak getirip öyle çekilecek deseler anlarım. Gerçi biz istediğimiz kadar yırtınalım ülke adamların, karar adamların. İstediklerini yaparlar. İnşallah vaz geçip düzenleme ile devam eder diye dua etmek dışında bir şey gelmiyor elden.

• Herkese mutlu yıllar 🎉 Sevdiklerimizle geçirdiğimiz mutlu huzurlu bereketli yıllara. Umarım 2026 hayallerimize kavuştuğumuz yıl olur. Green card çıkmayana çıkar süreç içindekilerin de kartına ulaştığı seneler diliyorum 🗽

• @istanbuladami valla haklısınız inşallah gitmek isteyen herkes için hayırlısı olur..

• Yasaklı

@Serhat-Tarhan-0 katılmıyorum. Adamlar zaten özellikle illegal göçmen istemiyorlar ve ilticayı da sert bir dille reddediyorlar. Bir de üstüne onlara green card vermeleri mümkün değil. İllegal pozisyonuna düsüp deport edilirler muhtemelen. Vermek isteseler ilk orada vergisini veren çalışan insanlara vermek isterler onlar bile zor alıyor.

• ⭐⭐⭐

İyi yıllar arkadaşlar😊

• İYİ Yıllar tüm dv2027 mağdurları!

• Mutlu yıllar arkadaşlar. Yeni yıl güzellikler ve mutluluk getirsin. Herkesin hayallerine ulaşacağı bir yıl olsun...

• @heyysanadiyom merhabalar hocam yorumunuzu geç gördüm kusura bakmayın. Üniversiteler için in-state(ailenin seçilen üniversite eyaletinde son 12 ayda oturumu bekleniyor) ve out-state olarak ikiye ayrılıyor. İn-state yani eyalet içinde iseniz kalıcı oturumunuz varsa(Greencard veya vatandaşlık) okulun talebi sizden yıllık 5-10 bin dolar bandında olurken, hem eyalet dışı hemde öğrenci kabulü alıp f1 almış yabancı öğrenciler için ücret 30-50 bin dolar arasına yükseliyor. Çoğu aile kalıcı oturumları olan eyaletlerdeki üniversiteleri seçerken eğer çocukları eyalet dışında bir okula gitmek isterlerse onunla beraber 1 sene öncesinde taşınarak bu kuralı sağlayıp daha uyguna üniversiteye çocuklarını gönderebiliyor. Bu sebeple F1 ile gidip üniversite okumak yasal ve kalıcı oturumu olmadığı için dışarıdan gelenlere 4-5 katı fazla ücrete neden oluyor. İn-state kuralını karşılayabilmek için ya amerika vatandaşı ya greencard sahibi yada h1b vizesi sahibi olmanız lazım ki h1b vizesininde her eyalette in-state durumu yok. F1 ile geldiniz 4 yıllık üniversite okuyacaksınız. Her sene 30 bin 50 bin dolar arasında bir ücret ödeyeceksiniz. Ve okuduğunuz bölümde tam başarı elde etmeniz lazım derslerden birinde kalırsanız bu size ekstra olarak külfet olacak. Okulu okurken de çalışma izni alabilirsiniz ancak kaçak çalışmadığınız sürece size haftalık 20 saat kampüs içerisinde çalışma hakkı verilecek. Ve konaklama yeme içme gibi ücretler var. Proje araştırma gibi şeylerde de harcama yapacaksınız. Ortalama aylık en alt limitte dahi yaşasanız 2 bin dolar harcama yapacaksınız. Yıllık 12 bin dolar + 30 bin dolarda okul desek herşeyin iyi gittiği bir senaryoda 42 bin dolar, 4 yılın sonunda ise 168 bin dolar gibi bir para cebinizden çıkacak. Bu parayı okula vermektense E2 gibi bir statü yapıp oradan kendinize sponsor şirket bularak EB vizeleri ile greencard alma yolu en sağlam olanıdır.

• ⭐⭐⭐⭐

Herkese hayallerinin gerçekleşeceği çok güzel bir yıl dilerim.

Yılbaşı temalı harika bir film önerim var: “The Holdovers"
    Film New England'daki bir yatılı okulda geçiyor. 2023 yapımı bol ödüllü bu filmi bulup mutlaka izleyin internette var.

Mutlu yıllar🎄✨

• @Keremtk yalnızca undergrad olarak düşünmenize gerek yok. PhD kabulü alarak maaşlı çalışan (research/teaching assistant) şeklinde de gidilebiliyor. bu durumda okul ücreti de ödemiyorsunuz. advisoriniz okul ücretini ve sizin yıllık maaşınızı karşılıyor. bu şekilde cebinizden ilk zaman gelirkenki 3-4 bin dolar dışında hiçbir şey çıkmıyor.

• Yeni bir yıla daha girdik. Amerika'ya gitme hayali olan herkes için 2025 yılı bazen heyecanlı, bazen yorucu, bazen “acaba olacak mı?” dedirten ve son gelişmeler ile birlikte hüzünlü bir bekleyiş oldu. 2026’nın gitmek isteyenler, gidenler, gitme sürecinde olanlar, hepimiz için daha sakin, daha net ve biraz daha yüz güldüren bir yıl olması dileğiyle. Hepimize bol şans, bol sabır ve güzel haberler diliyorum. Mutlu yıllarınız olsun. ❤

• Yıl sonunda Amerika'dan kötü haber aldık, yılbaşından ise umarım iyi haberler alırız, hepinize iyi yıllar.

• yenı yılda amerıkaya gıtmek ısteyen herkese green card cıkan bır yıl olmasını temenni ediyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |