Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.2k 487 203.1k 494

• Herkese mutlu yıllar 🎉 Sevdiklerimizle geçirdiğimiz mutlu huzurlu bereketli yıllara. Umarım 2026 hayallerimize kavuştuğumuz yıl olur. Green card çıkmayana çıkar süreç içindekilerin de kartına ulaştığı seneler diliyorum 🗽

• @istanbuladami valla haklısınız inşallah gitmek isteyen herkes için hayırlısı olur..

• @Serhat-Tarhan-0 katılmıyorum. Adamlar zaten özellikle illegal göçmen istemiyorlar ve ilticayı da sert bir dille reddediyorlar. Bir de üstüne onlara green card vermeleri mümkün değil. İllegal pozisyonuna düsüp deport edilirler muhtemelen. Vermek isteseler ilk orada vergisini veren çalışan insanlara vermek isterler onlar bile zor alıyor.

• ⭐⭐⭐

İyi yıllar arkadaşlar😊

• İYİ Yıllar tüm dv2027 mağdurları!

• Mutlu yıllar arkadaşlar. Yeni yıl güzellikler ve mutluluk getirsin. Herkesin hayallerine ulaşacağı bir yıl olsun...

• @heyysanadiyom merhabalar hocam yorumunuzu geç gördüm kusura bakmayın. Üniversiteler için in-state(ailenin seçilen üniversite eyaletinde son 12 ayda oturumu bekleniyor) ve out-state olarak ikiye ayrılıyor. İn-state yani eyalet içinde iseniz kalıcı oturumunuz varsa(Greencard veya vatandaşlık) okulun talebi sizden yıllık 5-10 bin dolar bandında olurken, hem eyalet dışı hemde öğrenci kabulü alıp f1 almış yabancı öğrenciler için ücret 30-50 bin dolar arasına yükseliyor. Çoğu aile kalıcı oturumları olan eyaletlerdeki üniversiteleri seçerken eğer çocukları eyalet dışında bir okula gitmek isterlerse onunla beraber 1 sene öncesinde taşınarak bu kuralı sağlayıp daha uyguna üniversiteye çocuklarını gönderebiliyor. Bu sebeple F1 ile gidip üniversite okumak yasal ve kalıcı oturumu olmadığı için dışarıdan gelenlere 4-5 katı fazla ücrete neden oluyor. İn-state kuralını karşılayabilmek için ya amerika vatandaşı ya greencard sahibi yada h1b vizesi sahibi olmanız lazım ki h1b vizesininde her eyalette in-state durumu yok. F1 ile geldiniz 4 yıllık üniversite okuyacaksınız. Her sene 30 bin 50 bin dolar arasında bir ücret ödeyeceksiniz. Ve okuduğunuz bölümde tam başarı elde etmeniz lazım derslerden birinde kalırsanız bu size ekstra olarak külfet olacak. Okulu okurken de çalışma izni alabilirsiniz ancak kaçak çalışmadığınız sürece size haftalık 20 saat kampüs içerisinde çalışma hakkı verilecek. Ve konaklama yeme içme gibi ücretler var. Proje araştırma gibi şeylerde de harcama yapacaksınız. Ortalama aylık en alt limitte dahi yaşasanız 2 bin dolar harcama yapacaksınız. Yıllık 12 bin dolar + 30 bin dolarda okul desek herşeyin iyi gittiği bir senaryoda 42 bin dolar, 4 yılın sonunda ise 168 bin dolar gibi bir para cebinizden çıkacak. Bu parayı okula vermektense E2 gibi bir statü yapıp oradan kendinize sponsor şirket bularak EB vizeleri ile greencard alma yolu en sağlam olanıdır.

• ⭐⭐⭐⭐

Herkese hayallerinin gerçekleşeceği çok güzel bir yıl dilerim.

Yılbaşı temalı harika bir film önerim var: “The Holdovers"
    Film New England'daki bir yatılı okulda geçiyor. 2023 yapımı bol ödüllü bu filmi bulup mutlaka izleyin internette var.

Mutlu yıllar🎄✨

• @Keremtk yalnızca undergrad olarak düşünmenize gerek yok. PhD kabulü alarak maaşlı çalışan (research/teaching assistant) şeklinde de gidilebiliyor. bu durumda okul ücreti de ödemiyorsunuz. advisoriniz okul ücretini ve sizin yıllık maaşınızı karşılıyor. bu şekilde cebinizden ilk zaman gelirkenki 3-4 bin dolar dışında hiçbir şey çıkmıyor.

• Yeni bir yıla daha girdik. Amerika'ya gitme hayali olan herkes için 2025 yılı bazen heyecanlı, bazen yorucu, bazen “acaba olacak mı?” dedirten ve son gelişmeler ile birlikte hüzünlü bir bekleyiş oldu. 2026’nın gitmek isteyenler, gidenler, gitme sürecinde olanlar, hepimiz için daha sakin, daha net ve biraz daha yüz güldüren bir yıl olması dileğiyle. Hepimize bol şans, bol sabır ve güzel haberler diliyorum. Mutlu yıllarınız olsun. ❤

• Yıl sonunda Amerika'dan kötü haber aldık, yılbaşından ise umarım iyi haberler alırız, hepinize iyi yıllar.

• yenı yılda amerıkaya gıtmek ısteyen herkese green card cıkan bır yıl olmasını temenni ediyorum

• Günaydın benim hala umudum var bu aydan.. bekliyorum açılmasını başvuruların eğer bu ayda sonuç çıkmazsa bu yıl gerçekten yapılmaz bence

• @ucangeyik grad eğitiminde RA/TA şeklinde kabul almak ne kadar kolay peki? Bunu ben de düşünüyorum ara ara ama hem lisansüstü eğitimi almak hem de bunu yurt dışında yapmak insanın gözünde özellikle masrafı da düşününce çok büyüyor.

• @JesusBeliever Ben katılıyorum özellikle 1$ olması çok sembolik ancak 1000$ da çok olur bence. Şahsen ben ve eşim için başvuru yaptığımızda büyük para ancak 100$ çok makul olur.
    Tabii ki bu da benim düşüncem saygılar :))

• @Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom merhabalar hocam yorumunuzu geç gördüm kusura bakmayın. Üniversiteler için in-state(ailenin seçilen üniversite eyaletinde son 12 ayda oturumu bekleniyor) ve out-state olarak ikiye ayrılıyor. İn-state yani eyalet içinde iseniz kalıcı oturumunuz varsa(Greencard veya vatandaşlık) okulun talebi sizden yıllık 5-10 bin dolar bandında olurken, hem eyalet dışı hemde öğrenci kabulü alıp f1 almış yabancı öğrenciler için ücret 30-50 bin dolar arasına yükseliyor. Çoğu aile kalıcı oturumları olan eyaletlerdeki üniversiteleri seçerken eğer çocukları eyalet dışında bir okula gitmek isterlerse onunla beraber 1 sene öncesinde taşınarak bu kuralı sağlayıp daha uyguna üniversiteye çocuklarını gönderebiliyor. Bu sebeple F1 ile gidip üniversite okumak yasal ve kalıcı oturumu olmadığı için dışarıdan gelenlere 4-5 katı fazla ücrete neden oluyor. İn-state kuralını karşılayabilmek için ya amerika vatandaşı ya greencard sahibi yada h1b vizesi sahibi olmanız lazım ki h1b vizesininde her eyalette in-state durumu yok. F1 ile geldiniz 4 yıllık üniversite okuyacaksınız. Her sene 30 bin 50 bin dolar arasında bir ücret ödeyeceksiniz. Ve okuduğunuz bölümde tam başarı elde etmeniz lazım derslerden birinde kalırsanız bu size ekstra olarak külfet olacak. Okulu okurken de çalışma izni alabilirsiniz ancak kaçak çalışmadığınız sürece size haftalık 20 saat kampüs içerisinde çalışma hakkı verilecek. Ve konaklama yeme içme gibi ücretler var. Proje araştırma gibi şeylerde de harcama yapacaksınız. Ortalama aylık en alt limitte dahi yaşasanız 2 bin dolar harcama yapacaksınız. Yıllık 12 bin dolar + 30 bin dolarda okul desek herşeyin iyi gittiği bir senaryoda 42 bin dolar, 4 yılın sonunda ise 168 bin dolar gibi bir para cebinizden çıkacak. Bu parayı okula vermektense E2 gibi bir statü yapıp oradan kendinize sponsor şirket bularak EB vizeleri ile greencard alma yolu en sağlam olanıdır.

hb1 olabilir gibi gibi
    e2 uyuyor ama ondada greencard yolu yok 👽 işin kötü giderse nanay oluyorsun , gerçi o risk burdada aynı değişen pek bişi olmuyor
    benim için en mantıklısı turistik olarak gidip e2 iş planımı orada yapabilir miyim görmek olur
    e2'de ana sermayemi geri alabilceksem batsam bile bana koymazdı heralde😁

işte tüm bu süreçleri yaşamadan yeşil kart çekilişinden kart olsa idi kafa mis gibi olurdu

• @heyysanadiyom H1B de 4 yıl üstü mezuniyet istiyor. Kısaca evliyseniz E2 statü değişikliği ile ailenizi götürün. E2 yi eşiniz üzerinden yapın. Sizde çalışma iznine başvurun. Eşiniz işletmeyi yönetsin sizde başka bir yerde iş bulup çalıştığınız kurumdan eb sponsorluğu isteyin.(Her iş yeri eb sponsoru olamıyor belirli şartlar var) Eb dosyanız bir kenarda ilerlerken sizde e2 den gelen hakkinizla çalışıp sürecin sonunda gc cebinize koyun. Hızlı anlattim ama 3-4 yıllık bir süreç sonunda başarıya ulaşacaksınız. Şans bu ara ara lottery açılırsa ona da basvurursunuz baktınız süreç bitmeden çıktı GC alır keyfinize bakarsınız. O saatten sonra ister dükkan veya işinizi devam ettirir siniz isterseniz de ilana koyup devir yaparsınız.

• @dilmel bu bölümünüze ve ne kadar qualified olduğunuza göre değişiyor tabii. benim etrafımda kolayca kabul alan kişiler var. RA olarak çalışıyorlar. bazi programlarin kabulu direkt RA ile beraber geliyor.

• bu sarı kafa geçmişten gelen meseleler yüzünden venezuellaya saldırdı ve aynı gün devlet başkanlarını eliyle koymuş gibi aldı kaçırdı , tahminim bu sene baya bi sıkıntılı geçecek

dv2027 nin olacağını pek sanmıyorum , sarı gitmeden eski abd olmaz heralde 🙂
    iltica edenleride başka ülkelere gönderecekMİŞ , orada bekleyip ilticasına bakacak vs

2026-2027-2028 seneleri için abd yolu gözleyenler yandı gibi bişi 🙂 (illegal düşünenler için)

bu ukrayna olsun , iran olsun , venezuela olsun bu olaylar bize şunu gösteriyor , eğer güçlü değilsen başkalarına yem olursun , caydırıcılık önemli hemde çok önemli

• @heyysanadiyom Amerika yine bi yerlere demokrasi götürmeye karar vermiş, tek dertleri petrol, varsa eğer yeraltı kaynakları, altın, siyasi sebepler.

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k