Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaslar herkese merhaba 2022 yazinda abd ye gittim ve bir ay kaldim b1 b2 vizem var ve 2031 e kadae gecerli. Pasaportum da 2031 a kadar geçerli. Onumuzdeki bahar mevsiminde tekrar gitmek istiyorum. Merak ettigim sey herhamgi bir islem yapmama gerek var mi? Iki seyahat arasinda 4 yillik bir sure olmasi bir sorun yaratir mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cihat-sakarya yapmanız gereken işlem uçak bileti alıp, ilgili gün ve saatinde havalimanına gitmek.
    aradaki sürenin hiçbir önemi yok.

• Arkadaşlar herkese selam, turist vizesi (B1/B2) için bir kaç sorum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Pasaportumu geçen sene Şubat ayında aldım ve vesikalık fotoğrafım o süreçte çekildi. DS160 formumu ise yine geçen sene Temmuz'da doldurdum ve aynı fotoğrafı kullandım. Sorularım şu şekilde:

• Fotoğrafım 6 ayı geçiyor ancak yüzüm de pek bir değişiklik yok, bu nedenle konsolosluğa giderken götüreceğim fotoğraf farklı mı olmalı? yeni bir fotoğraf ile gitmem gerekiyorsa DS160 formundaki fotoğrafı güncellemeli miyim? (Fotoğraf vesikalık olarak çekilmişti pasaport için bunu da belirtmek isterim)

Bunun dışında mülakatıma 1 ay kaldı, araştırıp götürmem gereken belgelerin bir listesini çıkarttım ancak bu listedeki belgelerin hangilerinin İngilizce'ye çevrilmesi gerekiyor bunlardan emin değilim. Bildiğim kadarıyla görüşmeye götürmem gereken belgeler şu şekilde:

• Mülakat randevu bildirimi
    • DS-160 Göçmen Olmayan Başvuru Formu - Onay Sayfası
    • Banka hesap cüzdanı (Son 3 aylık hesap hareketlerini içermeli)
    • Maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü, görev ve izin belgesi
    • En az 6 ay geçerli pasaport
    • İki adet biyometrik fotoğraf
    • Elektronik başvurunuzu gerçekleştirirken yüklediğiniz tüm belgelerin aslı veya onaylı kopyaları
      (yardımcı olabileceğini düşündüğünüz farklı belgeler varsa lütfen onları da yazın)

Bunun yanı sıra çalıştığım firmanın Amerika'da da bir ofisi var ve oradaki yönetici gerekirse davet mektubu hazırlayabileceğini belirtti. Bu vize türü için davet mektubu ne kadar yararlı olur?

• herkese merhaba,bugün 6 ocak 2026 tarihine turist vizesi randevusu aldım.Şöyle bir sorunla karşı karşıyayım: 2024 yılı eylül ayında bir danışman ile görüşmüştük benim adıma ds160 doldurmuş,randevu almış ücreti de bankadan ödenmişti,ben randevu alındığını bilmiyordum.sisteme yeni olışturduğum ds 160 formu için ücret ödemesine girdiğimde randevu alındığını öğrendim,randevu tarihi 21 nisandı ben de ocak ayına geri çektim,sonra bütün aşamalar onaylandı ve randevu detaylarına baktığımda şu anki doldurduğum ds160 barkod numarasından farklı olduğunu öğrendim,randevu tarihini de onayladığım için ds barkodunu değiştiremiyorum eski doldurulmuş ds160 bilgileri elimde yok onay sayfası dahil.mülakat günü yeni ds formumu götürsem güncellerler mi bir sıkıntı yaşar mıyım ne yapmam gerekiyor?

• @Buse-Şahin randevu barkodunun altında yer alan DS-160 numaranızın hatalı olması durumunda randevuya katılamazsınız. Randevunuzu bir an önce iptal etmenizi ve yeni DS-160 numarası ile yeninden randevu almanız veya randevu formunda yer alan eski DS-160 numaranızdaki bilgileriniz geçerli olması durumunda onunla randevuya katılmanız gerekmektedir.

• @bıyıksızkeynes sanırım yanlış anlaşıldım hatalı değil sadece önce doldurulduğu için elimde onay sayfası yok ben kendi yeni doldurduğum sayfayı götürsem olur mu güncellerler mi?

• Merhabalar, annem ve babam icin planladigim B2 vizesini ekim ayina alabildim. Ankara'daki uygunlugu da gormek istiyorum fakat, randevuyu yeniden planla dedigimde sadece istanbul lokasyonunu gorebiliyorum. Ankara'yi da gorebilmek icin bir degisiklik yapmak gerekli midir ? Tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐

@eyupyildiz Merhaba,

Randevuya gitmeden önce yeni bir fotoğraf çektirmeniz gerekir, DS160 formunda güncelleme yapmanıza gerek yok.

Konsolosluğun talep ettiği evrakların İngilizce olması şart değil. Destekleyici olarak yanınızda götüreceğiniz belgeler de Türkçe olabilir. Zaten mülakatta genellikle belgelere değil, sorulara verdiğiniz cevaplara bakılır.

ABD’deki şirket ofisinden alınacak bir davet mektubu, turistik başvurularda genellikle önerilmez. Böyle bir belge, “iş için mi gidiyor, orada çalışmayı mı planlıyor, geri dönmeyecek mi” gibi soru işaretleri yaratabilir.

Ancak ABD’deki firmada katılacağınız resmi bir toplantı, fuar veya konferans varsa ve ziyaret amacınızın yalnızca buna katılıp geri dönmek olduğu net bir şekilde ortaya konabiliyorsa, bu durumda davet mektubu destekleyici olabilir. Bu tür ziyaretler B1 (business) kategorisine girer. Böyle bir durumda DS160 formunda gidiş amacı business olarak seçilmelidir.

Fuar, konferans ve resmi toplantılar B1, turistik ziyaretler B2 kapsamındadır. Konsolosluk genelde B1/B2’yi birlikte verir ancak hangi kapsamda giriş yapılacağı tamamen ziyaret amacına bağlıdır.

Eğer yukarıda değindiğim iş amaçlı bir durum yoksa, kurgunuz tamamen turistik olmalıdır. Ayrıca Türkiye’deki firmanızdan, (her ne kadar belgelere bakmasalar bile) DS160 formunda belirttiğiniz seyahat tarihleriyle uyumlu olacak şekilde, “şu tarihlerde izinlidir” yazısını yanınızda bulundurmanız faydalı olur. Ayrıca iş dışında TR'ye bağlılığınızı gösteren aile, çocuk veya mülk gibi unsurlarınız varsa, bunları görüşme sırasında kısa ve doğal bir şekilde konuşmanın içinde geçirmeniz faydalı olur.

Kolay gelsin.

• @Serapp cevabınız için çok teşekkür ederim. ABD'ye turistik amaçla gitmek istiyorum, belgelerden çok vereceğim cevaplara bakıldığını yazmışsınız ancak yine de sormak istedim: Belgelerde eksik veya gözünüze takılan bir şey oldu mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@eyupyildiz Hayır eksik yok. Vakit buldukça B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri başlığını da okuyun. Umarım alırsınız, başarılar.

• Merhabalar annem babam ve kardeşim B2 vizesine başvurduk. Hepsi için ayrı ayrı DS160 formu doldurduk. Ücret ödeme ve randevu alma bölümünde aile olarak randevuyu nasıl alacağız tam anlayamadık. Yukumlu olduğunuz kişiler yazıyor orayı mi doldurmalıyız. Ya da onun ne hükmü var boş bırakabilir miyiz l emin olamadık 😞 yardımcı olabilir misiniz bilgniz varsa

• @baharikoo Merhaba, ayni soru benim de aklima takilmisti fakat cagri merkezini arayip teyit ettigimde randevu birlestirme isleminin belirttiginiz sekilde yaptigini belirttiler. Ben babami birincil basvuru sahibi yapmak istedigimi belirttim fakat farketmeyecegini ilettiler. Ayni sekilde devam ettim. Siz de hukum kismindan ekleyebilirsiniz aile uyelerini. Kolayliklar.

• @kkaya çok teşekkür ederim

• @kkaya zaten bir basvurunu var, diger lokasyonlari goremezsiniz. Bunun icin randevu iptal etmeniz gerek. ANkara icin 1 hafta sonrasina bile randevu var. Ankara da acik. Bilginiz olsun

• @baharikoo her bir basvuru sahibi icin DS doldurmussunuz. Harika. Bu asamadan snra randevu alacaksiniz. Kendinize bir randevu icin kullanici olusturun, basvuruya basladiginizda, ilerledikce sizi bakmakla yukumlu sekmesine gonderecek. bu asada diger basvuru sahipleri icin yeni bakmakla yukumlu kisi olustur butonundan ilerleyerek kendi basvurunuza ekleyeceksiniz ve en son da ucreti yatiracaksiniz. takildiginiz yer olursa lutfen yazin, yardimci olabilirim.

• Merhaba arkadaşlar, Ankara veya İstanbul'dan turistik vize için mülakat tarihi bekleyenlere bir sorum olacaktı. DS-160 sonrası sistemde karşınıza çıkan ilk boş randevular ne zamandı? Özellikle son birkaç günde randevu alan/bakan varsa güncel durumu paylaşabilir mi? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!

• @SS-KK biz dun aldık randevu. Ocak şubat ta çok sayida randevu var. Mart Nisan mayıs haziran dolu görünüyordu tamamen. Temmuzda vardı

• @orhanozbekk çok teşekkür ederim. Randevu aldık haftaya. Son olarak konsoloslukta mülakata gittiklerinde ekstra ödeyecekleri bir ücret olacak mı bilginiz var mı?

• @orhanozbekk Merhaba, biz ankara için 2 aydır randevu göremiyoruz, sürekli "no slot available diyor". bu yıl nisan ayında 214b red yemiştik, bu sebeple randevu göremiyor olabilir miyiz ne dersiniz? Fikri olan varsa paylaşabilirse sevinirim. Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |