Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @botanist Teşekkürler hocam.

• @shinriyeon tüm aileyi seçmelisiniz.Çocuklarda siz ,sizde de çocuklar görünmeli

• Sevgili @mukavemeth ve sevgili @botanist arkadaşlarım.

Ben belgeleri hem fiziken posta yoluyla hem de upload etmek için hazırlanıyorum. Ancak Travel.state.gov websitesinde
    "Only mail documents to NVC if instructed. Submitting documents by mail when not instructed to will delay the processing of your case." ifadesi mevcut. Kendim, eşim ve çocuklarım için vize ücretini yeni (abd'deki yakınımın hesabıni kullanarak) ödedim henüz payment "In Progress" asamasında. "Paid" gorunmeye başlamadığı için DS-260 doldurma asamasıma geçmedim. Şu ana kadar bana "Civil dokümanları posta yoluyla, şuraya göndereceksiniz" seklinde bur instruction gelmedi. Böyle bir istruction ile DS-260 Formlarıni doldurduktan sonra muhtemelen mi karşılasacağım, yoksa son zamanlarda herkesten fiziken istedikleri için mi posta yoluyla göndermem gerekeceğini belirtiyorsunuz? Yani hangi yoldan göndereceĝim (Upload mu yoksa Postal service mi olacağı) kesin olarak ifade edilecek mi sonraki asamalarda?

Teşekkürler

Sevgiler

EB-1A Applicant
    1-140 approved
    NVC processing
    Visa payment in progress
    Case number: ANK202584XXXX
    invoice ID number: 464XXXXX

• @Esra01 dosyanız ve durumunuz uygunsa şayet pp yapabilirsiniz. Biz vize bülteni epey geride oldugu için pp yapmamıştık nasıl olsa ı140 onaylansa bile bekleyeceğiz o yüzden gerek yok diye düşünmüştük. Biraz daha bekleyip olmadı current olması durumunda belki pp yapabiliriz.

• Merhaba hocalarım, aramızda önce consular seçip sonra USA giriş yapıp AOS yapan kimse varsa mı?

Özellikle şunu merak ediyorum; hazırda B1/B2 vizesi olan birinin şu aşamada Amerika’ya gidip current olduğunda AOS yapabilir mi? Dünya kupasında current olma ihtimalim var ve sıra beklemek istemediğim için işlemlerime ordan devam edebilirim. Bunun riskleri nedir ve tavsiye ediyor musunuz diye sormak istedim.

Note: daha önce defalarca ABD ye gir çık yaptım. PD: Aralık 2024, EB2

• @scholarway I485 sürecinizin 6 ay icinde tamamlanması gerekiyor. I485 sonuclanana kadar da abd dısına cıkamıyorsunuz sanırım. Bunu yapmak baya riskli bir avukata danısmanız daha saglıklı olur.

• @Gokturk-GMD
    Merhaba hocam, Buradaki ben dahil hemen herkesin tecrübesine istinadan, evrakları posta ile göndermeniz gerekiyor. Yüklemeniz gerekmiyor.

• @caner1245 6 ay olayını bilmiyordum. Current olduktan sonra statü değişikliği başvurusu ile statü korunmuş oluyor diye biliyorum. B1/B2 vizesiyle giriş yapıp AOS yapan çok kişi var ama intent değişikliği olduğu için olası riskler de barındırıyor ondan aramızda bunu yapan birileri varsa bilgi almak isterdim.

Malum yeni yönetimin her gün yeni bir karar çıkarıp bazı değişiklikler yapması beni bunu düşündürdü.

• @Gokturk-GMD hocam dosyalari mail araciligiyla yollamaniz gerekiyor

• @scholarway bunu ben de düşündüm ancak avukatım riskli oldugu için tavsiye etmedi.

• @Gokturk-GMD Ds-260 formu doldurduktan sonra bizim belge yukleyebilecegimiz bir kisim acilmiyor. Belgeleri gondermek zorundayiz. NVC email ile bilgi ve yapman gerekenleri bildiryorsa verilen talimatlara gore belgeleri posta ile gonderin diye birsey okudugumu hatirliyorum.

• Dünkü doktor muayene sürecini size ayrıntılı olarak yazmak istedim. Muayene merkezinde işlemlerimiz oldukça sakin ve düzenli ilerledi, hiçbir sorunla karşılaşmadık. Öncelikle merkezin yeri çok kolay, Kıtır'ın hemen yanından ara yoldan da binaya giriş yapabilirsiniz. Binaya giriş yaptıktan sonra genel anlamda şunu söyleyebilirim. Çalışanlar ilgili, güler yüzlü ve oldukça nazikti, sorduğum tüm sorulara cevap verildi. Dr. Ungan da oldukça nazik ve bilgiliydi, tüm süreci bize anlattı ve bilgi verdi.

Randevumuz saat 11:00'deydi, saat 10:40 gibi giriş yaptık. İlk olarak 4. kata çıkarak kayıt işlemlerimizi başlattık. Burada pasaportlarımız ve aşı kartlarımız (Covid-19 aşıları hariç) kontrol edildikten sonra fotoğraflarımız çekildi, bunun dışında bir evrak istenmedi. Ardından yönlendirildiğimiz 5. katta, yaklaşık 10 dakikalık bir bekleyişin ardından kişi başı 2985 TL tutarındaki ön ödemeyi gerçekleştirdik. 45 yaş üstü olduğumuz için bizden kan testi istenmedi. İşlemlerin devamında 3. kata inerek yaklaşık 15 dakika bekledik. Burada eşim ve benim göğüs röntgeni çekilirken, çocuğumuz için bu işleme gerek duyulmadı.

Sonrasında saat 13:00'teki doktor randevumuza kadar merkezden ayrıldık. Belirtilen saatte döndüğümüzde yaklaşık 15 kişilik bir sıra vardı ve yarım saatlik bir bekleme süremiz oldu.

Doktor muayenesi aşamasında boy, kilo ölçümü ile başlandı ve sonrasında Dr. Ungan geldi. Ameliyat geçmişi, psikolojik sorunlar, anksiyete, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı gibi genel sağlık sorularını sordu. Gözlük kullanmamıza rağmen, bu konuda herhangi bir prosedür uygulanmadı. Muayene sonunda hepimize kızamık, kızamıkçık, Hepatit B, influenza dahil olmak üzere her iki koldan ikişer aşı yapıldı. Tüm ailenin işlemleri saat 14:05 itibarıyla tamamlandı. Çıkışta üç kişi için toplamda 1170 dolar ödeme yaparak süreci bitirdik. Tabi ki bu ödemeyi kredi kartı ile TL cinsinden de yapabilirsiniz. Ortam oldukça sakin ve ağırlıklı olarak Türk vatandaşlarından oluşuyordu, nadiren yabancı vatandaşları da gördüm.

• Degerli Arkadaslar,

DS-260 doldurduktan sonra (Bende henuz odeme "IN PROCESS", henuz form doldurma asamasinda degilim) anladigim kadariyla bana Civil dokumanlari posta ile gondermemi isteyen bir email gonderilecek. Bu posta icerigini su siralar hazirlamaktayim. Bu forumda yazan arkadaslara bu konudaki destekleri icin tekraren tesekkur ediyorum.
    Bu paketi hazirlarken daha once avukatima ve bana gönderilmiş olan Welcome Letter'in beraberınde gelen "Document Cover Sheet"te belirtildigi sirayla gonderi paketini hazirlayip virginia'daki bir adrese DHL ile postalayacagim ve sanirim pakete de belgeleri (kendim, esim, 2 cocugum icin) asagidaki sirayla yerlestirecegim;

1. Document Cover Sheet
    2. a. Valid, Unexpired passport of principal applicant
    3. b. Valid, Unexpired passport of accompany (Spouse)
      2.c. Valid, Unexpired passport of accompany (Child 1)
      2.d. Valid, Unexpired passport of accompany (Child 2)
    4. a. Birth Certificate of the principal applicant (with translation)
      3.b. Birth Certificate of the accompany (Spouse) with translation
      3.c. Birth Certificate of the accompany (Child 1) with translation
      3.d. Birth Certificate of the accompany (Child 2) with translation
    5. Marriage Certificate (Aile Cuzdani ilk birkaç+son birkaç sayfa) (opsıyonel olarak çeviri de ekleyeceğim)
      -Adoption Documentation - Bir evlatlık yoksa (Not Applicable)
      -Marriage Termination - yoksa (Not Applicable)
    • Court Records - Adli sicil kaydı (Police Certificate) temizse (Not Applicable)
    1. Military Record (e-devletten alınan askerlik durum belgesi ve çevirisi)
      6.a. Police Certificate of principal applicant (E-devletten ingilizce olarak alınabilen arşiv kaydı dahil adli sicil kaydı)
      6.b. Police Certificate of spouse (E-devletten ingilizce olarak alınabilen arşiv kaydı dahil adli sicil kaydı)

Basvuru benimki gibi iş teklifi gerektirmeyen (EB-1A) bir basvuru ise Document Cover Sheet'te asagidaki her bir şıkkın:

Signed Affidavit of Support(s) ve onun alt basliklari olan;
    Proof of U.S. Status
    Proof of Domicile
    Petitioner's Civil Documents
    Proof of relationship (only for I-864A)
    Evidence of Income
    IRS Tax Transcript
    Federal Income Tax Returns
    Social Security Earnings Statement
    Proof of Assets
    şıklarının karşısında "Not Applicable" kutucuklarını kısmını işaretliyorum.

Son olarak

1. Other Supporting Documents kismina eklemem gereken belge(ler) var midir ve nelerdir sizce?
      Ornegin:
    • Aylik gelir tablosunu yansitan bankadan alinan bir belge
    • Özgeçmiş
    • Formul A belgesı (Vukuatlı Nufus Kayır ornegı yukarıda sunuldugu ıcın "other supportıve documents" olarak bu sırada; veya
    • Formul B Belgesı (Aıle cuzdanı yukarıda sunuldugu ıcın "other supportıve documents" olarak bu sırada sunulmali mi

Yoksa herhangi bir "other supportive documents" pakete konulmamali ve dolayisiyla Document Cover Sheet'te de "4. Other Supportive Documents" kisminin karsisindaki (Not Applicable) kutucugu mu isaretlenmeli?

Son sorum ve yukaridaki diger (sonraki benzer case'lere referans olmasi icin de derledigim hususlar) ile ilgili eklemek istediginiz bir yorum veya "şunu yanlis yapmissin" dediginiz bir yer olursa burada belirterek destek olmanızdan mutluluk duyarim.

Herkese iyi bir hafta diliyorum.

EB-1A Applicant
    1-140 approved
    NVC provessing
    Case number: ANK202584XXXX
    invoice ID number: 464XXXXX

• @Gokturk-GMD

Benim gönderim yapıp DQ olduğum şekli aşağıda iletiyorum hocam;

Kendim - Eş ve Çocuk için pasaport biyometrik sayfanın fotokopisi
    Kendim - Eş için edevletten nüfus kayıt örneği + ingilizce çeviri / Çocuk için nüfus müdürlüğünden kaşeli aldım ve ingilizce çevirisini (yeminli tercüman) ekledim. çevirilerde noter onayı almadım.
    Evlilik Cüzdanı tüm sayfaların fotokopisi. Eşler için ayrı ayrı ekledim.
    Kendim - Eş için e-devletten adli sicil kaydını türkçe / ingilizce aldım.
    Askerlik Durum belgesi + İngilizce çeviri yaptırdım (yeminli tercümana), noter onayı almadım.
    Dokümanları gönderirken her bir kişi için kendi hazırladığım önce bir cover ve o kişinin dokümanları olarak sıraladım. Her kişinin dokümanını ataç ile tutturdum. (Bu düzenlemeyi chatgpt önerisine göre ayarladım).

Doküman gönderimini DHL ile yaptım yaklaşık 3-4 iş gününde NVC ye ulaştı.

• Çok teşekkürler kıymetli @chemistontheroad,
    Ben de saydıklarınızi tamamladım. Cover page ozel olarak dizayn edeceğim galiba her birey için. Başka hiçbirşeye gerek kalmayacak galiba. Gelir durumunu, other supportive document'ları vs karıştırmıyorum. Ben de sizi gibi yapabilirim.
    Saygılar

• @sbsb2025, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Dünkü doktor muayene sürecini size ayrıntılı olarak yazmak istedim. Muayene merkezinde işlemlerimiz oldukça sakin ve düzenli ilerledi, hiçbir sorunla karşılaşmadık. Öncelikle merkezin yeri çok kolay, Kıtır'ın hemen yanından ara yoldan da binaya giriş yapabilirsiniz. Binaya giriş yaptıktan sonra genel anlamda şunu söyleyebilirim. Çalışanlar ilgili, güler yüzlü ve oldukça nazikti, sorduğum tüm sorulara cevap verildi. Dr. Ungan da oldukça nazik ve bilgiliydi, tüm süreci bize anlattı ve bilgi verdi.

Randevumuz saat 11:00'deydi, saat 10:40 gibi giriş yaptık. İlk olarak 4. kata çıkarak kayıt işlemlerimizi başlattık. Burada pasaportlarımız ve aşı kartlarımız (Covid-19 aşıları hariç) kontrol edildikten sonra fotoğraflarımız çekildi, bunun dışında bir evrak istenmedi. Ardından yönlendirildiğimiz 5. katta, yaklaşık 10 dakikalık bir bekleyişin ardından kişi başı 2985 TL tutarındaki ön ödemeyi gerçekleştirdik. 45 yaş üstü olduğumuz için bizden kan testi istenmedi. İşlemlerin devamında 3. kata inerek yaklaşık 15 dakika bekledik. Burada eşim ve benim göğüs röntgeni çekilirken, çocuğumuz için bu işleme gerek duyulmadı.

Sonrasında saat 13:00'teki doktor randevumuza kadar merkezden ayrıldık. Belirtilen saatte döndüğümüzde yaklaşık 15 kişilik bir sıra vardı ve yarım saatlik bir bekleme süremiz oldu.

Doktor muayenesi aşamasında boy, kilo ölçümü ile başlandı ve sonrasında Dr. Ungan geldi. Ameliyat geçmişi, psikolojik sorunlar, anksiyete, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı gibi genel sağlık sorularını sordu. Gözlük kullanmamıza rağmen, bu konuda herhangi bir prosedür uygulanmadı. Muayene sonunda hepimize kızamık, kızamıkçık, Hepatit B, influenza dahil olmak üzere her iki koldan ikişer aşı yapıldı. Tüm ailenin işlemleri saat 14:05 itibarıyla tamamlandı. Çıkışta üç kişi için toplamda 1170 dolar ödeme yaparak süreci bitirdik. Tabi ki bu ödemeyi kredi kartı ile TL cinsinden de yapabilirsiniz. Ortam oldukça sakin ve ağırlıklı olarak Türk vatandaşlarından oluşuyordu, nadiren yabancı vatandaşları da gördüm.

@sbsb2025 Merhabalar. Kısa bir sorum olacak. Yanınızda antikor testi (bağışıklık için) götürdünüz mü? Ayrıca kızamık, kızamıkçık ve hepatit B aşılarınız eksik olduğu için mi yapıldı. Yoksa Belgelemenize rağmen gene de yapıyorlar mı? Bizimde sağlık muayenesi 16.01.2026 da olacak. O zamana kadar devletten yaptırabileceğimiz bütün aşıları yaptırmaya çalışıyoruz.

• @Satarer Son bir ay kala aşı yaptıramıyorsunuz diye biliyorum, bir kontrol edin bu bilgiyi lütfen. Bizde Covid aşıları vardı onları kabul etmiyor, eşimin tetanoz vb aşıları vardı, kabul ettiler. Kullandığınız ilaçlar, reçetesi varsa onları da götürmeniz lazım. Ücretin azalması için düşünüyorsanız, ne yaparsanız yapın 52.000 TL civarı her türlü ödeniyor. Bir de aşı sonrası kollardaki ağrı bir süre geçmiyor...

• @Satarer canlı aşı yaptırmakla ilgili uyarıları mevcut, bu sebeple her ne kadar antikorunuz olsa bile aşılanma tarihinizle ilgili bir bilgi olmadığı için bunu yapıyorlar. 2 sene önce hepatit b aşısı olduğum için e nabızda kayıtlıydı bana yapılmadı, eşimin antikoru olduğunu bilmemize rağmen bu kayıtlı olmadığı için yapıldı. Bu tarihi aşı kayıt formuna kaydetmişler ve ertesi gün gönderdikleri sheette hangi tarihte hangi aşıyı olduğunuz bilgisini oluyor. Günün sonunda biz de 3 kişi için 52 bin tl gibi bir rakam ödedik.

• @sbsb2025 ve @Melek-Alan bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Son bir ay kala aşı yaptırılmaması ile ilgili bilgiye hakimim. Ancak diğerlerinede bilgi olması açısından şunu söyleyeyim. Son bir ay kala sadece CANLI aşı yaptırılmamalı deniyor. Yani canlı olmayan aşıları yaptırabiliyoruz diye biliyorum. Zaten bizim amacımız da aslında canlı olmayanları tamamlamak. Aslında listede olan tüm aşıları tamamladık gibi sadece Hepatid A kaldı. Onuda devlette bulmak resmen işkence. Normalde devlet karşılıyor ama gittiğimiz bütün kurumlar (Sağlık ocağı, Şehir hastanesi, İl sağlık müdürlüğü, Havalimanı aşılama birimi) elimizde aşı yok, kendiniz alın getirin yaparız diyorlar. Son olarak İlçe sağlık müdürlüğünden Üniversite hastanesinde Hepatid A aşısının olduğu bilgisini aldık. Eğerki Üniversite personeli iseniz yapacaklardır denildi. Bugün onlarla görüşüp bunu da soracağız son olarak. Olmazsa artık Doktor Un da yapılacak.

• Bu ay bize veya buradan 2024 PD'li birilerine belki randevu gelir diyordum fakat tatil sezonu filan derken bu ay randevuler es geçecek sanırım 🙂

Benzer Başlıklar

• 70
  • 1
  • 47
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

110

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |