Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @chemistontheroad DQ tarihiniz bizimki ile 1 ay farklı. Umarım bir kaç gün içerisinde İnterwiew Letter alırsınız. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

• @Satarer Siz bilirsiniz ama fiyatta bir düşüş olmuyor unganlarda. Hatta biz 45 yaş üstü olduğumuz için kan testi de yapılmadı, eşimin tetanoz vs aşıları vardı, ama 3 kişi ödenen meblağ aynı gördüğüm kadarıyla.

• Kiymetli @chemistontheroad, @chemistontheroad, @biophys ve yukaridaki yazismalarda tecrubelerini aktaran tum degerli uyeler,

Bugun itibariyle ben ve tum aile bireylerim icin (esim ve 2 cocugum icin de) DS-260 formlarini tamamladim.

• Confirmation page'lerini kaydettim, cikti alip dosyama koydum.
      *CEAC sayfasindan tum odemeleri yaptigimi gosteren receipt sayfasini da cikti olarak dosyama koydum.

Yarin sizlerin tavsiye ettiginiz gibi, evraklarimin hizla ulasmasi icin tum belgeleri

DOS Visa
    44132 Mercure Circle
    PO Box 65446
    Sterling VA 20166

adresine posta ile (tercihen DHL) yollayacagim.

Bu arada hepiniz cok hakliymissiniz 🙂 online upload/submit gibi bir opsiyon acilmiyor. Bununla birlikte DS-260 formlarini tamamladigimda "civil dokumanlarinizi su adrese postalayin" seklinde bir email bekliyordum, ancak oyle birsey olmadi. Umarim herseyi dogru yapmisimdir.

Devam eden desteginiz icin tesekkkur ederim.

Saygilarimla

EB-1A Green Card Applicant
    1-140 approved
    Case number: ANK202584XXXX
    invoice ID number: 464XXXXX
    NVC processing
    Visa payment: paid
    DS-260 Forms Completed
    In the process of submitting all of the required documents to NVC
    *

• @chemistontheroad hocam ben acikcasi mart gibi gelir diye bekliyorum, gordugum kadariyla hala Temmuz ayi DQ olanlarin IL almayanlari var gibi

• @Gokturk-GMD Cok sevindim hocam , ellerine gectikten sonra 1 ay gibi bir sure icinde de DQ maili geliyor hocam

• Değerli arkadaşlar,

Civil dokumanlari gonderirken document cover sheet page'inin hemen arkasina bebim case'imle, yani sponsorluk gerektirmediğini dolayısıyla document cover sheet'teki cogu kalemi o nedenle "Not applicable" isaretlediğimi belirten/hatirlatan yarim sayfalik bir explanatory page eklememin faydası/zararı olur mu arkadaşlar?
    Asagidaki gibi bir a5 sayfa hazirladim
    "This immigrant visa application is based on an approved
    Form I-140 under the Employment-Based First Preference
    (EB-1A – Alien of Extraordinary Ability) category.

This is a self-petitioned case and therefore does not
    require Form I-864 (Affidavit of Support). Accordingly,
    all Affidavit of Support–related items have been marked
    as “Not Applicable” on the Document Cover Sheet."

Bunu documebt cover sheet'ten sonra benim civil document'larimdan hemen once package'e eklememi onerir misiniz?
    Tesekkurler

1-140 approved
    NVC processing
    DS-260 Forms Completed
    In the process of submit all of the required documents to NVC*

• @Gokturk-GMD
    Ben eklemedim hocam. Bence gereksiz yere kafa karışıklığı yaratabilir inceleyen kişide. Ben bu konuda yapay zekadan tavsiye almıştım ve bu evrakları genelde taratıp imha ettiklerini dolayısıyla aralarda gereksiz fazla kağıt olmamasını önermişti. Bu Evrak gönderimi öncesi bu başlığı baştan sona hızlıca bir okumuştum. Gördüğüm kadarıyla extra evrak istenen durumlardan en sıkı eşlerden biri için konulan belgenin diğeri için konulmaması veya police record varsa bunun detayları ile ilgili konular.
    DHL ile postayı gönderirken ataç ile tutturup hava kabarcıklı posta zarfına koydum.

• @biophys Ekim DQ' olan bir hocamıza gelmiş randevu. Birde Ankara için december 2025 görünüyor randevu ama bu ay artık pas geçtik gibi düşünebiliriz sanırım.

• @chemistontheroad Teşekkürler, ancak pasaport sayfasının uzerinde Document Cover sheet'in altinda A5 yani yarim sayfalik explanatory note'u gönderdim. Bunu inceleyen kişinin neden Affidavit of Support ile ilgili tum belgeler "Not Applicable" isaretlenmiş sorusunu cevaplamak ve kafa karışıkliğı oluşursa onünü almak için yaptım. Eşim principal applicant olmadığı, accompany olduğu için onda bu konuda bir açıklama gerekmez diye düşunüyorum. Umarım bir sorun olmaz. Şu anda belge yolda.Dhl'e vermiştim bugun öglen saatlerinde.
    Teşekkürler
    1-140 approved
    NVC processing
    DS-260 Forms Completed
    Civil Documents have been mailed.

• @chemistontheroad Randevu maili hangi gün gelmiş hocam. Size de tatil sonrası gelebilir diye düşünüyorum.

• @chemistontheroad DHL gönderim pazartesiye kaldı deyince gidip icinden cekip aldım. Teşekkürler uyarıniz için. Riske girmeye gerek yok. Sevgiler

• Merhaba hocalarım . Merak ettiğim bir konu var: mülakat randevusu PD tarihine göre mi yoksa DQ tarihine göre mi veriliyor ?

• @80-s hocam DQ tarihine göre sanırım veriliyor.

• EB-1A ve EB-2 NIW mülakat randevuları PD (Priority Date) esas alınarak verilir; DQ (Documentarily Qualified) olmak sadece randevu alabilmek için gerekli bir ön koşuldur.

• @80-s interview DQ olma tarihine göre veriliyor. First in-first out mantığıyla, zaten IV Scheduling Status Tool'da ilgili vize kategorisini seçtikten sonra hangi ay-yıl da DQ olanlara interview verildiğini takip edebilirsiniz. Tabi ki ön koşul PD e göre current olmanız gerek. Hemen hemen aynı zamanda PD olmamıza rağmen bizden önce DQ olan arkadaşlar neredeyse bizden 3-4 ay önce interview letterı aldı.

• @Dvr-Clk Muhtemelen Amerika icinden mi Yoksa konsolosluk uzerinden olduguna gore degisiyordur by durum, konsolosluk uzerinden olanlar icin DQ tarihi dikkate aliniyordur

• Chat gpt cevabını kopyala yapıştır yapıyorum . Her şekilde PD diyor.

1. ABD İÇİNDEN (AOS – I-485)

PD mi, DQ mu?

Cevap: PD tek belirleyicidir.

DQ diye bir kavram yoktur.

Neden?
    • AOS sürecinde NVC yok, dolayısıyla Documentarily Qualified (DQ) aşaması bulunmaz.
    • USCIS şu mantıkla çalışır:
    1. Priority Date current mi?
    2. Dosya eksiksiz mi?
    3. Kapasite ve iç iş akışı

Ne zaman işleme alınır?
    • Vize bülteninde PD current olduğu anda
    • Başvuru sırası PD’ye göre ilerler

Kısaca:
    ABD içi = PD her şeydir

1. ABD DIŞINDAN (Konsolosluk – CP)

PD mi, DQ mu?

Öncelik sırası nettir:
    1. PD (asıl sıra)
    2. DQ (teknik ön koşul)

Nasıl işler?
    • PD current olmadan mülakat verilemez
    • DQ olmadan randevu planlanamaz
    • Ama:
    • DQ’su erken olan,
    • PD’si daha geç olan kişi
    asla öne geçemez

Kısaca:
    Konsolosluk = PD öncelik, DQ eşik

Şu sıra randevular gelince net anlayacağız hangisi öncelikli mülakat randevusunda 🙂

• Kısa ve net cevap: PD (Priority Date) current olduktan sonra mülakat sırası esas olarak DQ (Documentarily Qualified) tarihine göre ilerler.
    Ama birkaç kritik istisna ve nüans var. Aşağıda sistemi doğru çerçeveyle anlatıyorum.
    1️⃣ Temel kural (normal işleyiş)
    Şartlar:
    PD = Current (Visa Bulletin’de kategori açık)
    Dosya = DQ (NVC tüm evrakları kabul etmiş)
    👉 Bu noktadan sonra mülakat davetleri, DQ tarihi daha eski olanlardan başlayarak gönderilir.
    Yani:
    “Kim önce DQ olduysa, o önce interview alır”
    Bu, NVC’nin açıkça uyguladığı standart prensiptir.

• Benim I-140 approval I-797 belgesinde yazan priority date 02.01.2022. USCIS'ten gönderilen dosyam 2022 yılında NVC'ye ulasamadan postada kayboldu. Cabalarımız sonrasında 2 yil sonra approved case için aksiyon alinması talebimiz USCIS tarafından kabul edildi ve dosya bu kez başarıyla NVC'ye ulaştırıldı.bu hafta muhtemelen dökümanlarım NVC'ye ulaşır. Acaba benim durumumda olanlar için interview randevusu oluşturulmasında nasıl bir prosedur işliyordur. Merakla bekliyorum.
    Selamlar

1-140 approved
    P.D.:02.01.2022
    NVC processing
    DS-260 Forms Completed
    In the process of submitting all of the required documents to NVC*

• Konuyu bir daha araştırınca herkesin yazdığını gemini üzerinden yorumlattım. Farklı durumlara göre farklı cevaplar ve örnekler var;
    Gemini: Öncelikle bu kafa karışıklığı çok doğal, çünkü ABD göçmenlik sistemi (USCIS ve NVC) iki farklı kural setini birleştirerek çalışıyor. Chat GPT'nin verdiği cevap ile okuduğun diğer yorum arasındaki fark, "Sıraya girmek" ile "Sırası gelince işleme alınmak" arasındaki farktan kaynaklanıyor.

Sorduğun sorunun cevabı: Mülakat sırasını asıl belirleyen DQ tarihidir, ancak PD vize bülteninde "Current" olmadan DQ'nun hiçbir hükmü yoktur.

İşte bu süreci netleştiren hiyerarşi:

1. Kapıyı Açan Anahtar: Priority Date (PD)
      Priority Date, vize bültenindeki "kuyruk numaranızdır". Eğer vize bültenindeki tarih sizin PD'nizden gerideyse (yani henüz "current" değilseniz), dosyanız isterse 5 yıl önce DQ olmuş olsun, NVC size mülakat veremez.

PD'nin rolü: Dosyanızın mülakat havuzuna girip girmeyeceğini belirler.

1. Sırayı Belirleyen Etken: DQ Tarihi
      PD "current" olduktan sonra (yani vize bülteni sizin tarihinizi geçtikten sonra), NVC havuzda bekleyen binlerce "current" aday arasından kimi önce çağıracağına karar verirken DQ tarihini baz alır.

Benzer Başlıklar

• 8
  • 1055
  • 40
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |