Dünkü doktor muayene sürecini size ayrıntılı olarak yazmak istedim. Muayene merkezinde işlemlerimiz oldukça sakin ve düzenli ilerledi, hiçbir sorunla karşılaşmadık. Öncelikle merkezin yeri çok kolay, Kıtır'ın hemen yanından ara yoldan da binaya giriş yapabilirsiniz. Binaya giriş yaptıktan sonra genel anlamda şunu söyleyebilirim. Çalışanlar ilgili, güler yüzlü ve oldukça nazikti, sorduğum tüm sorulara cevap verildi. Dr. Ungan da oldukça nazik ve bilgiliydi, tüm süreci bize anlattı ve bilgi verdi.
Randevumuz saat 11:00'deydi, saat 10:40 gibi giriş yaptık. İlk olarak 4. kata çıkarak kayıt işlemlerimizi başlattık. Burada pasaportlarımız ve aşı kartlarımız (Covid-19 aşıları hariç) kontrol edildikten sonra fotoğraflarımız çekildi, bunun dışında bir evrak istenmedi. Ardından yönlendirildiğimiz 5. katta, yaklaşık 10 dakikalık bir bekleyişin ardından kişi başı 2985 TL tutarındaki ön ödemeyi gerçekleştirdik. 45 yaş üstü olduğumuz için bizden kan testi istenmedi. İşlemlerin devamında 3. kata inerek yaklaşık 15 dakika bekledik. Burada eşim ve benim göğüs röntgeni çekilirken, çocuğumuz için bu işleme gerek duyulmadı.
Sonrasında saat 13:00'teki doktor randevumuza kadar merkezden ayrıldık. Belirtilen saatte döndüğümüzde yaklaşık 15 kişilik bir sıra vardı ve yarım saatlik bir bekleme süremiz oldu.
Doktor muayenesi aşamasında boy, kilo ölçümü ile başlandı ve sonrasında Dr. Ungan geldi. Ameliyat geçmişi, psikolojik sorunlar, anksiyete, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı gibi genel sağlık sorularını sordu. Gözlük kullanmamıza rağmen, bu konuda herhangi bir prosedür uygulanmadı. Muayene sonunda hepimize kızamık, kızamıkçık, Hepatit B, influenza dahil olmak üzere her iki koldan ikişer aşı yapıldı. Tüm ailenin işlemleri saat 14:05 itibarıyla tamamlandı. Çıkışta üç kişi için toplamda 1170 dolar ödeme yaparak süreci bitirdik. Tabi ki bu ödemeyi kredi kartı ile TL cinsinden de yapabilirsiniz. Ortam oldukça sakin ve ağırlıklı olarak Türk vatandaşlarından oluşuyordu, nadiren yabancı vatandaşları da gördüm.