Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @caner1245 Bilgilendirmen için ben teşekkür ederim. Gerçekten bu forumdaki topluluğun bilgi paylaşımları olmasa bilinmezlikler deryasında kayboluruz. Forumdaki herkes iyi varsınız.

• @caner1245 hocam süper bir bilgi bu teşekkürler

• @caner1245, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@mutlu234 Hocam PP yapmalısın 19 ulkenın dosyalarının tekrar ıncelenmeye baslaması ve gold card muhabbetı UCSİC in iş yükünü epey arttıracak normal proses süreleri daha fazla uzayacaktır. STEM alanıysan cok fazla korkmana gerek yok.

Hocam cok sagol cevabin icin. Avukata soyleyip PP'yi baslattim. Sonuc neyse simdiden ogrenmek en iyisi olacak. Umarim herkes icin iyi olur.

• @media Evet tam olarak öyle olacak, uzun süre numara ile giriş yapıyorduk. 6 ay bu böyle devam etti. Ben bir ara yazmıştım.. CEAC --> DS-260, Online Immigrant Visa and Alien Registration Application'dan giriş yapınca. NVC'den email gelince burada NVC, yerine Ankara yazacak. Haftaya Unganlar randevumuz var, sonrasında da mülakatımız var. Süreç herkes için hızlı ve rahat geçsin, az sonuç beklemedik biz de.

• @sbsb2025 Mülakat bilgilendirmenizi ve onaylandı demenizi merakla bekliyoruz. Uzun zaman beklediniz. Umarım sorunsuz geçer ve mutluluğunuzu keyifle okuruz.

• Hocalarım merhaba . Unganlar randevusunu mülakattan 1-2 gün öncesine almak nasıl bir fikir sizce? Yani sık aralıklarla gidip gelmek yerine aynı hafta halledilebilir mi ?

• @80-s Selamlar, evet eger programiniz uygunsa ve Unganlar sitesinde randevu slotu bulabilirseniz yapabilirsiniz.
    Cumartesi gunlerine randevu bulmak cok zor, yarim gun calisiyorlar.

• @80-s Öyle bir risk almadım ben, aralarında 2 hafta var..

• @Satarer Teşekkürler çok naziksiniz.. Umuyorum ki herkes buna ulaşacak bir gün.. "Onaylandı" diyeceğim anı sabırsızlıkla bekliyorum : )

• Merhabalar,
    08.01 tarihindeki interview randevumuz için 15 Aralık’ta Unganlar’da sağlık muayenemizi tamamladık. Kayıt sırasında bizden yalnızca pasaportlarımız ve varsa aşı kartlarımız istendi. Aile hekimimizden aldığımız evrakları teslim ettik, eskiye dönük kayıtlı aşılarımız olmadığı için yalnızca yakın zamanda yaptırdığımız aşılar sisteme işlenmişti.
    Kayıt işlemlerinin ardından kan tahlili ve akciğer röntgeni için yönlendirildik. 10 yaşındaki oğlumuzdan kan ve röntgen istenmedi. Bu işlemler için Düzen Laboratuvarı’nda 2 kişi için toplam 95 dolar ödeme yaptık. Sonrasında yaklaşık bir saat sonra tekrar gelmemiz söylendi. Hem laboratuvar hem de muayenehane oldukça kalabalıktı ve başvuranların büyük bir kısmı İran kökenliydi.
    Bekleme süresinin ardından doktor bey tarafından muayene edildik. Kısa bir sohbetin ardından hepimize ikişer aşı yapıldı. Bu aşamada toplam 1100 dolar ödeme gerçekleştirdik. Muayene evraklarının konsolosluğa gönderileceği, aşı kartlarımızın ise ertesi gün e-posta yoluyla iletileceği bilgisi verildi.
    Tüm süreç boyunca herkes oldukça nazik, ilgili ve yardımcıydı. Toplamda yaklaşık 3,5 saat içinde tüm işlemlerimizi tamamlamış olduk.

• @Melek-Alan Konsolosluk görüşmenizde sağlık muayenesi gibi su gibi geçer umarım. Şimdiden başarılar.

• Bu gözler ne görüyor, Ocak 2025 bültenine göre: 2nd 01APR24
    ayrıca dosyalama için de 15 oct 24 (ben current oldum dosyalama için )

• @mrkc hayırlı olsun. I-140 onayınız henüz gelmedi sanıyorum. Premium processing yapmayı düşünüyor musunuz ?

• @Mayna teşekkür ederim. Onayım gelmedi ve PP yapmayı düşünmüyorum. PP'nin, RFE ve ret oranını arttırdığına inanıyorum ki şöyle, PP yapınca Nebraskaya yönlendiriyorlar (gerçi şimdi merkezi oldu, ama yine aynı iki merkez çalışıyor) ki benim dosyam Teksas'ta. Teksas'ın kriterlerinin biraz daha esnek olduğunu düşünüyorum. Genel kanı, Nebraska'nın daha rijit olduğu yönünde. Tabii bu dediklerim kural değil, sadece benim hislerim ve gözlemlerim, genel olarak internette okuduğum bilgiler.

• Current olan arkadaşları tebrik ederim.

• @mrkc redditte priority date Nisan 2024 olan ve henüz onay almayan insanlar görünce tedirgin oldum. Sizinle benim ki arasında 4 aylık bir fark var. Önümüzde ki 7-8 ay onay gelmez ise ben yavaş yavaş pp düşüneceğim.

• Current oldum ama hala dosyam onaylanmadı:)

• @dandanakan01 Evet standart bir yanit bu, bana da boyle geri donus oldu birkac hafta once. Iki-uc hafta sonra da DQ olduguma dair email geldi. EB-2 NIW icin sponsor ve financial requirements gerekmiyor diye biliyorum. Ben de bu tarz yanitlar, ve site icerisindeki bilgilere biraz kanip, ceac sisteminde upload yeri acilmasini bekledim iki-uc hafta. Biraz kafa karistirici olabiliyor, acikcasi chatgpt-gemini da bu konuda yanlis bilgiler verebiliyor. Sadece ingilizce kaynaklar kullansaniz dahi yanlis yonlendirebiliyor.

EB2-NIW
    PD: Nov-2023
    I-140 Approval: Dec-2023
    NVC: Dec-2023
    DQ: Dec 10, 2025
    Interview:

• @80-s medical sonuclar size verilmiyor sanirim monopoly’s gonderiliyor o yuzden Bence risk almayin , gorduklerim hep 1-2 hafta oncesinden hallediyorlar

• @Feridun-Boylu hocam, dört gözle sizi takip edeceğim. Size gelecek güzel haber bizlere de umut olacak gibi görünüyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |