ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@mukavemeth 24.11.2025 tarihinde NVC den İnterview Latter geldi. Açıkcası kontrol yapabileceğiniz tek yer CEAC Status Check kısmı. Eğerki statünüz At NVC diye gözüküyor ise işlem devam ediyor demektir. Zaten Interview Letter geldikten sonra CEAC sitesinde Statü kontrolü yapmanıza izin verilmiyor. Sistem size kapatılıyor. (Yani anladığım kadarı ile CEAC ile işiniz bitiyor ve Dosyayı Konsolosluk devralıyor.) Maillerinizi Dikkatli kontrol etmenizi öneririm. Spam klasörüne düşmüş olabilir.
-
@Satarer Biz de kontrol ettiğimizde aynı şekilde bir ifade çıkıyordu ama bunun o anlama geldiğini bilmiyordum açıkçası çünkü IL gelmeden 2 ay öncesine kadar da arama kısmı aynı şekildeydi. Ay sonuna doğru IL gelebilir, IV scheduling tool güncellendikten sonra bize ay sonunda mail geldi.
-
Degerli hocalarim, 7 ayin sonunda PP yapmaya karar verdim ama bu artan rfe/red oranlari beni korkutuyor. Dosyamin ortada oldugunu dusunuyorum, yani kabul de red de verilebilir. Tavsiyeleriniz var midir? Bekleyip sonradan red almaktansa simdiden sonucu ogrenmek mantikli geliyor. Hem de bu ay h1bye gececegim icin esime tekrar ead almak istiyorum.
Tesekkurler. -
@Satarer , @Melek-Alan teşekkür ederim CEAC ta "Your search did not return any data." yazıyor, umarım dediğiniz gibi olur ayın sonuna gelir heyecanla bekliyoruz.
-
@mukavemeth hocam bir aksilik olduğunu sanmıyorum. Bu ay içerisinde IL alacağız yüksek ihtimalle. IV Scheduling Tool güncellendikten sonra hiç kimse randevu aldım diye yazmadı. @sbsb2025 hocamın takip ettiği kadarıyla IL mailleri ayın 20sinden sonra gelmiş geçmişte.
Ceac sitesinde bir süre önce güncelleme oldu, eskiden sadece Case number ile sorgu yapılırken artık Pasaport no da soruyor. Bu güncellemeden sonra ben hiçbir şekilde durumu görüntüleyemiyorum. Ds260 sorgula deyip Case number ve Invoice Id girince de sayfanın sağ üstünde case at NVC diye görünüyor şu an. IL aldıktan sonra orası at Ankara diye güncellenir.
-
Merhabalar
Daha önce gönderdiğim sivil dokümanlarda eksik olduğunu (aslında yoktu) ilettiği için NVC, sadece o belgeyi göndermiştim ve 25 Kasım'da USPS ile delivered oldu. Ben de teyit amaçlı bir Inquiry göndermiştim, şöyle bir yanıt gelmiş:
"Once your documents are reviewed, we will notify you whether additional information is required or if we are able to schedule your case for an interview. " Bu kısım standart bir yanıt.
Bir de şu var: "** FINANCIAL SPONSORSHIP RESPONSIBILITIES: Financial Sponsors, joint sponsors, and applicants should be aware of the responsibilities for a sponsor signing an I-864, and the consequences of a sponsored immigrant's acceptance of federal means-tested public benefits. For more information visit https://nvc.state.gov/aos. ***"
İkinci kısım da standart bir yanıt mı sizce? Yoksa, başvurunun EB2 olduğunu dolayısıyla sponsor gerektirmediğini anlatan kısa bir ileti göndersem mi?
-
Arkadaşlar "Your search did not return any data." bunun randevu ile vs alakası yok. Pasaport numaranıza ve soyad kısmına NA yazarsanız açıldığını göreceksiniz. AT NVC yazacak randevu verilene kadar.
-
@mutlu234 Hocam PP yapmalısın 19 ulkenın dosyalarının tekrar ıncelenmeye baslaması ve gold card muhabbetı UCSİC in iş yükünü epey arttıracak normal proses süreleri daha fazla uzayacaktır. STEM alanıysan cok fazla korkmana gerek yok.
-
@caner1245, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Arkadaşlar "Your search did not return any data." bunun randevu ile vs alakası yok. Pasaport numaranıza ve soyad kısmına NA yazarsanız açıldığını göreceksiniz. AT NVC yazacak randevu verilene kadar.
@caner1245 Dediğini denedim. Haklıymışsın. Pasaport ve Soyisim kısmına NA yazarak denediğimde ''READY'' olarak gözüktüğünü gördüm. Merak edenler için READY kısmının altında yazanlarıda paylaşıyorum.
''Case Created: 19-Jan-2024
Case Last Updated: 02-Dec-2025Your case is ready for your interview when scheduled at the U.S. Consular section. If you have already scheduled an appointment for an interview, please prepare your documents as directed in your appointment letter and appear at the consulate on the appointed date and time. Otherwise, please wait until you have been notified of your interview appointment. Additional information about how Immigrant Visa interview appointments are scheduled can be found at: http://nvc.state.gov/interview
For more information, please visit U.S. Embassy Ankara.'' -
@Satarer Tesekkürler hocam paylaşımın için.
-
@caner1245 Bilgilendirmen için ben teşekkür ederim. Gerçekten bu forumdaki topluluğun bilgi paylaşımları olmasa bilinmezlikler deryasında kayboluruz. Forumdaki herkes iyi varsınız.
-
@caner1245 hocam süper bir bilgi bu teşekkürler
-
@caner1245, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@mutlu234 Hocam PP yapmalısın 19 ulkenın dosyalarının tekrar ıncelenmeye baslaması ve gold card muhabbetı UCSİC in iş yükünü epey arttıracak normal proses süreleri daha fazla uzayacaktır. STEM alanıysan cok fazla korkmana gerek yok.
Hocam cok sagol cevabin icin. Avukata soyleyip PP'yi baslattim. Sonuc neyse simdiden ogrenmek en iyisi olacak. Umarim herkes icin iyi olur.
-
@media Evet tam olarak öyle olacak, uzun süre numara ile giriş yapıyorduk. 6 ay bu böyle devam etti. Ben bir ara yazmıştım.. CEAC --> DS-260, Online Immigrant Visa and Alien Registration Application'dan giriş yapınca. NVC'den email gelince burada NVC, yerine Ankara yazacak. Haftaya Unganlar randevumuz var, sonrasında da mülakatımız var. Süreç herkes için hızlı ve rahat geçsin, az sonuç beklemedik biz de.
-
@sbsb2025 Mülakat bilgilendirmenizi ve onaylandı demenizi merakla bekliyoruz. Uzun zaman beklediniz. Umarım sorunsuz geçer ve mutluluğunuzu keyifle okuruz.
-
Hocalarım merhaba . Unganlar randevusunu mülakattan 1-2 gün öncesine almak nasıl bir fikir sizce? Yani sık aralıklarla gidip gelmek yerine aynı hafta halledilebilir mi ?
-
@80-s Selamlar, evet eger programiniz uygunsa ve Unganlar sitesinde randevu slotu bulabilirseniz yapabilirsiniz.
Cumartesi gunlerine randevu bulmak cok zor, yarim gun calisiyorlar. -
@80-s Öyle bir risk almadım ben, aralarında 2 hafta var..
-
@Satarer Teşekkürler çok naziksiniz.. Umuyorum ki herkes buna ulaşacak bir gün.. "Onaylandı" diyeceğim anı sabırsızlıkla bekliyorum : )
-
Merhabalar,
08.01 tarihindeki interview randevumuz için 15 Aralık’ta Unganlar’da sağlık muayenemizi tamamladık. Kayıt sırasında bizden yalnızca pasaportlarımız ve varsa aşı kartlarımız istendi. Aile hekimimizden aldığımız evrakları teslim ettik, eskiye dönük kayıtlı aşılarımız olmadığı için yalnızca yakın zamanda yaptırdığımız aşılar sisteme işlenmişti.
Kayıt işlemlerinin ardından kan tahlili ve akciğer röntgeni için yönlendirildik. 10 yaşındaki oğlumuzdan kan ve röntgen istenmedi. Bu işlemler için Düzen Laboratuvarı’nda 2 kişi için toplam 95 dolar ödeme yaptık. Sonrasında yaklaşık bir saat sonra tekrar gelmemiz söylendi. Hem laboratuvar hem de muayenehane oldukça kalabalıktı ve başvuranların büyük bir kısmı İran kökenliydi.
Bekleme süresinin ardından doktor bey tarafından muayene edildik. Kısa bir sohbetin ardından hepimize ikişer aşı yapıldı. Bu aşamada toplam 1100 dolar ödeme gerçekleştirdik. Muayene evraklarının konsolosluğa gönderileceği, aşı kartlarımızın ise ertesi gün e-posta yoluyla iletileceği bilgisi verildi.
Tüm süreç boyunca herkes oldukça nazik, ilgili ve yardımcıydı. Toplamda yaklaşık 3,5 saat içinde tüm işlemlerimizi tamamlamış olduk.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
