@istanbullover, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Serapp
Merhabalar, ben amerikadayım bir bebeğim var. Kayınvalidemin vize randevusu var bir haftaya. Küçük bir davet mektubu hazırlıyorum. İçinde yeni doğan torunuyla tanışmak istediğini ve bizi ziyarete gelmesinden bahsedeceğim bir ay süreliğine yazdım Bir sorun olur mu? Birde bunu önceden herhangi bir sisteme yüklemeye gerek var mı yoksa randevuda mı memura versin?
ABD turist vizesi mülakatlarında, Schengen ya da İngiltere başvurularındaki gibi önceden niyet mektubu yüklemek mümkün değil. Görüşme sırasında da herhangi bir belge sunulamıyor. Bu nedenle, söylemek istediğiniz noktaları ancak sorulara verdiğiniz cevapların arasına doğal şekilde eklemek en doğru yöntem oluyor.
Diğer arkadaşımıza da, konsolosun gereksiz şüphe duymaması için anne ve babanın görüşmede yeni doğacak bebekten bahsetmemesini önermiştik. Siz de benzer şekilde ilerleyebilirsiniz. Kayınvalideniz görüşmede, sadece sizi ve yaşadığınız yeri ziyaret etmek istediğini söyleyebilir. Bunu ifade ederken de, Türkiye’ye dönmesini gerektiren bağlardan, örneğin iş, aile, diğer torunlar gibi sorumluluklardan kısaca bahsetmesi yeterli olur.