Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ramazan teşekkür ederim cevabiniz icin.

• Herkese merhaba, 2024 green card talihlisi olarak annem ve babamin ziyaretleri icin kendileri adina vize basvurusu yapmayi planliyorum. Bu kapsamda kafama takilan sorular hakkinda yardimci olursaniz sevinirim.

1 - Basvuru sureci anladigim kadari ile iki adimdan olusmakta. DS 160 formunu https://ceac.state.gov/genniv/ ile doldurduktan sonra, buradan alacagimiz referans ile https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/nonimmigrant-visa uzerinden randevu ile ilgili detaylari giriyoruz. Teyid ederseniz sevinirim.

2- Annem ile babamin randevularini birlestirme islemini de ikinci link uzerinden gerceklestiriyoruz sanirim, bu birlestirme islemi tam olarak nasil yapilmakta eklemek istedigimiz kisinin basvuru referansini mi yaziyoruz ve ekliyoruz. Aydinlatirsaniz sevinirim.

3 - Vize turu genellikle B1/B2 secilmekte gordugum kadariyla. Bizimkiler sadece turistik olarak ziyaret edeceginden B2 secmeliyim diye dusunuyorum, Ikisindense sadece birini secmemin eksisi ya da artisi olur mu ?

Simdiden tesekkurler,
    Sevgiler.

• @bill_carson Desteğiniz için teşekkür ederim.

• Merhaba. İstanbul konsolosluğuna yakın uygun fiyatlı nerede kalabilirim? (Körfez otele ulaşamadım)

• @Sedat-4
    Merhabalar, ds160 formu doldurdugumuzdan bu yana amerikadaki ev adresimiz degisti. Siz sorun yasadikiz mi? Yoksa eski ds160 ile mi gittiniz?

• @Serapp @ATS16 daha önce bahsettiğim gibi ve sizin verdiğiniz öneriler üzerine babamlara bilgi verdim 4 Aralık günü Türkiye saatiyle 09:45 girdikleri randevudan başarılı bir şekilde çıktılar ve vizelerini aldılar.

Nereye gideceksiniz?
    Amerika'da yaşayan oğlunuzun yasal oturumu var mı?
    Çalışıyor mu?
    Masrafları siz mi karşılayacaksınız gibi sorularak sormuşlar toplam 10-15 dk civarı sürmüş ve vizeyi onayladığını söylemiş. Kısacası emekleriniz için çok teşekkür ederim.

• Merhaba bu sorunu yaşayan var mı acaba daha doğrusu yaşamayan? yani daha önce ret almış ama şu anda sıra alabilen, görebilen?

Önceki Mesajım:
    Merhaba, herkes ankarada randevu var diyor ancak 1 haftadır ileri tarih dahil hiç bir tarih göremiyorum, sürekli no slot available yazısı, üstelik her 2 dk da bir refresh yapmama rağmen 🙂 sanıyorum daha önce reddi olanlar ( 6 ay önce bir red almıştık, elbette haksız yere tabiki 🙂 ) için hiç slot gösteirlmiyor, ben öyle snaıpoyrum, daha önce reddi olup da slot görebilen oldu mu yakın zamanda acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl tebrikler. Sorunsuz bir şekilde pasaportlarını teslim almaları ve sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻

• Merhabalar,
    Annem ve babam 3 Aralık'ta Ankara'dan red aldılar. Babam emekli, annem çalışıyor. Yanlarında ev araba tapusu, banka hesap bakiye ve dökümü vs götürdüler fakat hiç sorulmamış, bizikiler de göstermemişler sadece pasaport istenmiş. Anladığım kadarıyla biraz da iletişim problemi olmuş ve sonuç olarak red aldılar. Ben green card ile buradayım.

Tekrar ne zaman başvurmalılar ve neyi farklı yapabilirler mülakat esnasında? yeniden başvurmaları durumunda DS160 da değişecek pek bir durum yok.

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

• @bco2023 Kısmen birebir aynı durumdaydık aslında benim sadece ikisi de emekliydi iletişim kaynaklı yada mülakatı yapan konsolosla alakalı olabilir diye düşündüm.

• @Serapp
    Merhabalar, ben amerikadayım bir bebeğim var. Kayınvalidemin vize randevusu var bir haftaya. Küçük bir davet mektubu hazırlıyorum. İçinde yeni doğan torunuyla tanışmak istediğini ve bizi ziyarete gelmesinden bahsedeceğim bir ay süreliğine yazdım Bir sorun olur mu? Birde bunu önceden herhangi bir sisteme yüklemeye gerek var mı yoksa randevuda mı memura versin?

• ⭐⭐⭐⭐

@istanbullover, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Serapp
    Merhabalar, ben amerikadayım bir bebeğim var. Kayınvalidemin vize randevusu var bir haftaya. Küçük bir davet mektubu hazırlıyorum. İçinde yeni doğan torunuyla tanışmak istediğini ve bizi ziyarete gelmesinden bahsedeceğim bir ay süreliğine yazdım Bir sorun olur mu? Birde bunu önceden herhangi bir sisteme yüklemeye gerek var mı yoksa randevuda mı memura versin?

ABD turist vizesi mülakatlarında, Schengen ya da İngiltere başvurularındaki gibi önceden niyet mektubu yüklemek mümkün değil. Görüşme sırasında da herhangi bir belge sunulamıyor. Bu nedenle, söylemek istediğiniz noktaları ancak sorulara verdiğiniz cevapların arasına doğal şekilde eklemek en doğru yöntem oluyor.

Diğer arkadaşımıza da, konsolosun gereksiz şüphe duymaması için anne ve babanın görüşmede yeni doğacak bebekten bahsetmemesini önermiştik. Siz de benzer şekilde ilerleyebilirsiniz. Kayınvalideniz görüşmede, sadece sizi ve yaşadığınız yeri ziyaret etmek istediğini söyleyebilir. Bunu ifade ederken de, Türkiye’ye dönmesini gerektiren bağlardan, örneğin iş, aile, diğer torunlar gibi sorumluluklardan kısaca bahsetmesi yeterli olur.

• @Serapp
    Teşekkür ederim peki süre olarak 1 ay desek bir sakınca car mıdır? Uzun nir sure mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@istanbullover

Sözlü beyan edeceğiniz sürenin doldurduğunuz DS160’da beyan ettiğiniz tarihler ile uyumlu olması/eslesmesi kayinvalidenizin doğru beyan verdiği hususunda konsolosta izlenim bırakacaktır.

Mülakatı olumlu geçerse ve vizesi basilirsa, isterse 2 hafta isterse 2 ay yanınızda kalabilir, seyahat planına göre siz koordine edersiniz süreci.

Çok uzun olmayan kalış süresi beyan ederek, formda beyan edilen tarihlerle uyumlu, kısa ve detaya girmeyen cevaplar ile, Türkiye’ye donecegini destekler cevaplar ile mülakatı gerçekleştirmesi yararına olacaktır.

Sizin yasal olarak ABD olduğunuzu kanıtlar permanent resident ve DL fotokopisini de kayinvalidenizin yanında götürmesi iyi olacaktır. Bol şans 🍀

• @ATS16
    Teşekkür ederim yalnız ds160 a ekim ayı yazdık 1 aylığına tabi yetişmedi randevu umarım sakıncası olmaz. Ds 160 da konsolosluk olarak istanbul seçmiştik fakat randevumuzu ankaradan aldık. Onay numaramız eşleşior ds formdaki barkodla. Bir sorun olmaz değil mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@istanbullover onay numarası ile formun eşleşmesi ile ilgili yorum yapamayacağım, tecrübe eden kullanıcılar sorunuza cevap verecektir. Mülakatın İstanbul yerine Ankara’da gerçekleşmesi sorun olmayacaktır, müsaitliği bu şekilde bulduğunu açıklayarak cevaplayabilir sorulursa.

Seyahat planı ile formda yazan tarihlerin uyuşmaması sorun olmayacaktır ama en azında forma atifta bulunarak formda yazılan sure (“şu kadar süre ile”) kadar ABD’de kızım ve damadımın yanında kalacağım ve Türkiye’ye geri döneceğim diye atıfta bulunması, Türkiye’ye döneceğine dair baglara atıfta bulunması vize onay ihtimalini artıracaktır. Bol şans 🍀

• @ATS16 çok sağolun🙏🏻🙏🏻

• Herkese merhabalar,

Vize ucretlerini odememize ragmen odeme alindisi email olarak gelmedi ve Babamlar kredi karti hesap ekstresi ile vize gorusmesine gidecekler. Konsolosluk vize gorusmesinde hesap ekstresini odemenin alindigina dair evrak olarak kabul eder mi?

Odemenin aciklamasi, ne kadar odendigi yaziyor ama makbuz numaralari yazmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@vartorian, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Herkese merhabalar,

Vize ucretlerini odememize ragmen odeme alindisi email olarak gelmedi ve Babamlar kredi karti hesap ekstresi ile vize gorusmesine gidecekler. Konsolosluk vize gorusmesinde hesap ekstresini odemenin alindigina dair evrak olarak kabul eder mi?

Odemenin aciklamasi, ne kadar odendigi yaziyor ama makbuz numaralari yazmiyor.

Vize ücretini ödemeden randevu almak mümkün olmadığı için, ödemeniz sistem tarafından zaten doğrulanmış durumda. Bu nedenle mülakatta ayrıca ödeme belgesi istenmiyor. Yine de içiniz rahat etsin istiyorsanız banka hesap ekstresini yanlarında bulundursunlar.

• @ATS16
    Merhabalar, amerikadaki vergi dökümanlarımızıda götürsün mü annem? Davetiye formu yazdık, bütün masrafları biz karşılayacağız diyede ekledik.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |