Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@gungorhan Yedek ama dk 90+5 gibi düşün 😂

• ⭐⭐⭐⭐

@Keremtk baktığınız açı doğru değil tamamiyle yanlış bile diyebiliriz hatta. 55bin vize verildikten sonra vizelerin %100ü verilmiş demektir yani sürecini devam ettirmeyen olması vs mühim değil. Elenen var, numarası current olmayan var, sıra gelmeyen var ama boşta bırakılan vize yok. 55binden 50bin noktasına gelirsekte bu işin AoS yapan kısmı var birde her sene tam olarak 55 ayrılmıyor bir kısmıda özel bir duruma ayrılıyor

• ⭐⭐⭐⭐

@Keremtk 50bin vize verip 5binide havada kalmış olmuyor aslında çünkü aos yapanları hesaba katmıyorsunuz. Bir kaç örnekle bakalım son senelerden

Dv24 NACARA ayrıldıktan sonra verilmesi planlanan vize sayısı tahmini 54850 ve dv24 dönemi konsolosluklarda basılan vize sayısı 53368 ve bu sayının içine aos dahil değil

Dv23 NACARA ayrıldıktan sonra verilmesi planlanan vize sayısı tahmini 54850 ve dv23 dönemi konsolosluklarda 55061 vize basıldı ve bir kısım kapıda çevrildi artık veremeyiz diye ki bu sayı içinede aos dahil değil

Dv22 NACARA ayrıldıktan sonra verilmesi planlanan vize sayısı tahmini 54850 ve dv24 dönemi konsolosluklarda basılan vize sayısı 54340 ve bu sayının içine aos dahil değil

Daha geriye doğruda bakabiliriz ancak gerek olduğunu sanmıyorum. Ortada dikkate değer bir açıkta bırakılan vize yok anlayacağınız hatta aosların sayısını bilmediğimiz için açıkta vize kalıyor bile diyemeyebiliriz belki. Geçtiğimiz sene bir tek sınırın biraz daha altında vize basıldı yanlış hatırlamıyorsam 5bin kadar altında ki bu sayıyada aos dahil değil ama bu noktadada sürece devam etmeyenlerle alakası yoktu bülten current olmadığı için bir çok sürecine devam eden kişi bile olumsuz sonuçla dönemi kapattı.

• Günaydınnn. Yeni bir ofis gününde çay eşliğinde bir okuma seansı. ☕ ☀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emircan_ yaşaman için gerekli olan maliyetlere bakıyor. Senin yazdıkların ise ikinci öneme sahip maliyetler. İlk gittiğin zaman nerede kalacaksın. Daha sonra beslenme nasıl olacak. Kalacak yer için para yani kira ödeyeceksin. SSN gelene kadar hiçbir işe giremezsin kaçak dışında peki bu 3 ay boyunca sen bu en önemli masrafları nasıl karşılayacaksın işte bu tutarlara göre karar veriyor. Daha sonra sağlık sigortası araba gibi isteğe bağlı maliyetler geliyor. Ayrıca senin homeless kalıp devlete yük olmaman için tutara bakıyor. Barınma yok beslenme yok para bitti ne yapacaksın. Sığınma evine gideceksin kilise yada diğer kurumlardan dağıtılan yemek yada barınmaya başvuru yapacaksın bir kişi daha masraf geldi diyecekler. Ondan bu ana masraf tutarına dikkat ediyorlar. Fakat elinde bir iş teklifi varsa ozaman tutarın bir önemi kalmıyor çünkü bu kişi hemen para kazanacak tutarı orada eline geçecek ayrıca iş teklifi olunca da ssn kart olarak basılmasını beklemeden gidip sadece işyeri için numarasını öğrenebiliyorsun.

• Öğlen uykuya dalmışım rüyamda dv2034 talihlisiydim. cn numaram da 2 binlerdeydi. kılavuz yayınlanmadıkça böyle bol travmalı rüyalar görmeye devam edeceğiz sanırım.

• ⭐⭐

@ecafk2000 olurda bir haber yayınlanır diye sürekli duyuru sayfasını kontrol ediyorum 🙂

caffc23a-0c89-4137-b022-fa8f0ad031a8-image.png

• Ne uzadı ya net tarih versinler de 1-2 ay yeterki belirsizlik kalksın insanı ister istemez yıpratıyor.

• @T-C-Kubilay-Dikici Viyana kapısını zorlayan osmanlı ordusu gibi günde 2 kez zorluyorum ben de siteyi bir umut hocam.

• ⭐⭐

@ecafk2000 Kendimi şöyle teselli ediyorum en azından başvuru yaptıktan sonra mayıs kadar daha az bekleyeceğiz 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici Başvurular nisan başı başlayacak, sonuçlar mayıs başı açıklanacak dense ben şahsen itiraz etmem bu duruma. 🙂

• ⭐⭐

@emircan_ başlanacağı tarih kılavuz netleşse gerisi önemli değil zaten iyi yaptığımız şeylerden biri beklemek 🙂 şayet ben dv24'den beri bekliyorum çıkmasını 🙂

• Eskiden posta ile başvuruluyordu. Başvuru ile sonuç arasındaki farkın bu kadar uzun olması anlaşılabilirdi. Onlarca yıldır elektronik sisteme geçildi. Bu geleneğin hala devam etmemesine vesile olur bu sene inşallah. Başvuru çekiliş ve sonuç 2 ayda halledilebilir aslında. Sonra beklersiniz konsolosluğu. Belki bu sene yeni bir başlangıç olur ama bu Trump Hükümeti yine bi iş çıkacarak diversity visa için. Bu politik kanat diversity'yi pek sevmiyor. Malumunuz... Biden Dönemi Ne Güzeldi 👰 👰🏿 👰🏻 👰🏾

• Yakinda amerikaya kanada sistemi gelirse sasirmam.

• @Keremtk Olabilir her sene zaten kaçak yolla binlerce niteliksiz insan giriyor ülkeye belki puanlama sistemine geçerler ama buda dv'nin ruhununa çok ters bir durum.(zira çekilişin amacı eşitlik sağlamak ama trump sınır dinlemez onu da yapar mı yapar 🙂 )

• H1B H4 F M J Vizelerinde incelemelerin genişleyeceği sosyal medya hesaplarının herkese açık yapılması ile ilgili paylaşım yapılmış. Hala dv2027 için yok. Geç olsun güç olmasın diyelim.

• Abi bizim acilen bu ülkeden çıkmamız lazım ya.

İtalya'nın herhangi bir kasabasında bahçeli evimizde oturup gün batımının tadını müzik ve kahve eşliğinde çıkarmak vardı şimdi.
    Müzik olarak Sezen Aksu Çalacak pikaptan.
    d96d5580-ba3e-42b1-a45a-f6e18f84002f-shot_20251203_212248.png
    caaf0af9-58ee-4d54-8a06-e7d703831914-shot_20251203_212643.png

• DV2027, yeni dönem hazırlığı olarak pas geçilecek galiba. Pasaport şartının getirilmesi, ücret ödenmesi gibi konuşulan şartlara başka şartlar da eklenir, DV2028'den devam ederiz.

• DV 2027 iptal mi? İlerleyen yıllarda Green card çekilişleri de kaldıracak mı? Forumlarda böyle bilgiler dolaşıyor

• ⭐⭐

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |