Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 3 Kasım'da Ankara'da turist vizesi randevum vardı ve ret aldım. Burada benim yaptığımı düşündüğüm hatayı ileride yapan olursa diye yazmak istedim. Bu arada elbette ret almamın sebebi bahsedeceğim konu mu bilmiyorum ama görüşmede çok fazla o konunun üzerinde durdukları için ben öyle olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle @shinriyeon yeni sistemde ds numarasını güncelleyemiyorsunuz. Sistem üzerinde bulunan talepler bölümüne yeni ds 160 formumu yükleyip bir talep oluşturdum ama randevunuzu iptal edip yeni ds numaranız ile yeni randevu alabilirsiniz gibi bir cevap verdiler. Ben de görüşmeye hem eski hem de yeni ds formumu götürdüm. Daha merhaba nasılsınız dedikten sonra hemen yeni bir ds formum olduğunu söyledim. Neden değiştirdiğimi sordu görevli, ben de ona bir seneden uzunca bir süre önce randevuyu oluşturduğumu ve bu süre zarfında işimin değiştiğini bunun major bir değişiklik olduğunu düşündüğüm için de yeni bir form oluşturduğumu söyledim. Tamam deyip, yeni formu istedi ve 1 dakikalık bilgisayarda 1-2 işlem yaptıktan sonra mülakata başladık.

Benim daha önce bir Schengen, bir de Birleşik Krallık vizem bulunuyordu. Bütün vizelerimde herhangi bir ihlal yapmadan gezilerimi gerçekleştirdim. Hayatımda ilk kez bir vizeden ret aldım. 🙂

Hem 2 kere Birleşik Krallık damgasının olması, hem 3 farklı Avrupa (schengen) ülkesine ziyaretim, vizesiz Balkan ülkesi ziyaretlerim olduğu, banka hesabımda yeterli olabileceklerini düşündüğüm bir miktar para olması ve Türkiye'de kurulu kendime ait bir şirket olması sebebiyle aslında vizeyi alabileceğimi düşünüyordum.

Vize memuru klasik olarak daha önce hiç ABD'ye gittin mi, nerede kalacaksın, kaç gün kalacaksın gibi soruları sordu. Sonra şirketimle alakalı spesifik sorular sormaya başladı, kaç kişi çalıştırıyorsun, hangi alanlarda hizmet veriyorsun gibi. Ben buraya kadar görüşmenin iyi gittiğini düşünüyordum.

Ta ki, benim yine ülkeye dönüş için kendimce bir olgu olarak gördüğüm ailemin vize başvurusu yapmamasına kadar. Evliyim ve 5 yaşında bir çocuğum var. Eşim ve çocuğumun neden vizeye başvurmadığını söylediğinde çocuğumun 5 yaşında olduğunu, bu sene İngiltere'ye giderken bile (ki 4 saatlik bir uçuş) çok zorluk çektiğimizi ve eşimin Amerika'ya oğlum bu kadar ufakken gelmek istemediğini söyledim. Buraya kadar bana hiç diğer gittiğim ülkeleri sormadığını ve görüşmenin artık yavaş yavaş bittiğini hissettiğim için, daha önce İspanya ve Almanya'ya da tek başıma gittiğimi, tek başıma tatil yapmanın da ayrı bir keyfi olduğundan bahsettim.

Fakat anladığım kadarıyla ben "çocuğum ve eşim burada ülkeye geri dönmek için daha büyük nasıl bir motivasyon olabilir" diye düşünürken, mülakatı yapan kişi "kendisi gidecek zorluğu çekecek sonra çocuğunu alacak" diye düşündü. Çünkü dediğim gibi hiçbir şekilde ne gezdiğim ülkeleri, ne maddi durumumu hiçbir şey sormadı. En son sorusu "Gezmek istediğin bu güzel yerleri oğlun da görsün istemez misin?" oldu ben de ona cevap olarak biraz daha büyüdüğü zaman onunla da mutlaka Amerika'yı gezmek istediğimi söyledim. O sırada üzgünüm dedi ve pasaportu uzattı. Hani bir tabir var ya; yemin edebilirim ama ispatlayamam diye, o an mülakatçının içinden "2 sene sonra beraber başvurursunuz o zaman" dediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam. 🙂

İşin ironik tarafı ise benden önce aynı mülakatçıyla görüşme yapan bir kadın arkadaşımız vardı ve durumumuz birebir aynı idi. O da evli, eşi başvurmuyor ve çocuğu küçük diye götürmek istemiyor. O arkadaşa 5 dakika içinde vizeyi verse de bana ret verdi. Benim çıkarırım evli erkeklerin tek başına gitmelerine sıcak bakmıyorlar.

• ⭐⭐

@Aydın-0 geçmiş olsun bence ret sebebinde ki analiziniz doğru bir zaman sonra tekrar ailecek başvurmayı deneyebilirsiniz

• ⭐⭐

@Buse-Şahin öyleyse önceki ödeme tutarını yeni sisteme çekerek kullanabilirsiniz sorun yaşarsanız yeni sistemin konu başlığını inceleyin eski sistemde ki ödemeyi yeni sisteme aktarma detayları mevcut

• @Aydın-0 bire bir aynısını ben yaşadım

• Arkadaşlar selam bana gelen mailde bilgilerimi girip doldurdum ücreti ödedim ama şimdi böyle bi hata veriyor ne yapmam gerekiyor
    You have entered an invalid AWB and are not able to proceed with this transaction.

• ⭐⭐⭐⭐

Belki randevusunu öne çekmek isteyen olursa diye yazmak istedim, İstanbul için Ocak(2026) ayından itibaren neredeyse her ay, en az birkaç gün olmak üzere çok fazla müsaitlik görünüyor, bilginize.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, ABD B1/B2 aile başvurumuzla ilgili bir konuda danışmak istiyorum.
    Biz üç kişi olarak (annem, kardeşim ve ben) aile randevusu aldık.
    Hepimizin DS-160 formu ve MRV ödemesi ayrı yapıldı.
    Kardeşimin (17 yaşında) pasaportunun seyahat edeceğimizi düşündüğümüz tarihe göre 6 aydan daha az süresi kalıyor.
    Sormak istediğim birkaç nokta var:
    Pasaport süresi 6 aydan az kalan bir başvuru sahibi pasaportunu yenilemeden mülakata girerse sorun yaşar mı?
    Konsolosluk bu durumda “vizeyi verir ama yeni pasaportla gel” mi der, yoksa başvuruyu riskli bulup reddeder mi?
    Bu durumda kardeşimin pasaportunu yenilemek zorunda mıyız, yoksa mevcut pasaportla devam etmek mümkün mü? cevaplarsanız çok sevinirim.

• Benim daha önce vizem vardı eşim ve kardeşi yeni görüşmeye gittiler. normalde başvuruları ayrı yapmışlardı ama görüşme randevusu aynı gündü. İçeri girince kardeş olduklarını söylemişler ve görüşmeye beraber almışlar. Çok kısa klasik sorular sorulmuş. sadece turistik gezi ve alışveriş amacıyla gideceğimizi söylemişler. Vize onaylanmış. DS-160 formundaki seyahat planına çok takılmıyorlar güncel planınız daha önemli onlar için kalma gün sayısı vs. ve nereye gideceğiniz.

• Yeni sistemde değişiklik hakkımız 5 ile sınırlandırılmış, bu gün 5. kez öne çekme yaptıktan sonra, tekrar değiştirme yapamayacağım, yapmak istediğimde yeniden ücret ödemesi yapmam gerektiğine dair uyarı aldım.

• Herkese selam arkadaşlar dün annem ve babam için randevumuzu aldık Ankara'dan ve şuan müsait randevular var aralık ayı için bilginiz olsun.

• Merhaba arkadaşlar,
    Sizlerin tecrübelerine dayanarak bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 4 Aralık’ta annem ve babam için Ankara’da B2 vizesi randevusu aldım, sabah görüşmeye girecekler.

Daha önce ikisinin de yurtdışı tecrübesi var fakat bu yaklaşık 35 yıl öncesine ait (4-5 farklı Avrupa ülkesi). Annemin eski pasaportu duruyor ancak babamın eski pasaportu kayıp. İkisi de emekli ve ikisinin üzerine de taşınmazlar var.

Ek bilgi olarak: Biz 3 kardeşiz, en küçükleri olarak ben Green Card ile yaklaşık 3 ay önce Amerika’ya taşındım. Eşim Aralık sonunda doğum yapacağı için, annem ve babam hem doğuma hem de bebeği görmek için kısa süreli ziyaret amacıyla gelmek istiyor.

Bu konuda ilk tecrübemiz olduğu için hangi evrakları yanlarına almaları gerektiğini ve görüşmede nasıl cevaplar vermelerinin daha doğru olacağını bilmiyoruz.
    Bu süreç hakkında tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba arkadaşlar,
    Sizlerin tecrübelerine dayanarak bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 4 Aralık’ta annem ve babam için Ankara’da B2 vizesi randevusu aldım, sabah görüşmeye girecekler.

Daha önce ikisinin de yurtdışı tecrübesi var fakat bu yaklaşık 35 yıl öncesine ait (4-5 farklı Avrupa ülkesi). Annemin eski pasaportu duruyor ancak babamın eski pasaportu kayıp. İkisi de emekli ve ikisinin üzerine de taşınmazlar var.

Ek bilgi olarak: Biz 3 kardeşiz, en küçükleri olarak ben Green Card ile yaklaşık 3 ay önce Amerika’ya taşındım. Eşim Aralık sonunda doğum yapacağı için, annem ve babam hem doğuma hem de bebeği görmek için kısa süreli ziyaret amacıyla gelmek istiyor.

Bu konuda ilk tecrübemiz olduğu için hangi evrakları yanlarına almaları gerektiğini ve görüşmede nasıl cevaplar vermelerinin daha doğru olacağını bilmiyoruz.
    Bu süreç hakkında tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim.

Anneniz ve babanız görüşmeye giderken, emekli maaşlarının düzenli olarak yattığını gösteren banka dökümlerini ve üzerlerine kayıtlı taşınmazların tapu fotokopilerini yanlarına almaları iyi olur. Genelde bu belgelere bakılmıyor ama yine de hazır bulunsun.

Diğer kardeşleriniz evli mi, çocukları var mı? Eğer varsa, görüşmede sizin bebeğinizin doğumuna kısa süreliğine gelmek istediklerini, sonrasında da Türkiye’deki ailelerine ve torunlarına dönmeleri gerektiğini söylemeleri faydalı olur. Konsolosluk en çok kişilerin geri döneceklerine dair bağlara dikkat ediyor, o yüzden bu tür bilgiler onlara destek sağlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl anne ve babaya bol şans mülakatta, @Serapp Hanim’in ilettiği dokümanlar önemli, Türkiye ile ilgili bağlarını kanıtlar aklınıza ne gelirse dosyada olması önemli. Gelecek sorulara (TR’de ne yaptıkları ve bağlarını sorgulanan sorular geldiğinde) cevap verirken bu evraklara atıfta bulunmaları, kolay bulacakları şekilde dosyalamaları ve sormadan ufak da olsa bu evrakları göstermeleri bilinçli bir vize başvuranı oldukları konusunda dikkat çekebilir.

Sizin göçmen bilgilerinizi sistemde görüyor olsa da konsolos, sizin permanent resident kartlarınız ve driving license - state ID kopyaları tek sayfada hepsinin ön yüz fotokopisi olacak şekilde şeffaf dosya içerisinde en üstte evrak olarak görünür şekilde olması iyi olacaktır.

Doğumu ve bebekten bahsetmek konusu konuyu uzatip kalış süresinin uzayacağı konusunda konsolosta ön yargı yaratabilir mi sizce? Sadece siz çocuklarına olan özlemlerini, diğer çocukları olan kardeşlerinizin Türkiye’de olduğu & onlarla çok sık görüştüklerini, kısa süreli ABD’de kalis yapacaklarını, planladıkları gidiş & dönüş tarihlerini söyleyerek mi ilerleseler acaba kısa ve net cevaplar vererek? Vizeyi aldıktan sonra nasıl olsa 180 güne kadar kalış süresini siz belirleyebilirsiniz. Ne kadar çok detay, o kadar çok sorgulama hissiyati oluşturabilir konsolosta bence, kişisel görüşüm.

• Merhabalar, Ankara grup mulakati icin ne kadar siklikta sisteme bakmam gerekiyor? Annem ve anneannem icin randevu bakiyorum son 2-3 gundur ama hic slot yakalayamadim.

Oneriniz varsa cok sevinirim, tesekkurler simdiden.

• @Tuana-Guven-0 Ben geceleri bakarak 1.5 yıldan 2 aya düşürdüm.

• @Serapp Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Evet iki abim var ikisi de evli ve çocukları var. Abimin iki çocuğuna okul çıkışları ailesi gelene kadar annem bakıyor zaten.

@ATS16 Benim tüm belgelerim fakat henüz green card basılıp gönderilmedi. Pasaportta ki vizeyi ve driver license göndereceğim yeterli olur sanırım. Daha yakın bir süre önce Austin'deki bir hastaneden rapor aldık tahmini doğum tarihi ile ilgili

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl Kardeşlerinizin çocukları olması büyük bir artı. Bu konu görüşmede mutlaka geçmeli.

Hastaneden aldığınız belgeyi göndermenize hiç gerek yok. Sayın @ATS16’nın söylediği gibi, bebeğinizin doğumundan bahsetmemeleri daha doğru olacak, gereksiz yere konuyu karıştırabilir. Konsolos yeni doğacak bebek nedeniyle şüphe duyabilir.

Görüşmede, sizi kısa süreliğine ziyaret etmek istediklerini ve sonrasında da diğer kardeşlerinizin çocuklarına bakmak için Türkiye’ye dönmeleri gerektiğini mutlaka vurgulasınlar.

Vize görüşmeleri genelde çok kısa sürüyor, bazen uzun uzun konuşma imkanı bile olmuyor. Bu yüzden konsolosun sorularına kısa ve net cevap vermeleri önemli. Örneğin “Neden gitmek istiyorsunuz?” diye sorulursa, “Oğlumuzu kısa süreliğine ziyaret edeceğiz, sonra torunlarımıza bakmak için dönmemiz gerekiyor” demeleri yani geri dönme zorunluluklarını belirtmeleri çok yerinde olur.

Umarım vizelerini alacaklar, bizi de bilgilendirirseniz seviniriz, bol şanslar.

• Merhaba eşim be kendim adıma Ankara’dan bize randevusu aldım. Hesabımızdaki para altın hesabında eşim üstünde. Bu sıkıntı olurmu illa tl yada dolar olmak zorunda mı

• arkadaslar daha once 3 reddim var ay sonu görüşmem var.
    sizce alabilir miyim.
    kosova, bosna hersek, Gürcistan, kibris, ingiltere, italya, japonya bu ülkelere gittim. 8 yıllık memurum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |