(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Herkese merhaba,
Ailem icin vize randevumuz Istanbula idi ancak iptal ederek Ankaradan almak istedim.
Iptal ettik, suan Ankara secenegi acilmiyor, sadece Istanbula yonlendiriyor sistem.Daha once boyle bir durum deneyimleyen oldu mu? Nasil degistirebilriiz Ankaraya?
-
@vartorian Randevu yerinizi ds 160 formunu doldururken seçtiğiniz için değiştiremiyorsunuz sanırım. Konu ile ilgili tecrübeli birisi daha detaylı açıklama yapabilir
-
merhaba turist vizesi için geçtiğimiz sene ücret yatırdık ancak başvuru yapmadık şu an o ücretin üstüne ekleme yapıp turist vizesine başvurabilir miyim
-
@Karras randevunuzu kasım ayına ya da aralık ayı başına çekebilirseniz masrafsız çözüm olur.
-
Herkese merhaba, daha önce kendim ve ailem için 2’şer kez DS160 formu doldurdum ve talihli olarakta DS260 formu doldurup tüm süreci forumun da yardımıyla tek başıma yürüttüm. Anneme turist vizesi için başvuru yapmak istiyorum fakat her şeyi denedim bi türlü DS160 formunu submit edemiyoruz. Farklı bilgisayarlardan farklı tarayıcılara hatta kardeşimle farklı kıtalaradayız ayrı ayrı hepsini denedik olmadı. En son farkettiğim fotoğraftan kaynaklı olabileceği ama formun ilk girişinde kabul edilen fotoğraf güvenlik sorularından sonra Error sebebi olabilir mi? Annem iki ayrı fotoğrafçıda fotoğraf çektirdi ve kendi fotoğrafımla karşılaştırdığımda; KB olarak düşük, parlaklığı biraz daha az ve piksel olarak da biri 591x591 diğer 633x633. Fotoğrafları forma başlarken kabul ettiği için ondan kaynaklı olabileceğini düşünmedim ama sorun bu olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim🙏
-
@Buse-Şahin ücretten sonra x bir tarihe randevu aldıysanız tarihi değiştirerek randevu planlayabilirsiniz ancak herhangi bir tarih seçmediyseniz ücretten sonra ve 1 yıl geçtiyse üzerinden yatırdığınız tutarı kullanamazsınız o tutar iadesiz iptal maalesef.
-
Merhaba,
Eski sistemde 'onay ve talimatlar' sayfasının çıktısını görüşmeye götürmemiz gerekiyordu. Yeni randevu sisteminde tam olarak böyle bir sayfa göremedik. Onun yerine 'Randevu Teyidi' sayfasını mı götürmeliyiz?
-
@mesut1905 1 yılı geçmedi ama randevu oluşturmadık hiç
-
Yeni sistemde DS numarasini degistirmenin bir yolu var midir acaba? Bir tanidigim eski sistemde basvuru yapmis sonrasinda duzeltirim diye. Ama simdi secenek cikmiyor
-
3 Kasım'da Ankara'da turist vizesi randevum vardı ve ret aldım. Burada benim yaptığımı düşündüğüm hatayı ileride yapan olursa diye yazmak istedim. Bu arada elbette ret almamın sebebi bahsedeceğim konu mu bilmiyorum ama görüşmede çok fazla o konunun üzerinde durdukları için ben öyle olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle @shinriyeon yeni sistemde ds numarasını güncelleyemiyorsunuz. Sistem üzerinde bulunan talepler bölümüne yeni ds 160 formumu yükleyip bir talep oluşturdum ama randevunuzu iptal edip yeni ds numaranız ile yeni randevu alabilirsiniz gibi bir cevap verdiler. Ben de görüşmeye hem eski hem de yeni ds formumu götürdüm. Daha merhaba nasılsınız dedikten sonra hemen yeni bir ds formum olduğunu söyledim. Neden değiştirdiğimi sordu görevli, ben de ona bir seneden uzunca bir süre önce randevuyu oluşturduğumu ve bu süre zarfında işimin değiştiğini bunun major bir değişiklik olduğunu düşündüğüm için de yeni bir form oluşturduğumu söyledim. Tamam deyip, yeni formu istedi ve 1 dakikalık bilgisayarda 1-2 işlem yaptıktan sonra mülakata başladık.
Benim daha önce bir Schengen, bir de Birleşik Krallık vizem bulunuyordu. Bütün vizelerimde herhangi bir ihlal yapmadan gezilerimi gerçekleştirdim. Hayatımda ilk kez bir vizeden ret aldım. :)
Hem 2 kere Birleşik Krallık damgasının olması, hem 3 farklı Avrupa (schengen) ülkesine ziyaretim, vizesiz Balkan ülkesi ziyaretlerim olduğu, banka hesabımda yeterli olabileceklerini düşündüğüm bir miktar para olması ve Türkiye'de kurulu kendime ait bir şirket olması sebebiyle aslında vizeyi alabileceğimi düşünüyordum.
Vize memuru klasik olarak daha önce hiç ABD'ye gittin mi, nerede kalacaksın, kaç gün kalacaksın gibi soruları sordu. Sonra şirketimle alakalı spesifik sorular sormaya başladı, kaç kişi çalıştırıyorsun, hangi alanlarda hizmet veriyorsun gibi. Ben buraya kadar görüşmenin iyi gittiğini düşünüyordum.
Ta ki, benim yine ülkeye dönüş için kendimce bir olgu olarak gördüğüm ailemin vize başvurusu yapmamasına kadar. Evliyim ve 5 yaşında bir çocuğum var. Eşim ve çocuğumun neden vizeye başvurmadığını söylediğinde çocuğumun 5 yaşında olduğunu, bu sene İngiltere'ye giderken bile (ki 4 saatlik bir uçuş) çok zorluk çektiğimizi ve eşimin Amerika'ya oğlum bu kadar ufakken gelmek istemediğini söyledim. Buraya kadar bana hiç diğer gittiğim ülkeleri sormadığını ve görüşmenin artık yavaş yavaş bittiğini hissettiğim için, daha önce İspanya ve Almanya'ya da tek başıma gittiğimi, tek başıma tatil yapmanın da ayrı bir keyfi olduğundan bahsettim.
Fakat anladığım kadarıyla ben "çocuğum ve eşim burada ülkeye geri dönmek için daha büyük nasıl bir motivasyon olabilir" diye düşünürken, mülakatı yapan kişi "kendisi gidecek zorluğu çekecek sonra çocuğunu alacak" diye düşündü. Çünkü dediğim gibi hiçbir şekilde ne gezdiğim ülkeleri, ne maddi durumumu hiçbir şey sormadı. En son sorusu "Gezmek istediğin bu güzel yerleri oğlun da görsün istemez misin?" oldu ben de ona cevap olarak biraz daha büyüdüğü zaman onunla da mutlaka Amerika'yı gezmek istediğimi söyledim. O sırada üzgünüm dedi ve pasaportu uzattı. Hani bir tabir var ya; yemin edebilirim ama ispatlayamam diye, o an mülakatçının içinden "2 sene sonra beraber başvurursunuz o zaman" dediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam. :)
İşin ironik tarafı ise benden önce aynı mülakatçıyla görüşme yapan bir kadın arkadaşımız vardı ve durumumuz birebir aynı idi. O da evli, eşi başvurmuyor ve çocuğu küçük diye götürmek istemiyor. O arkadaşa 5 dakika içinde vizeyi verse de bana ret verdi. Benim çıkarırım evli erkeklerin tek başına gitmelerine sıcak bakmıyorlar.
-
@Aydın-0 geçmiş olsun bence ret sebebinde ki analiziniz doğru bir zaman sonra tekrar ailecek başvurmayı deneyebilirsiniz
-
@Buse-Şahin öyleyse önceki ödeme tutarını yeni sisteme çekerek kullanabilirsiniz sorun yaşarsanız yeni sistemin konu başlığını inceleyin eski sistemde ki ödemeyi yeni sisteme aktarma detayları mevcut
-
@Aydın-0 bire bir aynısını ben yaşadım
-
Arkadaşlar selam bana gelen mailde bilgilerimi girip doldurdum ücreti ödedim ama şimdi böyle bi hata veriyor ne yapmam gerekiyor
You have entered an invalid AWB and are not able to proceed with this transaction. -
Belki randevusunu öne çekmek isteyen olursa diye yazmak istedim, İstanbul için Ocak(2026) ayından itibaren neredeyse her ay, en az birkaç gün olmak üzere çok fazla müsaitlik görünüyor, bilginize.
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba, ABD B1/B2 aile başvurumuzla ilgili bir konuda danışmak istiyorum.
Biz üç kişi olarak (annem, kardeşim ve ben) aile randevusu aldık.
Hepimizin DS-160 formu ve MRV ödemesi ayrı yapıldı.
Kardeşimin (17 yaşında) pasaportunun seyahat edeceğimizi düşündüğümüz tarihe göre 6 aydan daha az süresi kalıyor.
Sormak istediğim birkaç nokta var:
Pasaport süresi 6 aydan az kalan bir başvuru sahibi pasaportunu yenilemeden mülakata girerse sorun yaşar mı?
Konsolosluk bu durumda “vizeyi verir ama yeni pasaportla gel” mi der, yoksa başvuruyu riskli bulup reddeder mi?
Bu durumda kardeşimin pasaportunu yenilemek zorunda mıyız, yoksa mevcut pasaportla devam etmek mümkün mü? cevaplarsanız çok sevinirim. -
Benim daha önce vizem vardı eşim ve kardeşi yeni görüşmeye gittiler. normalde başvuruları ayrı yapmışlardı ama görüşme randevusu aynı gündü. İçeri girince kardeş olduklarını söylemişler ve görüşmeye beraber almışlar. Çok kısa klasik sorular sorulmuş. sadece turistik gezi ve alışveriş amacıyla gideceğimizi söylemişler. Vize onaylanmış. DS-160 formundaki seyahat planına çok takılmıyorlar güncel planınız daha önemli onlar için kalma gün sayısı vs. ve nereye gideceğiniz.
-
Yeni sistemde değişiklik hakkımız 5 ile sınırlandırılmış, bu gün 5. kez öne çekme yaptıktan sonra, tekrar değiştirme yapamayacağım, yapmak istediğimde yeniden ücret ödemesi yapmam gerektiğine dair uyarı aldım.
-
Herkese selam arkadaşlar dün annem ve babam için randevumuzu aldık Ankara'dan ve şuan müsait randevular var aralık ayı için bilginiz olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum