Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

Başvurular için tüm hazırlıklar tamam.

1. Fotoğraf ✅
    2. Pasaport ✅
    3. Yurt dışına açık sanal kredi kartı ✅
    4. Zemzem ✅
    5. Acve hurması (medine'den geldi) ✅
    6. Anne ve Baba duası ✅

• @T-C-Kubilay-Dikici

4-5 konusunda ben de hazrılık yapmalıyım Kubilay 🙂

• Yine başvurular açılmamış gibi bir gün. 😃

• Bir çok kişi başvuru için keşke ücret yüksek olsa demiş. Arkadaşlar bu bir çeşitlilik vizesi. İnsanların gücü olmayabilir. Bunu savunanlar yarın biz bu çeşitliliği sadece golden kart ile sağlıyoruz 5M$ ı olan gelsin dersele ne yapacak? 1$ ücretin amacı otomatik başvuruları, sahte başvuruları engellemek. Pasaport ise giden kazanan herkesin zaten sahip olması gerekecek bir şey olduğundan bence zorunlu olması mantıklı.

• ⭐⭐

@Ozden-0 Bazen açılmamasına üzülmüyorum her hâlükârda mayıs da açıklanacağı için başvurudan sonra geri sayımı beklemekte zor oluyor 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici olsun açılsın da beklemesi de keyifli oluyor 😃

• Daha önce paylaşılan https://www.govinfo.gov/ web sitesine ait pdf ile ilgili pasaport konusundaki içerikler bu şekilde;

bağlantı metni

1-“Under this proposed rule, the Department would amend 22 CFR 42.33(b)(1) regarding the information required on DV entry forms to require the petitioner to include the unique serial or issuance number associated with the petitioner’s valid, unexpired passport (as defined in both INA section 101(a)(30) and 22 CFR 42.64(a)), the name on the passport, the country or authority of passport issuance, and the passport expiration date, as well as a scanned version of the passport’s biographic and signature page(s).”
    GovInfo

1-Türkçe çeviri:
    Bu önerilen düzenleme kapsamında, 22 CFR 42.33(b)(1) hükmü değiştirilecek ve DV başvuru formlarında başvuranın geçerli, süresi dolmamış bir pasaportla ilgili olarak aşağıdaki bilgileri vermesi zorunlu hale gelecektir: pasaportun benzersiz seri ya da veriliş numarası (Immigration and Nationality Act (INA) 101(a)(30) ve 22 CFR 42.64(a) tarafından tanımlandığı biçimiyle), pasaport üzerindeki ad, pasaportun verildiği ülke ya da yetkili otorite, pasaportun geçerlilik süresi (bitiş tarihi) ve ayrıca pasaportun biyografik ve imza sayfasının/­sayfalarının taranmış bir versiyonunun yüklenmesi.

2-“There would be three exceptions to the passport requirement: (1) The petitioner is stateless. (2) The petitioner is a national of a Communist-controlled country and unable to obtain a passport from the government of the Communist-controlled country. (3) The petitioner is the beneficiary of an individual waiver approved by the Secretary of Homeland Security and the Secretary of State. A petitioner must indicate that he or she falls into one of these three circumstances on the electronic entry form instead of providing information from their valid, unexpired passport.”
    GovInfo

2-Türkçe çeviri:
    Pasaport şartına ilişkin üç istisna öngörülmektedir:

Başvuran vatansız ise (stateless).

Başvuran bir komünist kontrolündeki ülkenin vatandaşı ve o ülkenin hükümetinden pasaport alma imkânı yoktur.

Başvuran için bir bireysel muafiyet (waiver) belirlenmiş ve bu muafiyet hem İç Güvenlik Bakanı (Secretary of Homeland Security) hem de Dışişleri Bakanı (Secretary of State) tarafından onaylanmıştır.
    Başvuran, elektronik başvuru formunda bu üç durumdan birine sahip olduğunu belirtmek zorundadır; bu durumda geçerli ve süresi dolmamış pasaportundan bilgi sunmak yerine bu istisnadan faydalanabilir.

3-“Petitioners would be advised to keep a scanned copy or photocopy of the passport they use to apply for the DV Program and may be denied if they are unable to produce sufficient proof that the passport number on their application was their valid passport at the time of application.”
    GovInfo

3-Türkçe çeviri:
    Başvuru sahiplerine, DV Programı’na başvurdukları pasaportun bir taranmış kopyasını ya da fotokopisini saklamaları önerilecektir ve başvuru formundaki pasaport numarasının başvuru anında geçerli pasaportlarına ait olduğuna yeterli kanıt sunamazlarsa başvuruları reddedilebilir.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

Ciddi ciddi pasif gelir şart oldu. Asgari ücretin 2 katı kadar pasif gelir yapmanın yolunu bulmak gerek yoksa gidişat kötü emeklilik konusunda

• @AhmetGS17 Instagram da greencardforum diye sayfada da açıklamalar var bende bu sabah gördüm ama bende dv lottery sayfası açılmıyor hala

• ⭐⭐

@Atlantis00 Hocam eşimde bende bunun için mücadele ediyoruz robot gibiyiz sabah evden 8de çıkıyoruz akşam 9 10 artık iş durumuna göre geliyoruz bazen çok yorucu oluyor ama hiç bir şeyden kısmıyoruz sadece fuzuli harcamalardan kaçınıyoruz bu sayede sağlam adımlarla ilerliyoruz 31 yaşındayım tecrübeye dayanarak şunu söylüyorum eşim eğer beni firenlemeseydi yada eşim fuzuli harcamalar yapan bir bayan olsaydı şuan bu geldiğim konuma asla gelemezdim iyi bir iş kadar önemlidir iyi bir eş

• ⭐⭐

@Ozden-0 sabırsız biriyim birde açıklanma tarihi çok kötü mayısda açıklanıyor tatil planı yapıyorum kış boyunca rezervasyon yapıp yapmama arasında gidip geliyorum çok ufak bir şans için kararlarımızı etkilemesine izin vermemiz lazım ama teoride evet pratikte olmuyor o ufak şansa her birimiz büyük umutlar ve hayaller sığdırıyoruz bu da ister istemez kararlarımızı ertelememize neden oluyor.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@T-C-Kubilay-Dikici Bu yaşlarda problem yok fakat insan belirli bir yaştan sonra artık bütün zamanını hayatını yaşamak için harcamak ister. Dediğiniz gibi çalışma saatlerimiz çok uzun. Bununda bir sonu yok maalesef. İnşallah en kısa zamanda afiyetle hayalini kurduğumuz pasif gelire kavuşuruz.

• @T-C-Kubilay-Dikici Ben de sabırsız biriyim zaten o yüzden diyorum ya bir an önce açılsın bari başvuralım yani başvurma konusunda da sabırsızım 😃 Başvurduktan sonra da geri sayım sayacına gidip gelip bakması kalacak tabi. 🙂

• ⭐⭐

@Atlantis00 Rabim hakkımızda hayırlısı neyse onu eylesin hayırsızsa da hayırlı eylesin

• ⭐⭐

@Ozden-0 ben bu başvurumu son güne bırakacağım 🙂 dv24 de bir arkadaşıma son gün başvuru yaptım çıktı dv25 de arkadaşım son gün başvurdu başka bir arkadaşım kazandı dv26da bir kaçç kazananla konuştum son gün dedi 🙂 bu sefer bende son gün yapacam

• @T-C-Kubilay-Dikici Ay o neymiş öyle 😃 valla ben ilk gün aç gibi başvurdum google chrome çöktü diye alternatiften başvurdum bi de, çıkmadı, evet. 😃

• ⭐⭐

@Ozden-0 Bir yerde okumuştum dv19 olması lazım tam emin değilim pasaport zorunluluğunun geldiği sene başvurularda %60 oranında bir düşüş olmuştu bu senede çıkmazsa zaten daha da heyecan kalmaz bende 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici Şu 1 dolar mevzusu+pasaport+bazı ülke katılımlarının engellenmesi derken bu sene güzel bir sene olacak, dediğin gibi bu sene de olmazsa hocam ben de yıkılırım heves olarak. Dur bakalım şimdiden negatifi çağırmayalım, açılsın bi hele. 🙂

• ⭐⭐

@Ozden-0 Bu senede çıkmazsa motoru satacağım yaşı geçip gidiyor km sürekli biniyor üzerine de ekleyip bir ev alıp kiraya vereceğim sonra faizsiz finans kuruluşlarına yazılım amerikaya gidemiyoruz ama BMW K 1600 GRAND AMERICA alacağım 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici hocam seninle geçen sene de konusuyorduk gerci ama iş olarak meslegin aklımdan cıkmıs af ola, remote seceneğin varsa ev lıp kiraya verdikten sonra pasif gelirle D7 portekiz vizesi de düsünebilirsin. Hedef yurtdısında yasamaksa, hedef illa Amerika hayali ise tabi bir sey diyemem. :)) ben Honda'dan devam aynısını sabah düsündüm km ilerliyor ama şu an daha bir planım yok, seneye mayısta bakacağız durumlara göre 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |