DV2027 Sohbet Odası
-
Pasaport konusunda da kamuoyu görüşü alındı. 26 Eylül'de son buldu. Takribi 30 ile 60 gün arasında yasalaşabilir. Şuanda 58. gündeyiz. Kapanma ve diğer sorunlar sebebiyle zaten belirli bir süre kazanımı sağlandı. Kamuoyu görüşlerini teker teker okudum. Olumsuz yorumların büyük bir çoğunluğu Afrika ve güney amerika ülkelerinden gelmiş. Pasaport ücretinin kendi ülkelerinde pahalı olmasından dert yanmışlar bürokrasi engellerinden bahsetmişler. Yarın bu yorumu yapan kişilere Greencard çıktığında pasaport dahi çıkaracak durumda olmayanlar senin benim hakkıma girecekler. Hadi pasaportu çıkardı diyelim 3-5 bin dolar zor bela buluyor sonra Amerika'da evsiz kalıp devlete yük oluyor yada çok düşük ücretlerle herhangi bir güvencesi olmadan çalışarak ekonomik dengeyi bozuyor. Kendimizden pay biçelim. Suriye'lilerin gelmesi sebebiyle çoğu sektör sigortasız asgari ücretin altında hatta yaşı bile dolmamış kaçak işçilerle doldu. Bu gün suriyeliler memleketlerine dönerken yerlerini afganlar doldurdu. Bir Amerika vatandaşı olduğunuzu düşünün ve devamlı yurt dışından ülkenize ekonomik durumu çok kötü olan bu sebeple hemen tutunayım derdine düşüp kendini idare etmek amacıyla bulabildikleri her işte çalışıp çoğu zaman asgari ücretin altında sistemin dengesini bozan binlerce insanın geldiğini düşünün. İşverenlerde nasıl olsa işçiyi her türlü bulurum diyerek aynı ülkemizde asgari ücretin altında çalışanlar gibi saatlik ücreti 40-50 dolarlık işi 15-20 dolara çalışarak ücret dengesizliği oluşmasına sebep oluyor. Düşük ücret düşük hayat standartları ve işin sonunda ise kötü yollara girme eğilimleri artıyor. Ben her ne kadar Trump'ın bazı yaptığı işleri sevmesem de bu konuda ülkesini korumaya çalışmasını çok iyi anlıyorum. Amerika Göçmenler ülkesi doğru ancak öyle bir genel kanı var ki göçmen ülkesi ise beni de almak zorundalar denilmeye başlanmış. Sen oraya gidip bakıma muhtaç hale geleceksen devlet yardımları peşine düşeceksen seni niye alıp beslesin? Ben pasaport dahil tüm katı kuralları anlattığım konular sebebiyle destekliyorum. Bunun hem ekonomik hem de sosyolojik Amerika'ya bir çok kötü denilebilecek etkisi mevcut. Zaten Biden dönemi göçmenlik konusunda tam bir felaketle sonuçlandı. Ülkeye hırsız arsız ne kadar kişi varsa sınırdan kontrolsüz bir şekilde geçti. Daha üzerinden çok fazla geçmemesine rağmen çok fazla adli olay gerçekleşti. Çevremizde bile Türkiye'de suç işleyip Amerika'ya kaçak yollarla giren bir çok Türk var. Loto dahil tüm süreçlerin sertleşmesi taraftarıyım ülkemizde de bunları görmek dileğiyle.
-
@Onur-Kürekçi dostum ciddi olarak başvuru yapan ve Amerika hayali kuran tüm dostlara çıksın.😂
-
Sabıka kaydında istese onada razıyız.
-
şimdi greencard ta eğer adalet arıyorsak şuan 1 doların bile ödenmemesi gerekiyor hatta pasaport şartı bile olmaması gerekiyor(eğer gelecekse tabii) çünkü bazı bölgelerde özellikle afrika, bazı asya ve güney amerika ülkelerinde 1 dolar onların gerçekten işlerine yarıyabilir özellikle passaport gelineceği konuşulan bu dönemde bu insanlar bir de passaport parası verecek. Hadi bunların hepsini esgeçtim bu insanlar gerçekten de kendilerini zorlayarak bu çekilişe başvursa ve kazansa nasıl 10k doları bir araya getirip gc alacak? onun için bence bu 1 dolar bile değil 50-100 dolara bandında olmalıydı ki gerçekten de çıksa dahi gidebilecek insanlara çıkardı gc. Türkiye nezninde konuşacak olursak 100 dolar gibi bir başvuru ücreti olsaydı eğer zaten gerçekten de şansını denemek isteyen, kazandığı zaman da parayı toparlayabilecek kişi başvururdu. Yani şuna geliyorum çekilişi aslında çok isteyene göre değil de çok isteyip maddi durumu da elveren ama yüksek başvuru ücreti yüzünden de vazgeçmeyen insanlara göre ayarlanmalıydı ki o range de bana göre 50 ila 100 dolar arası olurdu(ve tabii ki pasaport şartı)
-
@Mylife abi forumda dikkat ettiğim kadarıyla uzun yıllardır başvuru yapanlarda hep bi bazı yıllarda pas geçme var sanıyorum ki moral bozukluğundan, ama sendeki bu istikrar takdire şayan. İmzanı görünce bende direkt senin için dua ettim. İnşallah bu sene gönlünce olur.
-
Dv lottery sitesi açılmıyor bakım yapılıyor sanırım
-
@overlokmakinesi Açılmasada açılmasada başvurular açık değil ki :D Şuan bir güncelleme var sanırım sitede ve onu düzenliyorlar. Açıldığında zaten minimum 1 ay başvurma süreniz olacak geç kalmazsınız :D
-
Başvurular için tüm hazırlıklar tamam.
- Fotoğraf ✅
- Pasaport ✅
- Yurt dışına açık sanal kredi kartı ✅
- Zemzem ✅
- Acve hurması (medine'den geldi) ✅
- Anne ve Baba duası ✅
-
@T-C-Kubilay-Dikici
4-5 konusunda ben de hazrılık yapmalıyım Kubilay :)
-
Yine başvurular açılmamış gibi bir gün. :grinning_face_with_big_eyes:
-
Bir çok kişi başvuru için keşke ücret yüksek olsa demiş. Arkadaşlar bu bir çeşitlilik vizesi. İnsanların gücü olmayabilir. Bunu savunanlar yarın biz bu çeşitliliği sadece golden kart ile sağlıyoruz 5M$ ı olan gelsin dersele ne yapacak? 1$ ücretin amacı otomatik başvuruları, sahte başvuruları engellemek. Pasaport ise giden kazanan herkesin zaten sahip olması gerekecek bir şey olduğundan bence zorunlu olması mantıklı.
-
@Ozden-0 Bazen açılmamasına üzülmüyorum her hâlükârda mayıs da açıklanacağı için başvurudan sonra geri sayımı beklemekte zor oluyor :)
-
@T-C-Kubilay-Dikici olsun açılsın da beklemesi de keyifli oluyor :D
-
Daha önce paylaşılan https://www.govinfo.gov/ web sitesine ait pdf ile ilgili pasaport konusundaki içerikler bu şekilde;
1-“Under this proposed rule, the Department would amend 22 CFR 42.33(b)(1) regarding the information required on DV entry forms to require the petitioner to include the unique serial or issuance number associated with the petitioner’s valid, unexpired passport (as defined in both INA section 101(a)(30) and 22 CFR 42.64(a)), the name on the passport, the country or authority of passport issuance, and the passport expiration date, as well as a scanned version of the passport’s biographic and signature page(s).”
GovInfo1-Türkçe çeviri:
Bu önerilen düzenleme kapsamında, 22 CFR 42.33(b)(1) hükmü değiştirilecek ve DV başvuru formlarında başvuranın geçerli, süresi dolmamış bir pasaportla ilgili olarak aşağıdaki bilgileri vermesi zorunlu hale gelecektir: pasaportun benzersiz seri ya da veriliş numarası (Immigration and Nationality Act (INA) 101(a)(30) ve 22 CFR 42.64(a) tarafından tanımlandığı biçimiyle), pasaport üzerindeki ad, pasaportun verildiği ülke ya da yetkili otorite, pasaportun geçerlilik süresi (bitiş tarihi) ve ayrıca pasaportun biyografik ve imza sayfasının/sayfalarının taranmış bir versiyonunun yüklenmesi.2-“There would be three exceptions to the passport requirement: (1) The petitioner is stateless. (2) The petitioner is a national of a Communist-controlled country and unable to obtain a passport from the government of the Communist-controlled country. (3) The petitioner is the beneficiary of an individual waiver approved by the Secretary of Homeland Security and the Secretary of State. A petitioner must indicate that he or she falls into one of these three circumstances on the electronic entry form instead of providing information from their valid, unexpired passport.”
GovInfo2-Türkçe çeviri:
Pasaport şartına ilişkin üç istisna öngörülmektedir:Başvuran vatansız ise (stateless).
Başvuran bir komünist kontrolündeki ülkenin vatandaşı ve o ülkenin hükümetinden pasaport alma imkânı yoktur.
Başvuran için bir bireysel muafiyet (waiver) belirlenmiş ve bu muafiyet hem İç Güvenlik Bakanı (Secretary of Homeland Security) hem de Dışişleri Bakanı (Secretary of State) tarafından onaylanmıştır.
Başvuran, elektronik başvuru formunda bu üç durumdan birine sahip olduğunu belirtmek zorundadır; bu durumda geçerli ve süresi dolmamış pasaportundan bilgi sunmak yerine bu istisnadan faydalanabilir.3-“Petitioners would be advised to keep a scanned copy or photocopy of the passport they use to apply for the DV Program and may be denied if they are unable to produce sufficient proof that the passport number on their application was their valid passport at the time of application.”
GovInfo3-Türkçe çeviri:
Başvuru sahiplerine, DV Programı’na başvurdukları pasaportun bir taranmış kopyasını ya da fotokopisini saklamaları önerilecektir ve başvuru formundaki pasaport numarasının başvuru anında geçerli pasaportlarına ait olduğuna yeterli kanıt sunamazlarsa başvuruları reddedilebilir. -
-
@AhmetGS17 Instagram da greencardforum diye sayfada da açıklamalar var bende bu sabah gördüm ama bende dv lottery sayfası açılmıyor hala
-
@Atlantis00 Hocam eşimde bende bunun için mücadele ediyoruz robot gibiyiz sabah evden 8de çıkıyoruz akşam 9 10 artık iş durumuna göre geliyoruz bazen çok yorucu oluyor ama hiç bir şeyden kısmıyoruz sadece fuzuli harcamalardan kaçınıyoruz bu sayede sağlam adımlarla ilerliyoruz 31 yaşındayım tecrübeye dayanarak şunu söylüyorum eşim eğer beni firenlemeseydi yada eşim fuzuli harcamalar yapan bir bayan olsaydı şuan bu geldiğim konuma asla gelemezdim iyi bir iş kadar önemlidir iyi bir eş
-
@Ozden-0 sabırsız biriyim birde açıklanma tarihi çok kötü mayısda açıklanıyor tatil planı yapıyorum kış boyunca rezervasyon yapıp yapmama arasında gidip geliyorum çok ufak bir şans için kararlarımızı etkilemesine izin vermemiz lazım ama teoride evet pratikte olmuyor o ufak şansa her birimiz büyük umutlar ve hayaller sığdırıyoruz bu da ister istemez kararlarımızı ertelememize neden oluyor.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Bu yaşlarda problem yok fakat insan belirli bir yaştan sonra artık bütün zamanını hayatını yaşamak için harcamak ister. Dediğiniz gibi çalışma saatlerimiz çok uzun. Bununda bir sonu yok maalesef. İnşallah en kısa zamanda afiyetle hayalini kurduğumuz pasif gelire kavuşuruz.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Ben de sabırsız biriyim zaten o yüzden diyorum ya bir an önce açılsın bari başvuralım yani başvurma konusunda da sabırsızım :D Başvurduktan sonra da geri sayım sayacına gidip gelip bakması kalacak tabi. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum