-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Başvurular için tüm hazırlıklar tamam.
- Fotoğraf

- Pasaport

- Yurt dışına açık sanal kredi kartı

- Zemzem

- Acve hurması (medine'den geldi)

- Anne ve Baba duası

- Fotoğraf
-
4-5 konusunda ben de hazrılık yapmalıyım Kubilay

-
Yine başvurular açılmamış gibi bir gün.

-
Bir çok kişi başvuru için keşke ücret yüksek olsa demiş. Arkadaşlar bu bir çeşitlilik vizesi. İnsanların gücü olmayabilir. Bunu savunanlar yarın biz bu çeşitliliği sadece golden kart ile sağlıyoruz 5M$ ı olan gelsin dersele ne yapacak? 1$ ücretin amacı otomatik başvuruları, sahte başvuruları engellemek. Pasaport ise giden kazanan herkesin zaten sahip olması gerekecek bir şey olduğundan bence zorunlu olması mantıklı.
-
@Ozden-0 Bazen açılmamasına üzülmüyorum her hâlükârda mayıs da açıklanacağı için başvurudan sonra geri sayımı beklemekte zor oluyor

-
@T-C-Kubilay-Dikici olsun açılsın da beklemesi de keyifli oluyor

-
Daha önce paylaşılan https://www.govinfo.gov/ web sitesine ait pdf ile ilgili pasaport konusundaki içerikler bu şekilde;
1-“Under this proposed rule, the Department would amend 22 CFR 42.33(b)(1) regarding the information required on DV entry forms to require the petitioner to include the unique serial or issuance number associated with the petitioner’s valid, unexpired passport (as defined in both INA section 101(a)(30) and 22 CFR 42.64(a)), the name on the passport, the country or authority of passport issuance, and the passport expiration date, as well as a scanned version of the passport’s biographic and signature page(s).”
GovInfo1-Türkçe çeviri:
Bu önerilen düzenleme kapsamında, 22 CFR 42.33(b)(1) hükmü değiştirilecek ve DV başvuru formlarında başvuranın geçerli, süresi dolmamış bir pasaportla ilgili olarak aşağıdaki bilgileri vermesi zorunlu hale gelecektir: pasaportun benzersiz seri ya da veriliş numarası (Immigration and Nationality Act (INA) 101(a)(30) ve 22 CFR 42.64(a) tarafından tanımlandığı biçimiyle), pasaport üzerindeki ad, pasaportun verildiği ülke ya da yetkili otorite, pasaportun geçerlilik süresi (bitiş tarihi) ve ayrıca pasaportun biyografik ve imza sayfasının/sayfalarının taranmış bir versiyonunun yüklenmesi.2-“There would be three exceptions to the passport requirement: (1) The petitioner is stateless. (2) The petitioner is a national of a Communist-controlled country and unable to obtain a passport from the government of the Communist-controlled country. (3) The petitioner is the beneficiary of an individual waiver approved by the Secretary of Homeland Security and the Secretary of State. A petitioner must indicate that he or she falls into one of these three circumstances on the electronic entry form instead of providing information from their valid, unexpired passport.”
GovInfo2-Türkçe çeviri:
Pasaport şartına ilişkin üç istisna öngörülmektedir:Başvuran vatansız ise (stateless).
Başvuran bir komünist kontrolündeki ülkenin vatandaşı ve o ülkenin hükümetinden pasaport alma imkânı yoktur.
Başvuran için bir bireysel muafiyet (waiver) belirlenmiş ve bu muafiyet hem İç Güvenlik Bakanı (Secretary of Homeland Security) hem de Dışişleri Bakanı (Secretary of State) tarafından onaylanmıştır.
Başvuran, elektronik başvuru formunda bu üç durumdan birine sahip olduğunu belirtmek zorundadır; bu durumda geçerli ve süresi dolmamış pasaportundan bilgi sunmak yerine bu istisnadan faydalanabilir.3-“Petitioners would be advised to keep a scanned copy or photocopy of the passport they use to apply for the DV Program and may be denied if they are unable to produce sufficient proof that the passport number on their application was their valid passport at the time of application.”
GovInfo3-Türkçe çeviri:
Başvuru sahiplerine, DV Programı’na başvurdukları pasaportun bir taranmış kopyasını ya da fotokopisini saklamaları önerilecektir ve başvuru formundaki pasaport numarasının başvuru anında geçerli pasaportlarına ait olduğuna yeterli kanıt sunamazlarsa başvuruları reddedilebilir. -
Ciddi ciddi pasif gelir şart oldu. Asgari ücretin 2 katı kadar pasif gelir yapmanın yolunu bulmak gerek yoksa gidişat kötü emeklilik konusunda -
@AhmetGS17 Instagram da greencardforum diye sayfada da açıklamalar var bende bu sabah gördüm ama bende dv lottery sayfası açılmıyor hala
-
@Atlantis00 Hocam eşimde bende bunun için mücadele ediyoruz robot gibiyiz sabah evden 8de çıkıyoruz akşam 9 10 artık iş durumuna göre geliyoruz bazen çok yorucu oluyor ama hiç bir şeyden kısmıyoruz sadece fuzuli harcamalardan kaçınıyoruz bu sayede sağlam adımlarla ilerliyoruz 31 yaşındayım tecrübeye dayanarak şunu söylüyorum eşim eğer beni firenlemeseydi yada eşim fuzuli harcamalar yapan bir bayan olsaydı şuan bu geldiğim konuma asla gelemezdim iyi bir iş kadar önemlidir iyi bir eş
-
@Ozden-0 sabırsız biriyim birde açıklanma tarihi çok kötü mayısda açıklanıyor tatil planı yapıyorum kış boyunca rezervasyon yapıp yapmama arasında gidip geliyorum çok ufak bir şans için kararlarımızı etkilemesine izin vermemiz lazım ama teoride evet pratikte olmuyor o ufak şansa her birimiz büyük umutlar ve hayaller sığdırıyoruz bu da ister istemez kararlarımızı ertelememize neden oluyor.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Bu yaşlarda problem yok fakat insan belirli bir yaştan sonra artık bütün zamanını hayatını yaşamak için harcamak ister. Dediğiniz gibi çalışma saatlerimiz çok uzun. Bununda bir sonu yok maalesef. İnşallah en kısa zamanda afiyetle hayalini kurduğumuz pasif gelire kavuşuruz.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Ben de sabırsız biriyim zaten o yüzden diyorum ya bir an önce açılsın bari başvuralım yani başvurma konusunda da sabırsızım
Başvurduktan sonra da geri sayım sayacına gidip gelip bakması kalacak tabi. 
-
@Atlantis00 Rabim hakkımızda hayırlısı neyse onu eylesin hayırsızsa da hayırlı eylesin
-
@Ozden-0 ben bu başvurumu son güne bırakacağım
dv24 de bir arkadaşıma son gün başvuru yaptım çıktı dv25 de arkadaşım son gün başvurdu başka bir arkadaşım kazandı dv26da bir kaçç kazananla konuştum son gün dedi
bu sefer bende son gün yapacam -
@T-C-Kubilay-Dikici Ay o neymiş öyle
valla ben ilk gün aç gibi başvurdum google chrome çöktü diye alternatiften başvurdum bi de, çıkmadı, evet. 
-
@Ozden-0 Bir yerde okumuştum dv19 olması lazım tam emin değilim pasaport zorunluluğunun geldiği sene başvurularda %60 oranında bir düşüş olmuştu bu senede çıkmazsa zaten daha da heyecan kalmaz bende

-
@T-C-Kubilay-Dikici Şu 1 dolar mevzusu+pasaport+bazı ülke katılımlarının engellenmesi derken bu sene güzel bir sene olacak, dediğin gibi bu sene de olmazsa hocam ben de yıkılırım heves olarak. Dur bakalım şimdiden negatifi çağırmayalım, açılsın bi hele.

-
@Ozden-0 Bu senede çıkmazsa motoru satacağım yaşı geçip gidiyor km sürekli biniyor üzerine de ekleyip bir ev alıp kiraya vereceğim sonra faizsiz finans kuruluşlarına yazılım amerikaya gidemiyoruz ama BMW K 1600 GRAND AMERICA alacağım

-
@T-C-Kubilay-Dikici hocam seninle geçen sene de konusuyorduk gerci ama iş olarak meslegin aklımdan cıkmıs af ola, remote seceneğin varsa ev lıp kiraya verdikten sonra pasif gelirle D7 portekiz vizesi de düsünebilirsin. Hedef yurtdısında yasamaksa, hedef illa Amerika hayali ise tabi bir sey diyemem. :)) ben Honda'dan devam aynısını sabah düsündüm km ilerliyor ama şu an daha bir planım yok, seneye mayısta bakacağız durumlara göre

Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k