Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar , şöyle bi numara aradı 0212 702 0934 greencard çekilişi için arıyorum dedi musait olmadığımı daha sonra tekrar arar mısınız dedim. Trip atar gibi kapattı telefonu .Pek guvenemedim muhtemelen konuşma sonunda ücret isteyeceklerdi. Aranızda bu numaradan aranan var mı ?

  • ⭐⭐

    @tolunays Dolandirici olduklari asikar. Green card islemleri icin kimse size ulasmaz. Google da bu numara icin ufak bir arama yaparsaniz, diger insanlarin bu numara icin yapmis oldugu yorumlari (Bkz.) okuyabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolunays GC için aradılar içinde söyledi:

    Selamlar , şöyle bi numara aradı 0212 702 0934 greencard çekilişi için arıyorum dedi musait olmadığımı daha sonra tekrar arar mısınız dedim. Trip atar gibi kapattı telefonu .Pek guvenemedim muhtemelen konuşma sonunda ücret isteyeceklerdi. Aranızda bu numaradan aranan var mı ?

    Evet, zaten bir araci firmanin numarasina hit ediyor, google'da arayinca.

    Green card cekilisine basvuru sirasinda, oncesinde veya sonrasinda bir telefon aramasi gerceklesmiyor. O nedenle bu tur arama aldiginiz butun numaralarin sahtekar, dolandirici veya kotu niyetli oldugunu dusunebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu aralar herkesi arayan diger bir numara da +1 917 512 4979 (9175124979) diye New York'tan bir numara. Green Card nedeniyle aradiklarini soyleyen herkes sizin ozel oldugunuzu, secilmis oldugunuzu, en yakin zamanda para odemenizi yoksa sansinizi kaciracaginizi vs. iddia edecekler...
    Bu tur numaralara inanmamalisiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1455/dv2020-bekleme-odası/673

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1455/dv2020-bekleme-odası/1931

    alt metni


  • @edelweiss o sitede ki yorumları okudum . Güvenilir hissi vermeye çalışmışlar . Sanki dolandiricilar kendi kendine yorum yapmışlar 🙂


  • @crazycells Green Card için arayan sahtekar numaralar içinde söyledi:

    @tolunays GC için aradılar içinde söyledi:

    Selamlar , şöyle bi numara aradı 0212 702 0934 greencard çekilişi için arıyorum dedi musait olmadığımı daha sonra tekrar arar mısınız dedim. Trip atar gibi kapattı telefonu .Pek guvenemedim muhtemelen konuşma sonunda ücret isteyeceklerdi. Aranızda bu numaradan aranan var mı ?

    Evet, zaten bir araci firmanin numarasina hit ediyor, google'da arayinca.

    Green card cekilisine basvuru sirasinda, oncesinde veya sonrasinda bir telefon aramasi gerceklesmiyor. O nedenle bu tur arama aldiginiz butun numaralarin sahtekar, dolandirici veya kotu niyetli oldugunu dusunebilirsiniz.

    Peki nasıl oluyorda numaralarımıza ulasabiliyorlar .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolunays ben de tam bilmiyorum ama ozellikle cekilise basvuru sirasinda cok fazla sahte website linki dolasiyor ve bu arkadaslar resmi siteye benzeme konusunda oldukca caba gosteriyorlar. ya isim, ya goruntu cok benziyor o nedenle insanlar bilgilerini giriyorlar.

    Ayrica daha once amerika'da egitim ya da calisma konusunda acentalarla iletisime gectiyseniz ya da fuarlara katildiysaniz, iletisim bilgilerinize bu sekilde de ulasabiliyorlar.

    Bir de su var, ellerindeki listeleri rastgele buluyor da olabilirler, fakat sadece Green Card ile cidden ilgilenen sizin gibi kisiler bunu forum ortamina tasiyor ya da dile getiriyor, diger ilgilenmeyen kisiler ya bu oyuna kaniyorlar, ya da telefonu kapatip hayatlarina devam ediyorlar. Dolayisiyla bizim acimizdan bakinca sadece gercekten Green Card ile ilgilenen kisilere ulasiyorlarmis gibi gorunuyor, oysaki bu kisiler sadece bu durumu dile getirenler.


    1. secenek daha mantikli geldi . Adamlar tek bi alanda gitmiyor nerede umut vaat eden birsey varsa o yönden vuruyorlar. Organize çeteler. Umarim Para kaptıran yoktur.

  • Bence rastgele bir numara arayıp oltalıyorlar.

    Forumda başvuru yapan ve bunlar tarafında arananlar merak edip burada konu açıyor... Başvuru yakın zamanda olduğu için o yönde kandırmaya çalıştılar. Sonuçlar açıklanınca da tekrar mesaiye başlarlar.

    Türkiye dışı tanınmayan numaraları hiç açmamak, Türkiye'den gelen ve bir şekil para ve kişisel bilgileri isteyen numaraları takmamak en mantıklısı. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    bugün bir kardeşimi de +90 212 998 38 38 den aramışlar green card için 210 tl istemişler banka kartı filan sormuşlar çocukta merak edip beni aradı izah ettim durumu 🙂

  • Yasaklı

    Çocuğu baya kandırmışlar. 1000 TL'sini almışlar "Hastane var anlaşmalı" falan demişler.. İstanbuldaymış bu hastane. Ortada başvuru falan da yok 3-4 ay önce almışlar parayı. Şimdi sorunca da "Kasımda belli olacak" diyorlarmış.. Yüzde 80 kazanırsın vs.. Uyarın uyarabildiğiniz kadar insanı düşmesinler bu hale


  • iyi günler arkadaşlar ben yeni üye oldum bu foruma bu danışman şirketler hakkında bişi sorucaktım yardımcı olabilir misiniz


  • @duygugök Hoşgeldiniz.Forumda tüm sorularınıza cevap alırsınız.Danışman şirketlere ücret ödemeyin lütfen.GC için seçilirseniz oldukça masrafı var,danışman şirketine ayırdığınız bütçeyi orada kullanırsınız.


  • Atlantik Danışmanlık diye bir şirket var danışman ücreti filan ödedim ve benim başvurumu gerçekleştirdiklerine dair mesaj gönderdiler. bundan sonra devam edebilmek için 200-250$ civarında ödeme daha yapıp sıralamamı ilk beş bin kişi içerisinde gösterebileceklerini, vize işlemleri sırasında ve konsolosluk mülakatı sırasında olacak masrafları, bi defaya mahsus gidiş dönüş uçak biletimi karşılicaklarını söylediler. sizce bu güvenilir bi firma mıdır böyle bişi yapabilirler mi yoğun çalışıyorum bi türlü bilen birileri de çıkmadı siz yardımcı olabilir misiniz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @duygugök dolandırıcı bir şirket hiç bir şahıs ya da şirket sıralamanızı kazanıp kazanamayacağınızı belirleyemez ve bu işlem içinde ücret talep edemez GC başvurusu tamamen ücretsiz yapılan başvurudur masraflar kazandıktan sonra çıkıyor ayrıca gidiş dönüş biletleri sizden istedikleri paradan fazla mantıken bile imkansız yani.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @duygugök başvuru şuan yok ekimin ilk haftası başlar kasımın ilk haftası biter başvurular yakın zamanda başvurduk dedilerse yine yalan şuan sizin adınıza başvuru yoktur.


  • hoş buldum @ikizbabasi teşekkür ederim size.
    yalnız çekilişe çok az bi süre kaldı ilk danışmanlık ücretini ödedim. istenen bu ücret karşılığında masraflı sürece girdiğimizde kendilerinin karşılayacağını söylüyorlar 200-250$ karşılığında. tek başıma bu süreci atlatmak gözümü korkutmuştu açıkcası o yüzden güvenilir bir danışman şirket mi onu bile bilmeden girdim bu işe çok istiyorum çünkü hayalim benim.


  • @duygugök Sakın inanmayın.İlk olarak başvuru yaptığınıza dair confirmasyon numaranızı isteyin.Ona ulaşmaya çalışın.Eğer size göndermedilerse.
    Şimdi gelelim taahütlerine.
    -Şimdi sizi 5000 kişi değil 50000 kişi içine bile sokamazlar.Bu tamamiyle piyango.Ve piyangoyu kazandığınız current numaranız önemli.O numaraya göre aylık vize alacaklar belirleniyor.
    -Vize işlemleri için kişi başı konsolosluğa 330 dolar ödüyorsunuz.Bir de mülakat öncesi sağlık raporu masrafları 300-400 dolar tutuyor.Bu rakamlar kişi başı.
    -uçak bileti sezona göre 600-1000 dolar arasında.
    Siz ilgili firmadan eğer almadıysanız confirmation numaranızı alın.Çekilişi kazanırsanız forumda süreci takip edersiniz herkes yardımcı olur.


  • aslında @Rhonster başvurumu ekim kasım arası yaptılar bana confirmation numarası gönderdiler 2020 ile başlayan bunu teyit etme şansım var mı burdan bile anlaşılırdı değil mi


  • @duygugök Şu an numarınızı teyit etme şansınız yok.7 mayıs ta o numara ile kazanıp kazanamadığınızı öğrenebilirsiniz.Siz danışman şirketinden confirmation sayfasını isteyin.Bu dediklerinizi para ile yapabileceklerini söyleyenler adınıza başvur bile yapmamış olabilir.Daha sonra siz kazandınız ama bize bu kadar para verin DS260 formunu dolduralım der ve yine para isterler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum