Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @meke Tebrikler, Hayırlı olsun.

• @meke Hayırlı olsun hocam.

• @meke Hocam çok teşekkür ederim.

• @meke Harika, her şey gönlünüzce olsun.

• @user007 Hocam Bu arada DS-260 formunu doldurduktan sonra döküman yükleme için biryer açılmayacak siz sivil dökümanlarınızı fiziksel olarak çıktı alıp postayla NVC adresine göndermeniz gerekiyor.

• @meke Hocam, Tebrik ediyorum.

• @NNDDD Tebrikler Hocam, Hayili olsun.

• @NNDDD Selamlar hocam herşeyden önce tebrik ediyorum vizenizin olumlu geçmesini, yaşadığınız stresi tahmin edebiliyorum ama malesef tanık olamadık siz bunları yaşarken bizim vizemiz onaylanmış ve dışarı çoktan çıkmıştık. Bizimde vizemiz onaylandı 7.30 gibi içeri girdik ve tüm işlemler birtiğinde saat 8.20 falan idi. Sanırım aynı hanımefendi bizim mülakatımızı yaptı tanımınız ona uyuyor, 19 numaralı bankoda idik. Süreci bende diğer arkadaşlar için tekrar edecek olursam hocamın deşiklerine benzer sorular ile geçti. Tek söylemek istediğim soruların çoğu rutin sorular zaten ve ben cevaplarken neredeyse dinlemediğini bile sandım çünkü sorudan sonra kafasını çevirip bilgisayara devralmış notlar giriyordu. Karşısındaki ile göz teması çok yapmadı ben yada eşim soruları cevaplarken. Bu biraz geridi beni çok saygılı bir hareket değil çünkü ben ve eşimde öyle düşündük hatta biraz gerildim cevaplarken bu duyarsızlığa. Ama bir yandan da zaten bu sanki bir formalitenin yerine getirilmesi hisside verdi bana ve kendimi rahatlatmaya çalıştım. 2 tane farklı soruya değinmek isterim. 1. Si mülakatta bana EB 2 NIW vizesine neden uygun olduğunu düşünüyorsunuz. Size bu vizeye uygun olduğunuzu düşündüren şey nedir? Site sordu. Bu soruyu cevaplayacak şekilde hazırlanmanızı tavsiye ederim. 2. İse mülakatı infilizce olarak kendisine mülakatı I Türkçe yapmak istediğimi belirtmiştim mülakatın başında. Ama mülakatın sonunda bana infilizce in yokken bu dediklerinizi Amerika’da nasıl yapacaksınız diye sordu. Ben çevirmenin bana soruyu çevirmesine fırsat vermeden kendisinde İngilizcemin yeterli olduğunu kendimi burada daha iyi ifade edebilmek adına mülakatı Türkçe seçtiğimi belirttim. Oda bunun üzerine mülakatımın onaylandığını ve mail geleceğini pasaport alım kısmını halletmem gerektiğini söyledi. İçeride yönlendirmeler gayet iyi stres yapmaya gerek yok evraklarınızı hazırlarken evlilik fotokopisi 2 tane olmasını unutmayın. U.S. travel doc onay sayfası istenmişti ama mülakat sırasında bunu ve Ds 260 onay sayfasını istemediler ama yanınızda yinede bulundurun.
    Süreç içerisindeki arkadaşlara başarılar diliyorum hocam keşke tanışabilseydik bende üzüldüm. Kısmetse Amerika da diyelim 🙂 sorusu olan arkadaşlarım olursa yazabilirler. Gidiş tarihimiz bu ay suna doğru olacak sanıyorum çünkü ay sonu ABD de Şükran günü olacağı için aralık başına kadar devlet daireleri çalışmayacakmış. 2 Aralık sonrası hayırlısıyla geçmiş oluruz.

• @smmu99 Çok teşekkür ederim, darısı başınıza inşallah.

• @omercangoksu Hocam merhaba, tebrik ederim adınıza çok sevindim. Size sorulan o iki soruya şaşırdım, farklıymış tabi. Bana hiç vizeye uygunluk, bunu neden düşünüyorsunuz vs gibi bir soru sormadı. Daha önce Amerika’da yaşadınız mı dedi, hayır dedim. Güncel işimi sordu. Amerika’da yapmak istediğiniz projeleriniz var mı diye sordu. Evet var dedim. Mesleğiniz ile ilgili akademik bağlantılarınız var mı dedi. Evet dedim sadece. Bu kısa yanıtlarıma ileri bir açıklama da istemedi. Başka ülkede yaşamışlığınız var mı dedi, Kanada dedim, doktora çalışmamı orada yapmıştım, hatta doktora için bulundum da demedim, zaten önünde en üstte bana ait CV vardı. Arada, ekrana bakıp teyit ediyor gibi hissettim, ve de bazı yerlere tik atıyor gibi. Kızlarım ve eşime ayrıca sordu başka ülkede uzun süre yaşayıp yaşamadığını. Büyük kızım İngiltere dedi, üniversite 2. Yılım ve halen orada yaşıyorum dedi. Her ikimizin de o ülkelerden aldığımız Polis belgeleri vardı, onlara tekrar baktı. Kızlarıma gülümseyerek hiç evlenip evlenmediklerini sordu. Sonra bize dönüp sizlerin de ilk evliliği mi dedi. En son soru olarak nerede yaşamak istiyorsunuz dedi. Söyledim. Her şey çok iyi görünüyor, vizenizi onaylıyorum dedi. Biz teşekkür ettik, o da teşekkür etti ve iyi günler dedi. Hatta küçük kızım sonucun mutluluğu ile dönüp ona tekrar by dedi, o da kızıma gülümseyip tekrar by dedi.
    İngilizce ile ilgili, bir önceki deskte evrakları alan hanım bana, İngilizce biliyor musunuz dedi, evet dedim. Ama başka bir şey sormadı, yani mülakatı hangi dilde yapmak istiyorsunuz diye sormadı. Mülakat direkt İngilizce oldu, belki de o nedenle, dil ile ilgili bir soru ile karşılaşmadık.
    Dilerim deneyimlerimiz yeni girecek arkadaşlara yardımcı olur. Herkese bol şans ve kolaylıklar.

• Arkadaşlar merhaba, ben EB2 NIW bekliyorum, bu arada Amerikaya gitmeyi çok istedim, bir hocayla yazıştım ve visiting researcher olarak gelebileceğimi söyledim, masraflarımı kendim karşılayacağım. En azından bir Amerika tecrübesi olmasını istedim. Hoca kabul etti ve haftaya zoom yapacağız. Size sorum, muhtemelen j1 ile gideceğim ve EB2-NIW'i etkiler mi? Ben Amerikadayken EB2 NIW sonuçlanırsa, herhangi bir burs vs yükümlülüğüm yokken , alanım biyoloji ve bir arkadaşım kritik konu olarak görülür ve j1 waiver yapman gerekir dedi; j-1 waiver yapmam gerekecek mi? Sizce bu taktik güzel bir taktik mi? Kendim karşılayıp 1 yıl çalışıp iyi bir makale yapmak ve oradan devam etmeyi düşünüyorum. Boston'a gideceğim ve kiralara baktım 1000 USD'a bir oda tutabilirim gibi görünüyor ama tabii biraz üniversiteye uzak olur, burada da arabamı satıp orada bir araba almam gerekecek. Aylık 1500 USD bütçe ayırabiliyorum. Bekarım o nedenle tek başıma idare ederim diye düşünüyorum. Şansım varsa belki hoca %50 postdoc maaşı teklif edebilir, bir onu da soracağım.

• @mrkc Hocam bir avukat daha iyi bilir ancak hem eb1-a başvurunuz hem eb-2 başvurunuz var göçmen niyetiniz bariz. J1 göçmen olmayan vize türü 2 farklı niyet olduğu için j1 sorgulanabilir.

• @mrkc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Arkadaşlar merhaba, ben EB2 NIW bekliyorum, bu arada Amerikaya gitmeyi çok istedim, bir hocayla yazıştım ve visiting researcher olarak gelebileceğimi söyledim, masraflarımı kendim karşılayacağım. En azından bir Amerika tecrübesi olmasını istedim. Hoca kabul etti ve haftaya zoom yapacağız. Size sorum, muhtemelen j1 ile gideceğim ve EB2-NIW'i etkiler mi? Ben Amerikadayken EB2 NIW sonuçlanırsa, herhangi bir burs vs yükümlülüğüm yokken , alanım biyoloji ve bir arkadaşım kritik konu olarak görülür ve j1 waiver yapman gerekir dedi; j-1 waiver yapmam gerekecek mi? Sizce bu taktik güzel bir taktik mi? Kendim karşılayıp 1 yıl çalışıp iyi bir makale yapmak ve oradan devam etmeyi düşünüyorum. Boston'a gideceğim ve kiralara baktım 1000 USD'a bir oda tutabilirim gibi görünüyor ama tabii biraz üniversiteye uzak olur, burada da arabamı satıp orada bir araba almam gerekecek. Aylık 1500 USD bütçe ayırabiliyorum. Bekarım o nedenle tek başıma idare ederim diye düşünüyorum. Şansım varsa belki hoca %50 postdoc maaşı teklif edebilir, bir onu da soracağım.

Hocam hukumet bursu vs almiyorsaniz ve hekim olarak egitim icin gelmiyorsaniz artik 2 yil kurali Turkiye icin kalkti. Ben J1 ile ABD'deyim ve 2 ay once teyit etmek amaciyla U.S. Dept. of State'ten Advisory Opinion aldim ve 2 yil kuralimin olmadigini bildirdiler.

• @mrkc bize avukat j1 vizenizi alıp gittikten sonra ab2- Niw başvurusu yapın. J1 vize isteğiniz sorgulanır ve alamazsınız demişti. ABDye geldikte sonra başvurduk. Pd tarihimiz 13 Ekim 2023 ve 30 haziran da ı485 dosyamızı verdik. Sistemde çalışma iznimiz 6 ay , greencard 8 ay görünüyor. Yani tekrar değişmezse 11 ayda çalışma iznimiz gelmiş olucak. Çok uzun bir süre. Buraya j1 Ike gelirken mutlaka okulun istediği sağlık sigortasını yaptırmanız gerekiyor. Bizim ailecek 4500 usd yıllık tutuyor. Olüm
    Olursa Türkiye ye gönderim ücreti olduğu için farklı ve pahalı bir sigorta. Yoksa okulda ücretli, ücretsiz başlatmıyorlar. Okullara verilen fonlar azaldığı için çok zorlaştı okullardan ödeme, burs alabilmek. 1500 usd aylık tekte olsanız çok riskli. Kaçak çalışamazsınız. Küçük bir yanlış eb2 Niw başvurunuzu riske sokar. Biz eb2 Niw e 13 Ekim 202: dd başvurduk ve işler yolunda giderse Ekim 2026 da elimizde greencard olucak. Sizin süreciniz bizden geç başladığınız için hersey hızlı gitse bile uzun olucak. Sağlık sigortası ve diğer ihtiyaçlar olucak. Vize işini halledebilirseniz Türkiye üstünden online bir iş ayarlanabilirse belki kazanç olur ve ABD de size ek kaynak olur.

• @mugedeniz Teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. umarım j1 ı alabilirim, gerçi B1/B2 vermemişlerdi; hatta orada postdoc için bir çift vardı, davetiyelerine rağmen onların vizesini de onaylamadılar. J-1 almak gerçekten büyük bir şans bu durumda, @caner1245 de belirtmiş bu riski. @mutlu234 hocam da waiver'ın artık kalktığını söyledi ve anladığım sizlerden EB-2 NIW için herhangi bir risk olmayacağı. Zaten başka işte çalışamam çünkü eğer gidebilirsem, bu grup baya iyi işler yapıyor ve onlara yetişmek için baya okumam gerekecek. Türkiye'de bir şeyler yapmaya çalıştım; ama bu laboratuvarlardaki yapılanları görünce, hiçbir şey yapmamışım gibi geliyor, malum araştırma bütçeleri ortada, hocaların yönlendirme motivasyonları zaten minimal düzeyde kalıyor. Hoca, zoom yapalım deyince şöyle kabaca bir düşünmüştüm, tabii çalışmalarına şöyle bir bakmıştım ve ben de bu grup projelerine şu konuları teklif ederim, bunları yaparım diye planlıyordum ki; sonra makalelerine dikkatlice baktığımda benim düşündüğüm her şeyi dibine kadar yaptıklarını farkettim. Dolayısıyla projelerine odaklanıp, textbook okumaya başladım. Yani benim bu gruba yetişmem için 6 ay textbook okumam lazım. Bizim alanda yeni bir konu için textbook okumak şart, yoksa makale review ile okurken çok duraklama oluyor, okuldayken her şeyi yüzeysel öğreniyoruz; fakat iş araştırma, hipotez ve bilime katkıya gelince, ilk başta textbook sonrasında review ve makale okumak gerekiyor. Yani önce bana kocaman bir kolay gelsin; sonra tüm arkadaşlarıma kolay gelsin.

• Arkadaşlar bir sorum olacak kafam biraz karıştı. 25 ekim de sivil dökümanlarım USPS ile delivered oldu. Bende ellerine dökümanlar ulaştı mı diye teyit etme amaçlı 4 kasımda NVC ye soru gönderdim. 7 kasımda cevap olarak aşağıdaki mail geldi DQ olduğuna dair. Size gelen DQ maili gelmedi bana bu durumda sizce o mail yine gelir mi ? Ayrıca Benim DQ tarihim ne şimdi ?
    image.png

• @caner1245 Hayirli olsun DQ olmussunuz.
    Tarih olarak 7 Kasim kabul edebilirsiniz.
    Bundan sonra IL gelene kadar birkac mesaj daha alabilirsiniz, sabirla bekleyin seklinde mesajlar olacaktir. O mesajlarda kesin DQ tarihinizi yazarlar.
    Mesela benim de kabul ettigim tarihe gore 3-4 gun geriledi DQ tarihim ama ana surecte onemli bir detay degil.

• @meke Teşekkürler Hocam.

• Selamlar herkese,
    Bugün sabah 08.00 da vize mülakatımız vardı
    Mülakat saati sırasına göre içeriye alıyorlar. 08.00daki randevu için içeri girmemiz biraz uzun sürdü
    İçeride evlilik cüzdanını ve iki fotokopisini, ikişer tane fotoğraf, adli sicil kayıtları, vukuatlı nüfus örneği, askerlik belgesi ve CV mi aldılar.
    Sonrasında mülakat sırasını beklemeye geçtik ve sıramız geldiğinde biz de mülakata girdik.
    Önce yemin ettirdiler, sonrasında parmak izimizi aldılar. Daha önce Amerika ve Türkiye dışında başka bir ülkede yaşayıp yaşamadığımızı sordular. İlk evliliğimiz olup olmadığını, daha önce Amerika’ya gidip gitmediğimizi sordular. Şu anda Amerika’da aktif bir araştırma yürütüp yürütmediğimi sordular. Amerika’da seçtigimiz bölgenin neresi olduğunu ve neden orayı seçtigimizi sordular. Sonra da “We will issue your visa” deyip bir hafta içinde mesaj geleceğini söylediler.
    Kızıma ve eşime herhangi bir şey sormadılar.
    İçeride gerçekten çok yardımcı oluyorlar hiç stres yapmaya gerek yok fakat tabii ki ben yaptım 😁 Herkese kolaylıklar…

• @enginpek hayırlı olsun hocam. Orada aktif bir çalışmanız var mı sorusuna verdiğiniz cevap ne oldu? Açıkçası benim şu anda aktif bir çalışmam bulunmadığı için ne kadar etkili merak ettim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

168

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |