@omercangoksu Hocam merhaba, tebrik ederim adınıza çok sevindim. Size sorulan o iki soruya şaşırdım, farklıymış tabi. Bana hiç vizeye uygunluk, bunu neden düşünüyorsunuz vs gibi bir soru sormadı. Daha önce Amerika’da yaşadınız mı dedi, hayır dedim. Güncel işimi sordu. Amerika’da yapmak istediğiniz projeleriniz var mı diye sordu. Evet var dedim. Mesleğiniz ile ilgili akademik bağlantılarınız var mı dedi. Evet dedim sadece. Bu kısa yanıtlarıma ileri bir açıklama da istemedi. Başka ülkede yaşamışlığınız var mı dedi, Kanada dedim, doktora çalışmamı orada yapmıştım, hatta doktora için bulundum da demedim, zaten önünde en üstte bana ait CV vardı. Arada, ekrana bakıp teyit ediyor gibi hissettim, ve de bazı yerlere tik atıyor gibi. Kızlarım ve eşime ayrıca sordu başka ülkede uzun süre yaşayıp yaşamadığını. Büyük kızım İngiltere dedi, üniversite 2. Yılım ve halen orada yaşıyorum dedi. Her ikimizin de o ülkelerden aldığımız Polis belgeleri vardı, onlara tekrar baktı. Kızlarıma gülümseyerek hiç evlenip evlenmediklerini sordu. Sonra bize dönüp sizlerin de ilk evliliği mi dedi. En son soru olarak nerede yaşamak istiyorsunuz dedi. Söyledim. Her şey çok iyi görünüyor, vizenizi onaylıyorum dedi. Biz teşekkür ettik, o da teşekkür etti ve iyi günler dedi. Hatta küçük kızım sonucun mutluluğu ile dönüp ona tekrar by dedi, o da kızıma gülümseyip tekrar by dedi.
İngilizce ile ilgili, bir önceki deskte evrakları alan hanım bana, İngilizce biliyor musunuz dedi, evet dedim. Ama başka bir şey sormadı, yani mülakatı hangi dilde yapmak istiyorsunuz diye sormadı. Mülakat direkt İngilizce oldu, belki de o nedenle, dil ile ilgili bir soru ile karşılaşmadık.
Dilerim deneyimlerimiz yeni girecek arkadaşlara yardımcı olur. Herkese bol şans ve kolaylıklar.