Sevgili Hocalarım merhaba. Bu gün sabah 07:30 da mülakatım vardı. Biraz aksiyonlu geçti ama sonuç iyi oldu, vizemiz onaylandı.
İçeriye alınma vs kısımları diğer hocalarımın anlattığı şekilde geçti. Her şey gayet net açıklandığı için ve yönlendirmeler gayet iyi yapıldığı için deskte evrakları toplama safhasına kadar hiç sorun yaşamadık. Numaramıza göre gittiğimiz 15 numaralı deskteki hanım ben, eşim ve iki yetişkin kızımın tüm evraklarını aldı. 4 kişi için her birimizin evraklarını ayrı ayrı istedi ve her birimizin dosyasının içine yerleştirdi. En son işlemler tamam deyip bizi mülakat sırasına yönlendirecekti ki ekrana bakıp “A nir dakika siz DS-260 açtırmışsınız ama sonra kapattırmamışsınız, dördünüzün de açık, ben bu şartlarda mülakata izin veremem” dedi.
Ben yeni pasaport bilgisi girmek üzere talepte bulunmuştum ama açıldığına dair mail gelmemişti. Söyledim bunu, ancak hayır 30 Ekimde gelmiş dedi. Burada salonda bilgisayar var hemen yaparsanız işleminize devam ederim, bunu sadece siz yapabiliyorsunuz, benim buradan DS-260 a müdahale etmem mümkün değil dedi.
Bizdeki stres tavan tabi, İzmir’den geldik bir gün önce, otelde konakladık, iki kızım yurtdışından sadece bu mülakat için geldi ve ertelenme ihtimalini düşünmek bile dehşet vericiydi. Daha da kötüsü sisteme girmek için invoice number istiyor, o belgeleri de yanımızda değil, bilgisayar ve telde var ama onlar da dışarıda Besa İş Merkezi altındaki emanetçide. Dışarı çıkmak için, aynı deskteki hanımdan izin kartı almak gerekiyormuş. Hanımın görüşmesi vardı işlemi bitince eni dinledi tekrar. Invoice bilgisini almak için emanetçiye gitmem gerektiğini ve bunun için de izin kâğıdı rica ettiğimi söyledim. Kadın o kadar iyi niyetle davrandı ki, hiç görevi olmamasına rağmen, case numaramdan, invoice numaramı buldurdu, bir kağıda yazdı ve bana verdi. Ben de salondaki bilgisayardan girip 4 adet DS- 260 formuna ulaştım. Gerçekten karşılarında Re-Opened yazıyordu. Her birine girip tüm sayfaları geçip submit ettim. Kadın ekranda gördü, yan tarafa geçin mülakata dedi. 5 dakika sonra mülakata aldılar. Her birimizin parmak izleri, yurtdışında yaladınız mı, SBD de bulundunuz mu, alanınız ne, Amerika’da alanını ile ilgili iletişim halinde misiniz, orada çalışmayı düşünüyor musunuz, nereye yerleşeceksiniz. Her şey çok iyi görünüyor, vizeniz onaylandı. Mail ile bilgi gelecek, pasaportlar teslim alacaksınız. Hepsi bu kadar sürdü, belki 6-7 dakika. Son derece kibar, güler yüzlü sarışın, gözlüklü genç bir hanımdı. İyi günler diyerek uğurladı. Bu maceraya rağmen 09:40 ta işimiz bitti.