Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Bu ileti silindi!

• @chemistontheroad Hayirli olsun, tebrikler

• @NNDDD teşekkürler

• @meke Merhaba, 3 Kasım Pazartesi sabahı Ankara’ya gittim ve VFS (Mahal AVM) ofisine evraklarımızı ve pasaportları teslim ettim.
    Teslim belgesi veya kayıt numarası vermiyorlar.
    4 Kasım Salı günü CEAC status halen “Refused” idi ancak updated tarihi 4 Kasım olarak güncellenmişti.
    Bu da evrakların IV Ankara’ya ulaştığını gösterdi.

5 Kasım Çarşamba günü CEAC status “Administrative Processing” olarak değişti.

Umuyorum ki kısa sürede sonuçlanacaktır.

• @chemistontheroad, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Bugün 14 Ekimde NVC'ye ulaşan dokümanlarım için DQ mailini aldım.

• Kendim - Eş ve Çocuk için pasaport biyometrik sayfanın fotokopisi
    • Kendim - Eş için edevletten nüfus kayıt örneği + ingilizce çeviri / Çocuk için nüfus müdürlüğünden kaşeli aldım ve ingilizce çevirisini (yeminli tercüman) ekledim. çevirilerde noter onayı almadım.
    • Evlilik Cüzdanı tüm sayfaların fotokopisi. Eşler için ayrı ayrı ekledim.
    • Kendim - Eş için e-devletten adli sicil kaydını türkçe / ingilizce aldım.
    • Askerlik Durum belgesi + İngilizce çeviri yaptırdım (yeminli tercümana), noter onayı almadım.

Dokümanları gönderirken her bir kişi için kendi hazırladığım önce bir cover ve o kişinin dokümanları olarak sıraladım. Her kişinin dokümanını ataç ile tutturdum. (Bu düzenlemeyi chatgpt önerisine göre ayarladım).

Doküman gönderimini DHL ile yaptım yaklaşık 3-4 iş gününde NVC ye ulaştı.

Merhaba bu dokumanlari online olarak sisteme upload etmiyor muyuz?

• @user007
    Bizim kategoride göndermek gerekiyor hocam.

• Herkese merhabalar. bir sorum olacaktı. EB2 NIW I140 onayı sonrası dün itibari ile DQ mailini aldım. merak ettiğim acaba ceac status DQ olunca at NVC olarak mı yazıyor?
    EB2 NIW
    pd: 31 0cak 2024

• Bu ileti silindi!

• Sevgili Hocalarım merhaba. Bu gün sabah 07:30 da mülakatım vardı. Biraz aksiyonlu geçti ama sonuç iyi oldu, vizemiz onaylandı.
    İçeriye alınma vs kısımları diğer hocalarımın anlattığı şekilde geçti. Her şey gayet net açıklandığı için ve yönlendirmeler gayet iyi yapıldığı için deskte evrakları toplama safhasına kadar hiç sorun yaşamadık. Numaramıza göre gittiğimiz 15 numaralı deskteki hanım ben, eşim ve iki yetişkin kızımın tüm evraklarını aldı. 4 kişi için her birimizin evraklarını ayrı ayrı istedi ve her birimizin dosyasının içine yerleştirdi. En son işlemler tamam deyip bizi mülakat sırasına yönlendirecekti ki ekrana bakıp “A nir dakika siz DS-260 açtırmışsınız ama sonra kapattırmamışsınız, dördünüzün de açık, ben bu şartlarda mülakata izin veremem” dedi.
    Ben yeni pasaport bilgisi girmek üzere talepte bulunmuştum ama açıldığına dair mail gelmemişti. Söyledim bunu, ancak hayır 30 Ekimde gelmiş dedi. Burada salonda bilgisayar var hemen yaparsanız işleminize devam ederim, bunu sadece siz yapabiliyorsunuz, benim buradan DS-260 a müdahale etmem mümkün değil dedi.
    Bizdeki stres tavan tabi, İzmir’den geldik bir gün önce, otelde konakladık, iki kızım yurtdışından sadece bu mülakat için geldi ve ertelenme ihtimalini düşünmek bile dehşet vericiydi. Daha da kötüsü sisteme girmek için invoice number istiyor, o belgeleri de yanımızda değil, bilgisayar ve telde var ama onlar da dışarıda Besa İş Merkezi altındaki emanetçide. Dışarı çıkmak için, aynı deskteki hanımdan izin kartı almak gerekiyormuş. Hanımın görüşmesi vardı işlemi bitince eni dinledi tekrar. Invoice bilgisini almak için emanetçiye gitmem gerektiğini ve bunun için de izin kâğıdı rica ettiğimi söyledim. Kadın o kadar iyi niyetle davrandı ki, hiç görevi olmamasına rağmen, case numaramdan, invoice numaramı buldurdu, bir kağıda yazdı ve bana verdi. Ben de salondaki bilgisayardan girip 4 adet DS- 260 formuna ulaştım. Gerçekten karşılarında Re-Opened yazıyordu. Her birine girip tüm sayfaları geçip submit ettim. Kadın ekranda gördü, yan tarafa geçin mülakata dedi. 5 dakika sonra mülakata aldılar. Her birimizin parmak izleri, yurtdışında yaladınız mı, SBD de bulundunuz mu, alanınız ne, Amerika’da alanını ile ilgili iletişim halinde misiniz, orada çalışmayı düşünüyor musunuz, nereye yerleşeceksiniz. Her şey çok iyi görünüyor, vizeniz onaylandı. Mail ile bilgi gelecek, pasaportlar teslim alacaksınız. Hepsi bu kadar sürdü, belki 6-7 dakika. Son derece kibar, güler yüzlü sarışın, gözlüklü genç bir hanımdı. İyi günler diyerek uğurladı. Bu maceraya rağmen 09:40 ta işimiz bitti.

• @NNDDD ilk kez sıradayken Tam önümde sanıyorum omercangoksu hocam vardı. Sadece isim söylenirken duydum. Tanışma fırsatımız olamadı, işlemleri bizden önce bitti sanıyorum, bizim bittiğinde tekrar öğrenilseydim, tanıtacaktım kendimi. Dilerim onların da olumlu sonuçlanmıştır. Herkese bol şans diliyorum. Biraz hızlı yazdım, imla hataları oldu, kusura bakmayın. Sevgilerimle.

• Bu arada ben deskteki hanıma işlemleri hızlıca yapmamızı istiyorsunuz, bu nedenle pasaport no değiştirecektim, adres değişikliği yapacaktım bunları yapmadan direkt kapatsam formu olur mu dedim. Tabi olur, yeter ki kapatın, açıkken mülakat olmaz dedi. Zaten belgeleri verdiğimizde var olan değişiklikleri görmüştü( yeni pasaportla, yurtdışı yeni polis belgesi). O nedenle böyle minör değişiklikler için DS-260 açtırmak çok da gerekli değilmiş. Ama marital status değişikliği vs gibi temel değişiklikler yine gerekecektir. Pasaport değişti ama DS de eski pasaport numarası var ve 4 taneyi birden değişim ile vakit kaybetmedim dedim, hiç sorun yok dedi. Bilgi olsun diye yazmak istedim.

• tebrikler, okurken ben bile stres oldum 🙂

• @NNDDD Tebrikler, hayirli olsun

• @NNDDD hocam çok sevindim, tebrik ederim. Hayırlı olsun Yolunuz açık olsun.

• @NNDDD Tebrikler Hocam.

• @botanist çok teşekkür, dilerim en kısa zamanda sizlerin de iyi haberlerinizi alırız.

• @caner1245 Çok teşekkür ederim Hocam, ben de sizlere bol şans diliyorum.

• @MyWay-0 Hocam çok teşekkür ederim, destekleriniz ve iyi dilekleriniz için.

• @NNDDD tebrikler, hayırlı olsun.

• @meke Bu gün itibariyle Ceac statüsü “issued” olmuş.
    Vizelerimiz basılmış 🙌🏻

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |