Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@fyucel çok geçmiş olsun bugün patronumun ve kızının görüşmesi vardı onay aldılar. tanıdığım bir firma sahibi daha vardı 2 ortaklı ortaklardan 1ine onay vermişler diğerine vermeyip incelemeye bırakmışlar istedikleri evrak olarak 2. pasaport istemiş
buradan şunu çıkarıyorum iki kardeşi aynı şartları taşıyan iki kardeş memurun biri onay verirkendiğer memur onay vermiyor bu yüzden üzülmeyen pasaport güçlendirerek bir daha deneyin

-
Gecen hafta annemden sonra bu hafta da babam onay aldi. 68 yasinda emekli ve gecen yil ret yemisti. Ilk mulakatlarinda ikisi de heyecan/telastan sorulara yanit verememisti, bu sefer hazirladim ve durumlarinda degisiklik olmamasina ragmen onay aldilar.
-
Merhabalar turist vizesi mülakatında daha önce greencard başvurusu yaptın mı sorusu sıkça karşılaşılan bir soru mu ve başvurmuş olmak sonucu olumsuz mu etkiliyor?
-
@u2rem okduğum hiç bir deneyimde böyle bir soruya denk gelmedim
-
@u2rem Böyle bir soru sorulmuyor, GC çekilişine sadece başvurmuş olmanın turist vize başvurunuza etkisi yok.
-
2 Kardeşin deneyimlerini paylaşıyorum
- Kardeş küçük olan
Yaş: 40 Civarı, 2Çocuk var Daha önce viyana almanya hollanda'ya gitti işi sarraf ve resmi B belgeli döviz bürosu var aynı zamanda konyaspor yönetiminde
Görüşmede sorulan sorular
Daha önce yurt dışına çıktınız mı
Ne amaçla gidiyorsunuz
Eşiniz ve cocuklarınızın vizesi var mı
sorularını sormuşlar
Daha önce çıktığını söylemiş fuar için gittiğini aynı zamanda konyaspor yönetiminde olduğunu bu yüzden dünya kupası finaline gideceğini söylemiş
ekrana birşey yazdıktan sonra onay almış
- kardeş
yaş diğer kardeşten büyük 3 çocuk evli daha önce sosyal sorumluk projeleri yardım kuruşlarından dolayı genellikle afrika ülkeleri kuyu açma olsun filistin yardım için mısıra vb ülkere gitti iş olarak abi kardeş aynı işyerini çalıştırıyorlar aynı zamanda büyük kardeşin bakır fabrikası var kablo üretimi yapıyor
Görüşmeye hazırlanırken fuar katılacağını söylüyor ve daha önce katılıp katılmadığını sorduklarında hayır diyor daha önce yurt dışına çıktığını sorduklarında evet diyor avrupa ülkesi hariç tüm ülkeleri sayıyor avrupa içinde randevusunun olduğunu şuan diğer pasaportunun orada olduğunu söylüyor memur red ettiğinde kardeşinin onay aldığını aynı fuara birlikte gideceklerini söylüyor vve kardeşinin ismini aldıktan sonra red vermiyor daha detaylı incelemek için AP birakıyor sonra diğer pasaport aldıtan sonra vize olan sayfaları atmasını inceleme sonucuna göre onay yada red vereceklerini söylüyoru 1 hafta sonra sonuç geliyor RED
İşverenimin görüşmesi paylaşayım
İşverenim 50 yaşında kızı ile birlikte başvurduk kızı dış ticaretci olarak gösterdik
İş verenimin 5 şirketi var 100 üstünde çalışanı var 1996 kuruşlu bir şirket o tarihten beri her sene en az 10kez yurt dışına çıkar ticaret için her çıkışında bağlantılar yapar bir çok yurt dışında fuara katılım gösterdik profili çok iyi kızı ise daha önce amerikada dil okuluna gitti oda bir çok ülkeye gitti evli 1 çocuğu var.İkisine de görüşmede neden amerikaya gitmek istiyorsunuz diye soduklarında fuar katılacaklarını ve ekim ayının başında türkiyede fuarda 2 amerikan firması ile anlaştıklarını bunları ziyaret etmek fabrikalarını yerinde görmek istediğini bunlara istinaden yapılan ticaretin ödeme dekontlarını ve proformalarını gösterdiler iki ticaretin toplam hacmi 200k usd üstünde peşin ticaret olduğunu söylemişler hemen onay aldılar.
- Kardeş küçük olan
-
Teşekkürler cevaplarınız için peki DS-160 çıktısı aile olarak başvurulduğunda yeni sistemde tek bir ortak barkod numarası ile çıkarılıyor, randevuda bu sorun oluyor mu?
-
Selamlar, nasılsınız?
ABD vizem Cuma günü Ankara’dan onaylandı.
Bugün [email protected] adresinden bir e-posta aldım ve VFS üzerinden ödememi yaptım.
Pasaportumu İstanbul’dan teslim almak istedim ancak henüz ödeme onay maili ya da pasaport takip numarası gelmedi.Acaba bu durumda bir sorun olabilir mi?
Daha önce Ankara’dan başvuru yapıp İstanbul’dan teslim almak isteyen biri benzer bir durum yaşadı mı? Yada nasıl oldu sizde.. -
Aile randevusu alanların DS-160 form barkodları ile randevu onay barkod numaralarının her iki eş için de uyuşması şart mı? Randevudaki barkod eşlerden birininkiyle uyuyor sorun olur mu? Konsolosluk otomatik cevap göndermiş benzer durumu yaşayan var mı?
-
Aynısı bana da oldu ve yakın zamanda randevum var. bilgisi olan varsa acil yazabilir mi ? çözüm bulamadım henüz
-
@Adem-yılmaz barkodlardan birinin uyumlu olmasından dolayı konsoloslukta diğer barkod numarasının randevu esnasında düzeltilebileceğini duydum ama yaşayan biri varsa deneyimini paylaşırsa sevinirim
-
@u2rem merhaba bizde de aynı durum oldu . bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba? DS-160 form barkodları ile randevu onay barkod numaraları eşimin uyuyor fakat benim ki uymuyor . mülakatta sıkıntı olur mu?
-
@ozz sanırım aynı görevli hanımdı ve yaşadıklarınızı aynen yaşayıp ben de ret almıştım nisan ayında
-
Merhabalar
Randevu alindiktan sonra pasaport numarasi degismiyor diye biliyorum ama randevu oncesinde pasaport yenilersek ve yeni pasaportlarla gorusmeye gidersek olabilir mi acaba? Bir yildan az olan pasaport suresi sikinti yaratir mi acaba? -
2024 Aralık ayında almış olduğum turist vizesi randevumuz (eşim ve kızım ile birlikte) bugün Ankara'da gerçekleşti ve onaylandı.
09.30 olan mülakatımızı gerçekleştirmemiz 11.00'i buldu. Yoğunluk vardı fakat içeri giriş yaptıktan sonra çok hızlı ilerledi.
İçeriye üstünüzde kabul edilen ve edilmeyen eşyalar ile ilgili bir sürü yanlış bilgi yazıldığını farkettim. Bugün hem asılı tabelalardan hem yapılan uyarılardan izlenimlerimi paylaşayım:
(Güvenlik kontrolünden geçmeden önce bankların yer aldığı bahçe alanında çöpler mevcut dolayısı ile elinizdeki su şişesi, çakmak, çöp vs içeri girmeden önce atmak istediğiniz şeyleri atabilirsiniz. Dolayısı ile su vs gibi sıra beklerken ihtiyaç olabilecek küçük şeyleri bulundurabilirsiniz. Atılacakların çöplere atılıp çevrenin temiz tutulması konusunda sert ve hassaslar. Sigara bu alanda içemezsiniz)
- Elektronik herşey yasak; Akıllı saat, telefon, foto makinesi, elektronik sigara vs.
- Çakmak gibi yanıcı maddeler, sırt çantaları ya da bayan çantaları gibi herhangi bir çanta da yasak.
- Yanlış bilgi yayılanlar: Normal kol saati, güneş gözlüğü veya normal gözlük, mont / ceket, cüzdan, sade bilezik, kolye ya da küpeler, araba anahtarı, kemer gibi aksesuarlar yasak değil fakat güvenlik kontrolünden geçerken numaralı gözlük dahil x-ray cihazından geçirilmesi isteniyor. Harici herhangi bir sorun yok. Havalimanından 1 tık daha detaylı kontrol noktasından geçiyorsunuz gibi düşünebilirsiniz.
Duyabildiğim ve gördüğüm kadarı ile red alan kimse olmadı fakat kişilerin profiline ve seyahat amacına göre sorulan sorular değişkenlik gösteriyordu. İlk soru herkes için aynı. Ne için ve nereye seyahat etmek istiyorsunuz ?
Ben bu kadar kolay bir mülakat olacağına inanmamıştım. Elimdeki hazırlamış olduğum 1 tane evrağa bile bakmadılar, talep etmediler. Sadece pasaportlar ve fotoğraflar. Ds160 ve randevu onay çıktılarına bile bakmadılar.
Mülakat 2 dakika bile sürmedi. Ailece İngilizce konuştuk ve tercüman çağırmadık. Çok nazik, orta yaşlı bir bayan ilgilendi. Nereye seyahat edeceksiniz sorusuna cevap verdikten sonra son 3 yıl içinde ailece nereye seyahat ettiğimizi sordu. Geçen yıl 1 kere İtalya seyahatimizin olduğunu söyledim ve sonrası 7 yaşındaki kızımla gözlüğünün rengi, okuduğu okulu ve sınıfı, tatil için heyecanlı olup olmadığı gibi karşılıklı geçirdikleri kısa ve sevimli konuşma sonrasında ekrana 5 saniye kadar bakıp eşime daha önce Amerika'ya gitmişssiniz dedi. Eşimde evet dedi (1 kere). Tebrikler vizenizi onaylıyorum dedi.
Çocuklarla çok ilgililer ve çok nazik davranıyorlar. Mülakatı esprili bir şekilde aslında kızım tamamladı diyebilirim. Çocuklarında söyleyebilecekleri bir detayın önemli olabileceği görüşündeyim. Mülakatta cevaplarınızı kendinize güvenerek verin. Etkisi olduğunu düşünüyorum.
Premium delivery ile pasaportların ne zaman kargo ile adrese teslim edileceğini göreceğiz. Bunun ile alakalı yeniden paylaşım yapacağım. İlk fırsatta da seyahatimizi gerçekleştiririz umarım.
Not: Özellikle çocuklu aileler, engelliler ve yaşlılar için önemli olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum; parmak izi, fotoğraf ve mülakatların yapıldığı alanda (hepsi aynı yerde yan yana oluşan bankolar) herkesin kullanımına açık bay ve bayan tuvaleti mevcut ve tertemizdi. İçeride numara sırasına göre mülakata almadıkları için, herhangi bir kaygı yaşamadan hareket edebilirsiniz.
Otopark konusu ise hiç dert değil. Tam girişin karşısında açık ve kapalı otopark mevcut. Kapalı otoparktan çıkan yürüyen merdiven ise, tam konsolosluk giriş kapısına çıkıyor. Ücretler ise çoğu şehre göre çok makul.
Yardımcı olabilmişimdir umarım yazdıklarımla.
-
@mercz tebrikler hayırlı olsun
-
@mesut1905 Teşekkürler.
-
@mesut1905 cok gereksiz detaylar vermis yani filistin afika insani yardim bunlar ne alaka. Is adamiyim , turistik amacla amerikaya gitmek istiyorum diyip gececekti...
-
bir sorum olacak bu isin mantigini anlayamadim ben. Gecenlerde bahsetmistim anneme vize basvurusu yaptik. Iki kardes amerikadayiz greencard ile. Vize gorusmesi olumsuz sonuclandi. Garip olan bir arkadasim asylum surecinde suan. Babasi vize gorusmesine girdi gecen hafta vizeyi aldi :D. Bu isin standarti nedir
-
@trainee, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
bir sorum olacak bu isin mantigini anlayamadim ben. Gecenlerde bahsetmistim anneme vize basvurusu yaptik. Iki kardes amerikadayiz greencard ile. Vize gorusmesi olumsuz sonuclandi. Garip olan bir arkadasim asylum surecinde suan. Babasi vize gorusmesine girdi gecen hafta vizeyi aldi :D. Bu isin standarti nedir
Her başvuru kendi içinde değerlendirilir.
Başvuran kişinin geri dönme bağları güçlü mü (iş, ev, düzenli gelir, vs)
Seyahat geçmişi (daha önceki vizeleri etken olabilir)
ABD'deki yakınlarının durumuna bakabilirler (bazen greencardlı yakını olanları risk olarak görebilirler)
Yani özetle standart budur diye bir kural yok. Bu yüzden sizin anneniz red alırken arkadaşınızın babası vizeyi alabiliyor. Konsolosluk memuru her kişiyi tamamen ayrı değerlendiriyor.
Benzer Başlıklar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k