@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@Hasan-Sevinç
Kesinlikle ümitsizliğe kapılmayın her şey gönlünüzce olsun
Maddi olarak üzerimde kayıtlı bir arabam dışında bir şeyim yok fakat 9 yıllık memurum, düzenli bir işim var henüz yeşil pasaportum yok fakat başvurursam vize çıkacağını düşünüyorum -
Artık vize randevuları çok daha hızlı verilecek demiş yeni açıklama ama bazı vize kategorilerinde diyor
Kaynak: https://x.com/USAMBTurkiye/status/1984187462462161080 -
@heyysanadiyom hazır konu açılmışken belki bilginiz vardır diye sorayım dedim, schengen ile bulgaristandan girip çıkabiliyormuyuz, veya gidip geri dönerken, bu schengen vizesi olmaz derlermi, birde vinyet hakkında bilginiz varmı.
-
herkese selam, umarım köşede dursun diye değil de hakikaten kullanacak kişilere çıkar. ben bu sene ilk kez başvuru yapacağım bundan dolayı hiç bilgim yok. süreci anlatan yönlendirme yapabilmeniz mümkün müdür?
-
25-30 yaş arası gerçekten insanın kafa karışıklığını had safhada yaşadığı bir dönemmiş. Eline bir miktar para geçse ''eb3 vizesine mi başvursam, direkt hayalim olan bütün ülkeleri mi gezsem, ülkenin durumu belli emeklilik sistemi çöküyor bu yüzden yaşlılığım için yatırım mı yapsam yoksa ikinci bir eve girişip kira geliri ile pasif gelir mi kazansam'' düşünceleri içinde boğuşuyor. Bir yandan yatırım yapıp ömür boyu sakin huzurlu bir yaşam sürmek diğer yanda dünyaya bir daha mı geleceğim düşüncesi ile bütün para ile yollara çıkıp gezmek istemek. Hangi birine kalkışırsan kalkış sanki acaba pişman mı olacağım düşüncesi. 25-30 yaş arasında yeni evlenen, evlenip boşanan, yeni iş kuran, iş batıranda var. Son zamanlarda büyük sıkıntıya giren emeklilik sisteminden sonra ufak ufak yatırımlar yapıp belirli bir yaştan sonra finansal özgür olabilmek içlerinde en mantıklısı gelmeye başladı açıkçası. Bugün baktığımızda 60 yaşındaki öğretmen emekli olmamak için çırpınıyor çünkü kirayı bile ödememizi sağlayamayan bir para veriliyor. Ömür boyu çalışmak zorunda kalmak düşüncesi, yılda sadece 15-25 günlük yıllık izinde apar topar gezsem mi dinlensem mi diye düşünmek zorunda kalmak da korkutucu geliyor. Belki bazı avrupa ülkelerinde doğmuş olsaydık bunu düşünmek zorunda kalmazdık fakat sanırım ülkemizde en mantıklısı yatırım yapıp, bugünleri iyi değerlendirip belirli bir yaştan sonra örneğin 40-45 gibi yaşlardan sonra finansal özgür olabilmek çok önemli.
-
@Onur-Artoriasoğlu hayırlısı olsun güzellikler dilerim.
-
@Atlantis00 Güzel bir Türkiye özeti olmuş hocam gençlerin bir çoğu bu yaşlar arasında bu şekillerde düşünüyor beyin bir oraya gidiyor bir ileri bir geri gidiyoruz ben bunları yaşadım şuan bile yaşıyorum ama artık farklı alanlarda yaşıyorum yani kaygı tam olarak nerede biticek tam olarak nerede bir sahil kenarında oturup tüm bunları unutucağız bilmiyorum tam bir metropol insanıyım koca şehirlere o ışıklı alanlara kaosa hastayım çok seviyorum ama 45-50 yaşlarıma gelip tek istediğim şey o sakin denizin karşısında ona bakıp düşünebilmek olucaktır işte o gün geldiğinde acaba o denize kavuşabilicekmiyiz günün sonunda denizlerimiz bile parası olanlara ait yazlık bölgede veya denize bakan evlerde herkes yaşamıyor temiz para lazım... yoksa sonu yine şehrin ortasında veya bilinmeyen köşesinde apartman dairesi olur...
Onu geçtim tüm bunların arasında düşünmekte saçma geliyor Adıyamanlıyım ben depremi bizzat yaşamadım ama bir çok akrabam geçti gitti yani 15-16 sene Adıyamanda yaşadım çocukluğumda oynadığım sokaklar çökmüş bir kere ziyarete gittim taşınmadan önce oturduğumuz ev çökmüş belki orada olsaydık ölüydük? Türkiye öyle bir yer ki ölüm ile aramızdaki çizgi bile sadece bir nefes nereden düşünüceksin ki... Sabah Sabah overthink yapıyor insan... Sağolun hocam bu paylaşım için...
-
Basvurular acilmadi mi halen?
-
@Ekto-Oktan Siz de sağ olun hocam. Bazen insanın içini dökesi hatta aklındakileri dökesi geliyor ki belki karışıklık kalkar diye. Hayallerimiz aynı hocam. İnşallah Allah hayallerimizi afiyetle yaşamayı nasip etsin hepimize

-
Grubun en geç üyelerinden biri olarak, "genç olsaydım şunu yapardım" dediğiniz bir şey var mı? Tavsiyesi olan varsa dinlemek isterim.
aylık kazancım 1,2 bin dolar. 5-6 ay sonra bu 5-10 bin dolara çıkabilir. sosyal medya işindeyim. amacım işleri yurtdışına taşımak. Amerika da şirket kurmak istiyorum.
Üniversite okumadım, yabancı dilim zayıf. Yalnızım.
-
@mertq Kanada'da olan 2 Yıllık üniversite bölümlerini önerebilirim hem okuyup hem işlerinizi devam ettirirsiniz, Kanada Diploması ile İngiltere, Avustralya gibi ülkelerde de ayak bağınız olur ileride daha kolay göç edersiniz.
-
@Atlantis00. @Ekto-Oktan. Aslında bütün bunlar bence farklı şekillerde farklı tecrübelerle yaşanan benzer şeyler. Tarih tekerrürden ibaret derlerya spesifik şeyler haricinde bence aynı şeyleri dönemleri atalarımızda yaşadı. Hatta başka milletlerin bugününüde , hatta atalarınıda buna dahil edebiliriz. Mesela bizde savaş sonrası insanlar neler yaşadı toplumsal sosyal ne mücadeleler verdiler bir ömür geçti gitti. Onlar da kendi aralarında konuşuyordu bizim gibi böyle paylaşamıyorlardı belkide uzak mesafelerle ama büyükler anlatırdı bilirsiniz. Onlarda büyüklerinin anlattıklarını dinlerdi onlarda kendi dönemlerinden önceki dönemleri o zamanlar şöyle iyidi şimdi şöyle diye veya eskiden şu çok zordu şimdi kolayladı diye anlatmıştır kesin tabi değişen şeyler hariç yoksa dediklerinize bende katılıyorum. Yani bence bu mantıkla bakarsak içinde bulunduğumuz olumsuzlukların, ne yazık ki fazlaca olduğu döneme denk geldiğimize bende katılıyorum, içinden yinede kendimize bir çıkış yolu bulabiliriz. Allah akıl sağlımızı korusun
. Bence hayattaki en kötü şeylerdendir belirsizlik ve kararsızlık. Tyler abimiz ne demiş olayı özetlemiş aslında;Lanet olsun, bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir acımız yok, ne büyük savaşı ne de büyük buhranı yaşadık. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. Ve bunalımımız kendi hayatlarımız.
Birinci kuralı çiğnemedim bu arada.

-
@mertq Aylık kazancınız yaşınızı bilmemekle birlikte benden küçük olduğunuzu düşünürsek iyi. Ben senin yerinde olsaydım şunu yapardım dediğim bir şey yok açıkcası çünkü bende çok genç sayılırım hala seninle aramızdaki yaş farkı belki bir kaç yaş ama kendi yaptığım bir kaç şeyi sana tavsiye edebilirim.
-
İngilizceyi geliştirmek (Yurtdışında yaşama hayali olan biriysen İngilizceyi çok iyi konuşucak kadar bilmelisin özellikle hayalin Amerika,Kanada tarzı Ülkelere gitmek ise) (Yani bilmeyebilirsin ama bu hem senin gitme ihtimalini azaltır hem olasılıklarını azaltır hemde olurda bir gün gidersen sana 1 puan eksi yazar atılmanı engeller o yüzden bu gerekli Özellikle Amerikada şirket falan diyorsun hayallerin büyük ve böyle şeyleri yapmak istiyorsan öncelikle o işin altyapısını anlayacak kadar ingilizce bilmelisin bilmeden girdiğinde gelecekte tıkayabilir seni. Kısacası ingilizce bilmediğinde tıkanıyorsun bir yerde zorundasın. Gidiceğin güne kadar beklemek yerine kendini bolca geliştirebilirsin.)
-
Ülkeleri gezmek Göç amacıyla olmasa bile Asyadan ve balkanlardan ülkeler gezmeni ardından vize alıp Avrupayı gezmeni öneririm hem pasaport gücünü arttırır ileride ABD Turist vizesi gibi gelecekte kart olarak çıkarabiliceğin vizeleri cebinde tutmana olanak sağlar. Ama gezmek dediğimde bir çok insanın aklına geleni yapma. Sadece balkanlarda sıkışma gerçek gezmek ve keşfetmek Farklı kıtalarda farklı Kültürleri tanımaktır Avrupayı gör,Balkanları gör,Asyaya git Dünyanın tamamını belki gezemzesin ama her köşeden bir yer gördüğünde aklında bir dünya fikri oluşturabilicek kadar olgunlaştırır bu konuda benim bile hala eksiklerim var mesela Orta doğuyu tam anlamıyla gezmedim. Afrikaya gitmedim. Amerika kıtasını Görmedim. Avustralyayı bilmiyorum daha görmem gereken benimde çok yer var.
-
İnsanlarla tanışmak gençsin risk alabilicek potansiyelin var bu yaşlarda önerim bolca İngiilizceyi geliştirdikten sonra yabancı ülkelerden bir sürü arkadaş edinmek Avrupadan Amerikadan dünyanın farklı yerlerinden güzel ilişkiler kurmak ve daha fazlası klasik olarak arkadaş çevresini genişletmek.
Benim sana önerebiliceğim benimde yaptığım ve üzerinde gittiğim kendimce doğru olduğuna inandığım şeyler bunlar ama sana 30-35 yaşındaki bir adam gibi genç olsam şunu yapardım diyebiliceğim tavsiyem yok zaten olamaz çünkü seninle yakın yaşlarımız tekrardan bol şans dilerim...
-
-
33 gündür hükümet kapalı... Başka yorum yok. -
@Selimdiskaya52 Yabancı dilim yok ama, öğrenmem zaman alabilir. Amerika'da okusam, vatandaşlık vb. vergi olaylarında da avantajı varmış sanırım.
-
"İnsanlarla tanışmak"
son dediğinizi bir düşündüm, gerçekten güzel olurdu. Avrupa'nın dört bir köşesinden arkadaşlarım ve bağlantılarımın olması iyi olurdu. Balkanlar ile başlayıp Avrupa'yı gezmeyi deneyeceğim. tavsiyeniz için çok teşekkür ederim -
@Murat-4, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@heyysanadiyom hazır konu açılmışken belki bilginiz vardır diye sorayım dedim, schengen ile bulgaristandan girip çıkabiliyormuyuz, veya gidip geri dönerken, bu schengen vizesi olmaz derlermi, birde vinyet hakkında bilginiz varmı.
Bulgaristan ve Romanya Ab üyesi idi ama şengen üyesi değildi , yakın zaman öncede şengen üyesi oldular benim bildiklerim bu kadar , vinyet ne demek bilmiyorum ilk defa duydum
-
@elbruz, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@heyysanadiyom işin aslı şöyle; gümrüklerde zaman kazanmak adına rehber yada kaptan 30-50 euro arası rüşvet verip (sırbistan hariç - Sırplar sırf Türk düşmanlığından sadece bizim vatandaşlarımızı araçtan indiriyor) aracı geçiriyor. Vakti zamanında pasaport işlesin diye ilk başta rehbere kesinlikle her giriş-çıkışta damga istiyorum diye özelikle söylemiştim. Benim gibi yaklaşık 10-12 kişi vardı pasaport çalıştırmak isteyen. Sadece bizlerin pasaportunu toplayıp damgalatıp devam etti araç. Olay tamamen rehber yada kaptan ve verilen rüşvet tutarı ile alakalı.
Aynen yazdığınız gibi bende rehbere belirtmiştim ama damga bastıramadım bi türlü Sırpların bi tek bizimkileri indirdiğini bilmiyordum ama doğru olanda her sınır kapısında herkesin inip pasaport memuruna görünmesi o yüzden bana yanlış gelmemişti
-
@Murat-4 Shengen vizenizle bulgaristana araçla giriş yapabilirsiniz. Sınırda nereye gittiğinizi soracaklardır. Vizeniz hangi ülkeden ise oraya gittiğinizi söyleyin.
Vinyet bizdeki HGS nin online olanı diyebilirim, internetten kalacağınız süreyi kapsayacak şekilde alırsanız sorun yaşamazsınız. Yeşil sigortayı da unutmayın. Sigorta belgesinin orjinalinin yanınızda olması gerekiyor. -
Yakında doları geçer.

Benzer Başlıklar
123
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k