Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ayvalik10 Los Angelesta yaşıyor kuzenim ve o dediğin seviye muhabbetinin önemi yok çünkü taktiği şuydu 3 farklı telefondan 7 farklı sipariş uygulamasini aynı anda açıyordu ornegin Uber eats sipariş gelmese doordashten geliyordu ondan gelmezse diğer uygulamalardan geliyordu yani bu sayede bir veya birkaç uygulamanın kendisine sipariş düşmesi için beklemek zorunda kalmıyordu ayrıca kuzenimin eşide şuan aktif şekilde yapıyor bunu o 8 saat çalışıyor vergiden düştükten sonra 5000 civarı kalıyor kendine yani buradaki mantık uygulama içinde platine yükselmekten ziyade çok fazla uygulamayı aynı anda kullanarak sürekli sipariş etkileşimi almak ve aktiflik konusuna gelirsek Amerika'ya gidiyorsan ilk iki sene bu şekilde çalışacaksın ki belli bir sermayen olsun

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kenan-5 okan serbes en son videosunu seyret bak pişmanlıklarını anlatıyor. Los angeles ilk oraya inerim gider yaşarım diyen insan bulman çok az grupta. Sıfırdan başlamak için orası uygun yer değil. İlk giderken ne kadar para ile gitti. Sonuçta evli olduğunu şimdi söylüyorsun tabiki de 2 kişi arı gibi çalışırsa bu paraları yaparsın. Ancak şimdi gidenler için hayaller de uçmasınlar diyoruz. Biraz yere sağlam basmalısın.

• @ATS16
    Merhaba, değerli bilgiler için teşekkür ederim.
    Vizesiz Balkan ülkelerini arabayla gezip, farklı ülkelerden giriş–çıkış damgaları aldıktan sonra Gürcistan’ı deneyimleyip Schengen vizesine başvurmam gerekiyor sanırım. Bu adımlar doğru mudur?
    Ayrıca, Kaş tarafındaki adalardan Yunanistan vizesi almanın avantajlı olacağını düşünüyordum; bu konuda yanıldığımı sizden öğrenmiş oldum.
    Başka tavsiyelerinizi de duymak isterim

• @ayvalik10 suan delivery sektoru ozellikle tir soforlugu yapamayanlarin ilk tercih ettigi sektor.

• @Kenan-5 Artık uber veya diğer benzer uygulamalar eskisi gibi (özellikle 2017-2021'deki kadar) para kazandırtmıyor. Bahsettiğim aralıktaki yıllarda bazı insanlar ana işinden artan zamanlarda uber,doordash gibi işler yaparlardı çünkü gerçekten o yıllarda bu uygulamalar çok iyi para kazandırtıyordu ancak birkaç yıl sonra kaçak göçmenler aşırı derece fazlalaşınca mecburi olarak bu işe onlar yöneldi e tabii ki bu uygulamaları oluşturan şirketler ise kaçak göçmenlerin bu uygulamalara muhtaç olduklarını çok iyi bildikleri için bütün bonusları, giderleri vs kısabildikleri kadar kıstılar ve artık uygulamalar iyi para kazandırtmamaya başladı ve bu yüzden ana işi olan ve bu uygulamaları ek iş olarak kullanan çoğu kişi kullanmayı bıraktı.
    İşin başka bir boyutuna bakarsak
    doordash yapmak ve arabada kalmak bu yıllarda kimsenin yapmak isteyeceği veya yapabileceği işler değil. Özellikle Türkiye'de başını koyacak sıcak bir yatağı olan herhangi birisi bu tür şeylere kalkışırsa bir süre sonra %80-90 ihtimal psikolojik olarak çöker. Sizin arkadaşınız Amerikada tabiri caizse survivor hayatı yaşamış eğer buna yaşamak denirse.

Öte yandan bir işi olmadan greencard kazanan kişiler(özellikle genç kişiler) eğer ingilizceleri orta düzeyde ise bu tür uber tarzı işlere bulaşmadan gayet mutlu bir şekilde geçinirler.

• @ilkerkaynar90 Dedi, her yıl çekiliş için şiirler methiyeler düzen bir garip kişilik. Psikolog ayrıca. Önce ana dilini konuşmayı yazmayı öğren; sonra tavsiye verirsin.

• @ayvalik10 hayır ilk iki sene eşi çalışmadı oturdu evde şimdi flipten kazandığı tüm parayı işini dahada büyütmek için geri işine yatırdığı için eşi çalışıyor yani iki kişi arı gibi çalışmadi tek çalıştı yaptı eşi daha yeni yeni dahil oluyor 14k dolarla gittiler Amerika'ya ilk iki ay ev kirası+ depozito + araba + uçak bileti ve diğer masraflar için kullandılar yani bahane üretmeyin illa Uber eats Amazon Flex doordash gruphub instacarts shipt uygulamaları olmakta zorunlu değil ki zaten bu uygulamaların hepsini aynı anda yaptığınızda hala bu rakamlara erişiliyor çalışacaksınız ilk iki sene mecbursunuz

• @Can-3 şimdi yaşamak denilirse diyorsunda bu adam şimdi yılda bu sene flipi bitirdiginde +600k dolar net geliri olacak şimdi o Amerika'ya giden Türkler mi hayatı yaşıyor benim kuzenim mi hahahaha illa yemek sipariş uygulamaları özelinde değil iki sene biraz insanlık dışı çalışacaksın sonra en düşük riskli ticaretini yapacaksın flip vs gibi he ben yapmam diyorsan bir ömür boyu kira gelirini düşünerek yaşayabilirsin Amerika'da

• @Figen çok teşekkür ederim. Anladıgım su sekilde. Mesela mayista sonucu öğrendik. Bana çıktı diyelim. Vizem oldugu icin maliyıl bâşlayacağı 6 ay sonra benim gidip almam garanti.. ama aile uyeleri icin hemen sonucu öğrendiğim mayis ayindan randevu kovalayıp benim mülakat sonrası icin en yakin tarihe vize randevusu olusturmam gerekiyor. Vmçünkü benden once vize mulakatina girseler bile onaylanmaiycak çünkü greenkart cikanlarin turistik vize almalari zor diye biliyorum. Ama benim kart onaylanirsa bu gerekce ile daha rahat vize sureci işler diye tahmin ediyorum.
    Sizce de bu sekilde daha mantiklı olurmu.

• Yasaklı

@nissanmicra, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom
    Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim 😊
    O zaman şöyle bir soruyla tamamlayalım
    Pasaportumu güçlendirmek için siz ne tavsiye edersiniz?
    Tavsiyeleriniz ve ziyaret edeceğim ülkelerin planlamasını şimdiden yapacağım

Güzel cevap yazan olmuş ama fikrimi yinede yazayım , şengen ülkelerine kıyasla süresi belli olduğu için İngiltere daha mantıklı , şengende vize 7 günde çıkabilir maksimum 30 gün multi olmayanda çıkabilir ilk başvuruda , İngilterede en azından çıkarsa 6 aylık ilk denemede çıkıyor , vizesiz ülkeler ziyaretinden sonra şengenden önce İngiltere en mantıklısı , İngiltere vizesi ile birleşik krallıktaki diğer ülkelerede giriş yapılabiliyor Galler , İskoçya , Kuzey irlanda ama önce İngiltereye girmeniz gerekiyor hatta İrlanda (ab üyesi olan) İngiltere vizesi ilede ülkeye girişe izin veriyormuş ( ingiltereden İrlandaya geçmeniz lazım ) böyle yazıyorum ama bende daha gidip görmedim okuduklarımdan yazıyorum gidersem bilgilendiririm uygun zaman bulamıyorum sadece 😁 Körfezdede 4 tane ülke var Katar , Kuveyt , Bahreyn , Birlekşik arap emirlikleri oralarada gidilebilir .... Asya tarafını bilmiyorum oralara ha diyince gidilcek gibi gelmiyor

• Bilmedigim bir konu danisacagim. Forumfa aradim ama bulamadim dogru bir arama yapamadim belki de. Mevcutta Amerika turizm vizesi olan birisi icin green card cikaraa surecte avantaj soz konusu mudur?

• ⭐⭐

• @barisakkaya daha once okudugum bilgilere gore CN'niz current olursa AOS yapabiliyorsunuz.

• @heyysanadiyom
    Bunlar gerçekten tecrübe ile elde edinmiş bilgiler ve çok fayadası olacağını düşünüyorum 🤩
    Sonuçta bildiklerinizi aktarıyorsunuz
    Burada okuyan bir sürü arkadaşım olduğuna eminim benimle beraber onlar da yararlanıyor
    Hem de gerçekten sohbet grubu içerisinde nickleri tanımaya başladık baya kaynaştık güzel seviyeli ilerliyor
    Buradaki tüm diğer arkadaşlarıma kendimle beraber gönlüne göre olmasını diliyorum🙌🏻🙌🏻

• @barisakkaya
    Merhaba aslında pasaportumu güçlendirmek istememin asıl sebebi tam olarak bu sorunun sebebiyle aynı
    Çünkü eğer olur da yüksek bir numarayla green card şanslısı olursak amerika da işlemleri yürütebiliriz
    Bunun için de amerika vizesi lazım olacaktır elbette
    Bence green card talihlisi olmamız ve pasaportumuzun iyi durumda olması yeteri kadar güzel bir sebep
    Bence bu konuda ciddi olan herkes bunu düşünmeli
    Tabiki sadece green card için değil diğer arkadaslarımın da bahsettiği gibi hem yurtdışı hayatını deneyimlemek hem de hayatımızı gerçek anlamda deneyimlemek görmek tecrübe edinmek
    Soru çok yerinde bir soruydu🙌🏻

• Yasaklı

@nissanmicra, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom
    Bunlar gerçekten tecrübe ile elde edinmiş bilgiler ve çok fayadası olacağını düşünüyorum 🤩
    Sonuçta bildiklerinizi aktarıyorsunuz
    Burada okuyan bir sürü arkadaşım olduğuna eminim benimle beraber onlar da yararlanıyor
    Hem de gerçekten sohbet grubu içerisinde nickleri tanımaya başladık baya kaynaştık güzel seviyeli ilerliyor
    Buradaki tüm diğer arkadaşlarıma kendimle beraber gönlüne göre olmasını diliyorum🙌🏻🙌🏻

Pasaport çıkarmayanlar hemen çıkarsın , zaten sene sonu zam gelecek birde yeni pasaport ile bi yerlere hemen gitmek biraz şüphe uyandırıyor benim 2. 10 yıllık pasaportum var mesela önceki duruyor hiç yoktan artı puandır bu durum , herkesin aklında olsun pasaport kenarda dursun ister kullan ister kullanma

• @nissanmicra turistik gezi amacli vize almak avrupayada zor hocam ya. Saglam maddi kaynak belirtmeden zor. Ben babamin uzerinden evin tapusu ile aracin ruhsatini uzerime alicam bir kac aya. Daha sonra b1/b2 ye basvurmayi planliyorum.

• @heyysanadiyom işin aslı şöyle; gümrüklerde zaman kazanmak adına rehber yada kaptan 30-50 euro arası rüşvet verip (sırbistan hariç - Sırplar sırf Türk düşmanlığından sadece bizim vatandaşlarımızı araçtan indiriyor) aracı geçiriyor. Vakti zamanında pasaport işlesin diye ilk başta rehbere kesinlikle her giriş-çıkışta damga istiyorum diye özelikle söylemiştim. Benim gibi yaklaşık 10-12 kişi vardı pasaport çalıştırmak isteyen. Sadece bizlerin pasaportunu toplayıp damgalatıp devam etti araç. Olay tamamen rehber yada kaptan ve verilen rüşvet tutarı ile alakalı.

• @mahmutceliker Merhaba başvurular neden bu kadar gecikti bir bilginiz var mı

• @alplion kimsenin net bir bilgisi yok ama yeni gelen $1 ucretin sisteme entegre edilmesi ve amerika'da su an government shutdown olmasi etkiliyor olabilir deniliyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |